pyszny i zdrowy napój. Oto koktajl: truskawka grejpfrut, czyli połączenie słodkich truskawek i lekko goryczkowatego, kwaskowatego grejpfruta. Jeśli koktajl wyda się Wam za mało słodki, dosłodźcie go, najlepiej naturalnym miodem. Koktajl powinien zostać wypity w miarę szybko po przygotowaniu, ponieważ gdy zbyt długo postoi będzie gorzkawy. Koktajl: truskawka grejpfrut Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 500 g truskawek 2 grejpfruty
Kulinarne przygody Gatitykiełbasy z grilla ot tak położonej i upieczonej zachęcam do posmarowania jej prostą glazurą :) na 5 kiełbasek wystarczy: łyżeczka sosu barbecue (lub ketchupu) łyżeczka musztardy szczypta ostrej papryki łyżeczka miodu Wszystko mieszamy na gładka pastę. Kiedy kiełbaski są już prawie gotowe smarujemy je pastą z jednej strony, przypiekamy, smarujemy z drugiej strony i znowu chwile grillujemy. Podajemy z ulubionymi dodatkami
Dzieje kuchennej Wiewióryczyli puszyste amerykańskie naleśniki, które smaży się na suchej patelni i tradycyjnie podaje z dużą ilością syropu klonowego. W domu bardzo je lubimy zwłaszcza z kremowym serkiem, owocami i miodem, są idealne na leniwe śniadanie :) SKŁADNIKI (ok. 12 sztuk) 1 szklanka mąki pszennej 1 jajko 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru 1/4 łyżeczki soli 3/4 szklanki mleka
DefinicjaSmakuSŁODKI ŚWIAT tam znajdziecie wszystko potrzebne do udekorowania mniejszych i większych deserów Składniki: 50 dag truskawek 1 szklanka śmietany kremówki szklanka mleczka kokosowego cukier puder lub miód ewentualnie ksylitol do smaku ozdoby czekoladowe do dekoracji- u mnie rurki i kwadraciki ze sklepu Słodki Świat Wykonanie: Truskawki odszypułkowujemy, myjemy. Blendujemy. Dodajemy mleczko kokosowe, dosładzamy do smaku .Przelewamy do pucharków
Z Majeczką w kuchnizieloną herbatą: 1 szklanka truskawek 1 saszetka zielonej herbaty zaparzonej w szklance wody w 90 stopniach i ostudzonej 1 obrane i pokrojone w ćwiartki jabłko ½ łyżeczki ksylitolu lub miodu Wszystkie składniki przekładamy do blendera i miksujemy, rozlewamy do szklanek. A poniżej znajdziecie kilka zdjęć z warsztatów koktajlowych z marką Russell Hobbs: The post Koktajl truskawkowy z zieloną herbatą appeared first
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięskładniki: 40 g świeżych liści szpinaku 70 g dojrzałego banana 110 g wody mineralnej 20 g soku z cytryny 1 łyżeczka miodu wykonanie: Szpinak płuczemy, banana obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki miksujemy np. przy pomocy blendera lub Thermomixa na kremową konsystencję. Podajemy od razu
Domowy Smak Jedzeniasłodko-kwaśnej marynaty. Mięso podałam z sałatką z grillowanych warzyw z kiełkami . Składniki: 8-10 podudzi z kurczaka Marynata: 4 łyżki keczupu pół szklanki soku pomarańczowego 2 łyżki płynnego miodu 2 łyżki musztardy 1-2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 3-4 łyżki sosu słodko-kwaśnego 1 łyżka oleju 1 łyżeczka curry 2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta ostrej papryki
Czerwień i błękitgorzko-migdałowych smaku które zawierając witaminę B17. Dla 3 osób Czas przygotowania: 10 minut Składniki: 8 obranych ze skórki morel bez pestki 5 dużych truskawek bez szypulek 100g miodu Garść świeżej mięty i melisy Pół garści świeżej bazylii 100 ml wody źródlanej Szczypta kardamonu mielonego Przygotowanie: 1/ Owoce kroimy na mniejsze kawałki i miksujemy blenderem z resztą składników
Kuchnia PROzdrowotnaMoże czereśnie? KOKTAJL CZEREŚNIOWY NA MLEKU KOKOSOWYM Z MELISĄ /własny;/ 500g dojrzałych czereśni (sercówki) 3 szklanki mleka kokosowego ok. 10 listków melisy 2 łyżeczki ulubionego słodzidła (u mnie miód z mniszka) Czereśnie myję pod bieżącą wodą, dryluję i wrzucam do wysokiego naczynia. Dodaję pozostałe składniki, miksuję i podaję schłodzone. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka
W kuchni Karmel-itkikefalotyri lub innego sera owczego, może być też ser kozi 250 g szpinaku 1 duża cebula 1 duży pomidor 1 garść suszonych czarnych oliwek sos: oliwa, ocet jabłkowy i miód PRZYGOTOWANIE: Ser owczy pokroić w kostkę. Cebule pokroić w piórka lub pół krążki. Pomidora pokroić w kostkę. Szpinak umyć. Sery owcze i ich właściwości: Sery owcze: oscypek, bryndza, feta Mleko
ClauditteMissCookingtylko można, rozkoszując się przy tym ich świeżością i dojrzałością. Zawsze w upale jedliśmy makaron z truskawkami, które miksowałam z jogurtem naturalnym, odrobiną miodu i cynamonu. Tego nauczył mnie Tato, który wychowany na wsi w wielodzietnej rodzinie, nie raz jadał takie obiady, zupy owocowe, rozmaite smakołyki z wykorzystaniem tego, co oferuje spory przydomowy ogród czy też
W kuchni Karmel-itkisposoby na koktajl truskawkowy? Z rozmów na FB polecaliście dodać ananasa - z chęcią spróbujemy tego połączenia! My dajemy dużo truskawek, a mało maślanki czy kefiru, ew. trochę cukru/ksylitolu czy miodu do dosłodzenia! Tak lubimy najbardziej! Składniki: 3 szklanki pokrojonych truskawek, 1/2 - 3/4 maślanki/kefiru/jogurtu naturalnego, 1-2 łyżeczki cukru/ksylitolu/miodu/syropu z agawy Wszystkie składniki dokładnie miksujemy na koktajl, pijemy schłodzone! Smacznego
Plate of JoyŚwietnie sprawdzi się na imprezę, jako przystawka podczas oglądania meczu, czy na rodzinny obiad. Spróbuj, czekam na twoją opinię! Składniki: podwójna pierś z kurczaka pomysł na .... soczyste skrzydełka z miodem płatki kukurydziane 3-4 łyżki mąki 2 jaja Sposób przygotowania: Kurczaka pokrój na kawałki według uznania. Posyp przyprawą z pomysłu na. Następnie obtocz mięso w mące, potem w jajku
Wielki apetyttymi bardziej ambitnymi śniadaniami będą się pojawiać normalnie przepisy :) Przepis: 50g płatków owsianych + 10g marchewka starta na małych oczkach (ok.100g) ok.30g masła orzechowego cynamon coś do posłodzenia (daktyle, miód, cukier, słodzik) mielone orzechy Większą część płatków zalać ok.80ml wrzątku, posolić lekko, przykryć i odstawić do wchłonięcia. Zmieszać dokładnie z resztą składników. Formować kulki, a następnie obtoczyć je w orzechach
More food, love and dreamskokosowy - zdrowy, banalnie prosty do zrobienia i przede wszystkim bardzo smaczny. Proszę się częstować ;) Składniki: Warstwa kokosowa: 1 szt. awokado 1/4 szklanki syropu z agawy (zamienniki: syrop klonowy lub miód w wersji niewegańskiej) 6 łyżek oleju kokosowego (roztopionego) 1,5 szklanki wiórków kokosowych 1 łyżeczka ekstraktu miętowego szczypta soli Polewa: 1/4 szklanki oleju kokosowego (roztopionego) 2 łyżki syropu z agawy
Domowa Cookierenka Agi