przecież chodzi w puddingu :) Jak go przygotować Pudding? 2 łyżki nasion Chia, należy zalać mlekiem (zwykłym, sojowym, kokosowym, migdałowym - wedle uznania) ok. 1/3 szklanki . Dodać łyżkę miodu i odstawić na noc. Udekorować ulubionymi owocami i gotowe. Tutaj znajdziecie przepis na Deser Chia z kiwi i jogurtem
Mój Smak na ŻycieTruskawki wyjmij chwilkę szybciej, by troszkę się rozmroziły. Dodaj banana i mleko i zmiksuj na gładki, pyszny koktajl. Jeśli musisz możesz go posłodzić (świetnie nada się do tego celu miód lub karob). Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytCiasto jest mocno wilgotne i zbite. Strukturą (jak to napisał ktoś w komentarzu) przypomina brownie. Smakuje według mnie świetnie. Stewię w przepisie możemy zastąpić 6 łyżeczkami ksylitolu lub miodem albo syropem z agawy. Jestem wielbicielką wszelakich przepisów z dodatkiem marchewki. Bo jest słodka, zdrowa i chrupiąca, a w plackach/placuszkach/ciasteczkach wilgotna. I można zjeść jej nawet pół... i nie przytyjemy
CzarnawisienkaSkładniki: 3 łyżki mąki orkiszowej 2 łyżki pokruszonych chrupek kukurydzianych 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 jajko 2 łyżki mleka 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia ewentualnie 1 łyżeczka miodu Dodatkowo : jogurt naturalny twarożek kawałki melona suszona żurawina Rozgrzewamy patelnię. Mąkę i resztę składników umieszczamy w misce i dokładnie mieszamy. Na patelnię nakładamy po 1 łyżce ciasta na placuszek
Chocolate Muffin Blogwina bardzo długowieczne ale nie ma co szukać najmłodszego rocznika. Idealnie rozwinięte i zbalansowane powinny być wina z lat 2004-2008. Piernik to ciasto niezwykle intensywne, miód, korzenie, bakalie, powidła. Czegóż w nim nie ma! Bywa najważniejszym ciastem na świątecznym stole. Godnym towarzyszem bogatego piernika jest w pełni dojrzałe 5- lub 6-puttonowe Aszu, król win deserowych. Proponuję poszukiwać roczników
królestwo garówfont-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} kwas buraczany barszcz z grzybów suszonych pierogi z kapustą i grzybami śledzie z piernikiem i miodem śledzie pod pierzynką Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
królestwo garówRosso 2010 DI FILIPPO – Sagrantino di Montefalco DOCG 2009 Filet mignon z kasztanami i płatkami Trufli. oraz deser: Suflet orzechowy z lodami mlecznymi i polewą z miodu aromatyzowanego Truflą. Z win najbardziej zapadły mi w pamięci: Mocno skoncentrowane pochodzące w 100% ze szczepu Aglianico TAVERNA – „Aglianico del Velture” DOC 2009 z dominującymi aromatami dojrzałych malin
królestwo garówdzikiem i grzybami pasztet z dzika młoda kapusta z dzikiem-zapiekanka zapiekanka ziemniaczana z dzikiem comber z zająca potrawka z zająca pasztet z zająca bażant bażant w miodzie kuropatwa pieczona przepiórki faszerowane przepiórki pieczone przepiórki w ziołach przepiórki z foie gras
królestwo garówRipasso mówi się czasem „małe Amarone”. Wino posiada bardzo głęboki rubinowy kolor. Dominują w nim bardzo przyjemne intensywne aromaty wiśni , śliwki, przypraw pieprzu i cynamonu oraz suszonych owoców i miodu. W ustach wyczuwamy słodycz oraz taniny, które są bardzo ładnie zaokrąglone i ciepłe. Wino dobrze zrównoważone i eleganckie. Idealnie pasujące do ragu (sos boloński i neapolitański) . Wspaniałe na obecną porę
królestwo garówStarym Mieście czy też zakupów. Wybór przekąsek i dań bardzo duży i różnorodny. Zaczynając od dań śniadaniowych – mleko, jogurt... z różnymi dodatkami, omlety, domowe pieczywo z dżemami oraz wspaniałym miodem z własnej pasieki , duży wybór różnego rodzaju wędlin i serów z dodatkami; poprzez dania na ciepło – zapiekanki, makarony, wspaniałą pieczoną wołowinę , pizzę – na zamówienie, wypiekaną w piecu
królestwo garówpięknie się pdsmażyła. Grill z pełnym spokojem zniósł wszelkie zabiegi wokół mięsa. Zabawy z ogniem (flambirowanie) też dzielnie zniósł. Oraz dolewanie kolejnych składników - tabasco, kikkoman, czarny sos sojowy i miód. Do mięsa pięknie ugrillowała się papryka oraz pieczarki, no i bułka polana oliwą i natarta czosnkiem. Śmiało mogę polecić grill elektryczny..... Z myciem też nie było problemu
królestwo garówgrilla T-bone z grilla górka cielęca z grilla żeberka karkówka karkówka z grilla II polędwiczki wieprzowe schab z grilla comber jagnięcy kaszanka/kapusta kiszona/ śliwki/ miód ser camembert grillowane warzywa kukurydza z grilla szparagi sałatka z grillowanych buraków sałatka z grillowanych pomidorów ziemniaki gruszki banany ananas
królestwo garówwiniarzy. Dzisiaj duża moc i dobra struktura. Idealne do posiłków. Aromaty brzoskwini i gruszki. Można dekantować podobno zyskuje. 1999 Hochheimer Stielweg Riesling Spätlese dry - kolejny 1999 ciepły rok, aromaty miodu, orzechów, suszonej moreli, doskonała struktura. 2013 Rüdesheimer Berg Roseneck Riesling Spätlese nobel sweet - idealna słodycz. 101g cukru, 9,2g/l kwasu i 7,5 % alkoholu. Typowy późny zbiór. Poprosiliśmy
królestwo garówcukrowa, ser kozi sałatkowy, Sery Polskie, orzechy włoskie, jogurt naturalny i konfitura pomarańczowa Pieczona Rita z bagietką słowiańską i konfiturą z wiśni z kardamomem Gruszka z Goudą Przemkowską w miodzie lawendowym Do serów podane zostały wina: Cava Palau Semi Seco (Hiszpania, Katalonia, półwytrawne) Villemarin Blanc (wytrawne, lekkie, świeże – szczepy: biały terret, biały grenache, biały carignan ) Villemarin
królestwo garówmnie za sucha i nic na to nie poradzę. Nie podobał mi się również jej wygląd. No ale przejdźmy do deseru, czyli do rabarbaru z lodami z wędzonego miodu, z cukrem fiołkowym i galaretką z czarnego bzu. Poproszę dokładkę.... Do całości kieliszek wina.... Jeszcze słowo o obsłudze - szybko, sprawnie, z uśmiechem i wielka wiedza na temat serwowanych dań. Warto
królestwo garów