Lasagne z sosem mięsno-grzybowym (Lasagne bianche con funghi e carne)

Lasagne z sosem mięsno-grzybowym (Lasagne bianche con funghi e carne)

Lasagne z sosem mięsno-grzybowym (Lasagne bianche con funghi e carne)

SKŁADNIKI 250 g makaronu typu lasagne 100 g parmezanu Ragù mi ę sno-grzybowe 250 g mięsa mielonego wieprzowego 250 g mięsa mielonego wołowego  500 g grzyb ó w  1 marchew 1 cebula 1 łodyga selera naciowego 2 ząbki czosnku 2  ł yżeczki zi ó ł  prowansalskich s ó l, pieprz  oliwa z oliwek Sos beszamelowy 500 ml mleka 50 g masła 50 g m ą ki pszennej   ga ł ka muszkata ł owa s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 250 g di lasagne 100 g di parmigiano grattugiato Ragù di carne e funghi 2... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu La grande e la piccola cuoca

Autor

La grande e la piccola cuocaLa grande e la piccola cuoca

Mam na imię Magda. Odkąd pamiętam, kuchnia zawsze była mi bliska. Jako mała dziewczynka uwielbiałam podglądać moją mamę i babcię w kuchni, których przepyszne dania znikały w mgnieniu oka. To one nauczyly mnie podstaw tradycyjnej, domowej kuchni.
Moja pasja kulinarna na dobre rozwinęła się po przeprowadzce do Włoch. To we Włoszech gotowanie pochłonęło mnie całkowicie.
W swojej kuchni stawiam na zdrowe, domowe posiłki oraz sezonowość produktów aby zawsze jeść to co najswieższe, najzdrowsze, pełne swoich własciwości. Uwielbiam kuchnię włoską, niezapominając o kuchni polskiej i tak często na naszym polsko-włoskim stole króluje jednocześnie polski bigos i talerz spaghetti.
Kiedyś gotowałam sama, teraz gotuję z moją kuchareczką, moją Córką. To Emma była moją inspiracją do stworzenia bloga, stąd jego nazwa "La grande e la piccola cuoca" w tłumaczeniu "Duża i mała kucharka".

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

lasagne, mielone, sosy, makaron, grzyby, mięso mielone, sos beszamelowy, mięso, seler, seler naciowy, zapiekanka, pieczarki, zapiekanki, wieprzowina, zapiekanka z mięsem

Inne przepisy z La grande e la piccola cuoca

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.