Lepszego makowca nigdzie nie jadłam niż u Babci. Kocham ten przepis! Ja w makowcu mogłabym praktycznie nie mieć ciasta, a dla mnie mógłby być sam mak :-) Tak prawie jest tutaj. Ciasto służy temu, żeby kawałki ciasta się nie rozpadły. Mak jest bardzo intensywny, migdałowy z mnóstwem bakalii... mmm pycha.Zapraszam do wypróbowania przepisu :-)Składniki:Ciasto drożdżowe:1/2 kg mąki1/2 szklanki cukru1/4 kostki tłuszczu5 dag drożdży (pół standardowej kostki)3 żółtka1 szklanka mlekaMak:1/2 kg maku1 szklanka cukru4 ły... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Pasjonatka dobrego jedzenia i spędzania czasu w kuchni :-)