miód - 5845 przepisów (strona:260/390)

Wyśmienita surówka na 4 talerze 2583

pęczek kopru szczypta kardamonu 4 łyżeczki konfitur z borówek łyżka masła Sos 3 łyżki oleju rzepakowego 2 łyżki octu winnego 1 łyżka cukru sok z połowy limonki 1 łyżeczka miodu 2 łyżki wody 1 łyżeczka musztardy (z własnej roboty ) sól i pieprz świeżo mielony Wykonanie: Sałaty myjemy rozkładamy na papierowym ręczniku i delikatnie odciskamy z wody.Wszystkie składniki

kgwjanczewo
Nocny chleb pełnoziarnisty z rodzynkami dla leniwych 129

leniwych wypiekaczy chleba. Wystarczy tylko zagnieść bochen wieczorem a rano upiec czyli jeszcze prościej niz zwykle. Bochen ma zwarty miąższ i delikatny posmak rodzynek, może być podawany do miodu, dżemu na śniadanie ale równiez do wędliny z kiełkami czy pomidorem. Zapraszam pieczcie bo warto. Nocny chleb pełnoziarnisty z rodzynkami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
10 powodów, dla których warto zacząć dzień od szklanki wody z cytryną 142

wrząca, choć wtedy niestety traci swoje właściwości) woda z cytryną. Przepis jest banalny - do szklanki letniej wody wyciskamy sok z połowy cytryny, można dodać świeży, starty imbir i odrobinę miodu. Najlepiej pić rano, na czczo, 15-20 minut przed śniadaniem. Jak się okazuje, taka woda jest nie tylko smaczna, ale i niesie szereg właściwości zdrowotnych: 1.   Pobudza układ pokarmowy

Powiedz dietom nie
Sałatka z wędzonym łososiem. 322

szalotka lub czerwona cebula 10 pomidorków koktajlowych  100 gr. łososia wędzonego (w plastrach) 2-3 jajka gotowane koperek   SOS: 3-4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka musztardy rosyjskiej wymieszać i gotowe.  WYKONANIE: sałatę rwiemy na małe kawałki od razu na półmisek, pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki i kładziemy na sałacie,  zielone ogórki

Kuchnia Beaty
Ciasto z ciecierzycy | bezglutenowe | dietetyczne | przepis z odżywką białkową (można pominąć) 291

keksówkę: 100g ciecierzycy 2 jajka 30 g odżywki białkowej waniliowej (można zastąpić mąką i dodać aromat waniliowy) 10 tabletek słodzika lub łyżka słodzika w proszku lub płynie (stewia, ksylitol, miód, syrop z agawy) Truskawki (świeże lub mrożone) Orzechy (opcjonalnie) Przygotowanie: Ciecierzycę namoczyć przez noc. Następnego dnia gotować ok. 1-1,5 godziny. Po ugotowaniu należy ją przestudzić. Rozgnieść słodzik nożem

Czarnawisienka
Dwa herbaciane desery tropikalne 215

dużych..i nawet niespodziewanych gości. Gdy obydwie galaretki porządnie stężeją, wyciągamy czerwona z foremek i kladziemy na talerzyki. Polewamy sosem do deserów z mango. Układamy kawałki owoców. Można dodać miód, pestki moreli... Do pucharków z zieloną galaretką dajemy lody, dużo lodów. Polewamy sosem do deserów, posypujemy płatkami migdałowymi. Na koniec dodajemy morwę białą suszoną. Desery na bazie tropikalnej herbaty gotowe

Z Kuchni Do Kuchni
Pudding kokosowy z chia. 307

zanieczyszczeń w opakowaniu.   Składniki: 200 ml mleka kokosowego (można użyć ogólnie dowolnego mleka) 50 ml dowolnego mleka  2 łyżki nasion chia coś słodkiego do smaku (cukier, miód, syrop z agawy, stewia....) 100-200 g truskawek (można użyć mrożonych) owoce do dekoracji Wykonanie: Mleko kokosowe, normalne mieszamy i wlewamy do słoika o pojemności min 500 ml. Dosładzamy

Malinowe Pocałunki
Crunchy orzechowe- musli 287

kolejnego podobnego zakupu, gdyż to samo możesz przygotować samodzielnie i nie potrzebujesz dużo więcej czasu niż na wycieczkę do supermarketu.  To crunchy to same płatki, orzechy i miód- żadnych konserwantów, barwników i tony cukru. Pysznie orzechowe, aromatyczne i bardzo chrupiące. Idealnie komponuje się z jogurtem naturalnym i owocami, szczególnie z bananem. Rezygnacja z takiego posiłku? Pod żadnym pozorem! Wartość

peanutbuttermonster
Prosty przepis i pomysły na grillowane żeberka wieprzowe 157

Składniki: 4 szt żeberek wieprzowych, każdy pasek 350-450 g ulubiona przyprawa do żeberek folia spożywcza do glazury: 60 ml piwa 60 ml miodu 60 ml gruboziarnistej musztardy starta skóra z jednej cytryny Przygotowanie: Na dzień przed grillowaniem żeberka natrzeć przyprawą i zawinąć w folię spożywczą. Tak przygotowane żeberka marynować w lodówce przez 24 godziny. Mięso wyjąć z lodówki

naRuszcie
Ciekawostki o soku z cytryny i test robota 174

wody z cytryną to polecam, bo od razu człowiek się szybciej budzi ;) Co na to internet? Prawdą jest, że regularne picie wody z połówką wyciśniętej cytryny i dodatkiem łyżeczki miodu, zdziała dużo dobrego dla twojego zdrowia. Picie jej na czczo, polecane jest w wielu dietach oczyszczających i odchudzających. Dlaczego? Bo przyśpiesza metabolizm. Napój wypijany 20 minut przed śniadaniem, wspomaga trawienie

W kuchni bez szafek
Marzec - kuchnia chińska 180

należy uzbroić się w podstawowe sosy: sos sojowy jasny i ciemny sos rybny sos ostrygowy ocet ryżowy wino ryżowe, czyli sake sos hoisin Ponadto warto zawsze mieć pod ręką: miód i cukier imbir dymkę czosnek olej arachidowy olej sezamowy Jest wiele ciekawych dodatków, które czynią chińskie dania bardzo egzotycznymi, na przykład sfermentowana czarna fasola, suszone krewetki czy wodne kasztany

W kuchni wieczorem
Cytrynowe doładowanie idealne na poranne śniadanie 158

organizm przyjął duże ilości alkoholu , takie lekarstwo z pewnością uratuje Ci życie następnego dnia ;) sprawdziłam osobiście ! ) Wersja podstawowa, to woda i cytryna. Wersja wzbogacona, to oprócz wody i cytryny, miód i mięta. Same pyszności.   Zdarza Ci się pić taki orzeźwiający napój

Mój Smak na Życie
Sosy do grillowanych ryb – kilka pomysłów 156

pomidorów a także sosy lekkie (rzadkie). Do łososia w szczególności polecamy lekkie sosy na bazie oliwy i koperku. Z gęstych sosów na szczególną uwagę zasługuje sos na podstawie pomidorów, miodu i chili. Nie bójmy się eksperymentować wybierając sosy do grillowanych ryb. Najlepiej jest rozpocząć od łagodnego sosu na bazie pomidorów, który nie jest zbyt słodki. Powoli przechodząc do słodkich sosów

naRuszcie
Ekologiczne amarantuski z białym makiem Symbio 138

bardzo dojrzałe banany 3 szklanki ekologicznego poppingu z amarantusa  Symbio 3/4 szklanki prażonego sezamu 3/4 szklanki ekologicznego białego maku  Symbio 2 łyżki syropu z agawy (można zastąpić miodem) Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. W tym czasie banany rozgniatamy widelcem. W dużej misce mieszamy masę bananową z amarantusem, sezamem, makiem i syropem z agawy. Z ciasta (które wychodzi mocno

Zawsze głodna!
Sola w miodowo-cytrynowej marynacie 135

właśnie cytrynowa marynata z odrobiną słodyczy. Polecam. SKŁADNIKI; 80 dkg mrożonej soli MARYNATA: sok z 1 cytryny skórka otarta z jednej cytryny 2 łyżki oliwy 1 płaska łyżeczka miodu sól  i pieprz do smaku DODATKOWO :  olej do smażenia  mąka do panierowania 1 jajko PRZYGOTOWANIE: Rybę rozmrozić, wytrzeć do sucha papierowym ręcznikiem i przekroić na mniejsze porcje

Gosia gotuje

Proponowane wyszukiwania