mięso - 63110 przepisów (strona:916/4208)

PIECZONY BOCZEK KANAPKOWY + FILMIK 182

PRZYGOTOWANIE :  Mięso myjemy i osuszamy, następnie nacieramy solą i resztą przypraw, na koniec rozcieramy przeciśnięty czosnek. Boczek przekładamy do pojemnika lub woreczka i odkładamy na 12-24 godziny do lodówki. Po tym czasie mięso przekładamy do formy do zapiekania i pieczemy około 2 godzin w temperaturze 180 % C. Na początku naczynie nakrywamy, po 30 minutach można pokrywkę ściągnąć, zmniejszyć(...)temperaturę do 170 % C i piec resztę czasu.  Mięso studzimy, następnie przekładamy w chłodne miejsce. Po stężeniu można boczek kroić. Jest wyjątkowo smaczny, polecam.                                    Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrypcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
Pasztet drobiowy z żurawiną 119

zwane „szumowiny” i dodajemy obrane marchewki, pietruszkę, selera, płaską łyżeczkę soli, kilka ziaren ziela angielskiego i listków laurowych. Całość gotujemy na wolnym ogniu przez około 1,5 godz. Następnie mięso i warzywa wyjmujemy z rosołu i pozostawiamy do ostudzenia. Kiedy udka będą chłodne, oddzielamy je od kości. Mięso, wątróbkę, włoszczyznę i czosnek mielimy w maszynce na małych oczkach. Do masy(...)dodajemy żółtka, bulion, który powstał po gotowaniu warzyw i mięsa, żurawinę oraz przyprawy do smaku. Całość wyrabiamy ręką przez kilka minut. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do masy. Mieszamy delikatnie. Masę przekładamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 C. Pieczemy około 40-50 minut. Studzimy w temperaturze pokojowej, następnie wyjmujemy

e-PrzepisyKulinarne
Zupa z karpia z pierożkami 162

wody, zagotować, gotować 20 minut, następnie włożyć ryby, zagotować, zmniejszyć ogień i gotować pod uchyloną pokrywką ok 40 minut. Wyjąć marchew i ryby, marchew pokroić, z ryb obrać kawałki mięsa. Wywar przecedzić, doprawić do smaku solą, pieprzem, dodać marchew, kawałki mięsa ryby. Przygotować pierożki: gorącą wodą zalać mąkę, wsypać sól i wlać olej, wyrobić miękkie ciasto. Ciasto owinąć folią, pozostawić(...)minut. Przygotować nadzienie: z karpia odkroić mięso, usunąć ości, posiekać drobno (można zmielić). Cebulę pokroić w drobną kostkę, zrumienić na oleju, dodać posiekany czosnek, ostudzić. Karpia wymieszać z cebulą, manną, doprawić do smaku. Ciasto rozwałkować cienko, wykrawać nieduże kółka (u mnie 6cm), na każde wyłożyć nadzienie, zlepić brzegi. Pierożki wrzucić do gotującej się osolonej wody, gotować ok minuty od momentu

Obiad gotowy
Lasagne z sosem mięsno-grzybowym (Lasagne bianche con funghi e carne) 185

SKŁADNIKI 250 g makaronu typu lasagne 100 g parmezanu Ragù mi ę sno-grzybowe 250 g mięsa mielonego wieprzowego 250 g mięsa mielonego wołowego  500 g grzyb ó w  1 marchew 1 cebula 1 łodyga selera naciowego 2 ząbki czosnku 2  ł yżeczki zi ó ł  prowansalskich s ó l, pieprz  oliwa z oliwek(...)drobn ą  kostk ę  cebulę, marchew, seler oraz  wyciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku .  Po  ok. 5 minutach dodajemy mielone mięso, podsmażamy, aż straci różowy kolor.  Dodajemy grzyby pokrojone na kawałki, d oprawiamy solą, pieprzem i zio ł ami.  Ragù gotujemy na małym ogniu pod przykryciem ok. 30 minut

La grande e la piccola cuoca
Kotleciki z suszonych grzybów 169

barszczu lub kapusty z grzybami. Bułkę rozdrabniamy i moczymy w mleku. Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na maślę. Teraz grzyby oraz odciśniętą bułkę przepuszczamy przez maszynkę do mięsa. Masę grzybową łączymy z podsmażoną cebulką oraz jajkiem. Jeżeli jest zbyt rzadki można zagęścić go bułką tartą. Wszystko doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem. Z masy formujemy kotleciki, które panierujemy

Korniszonki
Tegoroczny bigos z winem marsala 158

kapusty. Do ugotowanej białej kapusty dodaj kiszoną kapustę. Moja tegoroczna kapusta nie była zbyt kwaśna, ale jeśli wolisz to obgotuj kiszoną kapustę aby pozbyć się nadmiaru kwasu. Kiedy ugotujesz mięso do powstałego wywaru, około pół litra, dodaj pomidorowy koncentrat. Kiedy koncentrat się rozpuści wlej bulion do kapusty. Umieść szynkę i karczek w garnku, zalej wrzątkiem i gotuj pod przykryciem(...)godziny na małym ogniu. Mięso powinno być miękkie na tyle aby łatwo je poszarpać widelcem.Grzyby zalej wrzątkiem i odstaw na 20 minut po czym odcedź ale zachowaj wodę. Pokrój grzyby w drobną kostkę. Obierz cebulę i czosnek. Pokrój w drobną kostkę i zeszklij na połowie masła. Dodaj pokrojone grzyby, sól i czarny pieprz. Smaż przez 5 minut. Przełóż do garnka

codojedzenia
Rosół z mięs mieszanych 124

para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Mięsa oczyszczamy, zalewamy zimną wodą (2 cm ponad poziom mięsa), wsypujemy łyżeczkę soli, dodajemy ziele angielskie, liść laurowy i owoc jałowca. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i „pyrkamy” kilka godzin na małym ogniu(...)Mięsa wyjmujemy, studzimy, oddzielamy od kości. Wywar przecedzamy, odstawiamy do ostygnięcia. Zbieramy nadmiar tłuszczu, ponownie podgrzewamy, tym razem dodając obrane warzywa (cebule opalamy, podobnie pietruszkę), grzyby, pęczek natki pietruszki, gotujemy kilka godzin. Warzywa wyjmujemy, marchewki kroimy w talarki. Rosół doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z ulubionym makaronem i posiekaną natką pietruszki

R'n'G Kitchen
Opiekacz Dezal-Recenzja urządzenia wielofunkcyjnego 203

płytę grzewczą, i mieści się na nim naprawdę sporo, kolejny plus to duża moc, nagrzewa się szybko, specjalna powłoka pokryta greblonem sprawia , że nic nie przywiera, dzięki temu nasze mięso opieczemy równomiernie i szybko.  Gofry czy biskwity będą puszyste ale i chrupiące. A nie jak w innych o małej mocy cienki gumowy placek. Urządzenie doskonale sprawdzi się do opiekania(...)szklanego naczynia. 2. Marynata: W miseczce połączyć sos sojowy z sokiem cytryny oraz płynnym miodem, wsypać pieprz utarty grubo w moździerzu , dodać pokrojony na plasterki czosnek, Wymieszać, marynatą zalać mięso, dokładnie wymieszać aby równomiernie się pokryło, naczynie zamknąć włożyć na kilka godzin do lodówki lub na całą noc.  Osączone z marynaty mięso, kłaść na rozgrzany opiekacz, ułożyć po gałązce

Wanilia i Kardamon
Gołąbki wegetariańskie z papryką i sos pomidorowy do gołąbków 159

Tradycja, czy nowoczesność? Gołąbki w moim regionie wykonuje się najczęściej z mięsem mielonym i cebulą. Tradycyjne gołąbki uwielbiam, zwłaszcza, kiedy ich wnętrze jest kleiste, a nie suche. Żeby tak było najlepszym sposobem jest dodanie tłustego mięsa. Nie jest to może zbytnio danie fit, ale warto, bo smakują wtedy rewelacyjnie. Można do nich wykorzystać również tłuszczyk, który składuje się w zamrażarce(...)gołąbki to takie danie, do którego możecie dodać naprawdę to co macie w zanadrzu. Gołąbki wege Ale dziś miało być o gołąbkach wegetariańskich, a te robimy jak wiadomo bez mięsa i tłuszczu zwierzęcego. Gołąbki wegetariańskie jakie robię w domu to gołąbki z pieczarkami, albo takie jak dziś gołąbki z czerwoną papryką. Im więcej dodacie warzyw, tym farsz będzie bardziej wilgotny

MamaOskarka
Roladki wieprzowe 142

window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 1kg karkówki 20dag boczku wędzonego 3 ogórki konserwowe 2 kromki chleba 2 cebule olej musztarda sól, pieprz 1/2 szklanki śmietanki 18% (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: 1. Mięso pokroić na cienkie plastry i rozbić tłuczkiem. Oprószyć pieprzem i solą, z jednej strony posmarować musztardą.  2. Cebulę pokroić w piórka. Ogórki, boczek i chleb pokroić w słupki(...)każdym płacie mięsa ułożyć kilka piórek cebuli, po kawałku ogórka, boczku i chleba. Następnie zwinąć w rulon i spiąć wykałaczką lub obwiązać nitką.  4. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć roladki z każdej strony na złoty kolor. Następnie przełożyć je do brytfanki. Patelnię wypłukać wodą i zalać roladki.  5. Tak przygotowane roladki zapiekać w piekarniku około godziny

Danka Pichci
Gulasz mięsno-warzywny 140

paprykami. Posypać mąką, wymieszać.  2. Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej, wrzucić cebulę i zrumienić. Przełożyć cebulę do garnka. 3. Na tej samej patelni podsmażyć mięso, aby nabrało złocistego koloru. Przełożyć do garnka z cebulą.  4. Mięso zalać niewielką ilością wody (około szklanka) i dusić pod przykryciem na małym ogniu około 30 minut. 5. Warzywa(...)umyć, obrać, pokroić w kostkę. Paprykę pokroić w paseczki. Wszystko dodać do mięsa, wrzucić ziele angielskie i liście laurowe. Dusić około 30-40 minut, aż warzywa zmiękną.  6. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem, posypać natką pietruszki.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci
Roladki drobiowe z farszem marchwiowym 141

jest słony. Chwilę poddusić do rozpuszczenia sera.  3. Pierś z kurczaka podzielić na pół, następnie każdą część przekroić w poprzek (nie do końca, aby powstał duży płat mięsa). Rozbić delikatnie tłuczkiem, oprószyć pieprzem i solą. 4. Na każdym płacie mięsa ułożyć farsz i zawinąć roladki. Następnie obtoczyć w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej.  5. Tak przygotowane roladki(...)smażyć na oleju ze wszystkich stron na złoty kolor. Następnie przykryć i dusić około 5 minut, aby mięso doszło w środku.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Danka Pichci

Proponowane wyszukiwania