miód - 5845 przepisów (strona:245/390)

Kabaczki w zalewie z kurkumą! 180

smaku (1/2 do 1 łyżeczki) Kabaczki szorujemy kroimy na pół, układamy w słoiczkach. Na zalewę : - 220 ml octu - 3/4 szkl cukru - 3 łyżki soli - 5 szklanek wody - łyżka miodu Zagotuj zalewę, wrzątkiem zalewaj kabaczki. Słoiki pasteryzujemy około 12 minut. Odwracamy do góry dnem po wyjęciu z garnka. Smacznego! Najlepiej smakują po około tygodniu. Smacznego

SMYKWKUCHNI
Pizza na słodko z sosem z gorzkich pomarańczy 130

stolnicę, uformuj koło. Otwórz: puszka fig mała puszka ananasa i układaj na spodzie. Piecz 220 stopni przez 20 minut Przygotuj os: 2 łyżki konfitury z gorzkich pomarańczy  łyżka miodu z mniszka Podgrzewaj na średnim ogniu aż składniki zrobią się płynne. Kiedy pizza będzie gotowa wyjmij i polej obficie sosem

AZgotuj!
Grillowana pierś z kurczaka z chutney z mango 213

kaszę jaglaną oraz sałatę. Chutney z mango: 1 mango 3 łyżki białego wytrawnego wina 1 łyżka octu jabłkowego 2 łyżeczki cukru trzcinowego 2 łyżeczki syropu z agawy (można zastąpić miodem) 1 papryczka chilli   Mango obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Włożyć do garnka, pogrzać, dodać białe wino, syrop z agawy, cukier. Gotować pod przykryciem przez 3 minuty. Zdjąć pokrywkę

Moja Galeria Smaku
Sałatka ze szpinakiem i grillowanymi brzoskwiniami 156

brzoskwinie 1/2 szklanki borówek 1/4 szklanki płatków migdałowych 80 g sera koziego (użyłam sera twardego w plasterkach) Dressing: 4 łyżki oliwy 2 łyżki białego octu winnego 1 łyżeczka miodu sól i pieprz do smaku 1. Wszystkie składniki na dressing dokładnie połączyć. 2. Brzoskwinie przekroić na pół, pestkę wyrzucić. Posmarować je odrobiną dressingu. Ułożyć przecięciem do dołu na rozgrzanej patelni grillowej

Moja Galeria Smaku
Jabłkowe placuszki z płatków owsianych 165

startymi jabłkami) i dobrze wymieszać. Na rozgrzaną patelnię (bez tłuszczu) nakładać porcje ciasta (po około 2 łyżki). Smażyć z obu stron do zarumienienia. Podawać z ulubionymi dodatkami, polecam miód i owoce. Smacznego! Inspiracja/ źródło: Kuchareczka Agusia

Nastoletnie Wypiekanie
Lodowe lizaki piña colada z marakują 119

patyku. Składniki na 10 lizaków: 5 owoców passiflory 1 ananas (ok. 400 g po obraniu) 1 puszka mleka kokosowego (400 ml) 2 łyżki cukru trzcinowego, syropu klonowego lub miodu Ananasa dokładnie obierz i pokrój na mniejsze cząstki. Umieść go w kielichu blendera wraz z mlekiem kokosowym i cukrem. Zmiksuj porządnie, aż otrzymasz aksamitną konsystencję. Z owoców passiflory wybierz miąższ

Food Square
Drugie urodziny Wrocławskiego Bazaru Smakoszy 162

kości, czułem się prawdziwie ukontentowany. Podczas degustacji mieliśmy również okazję spróbować bogatej konfekcji serów, zebranej przez bazarowych dostawców. Moje serce podbiły parmezan i grana padano, serwowane z akacjowym miodem, tak, jak zwykło się to robić w Toskanii. Już teraz mogę uznać to połączenie za jedno z moich największych odkryć kulinarnych tego roku. Każdy ze śniadaniowiczów został obdarzony również upominkiem

Food Square
TORT "BIAŁY NAPOLEON" 13776

mnie to ciasto ma coś ze smaku ptasiego mleczka...jednym słowem jest przepyszne! Gorąco polecam! Podobne przepisy: Czekoladowy Napoleon - przepis Azerbejdżański napoleonek - przepis Marlenka - przepis Mikado - przepis Plaster miodu - przepis Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym

Przepisy Aleksandry
Serniczek śniadaniowy o smaku chałwy z orzechami i jagodami 131

śniadanko. Osobiście bardzo lubię smak chałwy i mam nadzieję, że również go polubicie:) Składniki : 4 łyżki twarożku 1 banan 2 łyżeczki pasty tahini (kupnej lub domowej) ewentualnie 1 łyżeczka miodu (serniczek jest słodki od banana) Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Dosłodzić do smaku. Gotowy serniczek można zjeść na zimno lub podgrzać w mikrofali ok. 1-2 minuty - krem będzie puszysty

Chocolate Muffin Blog
Surówka z rukoli 157

łyżeczki marynowanego zielonego pieprzu Sos: 50 ml oliwy z oliwek 5 ml octu winnego 40 ml sosu pikantnego z mango i tamaryndowca (można zastąpić mieszanką musztardy ,chili i miodu) Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Rukolę przekładamy do czterech miseczek ,w których będziemy podawać surówkę. Pomidorki kroimy na ćwiartki ,dzielimy na 4 części i dokładamy do rukoli

R'n'G Kitchen
Krem do chleba: czekolada+orzechy+awokado 218

mamy pewność że dzieci jedzą to co dla nich najlepsze. Przechowywać w lodówce. Termin ważności ok. 4 dni. Składniki: 2 dojrzałe awokado 30g orzechów włoskich 3 łyżki miodu 100g czekolady gorzkiej Wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy w mikrofali lub na parze. Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. SMACZNEGO

Apetyt na Zielone
Koktajl truskawka-arbuz-pomarańcza 134

nieba... szklanka w dłoń i zapraszam na ziiiimny, ożywiający koktajl. Składniki: (na dwa duże koktajle) 3 szklanki truskawek 4 kawałki arbuza 2 pomarańcze dżem truskawkowy do smaku (opcjonalnie miód/syrop klonowy) kruszony lód opcjonalnie jogurt naturalny Sposób przygotowania: Owoce najlepiej żeby były dobrze schłodzone w lodówce. Truskawki odszypułkowujemy. Arbuza kroimy na mniejsze kawałki. Wyciągamy pestki. Pomarańcze obieramy i filetujemy

Pyry na Gaz
Współpraca z DeCare - Dystrybutor Smaków Świata 112

danych towarów. Jest to idealne miejsce dla osób lubiących kuchnię i smaki orientalne :) Powyżej widzicie zawartość paczki, która do mnie dotarła. Znajdowała się w niej m.in musztarda z dodatkiem miodu czy tak długo szukany przeze mnie olej kokosowy :) Zatem jeśli jesteście ciekawi, co smacznego z tej współpracy wyniknie, zaglądajcie na bloga i fanpage'a :) A osoby szukające dobrych produktów orientalnych

My simple kitchen
Surówka z fenkułu Badylarki 130

wzdłuż na ćwiartki. Natkę (dwie młodziutkie gałązki) pokroić na drobno.  Wszystkie składniki surówki wymieszać z łyżką lub dwiema jogurtu naturalnego. Jeśli ktoś ma ochotę, może posłodzić np. świeżym miodem

Weekendy w domu i ogrodzie
Lemoniada lawendowa z ogórkiem 200

witamin. Polecam i pozdrawiam chłodno ;) Składniki: 6 ogórków, 6 świeżych kwiatów lawendy lub łyżka suszonych, kilka gałązek macierzanki cytrynowej lub tymianku, 1 cytryna, 1 pomarańcza, 500 ml wrzącej wody, miód lub syrop z agawy do smaku, kilka kropli oliwy lub oleju (opcjonalnie). Do podania: lód. Do przybrania: kwiaty lawendy, gałązki macierzanki. Przygotowanie: Lawendę i macierzankę zalać wrzątkiem, wystudzić pod przykryciem

SzczyptaSmaQ

Proponowane wyszukiwania