miód - 5845 przepisów (strona:249/390)

Maliny zapiekane pod koglem-moglem 148

minut do 10 max. 15 minut. Wierzchnia część ma się zarumienić i ściąć zaś środek ma pozostać płynny. Podawać na ciepło, można dla dekoracji polać całość płynnym miodem i oprószyć cukrem pudrem bądź rozpuszczoną w kąpieli wodnej deserową czekoladą. Smacznego :) Zobacz także

KreatywnePiny
Koktajl z tajemniczym składnikiem poprawiającym nastrój 140

buraki. Za to na pewno wyczuje słodycz banana i delikatną, kokosową nutę. Przyznaję, że jestem bardzo pozytywnie zaskoczona swoim wynalazkiem. Słodko i zdrowo, bez dodatku cukru, a nawet miodu. Dojrzały banan załatwia całą sprawę. Polecam na drugie śniadanie. Miewasz stany niepokoju, cierpisz na bezsenność, zmęczenie, przygnębienie, problemy z koncentracją? Być może masz niedobór kwasu foliowego - witaminy ważnej w produkcji "hormonu

Powiedz dietom nie
chłodnik z ogórka 189

orzeźwienie na talerzu. przepis na dwie porcje CHŁODNIK Z OGÓRKA 1 duży ogórek szklarniowy 1 awokado pół szklanki jogurtu naturalnego 3 łyżki posiekanego koperku pół cytryny 2 łyżki miodu sól i pieprz do smaku Ogórek przekrawamy na pół i usuwamy środek z pestkami , kroimy na mniejsze kawałki , następnie dodajemy pokrojone awokado , jogurt , przyprawy , koper oraz sok z wyciśniętej cytryny

na gazie
ciasteczka owsiane z jabłkami 178

temu Pan Sz. niedługo sam wybierze takie ciastka, a nie sklepowe słodkości SKŁADNIKI 2 duże jabłka 2,5 szkl. płatków owsianych górskich 2 jajka 1/4 szkl. cukru 2 łyżki miodu 1/6 szkl. oleju 2 łyżki mąki pszennej 150 g suszonej żurawiny szczypta soli PRZYGOTOWANIE Jabłka obrać i pokroić w kostkę, ok. 0,5 x 0,5 cm. Wszystkie składniki dokładnie

zabawa smakiem
Mango lassie 175

przypadku wizyty w indyjskiej restauracji. Doskonale łagodzi smak pikantnych dań, a także idealnie orzeźwia w upalne dni. Składniki: 1 mango 1 szklanka jogurtu naturalnego 1/2 szklanki wody 1 łyżka miodu szczypta zmielonego kardamonu Przygotowanie: Mango obieramy, usuwamy pestkę, kroimy w kawałki i umieszczamy w kielichu blendera wraz z pozostałymi składnikami. Wszystko razem blendujemy do uzyskania koktajlu

Kuchnia bezglutenowa Loli
Tarta rustykalna z jabłkami, gruszkami i orzechami 221

pieczenia). Orzechy pokrójcie na kawałki. Jeśli macie takie w skorupach, to oczywiście najpierw je z nich wydobądźcie, ale tego chyba nie musimy mówić… W rondelku rozpuście 2 łyżki miodu i łyżeczkę masła. Kiedy będą gorące wsypcie orzechy i trzymajcie na ogniu, aż lekko ściemnieją i zrobią się kruche. Uważajcie przy próbowaniu, by nie przypalić sobie ust. Ciasto wyjmijcie

GRUBY WAŁEK
REWOLUCJA NA TALERZU, CZYLI O TYM, JAK W JEDNEJ CHWILI DIETA SIĘ ZMIENI 204

słodyczy i cukru, która obowiązuje mnie na minimum 2 miesiące (czas trwania odczulania), związana jet z grzybiczną alergią na rodzaj Candida. W ramach tego nie mogę również spożywać miodu, suszonych owoców, cukru białego, trzcinowego, brązowego, glukozy w postaci czystej, słodkich owoców . Ksylitol , cukier brzozowy w niewielkich ilościach może się jednak pojawić. Skrobia ziemniaczana wyklucza zaś spożywanie wszelkich odmian ziemniaków

W kuchni Karmel-itki
Ryżowo - owsiane ciasteczka z odzysku, czyli drugie życie kleiku ryżowego 161

piekarnik do temperatury 180 stopni, wyłożyć blachę papierem do pieczenia i nałożyć łyżką "kupki ciastkowe".   Ciastka piekłam 40 minut - dwadzieścia na termoobiegu, a kolejne dwadzieścia bez. Tu z miodem z mniszka lekarskiego i przesmażonymi truskawkami Efekt? Kleik ryżowy w tym wcieleniu urzekł mojego Męża. Już doprasza się o kolejną porcję. I gdyby nie ta mąka można by ciasteczka potraktować

Kuchnia po mojemu
Sałatka rozmaitości na kolację: z serem pleśniowym i mandarynką 141

paprykę w bardzo cienkie paski. Składniki delikatnie mieszamy. Ser kroimy w kostkę, trójkąciki lub jak kto woli ;) Mieszamy z sosem musztardowo miodowym (łyżka musztardy sarepskiej, łyżeczka dijon, łyżeczka płynnego miodu+ łyżeczka soku z cytryny) Jajko kroimy w ćwiartki. Mandarynkę dokładnie obieramy i dzielimy na cząstki. Układamy na wierzchu. Sałatka gotowa. Dla koloru można posypać szczypiorem. Te różne smaki cudownie się

Kuchnia po mojemu
Sałatka z czosnkiem marynowanym 170

prostu feta Przygotowanie : Umyte pomidorki przekroić na pół, z osączonym czosnkiem zrobić to samo Ser pokroić w kostkę, wymieszać ostrożnie i polać dresingiem z cytryną, oliwą i miodem.                                      Posypać ulubionymi ziołami. Smacznego

Proste Potrawy
Mango i awokado w cytrynowym sosie. 152

łupinek, około 5 sztuk) 1 łyżeczka ziaren sezamu (5 g) Cytrynowy sos winegret: 1,5 łyżki oleju, najlepiej nierafinowanego (15 g) 1 łyżeczka soku z cytryny 1/2 łyżeczka miodu sól, pieprz do smaku 1. Wszystkie składniki na sos dokładnie wymieszaj (jeśli robisz większa porcję, możesz zrobić to w zamkniętym słoiku, na zasadzie shakera) 2. Awokado i mango obierz, pokrój

Powiedz dietom nie
Wiosna na talerzu, czyli szybkie i smaczne placuszki z kiwi 182

smaczne, puszyste placuszki i ... zielone kiwi. Składniki: 1 szklanka maślanki 1 szklanka mąki pszennej 1 całe jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka masła (miękkie) 1 1/2 łyżki miodu (ewentualnie cukru) 1 kiwi Przygotowanie: Kiwi obieramy i kroimy na plasterki. Pozostałe składniki umieszczamy w misce i łączymy przy pomocy drewnianej łyżki lub kuchennej trzepaczki (ciasto ma nie mieć grudek

Słodkie okruszki
Koktajl owocowy z babką płesznik - świętowanie wygranej 204

płesznik. Wymieszać łyżką. Przełożyć masę do szklanek. Tę masę można ewentualnie (jeśli używamy winnych lub mało słodkich jabłek, albo jeśli po prostu lubimy słodko) dosłodzić np. syropem klonowym lub miodem. Zmiksować banana z sokiem wyciśniętym z pomarańczy. Przełożyć masę do szklanek na wierzch poprzedniej. Koktajle odstawić na ok. kwadrans, by nasiona napęczniały. Przed podaniem udekorować listkiem kolendry. Pamiętajcie

Weekendy w domu i ogrodzie
sałatka grecka 122

fetta 10-12 oliwek ciemnych sos sok z 1/2 cytryny 1 łyżeczka oregano i bazylii najkorzystniej świeżej ja mam suszone 1 ząbek czosnku 5-6 łyżek oliwy 1 łyżka miodu Wykonanie

Ugotujmy Coś
Ziarenkowa granola migdałowo-kokosowa 142

płatków owsianych 100g płatków orkiszowych 20g otrębów pszennych 100 g mieszanki  "Migdałowy Przylądek"  od Ziarenkowo 3-4 łyżki oleju kokosowego 4 łyżki syropu z agawy (lub płynnego miodu) Mieszanki od Ziarenkowa :) Olej kokosowy podgrzewamy, aż zrobi się płynny i mieszamy z syropem z agawy. Płatki owsiane, orkiszowe i otręby mieszamy w dużym naczyniu, nastepnie dodajemy do nich mieszankę

Zawsze głodna!

Proponowane wyszukiwania