Mortadela nie jedno ma imię...w sałatce z bobem
Mortadela nie jedno ma imię...w sałatce z bobem
Mortadela, jadacie czy unikacie szerokim łukiem? Mortadela to rodzaj włoskiej wędliny. Właśnie z Włoch do nas przybyła. Mortadela produkowana jest od co najmniej 500 lat. Jej przeciwnicy sugerują, że składnikami jest to co wpadnie do maszyny która mieli mięso, np. tynk z sufitu, resztki jedzenia psa...Można ją kupić dobrej jakości w wysokiej cenie jak i w kiepskiej jakości za b. niską cenę. Tak więc, Mortadela nie jedno ma imię....Składniki:20 dag mortadeli10 dag żółtego sera3-4 jajka ugotowane na twardo1 opa... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty
Autor
Małgorzata Kwiatkowska
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
sałatka, sałatka z bobem, sosy, polewa, fasolka, szpinak, miód, mięso, mięso mielone, mielone, tosty, ser żółty, włoska, sałatki, salatka z serem, salatka z jajkiem, sos do jajek, sałatka włoska, sałatka z zielonej fasolki, sałatka z serem żółtym , tosty z serem, sos do mielonego
Inne przepisy z Bon Appetit Małgorzaty
Dodaj komentarz