Woda z cytryna nie tylko orzezwia,przynosi ochlode,ma rowniez zbawienne dzialanie na caly nasz organizm.Czas upalow wszystkim daje sie we znaki,dlatego szczegolnie teraz warto
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Marchewka solo z piekarnika,bez towarzystwa niesmiertelnego groszku.Sami przyznacie,ze tak podana marchewka-z zielona czuprynka bedzie ozdoba kazdego talerza.Jest pyszna,aromatyczna,chrupiaca i sama sie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Szybki obiad w orientalnym stylu.Danie proste,efektowne i blyskawiczne w wykonaniu,wlasciwie robi sie samo.Praca przy wykonaniu dania ogranicza na wymieszaniu skladnikow marynaty,obtoczeniu w niej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Najbardziej uniwersalne letnie warzywo ,nie wiem czy troche nie lekcewazone.A sprawia to zapewne jego wszechobecnosc ,wysoka plennosc i niska cenna.Wiekszym rarytasem sa dla nas warzywa,ktore
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!przekroic na pol ,wyciac pietki pokroic w cienkie polplasterki lub mniejsze kawalkiogorka odsaczyc z zalewy,osuszyc,przekroic na pol ,a nastepnie pokroic w polplasterkioliwe polaczyc z octem winnym i miodem na gladki kremziola posiekacwszystkie skladniki polaczyc,wymieszac ,doprawic ewentualnie sola i pieprzem.Podawac schlodzona
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pogotować kilka minut.Mąkę ziemniaczaną rozmieszać z mała ilością wody i wmieszać do masy jabłkowej.Odstawić do wystudzenia.Przestudzoną zblendować na gładki musprzygotowanie polewy-W rondelku umieścic masło,cukier,miód i mleko i roztopic Wmieszać płatki migdałowe do otrzymania jednolitej masyna napuszonym cieście równomiernie rozłożyć polewę migdałową i piec w 180`C 22 minuty,do zbrązowienia migdałów.Po wyjęciu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!tygodni przed świętami.Do dziś nie przepadam za twardymi,ciężkimi i przesłodzonymi piernikami.Co nie znaczy,że nie gościł na naszym stole świateczny piernik,choć niektórzy mogą powiedzieć - bez miodu to żaden piernik.A jednak pachnący przyprawami korzennymi,mięciutki,delikatny i puszysty.Dodatek dżemu jeżynowego nadaje mu delikatny owocowy aromat i zapewnia wilgotność na wiele dni.Bakalie przełamują delikatną strukturę piernika,u mnie orzechy
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!smak i jak na razie wychodzi super. Codziennie nowa porcja smacznego koktajlu.600 ml truskawek ( objętościowo po wrzuceniu do dzbanka )1 solidna garść świeżej bazylii1 kefir ( 400 g )cukier lub miód do smakumleko 3,2 %Rozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnizupełności.2 garście mix sałat z sałatą rzymską2 jajka ugotowane na twardo5 rzodkiewek5 plasterków polędwicy2 łyżki posiekanego szczypiorkukilka listków natki pietruszkiDresing :4 łyżki olejuocet balsamiczny do smaku1 łyżka miodu płynnegopieprz do smakuchili do smakusól morska do smakuRozwiń i czytaj przepis
Ewa w kuchnidużych skrzydełek z kurczakaMarynata :1/2 łyżeczki soli1/4 łyżeczki granulowanego czosnku1/2 łyżeczki ostrej papryki3 szczypty chili4 szczypty kolorowego pieprzu1 łyżka przyprawy Grill do kurczaka3 łyżki octu balsamicznego3 łyżki oleju2 łyżki miodu płynnego PRZYGOTOWANIE:Skrzydełka umyć i odciąć z nich cienkie części, które można wykorzystać potem do wywaru na zupę. Osuszyć skrzydełka i przełożyć do woreczka przeznaczonego do żywności. Składniki marynaty umieścić
Ewa w kuchnisposób 150 g zmielonego maku. Nadwyżkę maku, można zamrozić i wykorzystać później.Teraz czas na przygotowanie ciastek. Do miski wsypać mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Dolać miód i mleko, na końcu dodać masło i żółtko. Zagnieść ciasto.Ciasto podzielić na dwie nierówne części. Jedną, mniejszą, o wadze 100 g i drugą większą. Większą część odłożyć na bok. Do mniejszej
Świat Ciastamleko, dodaj syrop karmelowy lub piernikowy jeszcze lepiej?C. usiądź w fotelu, zamknij oczy i rozkoszuj się chwiląrozkosznie?D. gotowa na pierniczenie? ;-D Zapraszam!SKŁADNIKI:- 6 łyżek miodu- 200 g cukru brązowego- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia- 250 g margaryny- 2 jajka- 650 g mąki pszennej- 2 łyżki syropu piernikowego- opakowanie przyprawy do pierniczkówW rondelku stop margarynę
SMYKWKUCHNIwymienne wkładki do grilla, tostera i gofrownicy). Małe kawałki mięsa z piersi kurczaka tzw. ,, polędwiczki,, zamarynowałam na pikantnie z użyciem rozmarynu i syropu z zielonych szyszek sosny ( zamiast miodu).Czytaj więcej
Buniabaje w kuchniłyżki masłakoperek (można użyć suszonego)sól, pieprz, cytrynaSos cytrusowo-miętowy:50 g masłapieprz kolorowy w ziarenkachskórka otarta i sok z 1 cytrynyskórka otarta i sok z 1 pomarańczy2 łyżki miodu (zależy jak kwaśna jest cytryna to można dodać więcej)kilka listków mięty Pstrąga umyłam i osuszyłam. Z dwóch łyżek masła, koperku, soli i pieprzu zrobiłam smarowidło.Pstrąga wysmarowałam smarowidłem
UgotujmyTo.plwystarczy je wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st. na ok 5 min. a następnie w ściereczce usunąć skórki).Miksuję masło z cukrem a następnie dodaję jajko, wanilię i miód i ciągle miksuję do uzyskania jednolitej masy. Przesianą makę mieszam w oddzielnej misce z płatkami owsianymi i solą.Łączę obie masy i dodaję orzechy i rodzynki. Gdy masa jest
UgotujmyTo.pl