czerwonym. Cudo. Cudo. Cudo. Teoretycznie ten korzenny przysmak się pije ("Sposób przygotowania: 4 łyżki korzennego czaju zalej 0,5 litra wody i zagotuj na wolnym ogniu. Odcedź, dopraw miodem i mlekiem. Gotowe!"), ale w wypiekach również się wspaniale sprawdza. Na pewno pobudza, rozpala zmysły, rozgrzewa, wspaniale pachnie. To wytwór szczególnie na jesienne i zimowe wieczory. Z ogromniastego
Wypisz Wymalujdrogeriach lub przygotować go samodzielnie. Wśród pań popularnością cieszy się peeling z dodatkiem… cynamonu. Jak go przygotować? Wystarczy wymieszać 1 łyżkę cukru z 1 łyżeczką cynamonu, dodać do tego miód i dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Tak przygotowaną miksturę nakładamy na wcześniej wymoczone i dokładnie osuszone stopy. Cynamon wykazuje duże zdolności wspomagającej leczenie infekcji grzybicznych, idealnie więc sprawdza się w pielęgnacji
w mojej kuchnijagód 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli garść owoców granatu 2 białka jajka 2 łyżki soku jabłkowego SOS: 2 łyżki jogurtu bałkańskiego,1 łyżka mleka,1/4 łyżeczki cynamonu+ odrobina miodu Przygotowanie: Płatki zalej mlekiem, dodaj cynamon, ekstrakt waniliowy, sól, sok jabłkowy. Jabłko obierz ze skórki i pokrój w kosteczkę. Dodaj do mieszanki płatków, razem z jagodami. Wmieszaj białka jajek. Przelej
Gotowanie to kochanieSłodycze Kupowane w sklepie słodycze nafaszerowane sztucznymi barwnikami i konserwantami zamieńmy na owoce podawane pod różną postacią. Niech to będą kolorowe sałatki owocowe, które ewentualnie można dosłodzić miodem. Wykorzystujmy suszone owoce, które możemy przygotowywać w sezonie wspólnie z dzieckiem. Atmosfera przy stole Jest to dość ważny aspekt posiłków z dzieckiem. Jeśli
Codzienna kuchnia niecodziennamarzył, żeby choć na chwilę znaleźć się w krainie mlekiem i miodem płynącej ? Ja należę do szczęśliwców, którzy dzięki uprzejmości Wedla mieli możliwość przebywania w fabryce przyjemności - płynącej czekoladą. Lans na ściance :) Choć z Opola do Warszawy jest całkiem daleko - warto było. Razem z Małgosią , Natalią i Adamem wyruszyliśmy jeszcze przed świtem, w długą drogę. Droga
Kuchnia w opałachumyciu i osuszeniu nałóż na przygotowany talerz, nałóż kilka plastrów gruszki, pomidory suszone, posyp serem i polej odrobiną sosu [3 łyżki oliwy bądź dobrego oleju, ocet balsamiczny, łyżeczka miodu, ząbek czosnku, gruboziarnista sól (sól najpierw rozpuść z octem, następnie dodaj resztę składników - inaczej sól się nie rozpuści) wymieszaj wszystko w małym słoiku, energicznie potrząsając]. Tak przygotowane składniki ułóż na talerzach
Gotuj z Natkąjestem semilaktoowowegetarianką (ha, spróbuj to wymówić szybko!), a więc nie jem tylko mięsa, żelatyny, mięsnych bulionów, smalcu czy sosów na bazie mięsnego tłuszczu. Spożywam pochodzące od mięsa pokarmy: jaja, miód, nabiał (laktoowowegetarianizm) plus rybę przekąszę czasami (semiwegetarianizm). Według zafiksowanych na punkcie swoich poglądów osób, nie mogę się nazywać wegetarianką, bo jem żywe stworzenia! No cóż, rośliny też żyją, ale już
W kuchni Karmel-itkiotwarta paczuszka płatków owsianych. Na blacie leży jabłko. I już wiem, co zrobić. Jak mogłam nie pomyśleć o tym od razu??? Owsianka, zwłaszcza w te zimowe, ciemne poranki, to miód na zaspaną duszę łaknącą energii. Jeśli do tego wypełniona jest słodyczą jabłka i cynamonu, moje szczęście sięga zenitu. Dodajcie wiórki kokosowe i posypcie "zupę" kawałkami migdałów, a ODPŁYNIECIE! ŚNIADANIOWA
Gotowanie to kochaniegustu Składniki: różne kawałki z kurczaka (pałki, piersi i skrzydełka) Zalewa: 3 szklanki (poj. 250 ml) wody (3+1) 2 łyżki soli gruboziarnistej 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka miodu wielokwiatowego 1 łyżeczka majeranku 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka suszonego czosnku Panierka: 1 szklanka (poj. 250 ml) mąki kukurydzianej 1 szklanka (poj. 250 ml) mąki pszennej 2 łyżeczki słodkiej
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięJeżeli szukacie czegoś ostrzejszego i bardziej wyrazistego możecie dodać suszone śliwki lub rodzynki. Ja mojego grzanego wina nie słodzę, ale Wy możecie do gotowanego napoju dosypać cukier lub posłodzić miodem już w kubku. GRZANE WINO Składniki (na 2-3 porcje): 0,75 czerwonego wina 1 pomarańcza 5-6 suszonych fig niewielki kawałek korzenia imbiru kilkanaście goździków 3 łyżeczki mielonego cynamonu
Sagneska - gotowanie i lifestyledałam pestki dyni (1/2 szklanki) 145g płatków owsianych (1 1/2 szklanki) 4 łyżki nasion babki płesznik 1 łyżeczka soli 1 łyżka syropu klonowego - ja mam zamiar spróbować jeszcze z miodem 3 łyżki oleju kokosowy lub stopionego klarowanego masła 350ml wody (1 1/2 szklanki) Suche składniki wymieszać w misce lub bezpośrednio w formie. Mokre składniki wymieszaj w osobnej misce
Cukier&Puderzostawiam Was z przepisem na krem czekoladowy z awokado, a sama zabieram go ze sobą i uciekam nad morze :)) 1 dojrzałe awokado 2 banany 2 łyżki kakao 1 łyżka miodu Wszystkie składniki miksujemy blenderem, aż powstanie jednolita masa. Następnie przekładamy do słoiczka lub pojemniczka! Krem można jeść na chlebku lub wykorzystać go w inny sposób ;-) Smacznego
Cukier&Puderplacki są po prostu pyszne ^^ Szybkie w przygotowaniu, nie rozwalają się, mają delikatny smak, a do tego, te kawałki rozpuszczonego serka :) Możemy je zrobić w wersji na słodko, dodając miód, suszone owoce, orzechy lub wytrawnej z ziołami, szczypiorkiem i wędliną. Takie placki spokojnie możemy zapakować do pojemniczka i zabrać ze sobą do pracy/szkoły/na uczelnię. ~ Orkiszowe placki z serka
Kuchenny Skrawek Niebaminuty z każdej ze stron. Wychodzą cudowne i miękkie placuszki. Do takich placków pasuje masło czosnkowe, bryndza (ale na nią teraz nie ma sezonu), kwaśna śmietana, a nawet miód. Ja proponuję zrobić masło z ziołami i suszonymi pomidorami. Kostkę dobrego, miękkiego masła mieszam z utartym ząbkiem czosnku, szczyptą soli, posiekanym drobno koperkiem i pietruszką (po garści), dodaję kilka krople soku
ladykitchenlekkie, sobotnie lub niedzielne, śniadanie. Mimo że są delikatne, nie są słodkie, i świetnie komponują się z serem żóltym, jajkiem lub świeżą wędliną, ale tak samo smaczne są z miodem lub dżemem. Bułki są bardzo łatwe do zrobienia, nie robią żadnych problemów podczas ich przygotowywania. Jedyne, nad czym muszę popracować, to są nacięcia... P.S. Dlaczego nazywają się „wiedenki
Grahamka, weka i kajzerka