miód - 5845 przepisów (strona:270/390)

Krem orzechowy 135

dodając do niej jakieś płatki zbożowe i otręby ;)~  Krem twarogowo-orzechowy ~Składniki:200g mielonego twarogu1-2 łyżki jogurtu naturalnego1/2 szklanki (lub więcej) dowolnych orzechówszczypta soli i ulubionych przypraw*miód*** wersja na słono** wersja na słodkoOrzechy mielimy w młynku, dodajemy do twaróg wymieszanego z jogurtem i przyprawami/miodem. Wszystko mieszamy do uzyskania kremowej konsystencji

Kuchenny Skrawek Nieba
Jajko w koszulce, na sałatce 398

Żeby tak odpocząć od świąteczno-noworocznych potraw, dzisiaj zapraszam na małą odmianę :) Kolejna inspiracja z programu Top Chef ;) Jajko w koszulce, czyli ścięte białko oraz pięknie

Czerwona Porzeczka
Miodowe Brownie z orzechami 282

masła170 g cukru pudru4 łyżki miodu4 łyżki kakao200 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczeniaszczypta soli3 jajkapół szklanki orzechów włoskichplasterki cienko pokrojonej cytrynypolewa czekoladowa z tego przepisuSposób przygotowania:Masło i miód przekładamy do rondelka i rozpuszczamy na małym ogniu. Następnie dodajemy kakao i cukier i mieszamy. Jajka ubijamy w malakserze (u mnie robot kuchenny), gdy utworzy się na wierzchu

Słodkie Przyjemności
Biscotti Bożonarodzeniowe 167

Studzimy na blaszce, przekładamy do szczelnego pojemnika i trzymamy w zamknięciu. Smacznego!P.S jeżeli baczycie na swoją dietę mąkę pszenną możecie zamienić na żytną, a cukier zamienić z miodem :) Smacznego

Słodkie Przyjemności
Omlet gruszkowy 130

spokoju i przyjemności? No właśnie ;) Wstać wcześniej i znaleźć tę jedną chwilę. Dziś zaprezentuje wam omlet gruszkowy. Idealny na jesienne poranki. Świetnie komponuje się z earl grey'em z miodem i cytryną :) Składniki:4 białka4 żółtkałyżeczka cukru2 płaskie łyżki mąkipół łyżeczki proszku do pieczeniałyżka mleka 2 gruszkiSposób przygotowania:Białka ubijamy do białości, w trakcie ubijania dodajemy cukier

Słodkie Przyjemności
Sezamki korzenne 97

sezamułyżeczka przyprawy korzennej do kaw i deserów1/2 szklanki miodu145 g cukru pudruSposób przygotowania:Na sam początek prażymy na suchej patelni sezam. Następnie mieszamy cukier z wcześniej przygotowaną przyprawą korzenną. Miód przelewamy do garnuszka, chwilę gotujemy do momentu uzyskania płynnej masy, następnie dodajemy cukier i chwile gotujemy co jakiś czas mieszając, tak aby powstała złota lekko przyrumieniona masa. Gdy powstanie karmel

Słodkie Przyjemności
Domowa Masa Makowa 174

zostawiam zawsze na noc. Po tym czasie mak odcedzamy i mielimy w maszynce do mięsa. Do tak zmielonego maku dodajemy cukier puder, cynamon i dokładnie mieszamy, następnie dolewamy miód i ekstrakt pomarańczowy.Kolejnym krokiem jest dodanie posiekanych na drobno orzechów i skórki pomarańczowej, a także dodanie suszonej żurawiny i rodzynek. Gotową masę przechowujemy w lodówce. Przed użyciem do wszelkiego rodzaju

Słodkie Przyjemności
Poland Trip cz.1 - Kazimierz Dolny i Sandomierz 146

mieć najbliżej. Padło na Coctail Bar. Hmm jak sama nazwa wskazuje, nie była to typowa restauracja, a więc i karta smakowo nie powalała. Wybraliśmy kotleta z kurczaka, grillowaną w miodzie pierś z kurczaka i panierowanego schabowego. Tak jak mówię, smaki mało wygórowane, ale mimo wszystko przyznać muszę, że potrawy były odpowiednio doprawione i smaczne.W Sandomierzu można było kupić również krówki

Słodkie Przyjemności
Homo stworki pączusiowe. 171

głęboki, rozgrzany olej za pomocą dwóch łyżek wykładamy niedbale ciasto-powstaną świetne stwory;)Jak się ze złoci, wyciągamy na ręcznik papierowy, a następnie obtaczamy w cukrze trzcinowym lub kakao.Cud, miód i orzeszki

BaRepas
842. Banan smażony w cieście. 118

Banan w cieście biszkoptowym z miodem i tahini; malinami

More food, love and dreams
Sos do steków z piwem i whiskey 140

łyżeczki soli 30 ml sosu sojowegoPrzygotowanie: W rondelku należy wymieszać: whiskey, piwo Guinness, sos Worcestershire i tabasco. Całość doprowadzić do wrzenia. Następnie należy dodać biały pieprz, czosnek, sól i miód. Całość dobrze wymieszać, zredukować gotując na małym ogniu aż uzyskamy konsystencję sosu, zdjąć z ognia i ostudzić do temperatury pokojowej. Sos ten można podawać na od razu na ciepło albo

naRuszcie
Ciasto Brazylianka 1613

Kiedy zobaczyłam to ciasto od razu wiedziałam, że muszę je wypróbować.Półkruche, miodowe blaty, przełożone masą budyniową oraz jabłkową bardzo fajnie się ze sobą komponują smakowo

Czerwona Porzeczka
Ciasto miodowe z masą serową 164

Proponuję ciasto miodowe, które przekładamy masą z gotowanego sera. Placki są od razu miękkie. Taka masa przypomina mi smak dzieciństwa. Pycha.SKŁADNIKINa ciasto:3 szklanki mąki1

W kuchennym oknie Ewy
Puszyste ciasto kokosowe z orzechami macadamia 285

białka i łączymy z ciastem. Przelewamy ciasto do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni i pieczemy ok. 30 minut.3/ Na patelnię wrzucamy cukier trzcinowy, wodę, miód i orzechy macadamia i podgrzewamy do momentu aż utworzy się kleisty syrop. Ostawiamy.4/ Gdy ciasto jest już gotowe to podgrzany syrop z przepołowionymi orzechami kładziemy na górę ciasta i czekamy

Kuchnia PROzdrowotna

Proponowane wyszukiwania