mięso - 63110 przepisów (strona:910/4208)

KOTLETY ZIEMNIACZANE Z MIĘSEM 162

Takie kotleciki są doskonałym pomysłem na wykorzystanie ziemniaków,które pozostały Nam z obiadu.Wystarczy dodatek mięsa mielonego i mamy pyszny obiad . W końcu nic się nie może zmarnować.    Dziś wrzucam Wam przepis s. Marii,trochę pozmieniany. Ponad dwa lata temu jadłam podobne w restauracji na imprezie i bardzo mi posmakowały.Podaję je z czerwonym barszczem.   Składniki(...)sztuk: 1 kg ziemniaków ok 2 szkl mąki pszennej 2 jajka 400-500 g mielonego mięsa wieprzowego 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku sól,pieprz  czerwona czubryca Ziemniaki obrać,umyć i ugotować w osolonym wrzątku.Odcedzić,ostudzić i przepuścić przez praskę. Cebulę obrać,drobno posiekać i zeszklić na oleju.Ostudzić,dodać do mięsa mielonego, doprawić przeciśniętym przez praskę czosnkiem

Niespełnione zdolności kulinarne
Pasztet z białych warzyw, zielonej soczewicy i kurczaka z żurawiną i sosem malinowym 145

skończyć i co zrobić aby dobrze Wam się to czytało.  Natomiast o jedzeniu pisać uwielbiam.  Jeśli zdarza Wam się w tym zabieganym świecie gotować czasem rosół na mięsie z kurczaka, kaczki czy innym drobiu, i nie wiecie co zrobić z nim później i z białymi warzywami również, to mam dla Was smaczny pomysł. Suma przypadku, chęci i małej(...)lubię dobrze zjeść, choć podobno nie wyglądam i lubię kolory na talerzu i smaki lekkie, słodkie, to dodatki dobrały się same.  Składniki: 150 g gotowanego drobiowego mięsa  150 g ugotowanej soczewicy zielonej  300 g białych gotowanych warzyw, selera i pietruszki cebula  gruszka  tymianek  masło do smażenia  sól i pieprz do smaku

Mango Papaja
Pierogi wiejskie z pysznym farszem 153

Pierogi wiejskie z pysznym farszem Rewelacyjne domowe pierogi z kapustą, ziemniaczkami i mięsem. Ciasto z tego przepisu jest bardzo delikatne i mięciutkie, warto je dość cienko rozwałkować przed nadzianiem bo wówczas pierożki wychodzą jeszcze smaczniejsze. Gotowe pierogi możemy podać polane stopionym masłem lub posypane cebulką zasmażoną z wędzonym boczkiem lub po wystudzeniu podsmażyć na rumiano na masełku.     Składniki(...)łyżeczki mielonego pieprzu Składniki na farsz: 20dkg boczku wędzonego 1 cebula 20dkg kapusty kiszonej 2 ugotowane i ostudzone ziemniaki (mogą być z wczorajszego obiadu) 20dkg pieczonego, smażonego lub gotowanego mięsa (najlepiej wieprzowego lub mieszanego – może być z wczorajszego obiadu) Przyprawy: sól, pieprz, majeranek       *** Do małego garnka wlewamy wodę, dodajemy masło i gotujemy do momentu, aż tłuszcz

Blog z Apetytem
Zawijane fileciki w boczku 172

Zawijane fileciki w boczku Delikatne mięso, aromatyczny boczek, sprawia, że roladki są pyszne i soczyste. Składniki: ·        2 filety z kurczaka ·        Mozzarella ·        Papryka czerwona ·        3 ogórki konserwowe ·        8 podłużnych plastrów boczku(...)Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        Olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, solimy. 2.   Mozzarellę, ogórka i paprykę kroimy w słupki, układamy na środku mięsa. 3.   Zwijamy w roladki i zawijamy w boczek. 4.   Panierujemy w mące

Kulinarna Chwila
Resztki z kurczaka – co zrobić? Cz. 3 123

wczorajszego pieczystego, a marnować dobre jedzenie to grzech i marnotrastwo. Jest wiele przepisów, które odpowiadają na pytanie: resztki z kurczaka, co zrobić. Resztki z kurczaka – co zrobić z mięsem z wczorajszego obiadu? To już trzeci odcinek naszego przewodnika co zrobić z resztkami pieczystego i gotowanego mięsa drobiowego. W pierwszej Nie marnuj jedzenia – co można zrobić z resztek pieczonego(...)znajdziesz odpowiedź na pytanieL resztki z kurczka – co zrobić. Resztki z kurczaka – co zrobić? Najlepiej taki zestaw dań Polpette di polo Najlepsze pulpety ever. Zrobione z gotowanego mięsa i zapieczone z sosem pomidorowym, delikatne i aromatyczne. Jeśli macie kurczaka z rosołu możecie wyczarować niesamowite danie. Zobacz przepis Enchilada Doskonały sposób na resztki, pozostałości z lodówki lub świątecznego stołu

Niedzielny kucharz
Sałatka gyrosowa -warstwowa 201

pekińska ( średnia) Puszka kukurydzy 5-6 korniszonów 3 cebule czerwone 2 papryki czerwone Filet z piersi kurczaka ( podwójny) Przyprawa kebab gyros Olej Ketchup pikantny Majonez W pierwszej kolejności przygotowałam mięso, umyte piersi z kurczaka, pokroiłam na małe kawałeczki ( kostka) obsypałam sporą ilością przyprawy, polałam olejem, wymieszałam i odłożyłam na parę godzin do lodówki ( przykryte) Po tym czasie, mięso usmażyłam(...)posiekałam. Teraz mamy  wybór, albo wszystko dać do miski i wymieszać, albo układać warstwami w przezroczystej misce. Wg własnego gustu, czy potrzeby. Ja ułożyłam warstwami, na spód dałam mięso, cebulę, na to ketchup, następnie poszły korniszony, kukurydza, majonez, teraz papryka i n wierzch pekinka. Gotowe, życzę smacznego

Takie tam pichcenie
Kapuśniak z kiszonej kapusty na wędzonym żeberku 171

ziołowy 1 słoiczek 200 g koncentratu pomidorowego Kapustę płuczemy w letniej wodzie i odciskamy, (gdyby była bardzo kwaśna można zagotować i odcedzić pierwszą wodę) Zalewamy kapustę wodą, dodajemy umyte mięso i żeberka, Marchewkę kroimy w plasterki lub ścieramy na tarce. Cebulę siekamy w kostkę, dodajemy przyprawy. Gotujemy aż kapusta i mięso będą miękkie. Wyjmujemy mięso, oddzielamy od kości i drobno

Gotowanie jest łatwe
Sfeeha – arabskie bułeczki z mięsem i granatem 155

Sfeeha to arabskie bułeczki z mięsem i granatem, takie arabskie mini pizze. To pszenne drożdzowe ciasto nadziewane surowym mięsem – może to być jagnięcina lub wołowina. Są idealne jako przekąska na przyjęcie lub imprezę, więc świetnie nadadzą się na czas karnawału! Można je podawac na Read More Artykuł Sfeeha – arabskie bułeczki z mięsem i granatem pochodzi z serwisu flymetothespoon

Flymetothespoon
Pieczone nuggetsy 118

bardzo prosty, smaczny domowy fast-food. Które dziecko przejdzie obok nich obojętnie? Nie znam takiego i szczerze mówiąc nie jeden dorosły się skusi. Ja osobiście bardzo lubię takie chude mięso w chrupiącej panierce. Jakiś czas temu pokazywałam Wam przepis na pieczone skrzydełka kurczaka , które śmiało można przygotować tym sposobem. Polecam na lekki, letni obiad, koniecznie z frytkami i dobrą surówką(...)podwójna pierś z kurczaka Pierś z kurczaka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić w poprzek na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki marynaty wymieszać ze sobą w misce i dodać pokrojone mięso drobiowe. Wymieszać i odstawić na kilka godzin do lodówki. Płatki kukurydzanie przesypać do mocnego woreczka i rozdrobnić palcami, albo lekko zmiksować w malakserze. Do mięsa i marynaty dodać

Pieguskowa Kuchnia
Wielkanocna pieczeń z jajkami 117

świątecznym stole nie może zabraknąć tradycyjnym polskich potraw.Pieczeń rzymska to po prostu pieczeń z mięsa mielonego z dodatkiem ugotowanych jaj. Można ją jeść i na ciepło i na zimno. Składniki (8 porcji): 1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 1 łyżka mąki 4 ząbki czosnku majeranek, sól, pieprz do smaku 5 jajek ugotowanych(...)twardo 1 łyżka oleju Sos chrzanowy  Sposób przygotowania: Do mięsa wybić jajka, dodać bułkę tartą, mąkę i wyciśnięty przez praskę czosnek.  Doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i dokładnie wyrobić.  Do natłuszczonej foremki wyłożyć połowę masy, następnie delikatnie wcisnąć ugotowane jajka, przykryć pozostałą częścią masy i uklepać.  Wierzch natłuścić olejem. Piec w temperaturze 180°C przez

Wymiar Zdrowia
Kotlety z jajek 155

mięso należy ograniczać mówi się dość dużo. Ja, z pewnych względów, podchodzę do tego dość restrykcyjnie i mięso na obiad jest maksymalnie 3 razy w tygodniu. Choć jednak mięsko w jadłospisie jest limitowane, czasem ma się ochotę jednak na jakiegoś kotleta (zwłaszcza faceci u mnie w domu narzekają, że obiad bez kotleta to nie przecież obiad 😄). Raz na jakiś czas(...)zmysł wzroku i przygotowuję takie oszukane kotlety 😁 Zazwyczaj robię je z warzyw, ale dzisiaj główną rolę grały jajka. W ten sposób na obiad jest kotlet, a jednocześnie nie ma mięsa - i wilk syty, i owca cała. Bo kto powiedział, że nie można jednocześnie mieć ciasteczka i zjeść ciasteczka? Kotlety z jajek - przepis na 4-5 sztuk Do przygotowania kotletów będziesz

Z notatnika dietetyka
Przepis dnia: Pulpety z kaszy, indyka i cukini 156

Trudno to zrozumieć, bo kasza jest i zdrowa i smaczna i pożywna. No, ale co zrobić skoro ktoś mówi, że nie lubi? Ano jest sposób: pulpety z kaszy i mięsa, zmiksowane w proporcji szklanka gotowanej kaszy : pół kilo mielonego mięsa. Masę na pulpety dodatkowo można wzbogacić o warzywa: tartą marchewkę, cukinię, kalafiora lub brokuła. Nasz syn, który pilnie śledzi(...)Krok 3 Przełóż kaszę do malaksera. Umyj cukinię i zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Dodaj do kaszy. Wsyp po łyżeczce soli, czosnku i cebuli. Zmiksuj całość. Dodaj mielone mięso i jeszcze raz zmiksuj aż do połączenia wszystkich składników. Zwilżonymi dłońmi formuj pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Przesyp płatki kukurydziane do woreczka foliowego i pokrusz przy pomocy wałka do ciasta. Przesyp

Niedzielny kucharz
Wielkanocna pieczeń z jajkami 126

świątecznym stole nie może zabraknąć tradycyjnym polskich potraw.Pieczeń rzymska to po prostu pieczeń z mięsa mielonego z dodatkiem ugotowanych jaj. Można ją jeść i na ciepło i na zimno. Składniki (8 porcji): 1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego 2 jajka 3 łyżki bułki tartej 1 łyżka mąki 4 ząbki czosnku majeranek, sól, pieprz do smaku 5 jajek ugotowanych(...)twardo 1 łyżka oleju Sos chrzanowy  Sposób przygotowania: Do mięsa wybić jajka, dodać bułkę tartą, mąkę i wyciśnięty przez praskę czosnek.  Doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i dokładnie wyrobić.  Do natłuszczonej foremki wyłożyć połowę masy, następnie delikatnie wcisnąć ugotowane jajka, przykryć pozostałą częścią masy i uklepać.  Wierzch natłuścić olejem. Piec w temperaturze 180°C przez

Wymiar Zdrowia
Gulasz wołowy z żółtą soczewicą i frytkami z batatów 144

grubym dnem rozpuść masło i zeszklij cebulę razem z papryką w proszku, curry, kminem rzymskim i pieprzem. Następnie dodaj pokrojony w plasterki czosnek i smaż przez minutę. Pokrój mięso na małe kawałki i podsmaż na patelni na oleju posypując kurkumą. Przełóż mięso do garnka z cebulą, wlej wrzątek, dodaj przecier pomidorowy i dopraw solą. Nakłuj limonki widelcem i dodaj(...)gulaszu. Gotuj przez 70 minut na małym ogniu (kuchni indukcyjna poziom 3). Kiedy mięso jest prawie miękkie (wszystko zależy od jakości wołowiny) dodaj opłukaną soczewicę, doprowadź do wrzenia, po czym zmniejsz temperaturę (kuchnia indukcyjna poziom 4) i gotuj gulasz jeszcze przez 30 minut. Soczewica powinna być miękka i w całości. Na koniec dodaj oliwę i zagotuj gulasz jeszcze raz. Obierz

codojedzenia
Dorsz w sosie curry 150

sosie curry. Jest to danie wyjątkowo proste do zrobienia, szybkie i niezwykle smaczne 😀 No i zdrowe 😉 Dorsz Dorsz to ryba morska, która odławiana jest w chłodnych akwenach. Jego mięso ma biały kolor i delikatny rybny aromat. Kupić możemy go przez cały rok - choć tego złowionego w Bałtyku tylko w sezonie połowów. Poza sezonem importowany jest z innych krajów. Dorsz jest(...)także uniwersalną rybą, jeśli chodzi o sposób przygotowania czy stosowanie przypraw. Wartości odżywcze Przede wszystkim mięso dorsza jest doskonałym źródłem pełnowartościowego białka - spokojnie możemy więc zastąpić nim mięso czerwone czy drób. Już 100-gramowy filet może pokryć niemal 40% naszego zapotrzebowania na białko. Inną ważną cechą tej ryby jest zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych, szczególnie tych z rodziny omega 3. Spożycie

Z notatnika dietetyka

Proponowane wyszukiwania