Pierogi wiejskie z pysznym farszem

Pierogi wiejskie z pysznym farszem

Pierogi wiejskie z pysznym farszem

Pierogi wiejskie z pysznym farszem Rewelacyjne domowe pierogi z kapustą, ziemniaczkami i mięsem. Ciasto z tego przepisu jest bardzo delikatne i mięciutkie, warto je dość cienko rozwałkować przed nadzianiem bo wówczas pierożki wychodzą jeszcze smaczniejsze. Gotowe pierogi możemy podać polane stopionym masłem lub posypane cebulką zasmażoną z wędzonym boczkiem lub po wystudzeniu podsmażyć na rumiano na masełku.     Składniki: Składniki na ciasto: 200 ml wody 2 łyżki masła 2 szklanki mąki + mąka do podsypani... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Blog z Apetytem

Autor

Blogzapetytem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pierogi, ciasto, obiad, boczek, kapustą, mięso, ziemniaki, mielone, ciasto na pierogi, kluski, danie jednogarnkowe, kapusta kiszona, przekąski, przystawki, szybki obiad, pierogi z mięsem, pieczone ziemniaki, pieczony boczek, mięso mielone, szybkie ciasto, dania mięsne

Inne przepisy z Blog z Apetytem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.