mięso - 63110 przepisów (strona:922/4208)

Konfitura z czerwonej cebuli 154

Konfitura z czerwonej cebuli   - najlepsza do mięsa, pasztetów, wędlin i serów Konfitura z czerwonej cebuli najlepsza, jaką możecie sobie wyobrazić. Słodko-kwaskowa, z wyraźną pikantną nutą i cudownie aromatyczna. Wspaniałe połączenie smaków, które wzajemnie się uzupełniają. Konfitury z czerwonej cebuli nie może zabraknąć na świątecznym stole, podobnie jak konfitura z żurawiny jest naszym ulubionym dodatkiem do mięsa, wędlin(...)bardzo duża. Dzięki temu konfitura będzie miała doskonałą teksturę. Konfitura z czerwonej cebuli - do czego podawać Konfitura z czerwonej cebuli rewelacyjnie podkreśla smak wszelkiego typu pasztetów, pieczonych i grillowanych mięs, w tym steków oraz wędlin. Doskonale pasuje też do pieczonej kaczki lub gęsi. Można ją dodawać do pizzy, tostów, hamburgerów i wytrawnych tart oraz jako uzupełnienie deski serów. Konfitura

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Filet z kurczaka z lawą sera 3688

łyżeczki sosu BBQ 2 jajka 2 szklanki bułki tartej sól , ostra papryka ( lub łagodna , kwestia upodobań ) , granulowany czosnek do smaku Filety z piersi kurczaka , rozklepujemy cieńko , tłuczkiem do mięsa . Warto to zrobić, przez woreczek , nie będą się rozpadać i kleić Każdy solimy , posypujemy papryką i czosnkiem . Czosnku sypnijcie trochę więcej , kotlety będą wtedy smaczniejsze , bo ser tuszuje dużo jego aromatu(...)mięsie układamy po 2 plastry , złożone w kostkę sera i łyżeczkę sosu BBQ . Zawijamy jak klasyczne de volaille , dociskamy rękami ,żeby utworzyć kształt cygara i pozbyć się powietrza ze środka . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej . Czynność tą powtarzamy dwukrotnie ,żeby panierka była dość gruba , co zapobiega wyciekaniu sera podczas smażenia . Ma płynąc ale już

Ogrodnik w podróży
Kebabowe kotlety drobiowe 2181

Kebabowe kotlety drobiowe Ciekawy pomysł na inne niż zwykle kotlety z kurczaka. Dzięki marynacie mięso jest bardzo soczyste, kruche i aromatyczne. Kotleciki są mega smaczne i z pewnością przypadną do gustu wszystkim domownikom. Możemy je podać z frytkami, ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką. Polecam!     Składniki: 2 filety z kurczaka 1 jajko 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego(...)szklanka bułki tartej 1-2 łyżki posiekanej natki pietruszki opcjonalnie – 1 łyżeczka ziaren sezamu olej do smażenia     *** Filety myjemy, osuszamy i kroimy na części *** *** Każdy kawałek mięsa lekko rozbijamy *** *** Przygotowujemy marynatę: do miski wbijamy jajko, dodajemy majonez, jogurt oraz przyprawę kebab-gyros i mieszamy. Następnie dodajemy mąkę i całość ponownie dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji *** *** Rozbite

Blog z Apetytem
Kurczak na niedzielę – 6 przepisów 155

kurczak nadziewany wątróbką Jest to przepis wymagający pracy, bo nadzienie trzeba przemielić w maszynce, jednak uwierzcie, że trud się opłaci! Naprawdę trudno rozstrzygnąć co jest lepsze: soczyste, choć wypieczone mięso, czy pyszne kremowe nadzienie. Sprawdź też: Najlepsze zapiekanki na jesień Błyskawiczny kurczak po chińsku Najprostszy kebab w bułce Kurczak faszerowany kaszą, pistacjami i żurawiną Jeśli lubisz urozmaicone przepisy to kurczak(...)absolutnie klasycznych. Przepis jest wart zrobienia choćby przez wzgląd na samo nadzienie. Pieczony kurczak w cytrusach Kurczak w cytrusach to też klasyk . Nadzienie z pomarańczy wspaniale nawilża i aromatyzuje mięso, zabezpieczając je przed wyschnięciem. Kurczak marynowany w maślance I lat but not least – Soczysty kurczak marynowany w maślance . Nazwa naprawdę nie jest na wyrost. Mięso marynowane w maślance jest

Niedzielny kucharz
Konserwa- mielonka ,,Luncheon meat'' w/g JackaW 202

SUROWIEC I ROZDRABNIANIE  Rozdrabnianie było na maszynce nr. 8 -karkówka 2 kg / 5 mm -boczek bez skóry 1 kg (bardziej tłusty niż chudy) / 5 mm -mięso z golonki razem z tłustym 0,8 kg (bez ścięgien) /5 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 15 g/kg -pieprz czarny 1 g/kg -czosnek świeży dobrej jakości 2 g/kg -przyprawa lunch meat(...)zamykarka do puszek WYKONANIE Karkówkę i boczek tniemy w kostkę 4 cm, golonkę pozbawiamy skóry,kości i ścięgien resztę dajemy do peklowania, (z dużej golonki uzyskałem 0,8 kg mięsa). Czas peklowania 2 dni. Po tym czasie całość surowca mielimy i przyprawiamy wszystkimi przyprawami, dodajemy wodę i mieszamy do tej pory, aż mięso wchłonie całą wodę. Następnie dodajemy stopniowo przez

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Naleśnikowe krokiety z mięsem i pieczarkami 166

jako samodzielne danie z dodatkami typu ziemniaki, sos i surówka. Tanie i proste w przygotowaniu urozmaicą każdy obiad. Składniki (4 porcje) -4  naleśniki -300 g mielonego mięsa -200 g pieczarek -1/2 cebuli -1 jajko -bułka tarta do panierowania -sól, pieprz -olej do smażenia Przygotowanie Przygotować naleśniki. Pieczarki pokroić, cebulę posiekać. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oliwy. Zeszklić cebulę(...)Dodać pieczarki i podsmażyć do odparowania wydobywającego się z pieczarek soku. Na patelnię dołożyć mięso i całość razem smażyć do ścięcia. Doprawić solą i pieprzem. Delikatnie ostudzić i zmielić 2 krotnie w maszynce do mielenia mięsa lub blenderem. Przygotowane naleśniki posmarować farszem. Zagiąć brzegi i zwinąć w ruloniki. Panierować w jajku i bułce tartej i smażyć na złoty kolor

Zielona Kuchnia
Pęczotto z kurczakiem 152

pora 1 cebula 1 ząbek czosnku sól pieprz oregano pieprz ziołowy tłuszcz do smażenia pól szkl wina bulion lub rosół ok 1 l koperek lub natka pietruszki Mięso oddzielamy od kości i kroimy na małe kawałeczki. Cebulę i czosnek drobno siekamy, marchewkę, pietruszkę i pora kroimy w półtalarki. W głębokiej patelni lub rondlu rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu, podsmażamy cebulę, następnie(...)dodajemy mięso i smażymy aż odparują płyny, dodajemy kaszę suchą i chwilę prażymy razem z mięsem po czym gasimy wszystko podlewając winem.  Dodajemy resztę warzyw i oregano, od czasu do czasu mieszając gotujemy potrawę. Dodajemy rosół małymi porcjami do chwili aż kasza będzie wystarczająco miękka a potrawa niezbyt sucha, powinna być kleista jak risotto. Doprawiamy do smaku solą pieprzem

Gotowanie jest łatwe
Szybka zupa z soczewicy 147

Szybka zupa z soczewicy - obiad w 30 minut dla dzieci i dorosłych Szybka zupa z soczewicy, prosta do przygotowania i tak pożywna, że nie wymaga nawet dodatku mięsa, ale oczywiście możecie je dodać. To kompletny, pełnowartościowy obiad dla dzieci i dorosłych. Z pewnością nie będziecie po nim głodni. Jest równie smaczna jak zupa z soczewicą i mlekiem kokosowym którą bardzo(...)lubimy.  Szybka zupa z soczewicy - Cztery Fajery Soczewica zawiera dużą ilość łatwo przyswajalnego białka, więc z powodzeniem zastępuje mięso. Ma także sporo potasu i żelaza, które korzystnie wpływają na układ krwionośny. Z kolei znajdujący się w niej kwas foliowy jest wskazany dla kobiet w ciąży. Soczewica jest również ważnym źródłem wapnia i fosforu wzmacniających układ kostny, dlatego zupa

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Nuggetsy Achilleski 176

marchewki ·        Kurkuma ·        200 ml śmietany 36 % Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy na mniejsze kawałki, solimy. 2.   Panierujemy w roztrzepanym widelcem jajku, następnie w bułce tartej. 3.   Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 4.   Mięso układamy w naczyniu. 5.   Kalafior dzielimy na małe(...)paprykę oraz obraną i pokrojoną w plasterki marchew. 7.   Przyprawiamy pod koniec przyprawą kurkumą i wlewamy śmietanę, 2 minutki gotujemy. 8.   Sos wraz z warzywami, przekładamy obok mięsa. 9.   Danie gotowe. 10.               Smacznego

Kulinarna Chwila
Lasagne z serkiem mascarpone 164

mascarpone – 100 ml mleka bez laktozy  – szczypta soli – szczypta gałki muszkatołowej Przygotowanie : Na rozgrzaną patelnię wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę. Podsmażamy kilka minut. Dodajemy mięso mielone, które wcześniej doprawiamy solą pieprzem i papryką. Gdy mięso nabierze jasnego koloru, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę, startą na małych oczkach marchew oraz pomidory z puszki. Chwilę wszystko smażymy. Możemy

I LOVE LIFE
ZUPA JARZYNOWA Z KASZĄ 130

Zupa jarzynowa z kaszą jęczmienną smakuje w sam raz. Danie pierwsze lub kompletny obiad z solidną porcją mięsa i warzyw. Treściwa, syta, porządnie doprawiona, na wywarze mięsno-warzywnym. Zupę podaję z koperkiem lub natką. Do zupy zamiast kaszy możecie dodać soczewicę zieloną/czerwoną oraz koncentrat pomidorowy/passatę. Będzie pysznie! Polecam także inną rozgrzewającą zupę jarzynową z pomidorami . SKŁADNIKI(...)kulki ziela angielskiego, 1 liść laurowy mały pęczek natki pietruszki 1,5 l wody olej PRZYGOTOWANIE: Warzywa obieram, myję. Cebulę drobno siekam i przesmażam na niewielkiej ilości oleju. Mięso myję, wkładam do niewielkiego garnka. Wrzucam obraną włoszczyznę (marchew, pietruszkę) posiekaną w talarki oraz selera w kawałku. Dodaję pora, przyprawiam płaską łyżką vegety, solą i pieprzem. Dodaję ziele i liścia laurowego

Zasmakuj Kuchni
Obiad po persku 169

perskich dań. Ten gulasz nazywa się fesendżun. W praktyce jest to gulasz z dodatkiem zmielonych orzechów włoskich i gęstego syropu z kwaśnych granatów. Gulasz można ugotować z dowolnie wybranym mięsem. Najczęściej jest to u mnie kurczak lub kaczka. Gulasz jest bardzo aromatyczny. Mam swoją ulubioną mieszankę przypraw, dlatego mój gulasz zawsze różni się w smaku od fesendżun w wersji mojego(...)granatu 50 g suszonej żurawiny świeża kolendra do dekoracji 1 l wrzątki 2 łyżki masła Pokrój cebulę w kostkę i zeszklij na maśle. Przełóż do garnka. Podziel na kawałki mięso i zrumień na maśle z dodatkiem przypraw. Przełóż mięso do garnka, dodaj zmielone orzechy, przecier z granatu i wlej wrzątek. Posól i gotuj gulasz przez około 40 – 50 minut

codojedzenia
Sałatka z paluszkami krabowymi (surimi) 182

Surimi to paluszki zrobione z mielonego mięsa ryby, które wyglądem przypominają nóżki kraba. Jedni je lubią, a inni nadal nie mogą się do nich przekonać. Osobom należącym do tej pierwszej grupy polecam bardzo dobrą sałatkę z paluszkami krabowymi. Jest łatwa, smaczna i szybka w przygotowaniu Świetna na przekąskę… na kolację… do pracy… dla gości… na imprezę(...)dodaj makaron, odsączoną kukurydzę i majonez. Całość dokładnie wymieszaj przyprawiając solą i pieprzem.           Dla mięsożerców… – Zupa jarzynowa z pulpetami – Gniazdka z mięsa mielonego – P aprykowe krążki nadziewane mięsem – Grochówka na żeberkach

Kulinarne S.O.S.

Proponowane wyszukiwania