miód - 5845 przepisów (strona:283/390)

Bułki na hamburgery, pszenne 177

Duże, puszyste i delikatne bułki. W sam raz na świeżego hamburgera, ale równie smakują z plastrem wędliny, sera lub miodu. W sam raz na śniadanie. Bardzo łatwe do wykonania i zawsze się udają. Najsmaczniejsze są zaraz po upieczeniu i ostygnięciu, lub następnego dnia. Nie nadają się jednak do dłuższego przechowywania przez kilka dni, gdyż szybko czerstwieją. Można jednak schować

Grahamka, weka i kajzerka
Pomidorowiec orkiszowy z czarnym sezamem 178

ciepłe miejsce na 12 godzin. Składniki (na 2 bochenki): 600 g zaczynu 400 g pomidorów krojonych z puszki 350 gmąki orkiszowej chlebowej 350 g mąki pszennej chlebowej 1 łyżka miodu 15 g soli 5 g drożdży 10 g słodu jęczmiennego (opcjonalnie) 30 g czarnego sezamu Przygotowanie chleba: Przesiej do miski obie mąki. Wymieszaj je z solą i zmielonym słodem

Grahamka, weka i kajzerka
Lecytal - wyborowy chleb pszenny 197

chleb wyciągnij z foremki (popukanie w spód chleba winno dawać głuchy odgłos), i odstaw na kratkę do ostygnięcia. Po ostygnięciu pierwsza kromka z samym masłem, potem z masłem i miodem...pycha! Dopiero co zrobiona podmłoda. Podmłoda po 4 godzinach. Garowanie zakończone, zaraz pieczemy. Pieczenie zakończone. Lecytal w plenerze. Lecytal w plenerze. Lecytal w plenerze. Lecytal i stokrotka. receptura z Zarządzenia

Grahamka, weka i kajzerka
Polskie bułki maślane A.D.1959 393

Bułki wyszły wspaniale. Mięciutkie, puszyste i delikatnie słodkie. I na dodatek z glancem nie mającego sobie równych. Na pierwszy ogień poszły posmarowane odrobiną masełka, oraz dżemem z dyni i miodem. Poszły i zniknęły od razu, takie pyszne. Poniższy przepis może służyć jako świetna baza do bułek maślanych z różnym dodatkami, na przykład z rodzynkami, żurawiną, albo z pokrojonymi jabłuszkami

Grahamka, weka i kajzerka
Sałatka z kaszą jaglaną i grillowanym kurczakiem 438

serka typu włoskiego pomidorki koktajlowe ( ok 10 sztuk) 0,5 szklanki kaszy jaglanej 1 łyżka masła tymianek, oregano, słodka papryka, sól, pieprz sos: 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka soku z cytryny 0,5 łyżeczki octu jabłkowego 1 łyżka oliwy sól i pieprz (wszystkie składniki łączymy) Przygotowanie: Kaszę zalewamy w garnuszku 1,5 szklanki gorącej wody i odstawiamy

Niezły Młynek
Chałka z kruszonką 222

Składniki na kruszonkę zagniatamy między palcami, a następnie posypujemy wierzch ciasta. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 30 minut.  4. Wyciągamy i studzimy na kratce. Podajemy z masłem, dżemem, miodem lub twarożkiem :) Smacznego

My Culinary Art
Pierniczki 192

mąki pszennej  100 g mąki żytniej pełnoziarnistej  2 duże jajka  130 g cukru pudru  100 g masła, roztopionego i lekko przestudzonego  100 g łagodnego miodu np. akacjowego  1 łyżka przyprawy do piernika  1 łyżka kakao  1 łyżeczka sody oczyszczonej  Wszystkie składniki wsypać do naczynia, wymieszać i wyrobić (można mikserem). Ciasto może

Moje domowe kucharzenie
Bułki wrocławskie z przedziałkiem 283

śniadanie to coś najlepszego co nas może spotkać. To nie są bułki "dmuchane", miąższ mają lekko zwarty a skórka jest chrupiąca. Są pyszne zarówno z słodkimi dodatkami jak miód, dżem ale również z dodatkami wytrawnymi są pyszne.  Składniki: 500 g mąki pszennej bułkowej typ 650 Młyn Kopytowa 20 g drożdży świeżych 250 ml letniego mleka 25 g masła

Ala piecze i gotuje
Brioche, chlebek z Finezją 128

słono, jako dodatek do oliwy z oliwek, sosów lub marmolady. Taki umaczany smakuje najlepiej. Będziesz zachwycona/y. Do 80 g ciepłego mleka 3,2% (niecałe pół szklanki) dodajemy 1łyżkę miodu lub cukru, oraz 30 g drożdży .  Wszystko razem mieszamy. Teraz dodajemy 4 jaja , 160 g masła , 15   g soli i 450 g mąki.  Wszystko razem wyrabiamy. Na początku

Pasje Jolki
Surówka z kapusty pekińskiej / Salad with chinese leaves 189

pokrojeniu, myjemy na sicie, odsączamy. Małą cebulę czerwoną kroimy na drobną kostkę, dodajemy pokrojony szczypiorek , koperek lub natkę pietruszki.Mieszamy razem nasze składniki. W małym słoiczku mieszamy  - łyżkę miodu - pół łyżeczki soli ziołowej - 4-5 łyżeczek octu jabłkowego Gdy już mamy wszystko dobrze rozmieszane dodajemy 5 łyżeczek oliwy z oliwek. Dobrze wstrząsamy. Polewamy naszą surówkę,lekko mieszamy. SMACZNEGO

Pasje Jolki
Bułeczki z makiem 189

Nagrzej piekarnik do 220 stopni. Bułeczki posmaruj roztrzepanym jajkiem z odrobiną wody. Posyp makiem. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz 20 minut. Podaj jeszcze cieplutkie z twarożkiem grani i miodem. Najlepsze! Jeżeli chcecie się czymś podzielić, piszcie w komentarzu. Smacznego

Eat Shrimps
KIESZONKOWA OWSIANKA Z JABŁKAMI 208

być również bezglutenowe gdy użyjemy bezglutenowe płatki owsiane. Znalezione tutaj . Składniki: - 2 szklanki płatków owsianych (u mnie górskie) - 2 szklanki płatków jaglanych - 2 jajka - 3-4 łyżki ksylitolu lub miodu - 1 średnie jabłko - 1 średnia, dojrzała gruszka Zamiast gruszki można dac 2 jabłka. Można również dać zamiast świeżych owoców mus lub jabłka prażone, ja dałam ok.430g jabłek prażonych, gdyż miałam

Smaczne Zdrowe
Mięso z warzywami w sosie teriyaki 434

wszyscy, jeśli nie z własnych, kuchennych doświadczeń, to zapewne kosztowaliście go w ulubionej knajpce z azjatyckim jedzeniem. Jest intensywny i niepowtarzalny. W jego skład wchodzi sos sojowy, cukier (lub miód), czosnek, imbir i sake,a  sekretem są oczywiście proporcje. Dlatego możecie wykonać go samodzielnie, lub pójść "na łatwiznę" i sięgnąć po gotowy, dostępny w każdym supermarkecie, jak ja uczyniłam

Taste Of My Day
Jajko w koszulce z chipsami bekonowymi na rukoli 252

jako śniadanie :) Składniki: 1 jajko 1 łyżka białego octu winnego sól garść rukoli 3 plastry wędzonego boczku 10 g sera typu włoskiego kilka orzechów włoskich sos: 1 łyżka miodu 1 łyżka  oliwy 1 łyżka soku z cytryny sól, pieprz Przygotowanie: Na talerzu układamy rukolę, orzechy, pokrojony ser. Wszystko to skrapiamy sosem z połączonych składników. Na patelni

Niezły Młynek

Proponowane wyszukiwania