etykiety! :) Potrzebujemy: 1 czerwoną cebulę 2 ząbki czosnku 4 łyżki ketchupu, u nas kwaskowy ketchup BIO od Primavika 4 łyżki musztardy, u nas łagodna BIO od Primavika 2 łyżki miodu 6 łyżek octu balsamicznego 3 łyżeczki słodkiej wędzonej papryki w proszku pół łyżeczki pieprzu cayenne (można dozować dowolnie, według Waszych kubków smakowych) 2 łyżki oleju rzepakowego Czerwoną cebulę i czosnek
MamaOskarka/szt.). Naczynia są odporne na działanie temperatury do 220°C. ****************************************** KONKURS DO WYGRANIA: 3 zestawy . A w każdym: oli wki zielone nadziewane pastą z papryki, ocet balsamiczny z miodem oraz trzy naczynia ceramiczne: dzbanek, małą miskę z uchwytami, dużą miskę bez uchwytów). TEMAT: produkty greckie w kuchni polskiej czyli oswajamy Greka :) Wystarczy w komentarzu podzielić się przepisem
bistro mamaBanana pokroić na kawałki, zblendować Dodać pokrojoną pomarańcze, zblendować Dodać szpinak - zblendować Dolać przegotowanej wody i jeszcze raz całość zblendować Do smaku można dodać kilka kropel cytryny lub troszkę miodu. Na zdrowie ! Kto lubi koktajle bardziej esencjonalne to doda mniej wody, ja wypiłam prawie bez dodatku wody, pycha... Pomysł podpatrzyłam w internecie, smak koktajlu poznałam na spotkaniu z Natalią
Proste Potrawyskropić ją odrobiną oliwy z oliwek) i smażymy małe placuszki z obu stron na złoty kolor (mniej więcej 1 czubata łyżka ciasta). Podajemy np. z cukrem pudrem, same, z miodem, itp. Smacznego
Słodkie okruszkijeżyn na maślance Koktajl truskawkowy Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Składniki: 1 litr maślanki mrągowskiej mrożone jeżyny, ilość zależy od intensywności koloru, jaki chcemy uzyskać cukier lub miód do smaku płatki owsiane do posypania koktajlu Przygotowanie: Wszystkie składniki, poza płatkami owsianymi miksujemy. Koktajl posypujemy drobnymi płatkami owsianymi
Moja smaczna kuchniaszparagów 2 jajka Mieszanka prażonych ziaren "Piekło-niebo" od Ziarenkowo Świeży szczypiorek Sól, pieprz Dressing: 2 czubate łyżeczki musztardy francuskiej 2 łyżeczki oliwy z oliwek 2 łyżeczki płynnego miodu sól, pieprz, zioła prowansalskie Wszystkie składniki dressingu mieszamy i odstawiamy na kilka minut, aby smaki się połaczyły. Szparagi myjemy, obcinamy zdrewniałe końcówki i gotujemy na parze przez 3-5 minut
Zawsze głodna!puszki czerwonej fasoli 1 puszka groszku bądź kukurydzy 2 puszki pomidorów bez skórki (ja użyłam własnych ze słoika) 2 papryki jedna czerwona jedna żółta (użyłam papryki konserwowej w miodzie) 3 ząbki czosnku 3 cebule przecier pomidorowy do smaku oliwa sól przyprawa meksykańska Sposób: Mięso przysmażamy na patelni z czosnkiem i pokrojoną w kostkę cebulą, doprawiając solą. W garnku
Kuchenne aromatypapkę przy samym trzymaniu ich w rękach. Słowem drzewo dalece odbiega od ideału, gruszki są natomiast tak słodkie że po zjedzeniu połówki czujecie się jakbyście zjedli 1/3 słoiczka miodu. Co prawda ten aspekt miał swoje zalety w tym cieście bowiem nie ma cukru, w masie też jest go niewiele, tak więc gruszki osłodziły całość. Wyszła naprawdę bardzo dobra. Przepis
Kuchenne aromatygoździki 1 gwiazdkę anyżu ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki gałki muszkatołowej 2 łyżki soli kilkanaście ziarenek pieprzu cytryna pokrojona w grube plastry Na glazurę: 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki miodu 3 łyżki oleju sok z cytryny Żeberka kroimy na mniejsze porcje. W wielkim garze gotujemy wodę. Do gotującej wody wrzucamy wszystkie składniki (żeberek nie wrzucamy). I gotujemy na mocnym ogniu przez
ladykitchenpieczemy przez ok 30 min. w 170 st. C. Po upieczeniu odstawiamy do wystygnięcia. składniki na masę makową: 150 g maku 100 g cukru pudru 3 jajka 1 łyżka miodu 50 g masła 150 g bakalii 1 łyżeczka proszku do pieczenia ok. 5 kropli olejku migdałowego wykonanie: Mak sparzamy i mielimy 3 razy. Żółtak ucieramy z masłem i cukrem
Domowy Smak Jedzenialight, bez zawartości: - jajek, mąki, cukru, proszku do pieczenia Składniki: (na ok 15 ciasteczek o średnicy ok. 6cm) - ok. 2 i pół szklanki płatków owsianych - 2 banany - 3 łyżki miodu - 2 paski gorzkiej czekolady/ 8 kosteczek - 2 i pół łyżki masła - ok. 3/4 szklanki ziaren: dyni, słonecznika, owoce goji, suszona żurawina Banany rozgniatamy albo miksujemy za pomocą blendera, kostki czekolady
upichconaczęsto korzystam z nich w mojej kuchni. Składniki: Masa serowa: 250 g serka półtłustego 5 łyżek mleka 5 łyżek jogurtu typ grecki 3/4 łyżki cukru lub 1/2 łyżki płynnego miodu Warstwa truskawkowa: 1 1/2 szklanki wody 2/3 szklanki truskawek 1 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 1 1/2 łyżeczki cukru * * ilość cukru można zwiększyć, bądź zmniejszyć w zależności od naturalnej słodyczy truskawek
Słodkie okruszkiawokado 1 średniej wielkości granat kilka rzodkiewek pęczek szczypiorku sok z połowy cytryny Na sos: 5 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżeczka musztardy 1 łyżeczka miodu sól, pieprz 1 ząbek czosnku drobno posiekany lub starty na tarce Na początek nagrzewamy piekarnik lub rozpalamy grilla. Jak już będzie gorąco jak na pierwszej randce, czyli piekarnik będzie miał
ladykitchenwitamin z grupy B, ma korzystny wpływ na układ nerwowy, a co za tym idzie, również na koncentrację .Jeśli dołożymy do tego właściwości bakteriobójcze i przeciwzapalne wyższe niż ma miód, to można uznać, że spożywanie syropu klonowego ma pozytywny wpływ na zdrowie. SEZAM - zawiera żelazo, wapno, cynk , magnez, witaminę E , A , B, B12, jest także źródłem
My Culinary Artdałam owsianą) - 1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia - 2 łyżki oleju kokosowego - 4 płaski łyżki wiórków kokosowych - 2 dość czubate łyżki nasion chia - 2 łyżki miodu / ksylitolu - 1 pomarańcza Przygotowanie: Nasiona chia zalać 4 łyżkami gorącej wody, odstawić, następnie obrać i pokroić pomarańcza, następnie wymieszać wszystkie pozostałe składniki, dodać napęczniałe nasiona, i formować ciasteczka, można
zdrowa vege kuchnia