wszystkie białe błonki. Tak przygotowane owoce zblendować, na gładką masę. Dodać wodę i jeszcze raz wymieszać blenderem, do uzyskania jednolitej konsystencji. Jeśli lubicie bardziej słodkie koktajle, można dodać łyżkę miodu, ale ja zdecydowanie polecam samą słodycz zawartą w owocach
Kuchnia w opałachnaszego organizmu. Picie tego napoju zalecane jest podczas dłuższego treningu oraz w upalne dni, gdy nasz organizm traci dużo wody i elektrolitów. Składniki: 1,5 l wody 3 łyżki miodu sok wyciśnięty z 1 cytryny lub pomarańczy lub limonki (co kto lubi:)) 1/3 łyżeczki soli liście mięty (opcjonalnie w gorące dni) Przygotowanie: Wszystkie składniki mieszamy z sobą tak, aby się
cooklifemnie można je jeść też na ciepło). W małej misce wymieszaj tahini, sok z cytryny, czosnek i 1/2 łyżeczki soli. Dodaj trochę zimnej wody i ubijaj, aż uzyskasz konsystencję miodu. Spróbuj, aby upewnić się, czy nie chcesz dodać więcej soli, czy soku z cytryny. Sos jest intensywny w smaku, w razie czego dodaj mniej pasty tahini. Orzeszki piniowe lub sezam
Chilli Czosnek i Oliwaśrednia cebula 2 ząbki czosnku 3/4 szklanki oleju 2 łyżki przecieru pomidorowego lub ketchupu 2 łyżki musztardy 1 łyżka sosu Worcestershire (ew. sosu sojowego) 1 łyżka miodu 1 płaska łyżeczka soli 1 płaska łyżeczka pieprzu czarnego 1/2 łyżeczki tymianku 1/2 łyżeczki ostrej czerwonej papryki 1/2 łyżeczki łagodnej czerwonej papryki Przygotowujemy marynatę. Cebulę kroimy w drobną kostkę, czosnek przeciskamy przez
bistro mamawypiłam....paskudne było za to ciśnienie. Jedna, druga tabletka nie pomogły. Na dodatek mały mój cały zasmarkany. Kaszel też go nie oszczędza. Podaję mu syrop z sosny i miód malinowy, co by mu ulżyć. Ja nie miałam zbytnio ochoty na spacery, nie z tym bólem głowy. Wygoniłam moich na spacer, musiałam chwilę pobyć w ciszy. Wtedy zaczęłam malowanie :) W zeszły
ClauditteMissCookingzalewie na bazie oliwy z oliwek, a na następny dzień wrzucić na ruszt. Trudno o zdrowsze i smaczniejsze danie. Przykładowa zalewa może składać się z: oliwy z oliwek, miodu, musztardy i czosnku granulowanego. Mięso bardzo dobrze smakuje upieczone w domowym piekarniku, najlepiej w rękawie do pieczenia. Wszystkie płyny, oraz aromat pozostają wewnątrz rękawa, a mięso pozostaje soczyste i pełne smaku
ClauditteMissCookingnastępnie na kratce kuchennej. Krem: 100 g masła 200 g serka kremowego 50 g brązowego cukru 1 łyżka syropu klonowego lub miodu Masło ucieramy z cukrem. Dodajemy serek i miod. Ucieramy na puszysty krem. Krem dzielimy na pół. Połowę rozsmarowujemy na pierwszym blacie. Przykrywamy drugim. Resztę kremu rozsmarowujemy na wierzch. Posypujemy dodatkowo posiekanymi orzechami. Źródło: bbcgoodfood.com The post Pyszne Ciasto
Made By Mom And Sonrozjaśnionych gorącym latem. W blasku bursztynów. We wzorku na filiżankach pamiętających wesele mojej Prababci. W płomieniach ogniska, i za szybą kominka. W gasnącym świetle wieczornego miasta. W plastrze świeżego miodu. I w słodkim karmelu. Jest taki deser, który opływa złotem. Słodkim i lśniącym. Kryjącym delikatny, aksamitny krem. Nie trzeba wiele, by opływać w złoto. Trochę mleka, cukru, parę
KUCHARNIAczerwonym. Cudo. Cudo. Cudo. Teoretycznie ten korzenny przysmak się pije ("Sposób przygotowania: 4 łyżki korzennego czaju zalej 0,5 litra wody i zagotuj na wolnym ogniu. Odcedź, dopraw miodem i mlekiem. Gotowe!"), ale w wypiekach również się wspaniale sprawdza. Na pewno pobudza, rozpala zmysły, rozgrzewa, wspaniale pachnie. To wytwór szczególnie na jesienne i zimowe wieczory. Z ogromniastego
Wypisz Wymalujdrogeriach lub przygotować go samodzielnie. Wśród pań popularnością cieszy się peeling z dodatkiem… cynamonu. Jak go przygotować? Wystarczy wymieszać 1 łyżkę cukru z 1 łyżeczką cynamonu, dodać do tego miód i dokładnie wymieszać wszystkie składniki. Tak przygotowaną miksturę nakładamy na wcześniej wymoczone i dokładnie osuszone stopy. Cynamon wykazuje duże zdolności wspomagającej leczenie infekcji grzybicznych, idealnie więc sprawdza się w pielęgnacji
w mojej kuchnijagód 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego szczypta soli garść owoców granatu 2 białka jajka 2 łyżki soku jabłkowego SOS: 2 łyżki jogurtu bałkańskiego,1 łyżka mleka,1/4 łyżeczki cynamonu+ odrobina miodu Przygotowanie: Płatki zalej mlekiem, dodaj cynamon, ekstrakt waniliowy, sól, sok jabłkowy. Jabłko obierz ze skórki i pokrój w kosteczkę. Dodaj do mieszanki płatków, razem z jagodami. Wmieszaj białka jajek. Przelej
Gotowanie to kochanieSłodycze Kupowane w sklepie słodycze nafaszerowane sztucznymi barwnikami i konserwantami zamieńmy na owoce podawane pod różną postacią. Niech to będą kolorowe sałatki owocowe, które ewentualnie można dosłodzić miodem. Wykorzystujmy suszone owoce, które możemy przygotowywać w sezonie wspólnie z dzieckiem. Atmosfera przy stole Jest to dość ważny aspekt posiłków z dzieckiem. Jeśli
Codzienna kuchnia niecodziennamarzył, żeby choć na chwilę znaleźć się w krainie mlekiem i miodem płynącej ? Ja należę do szczęśliwców, którzy dzięki uprzejmości Wedla mieli możliwość przebywania w fabryce przyjemności - płynącej czekoladą. Lans na ściance :) Choć z Opola do Warszawy jest całkiem daleko - warto było. Razem z Małgosią , Natalią i Adamem wyruszyliśmy jeszcze przed świtem, w długą drogę. Droga
Kuchnia w opałach