prostu TRZEBA SPRÓBOWAĆ. W mojej wersji nie ma żadnego cukru, poza tym ze słodziutkiej gruszki, który zupełnie wystarcza. Jeśli jednak nie potraficie się bez niego obejść, możecie dodać miód, syrop z agawy lub spróbować słodszego- bananowego omleta sprzed dwóch tygodni ( KLIK ). Baza to 264kcal w tym 31,4g białka , 9,1g tłuszczu , 13,6g węglowodanów oraz 15,6g błonnika . Omlet
peanutbuttermonsterpomidorków koktajlowych * 12 czarnych oliwek * 50g dobrej jakościowo podsuszanej kiełbasy - u mnie papieska * garść świeżego szpinaku * dressing : 4 łyżki oleju z pestek dyni, sok z ćwiartki cytryny, łyżeczka miodu lipowego, sól, pieprz do smaku * opcjonalnie sezam i czarnuszka do posypania Przygotowanie : Składniki dressingu połączyć. Pomidorki przekroić na połówki. Kiełbasę pokroić w półplasterki, podsmażyć. Wszystkie składniki sałatki wymieszać, polać sosem
Magiczne Życie Martyszczypiorku sok z cytryny sól , pieprz świeża bazylia Sos: 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżeczki oliwy 1 łyżeczka musztardy 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka syropu klonowego lub miodu WYKONANIE Do miski wsypujemy sałaty mieszamy z pokrojoną bazylią, kilka listków. Jajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w niezbyt duże kawałki, przyprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy do sałty
W kuchennym oknie EwyMoja propozycja na przyrządzenie miodówki została wyróżniona w Konkursie Miody Polskie. Konkurs został zorganizowany na blogu Kuchnia w zieleni. 1 miejsce: gin - tarta sernikowa z pieczonymi śliwkami Wyróżnienia: Charlotte - piernik staropolski Urszula - Proste potrawy - miodówka Marianna - Miodowe lody sernikowe Gratuluję Gin za zajęcie 1 miejsca, wyróżnionej
Proste Potrawydwóch maksymalnie trzech łyczkach, nie można jej dzielić na mikrołyczki ! Ja moje CAFFE posłodziłam syropem trzcinowym Diamant.We Włoszech jest duży wybór "słodzików", od cukru białego, poprzez brązowy, trzcinowy i miody w saszetkach. Caffe we Włoszech spożywana jest zazwyczaj po każdym posiłku, wyjątkiem jest poranne espresso/caffe pite na czczo. Poprzedza śniadanie. Schemat to – caffe – rogalik – capuccino lub inne caffe
Z Kuchni Do Kuchniśredniej wielkości ugotowane lub upieczone buraczki czerwone 2 garście rukoli 2 serki pleśniowe typu camembert3 łyżki pestek dyni lub orzecha włoskiego Sos: łyżeczka musztardyłyżeczka miodu łyżka ostu balsamicznego szczypta soli 3 łyżki oliwy lub oleju dobrego gatunku ( może być orzechowy) Ser i buraki kroimy w kostkę, rukolę myjemy wszystko razem łączymy
pieprzny smaczekostrego sosu Sriracha zachwyci naszych gości zgromadzonych przy grillu. Składniki: 1 kg podudzi z kurczaka sól i pieprz oliwa z oliwek na sos: 500g marmolady pomarańczowej 1/3 szklanki miodu 1/3 szklanki brązowego cukru 1/3 szklanki sosu sriracha Przygotowanie: Wszystkie składniki sosu dokładnie wymieszać, doprowadzić do wrzenia i ostudzić. Podudzia natrzeć oliwą z oliwek, solą i pieprzem. W międzyczasie rozgrzać grilla
naRuszciezbliżają. Zrobiłam je z podwójnej porcji, bo szybko znikają :) Dzieci je uwielbiają. Przepis znalazłam u Doroty :) Jest wart wypróbowania. Składniki: 25 dag mąki 9 dag cukru 2 łyżki płynnego miodu 125 g zimnego masła 1 średnie jajko 1 łyżka domowych przypraw korzennych (lub przyprawa do piernika) Wszystkie składniki zagnieść, uformować kulkę i spłaszczyć. Zawinąć w folię spożywczą i schłodzić
Delicious Titbitsmiksujemy na mus. Smarujemy ciasto naleśnikowe- składamy, np w trójkąty. Naleśniki możemy podsmażyć na masełku lub podawać takie . to zależny jak lubimy. Podajemy polane sosem jogurtowym z odrobiną miodu. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie Ewyudane :) Prosta, szybka - idealna na imprezę ... SKŁADNIKI garść rukoli garść roszponki 250 g pomidorków koktajlowych 150 ulubionego sera pleśniowego (camembert, brie, kozi albo lazur) 1 granat dressing 1 łyżka miodu 1 łyżka octu balsamicznego 4 łyżki oliwy PRZYGOTOWANIE Rukolę i roszponkę myjemy. Pomidorki kroimy na połówki, ser w kostkę. Posypujemy ziarenkami granatu. Składniki dressingu mieszamy energicznie - najlepiej w małym słoiczku
Moje Kuchenne Rewelacjesmakiem i aromatem ciasta z bakaliami. Taka udekorowana ,,choinka" smakuje wybornie Składniki: 40 dag mąki pół kostki margaryny 25 dag cukru 2 jajka 3 łyżeczki kakao 4 łyżki miodu 1 opakowanie przyprawy do piernika 40 g 1 szklanka mleka pół szklanki orzechów włoskich pół szklanki rodzynek 1 łyżeczka sody pół szklanki wiórków kokosowych lukier zielony gotowy w opakowaniu kolorowe
Z Majeczką w kuchnimarchewka starta na drobnych oczkach 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia cynamon, aromat 20g mąki żytniej (lub każdej innej, ale tą polecam) łyżeczka masła (ok.8g?) łyżeczka cukru trzcinowego 1/2 łyżeczki miodu Płatki zalewam wrzątkiem i pozostawiam do wchłonięcia.(najlepiej wieczorem). Jajko mieszam z jogurtem, a następnie z pozostałymi składnikami, i przekładam do natłuszczonego naczynka. Składniki na kruszonkę zagniatam i posypuję wierzch
More food, love and dreamsplacki owsiane z suszoną żurawiną*, camembertem i miodem; truskawki *w środku A pomyśleć, że kiedyś nie lubiłam tego sera :O Ja się pytam, gdzie jest moje słońce
More food, love and dreamszdjęciu) Dzisiaj leniwie, bez szkoły, za to z genialnym śniadaniem *.* Przepis: 30g mąki żytniej 10g mąki pszennej 10g kakao ok.17-20g miękkiego masła łyżeczka cukru(lub więcej) łyżeczka miodu łyżeczka wody szczypta soli, cynamonu, sody oczyszczonej 200g truskawek 100g rabarbaru łyżeczka mąki ziemniaczanej cynamon ew. coś do posłodzenia Wszystkie składniki na kruszonkę zagniatamy i wstawiamy na ok.30min
More food, love and dreamswaniliowy* serniczek z ricotty z malinami i miodem *z budyniem waniliowym Był już gotowany, czas więc na ten pieczony. Niezwykle delikatny, świetnie wyrósł nawet bez ubijania białka, co prawda potem opadł, ale co tam .. xd :P I tak jest genialny *.* Nieplanowana wycieczka rowerowa? Czemu nie. Przełamuję się. Łamię swoje schematy. Przynajmniej częściowo, bo przecież nie wszystko musi być idealnie
More food, love and dreams