mięso - 63110 przepisów (strona:927/4208)

Ćwiartki kurczaka po rosole 131

font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Często spotyka się osoby, które nie lubią gotowanego mięsa. Jak je zagospodarować? Opcji jest kilka. Min. potrawka z kurczaka. Jednak szybszym i mega chrupiącym pomysłem, okaże się aromatyczne, zapiekane mięso. Składniki: 2 sztuki ćwiartek z kurczaka (po rosole(...)margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Ćwiartki mięsa studzimy. Oprószamy przyprawą gyros. Dodajemy łyżkę śmietany, olej słonecznikowy i oliwę z oliwek. Całość dokładnie łączymy. Całość zapiekamy w 200°C (termoobieg) przez

R'n'G Kitchen
Gulasz Drobiowy Z Pieczarkami 199

pieprz, sól, papryka słodka i wędzona, warzywa suszone  np. domowe warzywko  <-  klik przyprawa do gulaszu   np. od Smaki Natury mąka pszenna do obtoczenia mięsa  i  do zagęszczenia gulaszu opcjonalnie 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1. Na oleju obsmażamy cebulę pokrojona w piórka, następnie przekładamy ja do gotującej się wody. 2. Pieczarki obieramy i kroimy(...)plasterki i przesmażamy na tym samym tłuszczu z dodatkiem pieprzu. 3. Następnie obsmażamy mięso pokrojone w kostkę i obtoczone w mace pszennej. Obsmażamy tak tylko aby mięso się ścięło ze wszystkich stron. W trakcie obsmażania dodajemy pokrojona w kostkę marchewkę. 4. Następnie całość przekładamy do gotującej się wody i doprawiamy solą oraz papryką w proszku dodajemy także korzeń pietruszki. Dosypujemy

Gotowanie...to proste !
Japoński gulasz wołowy 156

grubo zmielone:pieprz czarny i pieprz syczuański chilli, skórka mandarynkowa, czarny i biały sezam, glony nori i imbir. Shichimi togarashi można stosować do zup, makaronu, ryżu i wszystkich rodzajów mięsa. Pyszny japoński gulasz wołowy nikujaga z ziemniakami, marchewką, cebulą i sosem sojowym będzie odpowiednim daniem zarówno na obiad, jak i na ciepłą kolację. Japoński gulasz wołowy około 500 g wołowiny(...)Japoński gulasz wołowy - przepis Ziemniaki (lub bataty) i marchewkę kroję w średniej wielkości kostkę, wołowinę w jak najcieńsze plasterki, a cebulę w półplasterki. Na patelni rozgrzewam olej i smażę mięso  na dość dużym ogniu, do czasu aż zbrązowieje. Do mięsa dodaję cebulę i często mieszając, smażę kolejne 5-7 minut. Dorzucam plasterki marchewki i ziemniaki lub bataty, wlewam bulion

Cztery Fajery
Tajska zupa Tom Kha Gai (Keto, Paleo, LowCarb) 221

Dania Lunch , Przekąska , Zupa Kuchnia Azjatycka Keyword azjatycka zupa Porcje 4-5 porcji Czas przygotowania 5 minut Czas gotowania 20 minut Składniki 1 litr bulionu drobiowego ok. 250 gram mięsa drobiowego z bulionu lub posiekanej piersi z kurczaka 1/2 szklanki gęstego mleka kokosowego ok. 1/4 szklanki sosu rybnego najlepiej marki Red Boat 1 łyżka pasty chilli ja użyłam zielonej(...)opakowania groszku mrożonego 1 opakowanie makaronu shirataki w formie spaghetti sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania Umieścić w garnku wszystkie składniki oprócz makaronu, drobiu i groszku. Jeśli używasz świeżego mięsa, to należy je uprzednio podsmażyć. Groszek przelać wrzątkiem. Zagotować zupę, dodać mięso oraz groszek i gotować ok. 15- 20 minut. Jeśli zachodzi taka potrzeba, doprawić ją solą i pieprzem. Makaron

Modern Cave Girl
Faszerowany mostek cielęcy 134

czerstwe kajzerki 100 ml mleka 3,2 % 2 jajka 1 mała cebula 50 g wędzonego boczku 3 łyżki oleju natka pietruszki sól, pieprz Przygotowanie: Z mostka usunąłem kości. Płat mięsa naciąłem tak, aby powstała duża kieszeń. Mięso umyłem, osuszyłem, posoliłem, natarłem przyprawą. Bułki pokroiłem w kostkę, zalałem mlekiem oraz rozkłóconymi jajkami. Cebulę i boczek drobno pokroiłem, obsmażyłem na oleju. Wymieszałem(...)rozmoczoną bułką. Całość doprawiłem solą i pieprzem, posypałem posiekaną natką pietruszki. Dokładnie wymieszałem. Farszem wypełniłem kieszeń. Otwór zszyłem nicią. Mięso ułożyłem w brytfance, podlałem olejem, piekłem około 2 godziny w temperaturze 200 stopni C, polewając ciepłą wodą oraz powstającym sosem

R'n'G Kitchen
Kręcone szaszłyki z kurczaka 139

papryki żółtej ·        2 ogórki konserwowe ·        Wykałaczki do szaszłyków Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w podłużne paski. 2.    Doprawiamy solą oraz przyprawą. 3.    Ziemniaki obieramy kroimy w plastry i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 4.    Posypujemy przyprawa do ziemniaków(...)solą. 5.    Cebulę obieramy kroimy w krążki i wykładamy na ziemniaki. 6.    Końcówkę mięsa   nadziewamy na wykałaczkę . 7.    Następnie ogórek, mięso, paprykę i tak na przemian. 8.    Szaszłyki układamy na cebuli. 9.    Zapiekamy 30 minut w 180   ̊ C. 10.         Danie gotowe

Kulinarna Chwila
Pokusa naleśnikowa z niespodzianką 158

Bułka tarta do panierki ·        2 jajka ·        pieprz Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy na cieńsze plastry. 2.    Doprawiamy przyprawą oraz solą. 3.    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 4.    Cebulę obieramy, kroimy w kostkę prużymy na rozgrzanym oleju(...)każdym naleśniku na środku układamy mięso. 13.                        Na mięsie kawałek sera. 14.                        Następnie pieczarki

Kulinarna Chwila
Filet w sosie chili 191

font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Filet w sosie chili Potrawka którą można podać np. z ryżem , makaronem. Delikatne mięso z kurczaka z paprykami w pikantnym sosie.   Składniki: ·        ½ fileta   z kurczaka ·        15 dag pieczarek(...)łyżki śmietany 36 % ·        Łyżeczka sosu sojowego ·        2 łyżeczki mąki pszennej Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju, solimy. 2.    Cebulę obieramy , kroimy w kostkę i na drugiej patelni prużymy na rozgrzanym oleju. 3.    Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki

Kulinarna Chwila
Kurczak w liściach kapusty 128

pomidorowym ·        2 łyżki ketchupu pikanego ·        ½ pęczka koperku Sposób przygotowania: 1.    Kapustę obgotowujemy. 2.    Mięso kroimy na mniejsze plastry. 3.    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 4.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 5.    Cebulę obieramy, kroimy w kostkę prużymy(...)Rozkładamy liść kapusty. 12.                     Na środku układamy kawałek mięsa. 13.                     Na mięso nakładamy grzyby

Kulinarna Chwila
Kurczak niby po myśliwsku 195

Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Kurczak niby po myśliwsku Mięso z warzywami w pysznym sosie z dodatkiem grzybów, które sprawiają, że danie jest pyszne i aromatyczne.   Składanki: ·        1 filet z kurczaka(...)laseczka kiełbasy podwawelskiej ·        Cebula ·        4 ogórki konserwowe Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w kostkę, solimy, prużymy na rozgrzanym oleju. 2.    Grzyby zalewamy gorącą wodą. 3.    Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 4.    Kiełbasę kroimy w pół plasterki

Kulinarna Chwila
Filet miodowo tymiankowy 165

Filet miodowo tymiankowy Czasami brak nam czasu na zrobienie potrawy, proponuję pyszne, soczyste mięso z dodatkiem tymianku i miodu. Składniki: ·        1 filet z kurczak ·        2 łyżki miodu ·        2 łyżki wody ·        Olej do smażenia(...)opakowanie tymianku. ·        Pieprz ·        Sól Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy na mniejsze plastry 2.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 3.    Posypujemy tymiankiem. 4.    Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron. 5.    Miód przekładamy do naczynia, dolewamy wodę i mieszamy

Kulinarna Chwila
Zupa z ogórków kiszonych z kurczakiem 130

Zupa z ogórków kiszonych   z kurczakiem Ogórkową zupę prawie każdy lubi, a jak dodamy do niej mięso, to wyjdzie nam pyszne danie jednogarnkowe. Składniki: ·        25 dag mięsa z fileta pieczonego ·        2 duże marchewki ·        1 duża pietruszka(...)międzyczasie wsypujemy Vegetę i dodajemy kostki rosołowe, sól oraz pieprz. 5.    Gdy warzywa są już prawie miękkie, dodajemy starte na dużych oczkach ogórki. 6.    Następnie mięso kroimy drobno i przekładamy do zupy. 7.    Wlewamy przecier pomidorowy. 8.    Mąkę rozrabiamy ze śmietaną. 9.    Hartując dodajemy do zupy, chwilę gotujemy

Kulinarna Chwila
Dyniowe puree z kurczakiem 150

wodzie. 2.    Fileta kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 3.    Doprawiamy solą oraz przyprawą. 4.    Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy do mięsa. 5.    Marchew obieramy i również kroimy w kostkę i dodajemy do mięsa. 6.    Tą samą czynność wykonujemy z papryką oraz ogórkiem. 7.    Prużymy(...)mieszamy razem z dynią. 13.                     Puree wykładamy na wierzch mięsa. 14.                     Zapiekamy 10 minut

Kulinarna Chwila
Kurczak Generała Mon 195

Kurczak Generała Mon Delikatne mięso z kurczaka z ulubionymi warzywami, podane z ryżem. To idealna propozycja na obiad w dni upalne. Składniki: ·        ½ fileta z kurczaka ·        1 opakowanie mrożonej fasoli szparagowej ·        10 dag grzybów mun ·        Olej(...)potraw chińskich ·        Chili Sposób przygotowania: 1.    Fasolę gotujemy w osolonej wodzie. 2.    Grzyby Mun moczymy. 3.    Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 4.    Doprawiamy solą oraz przyprawą do potraw chińskich. 5.    Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanej patelni

Kulinarna Chwila
Bombowa Niespodzianka 177

Kilka listków kapusty młodej ·        12 pomidorków koktajlowych ·        Serek śmietankowy ze szczypiorkiem Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy na 12 plastrów, rozbijamy. 2.    Doprawiamy solą oraz przyprawą. 3.    Układamy w formie do muf fin. 4.    W każdy środek mięsa wkładamy kawałek kapusty(...)Natomiast w środek kapusty po łyżeczce serka. 6.    Na koniec utykamy w całości pomidorek. 7.    Zawijamy mięso. 8.    Zapiekamy 30 minut w 180 ° C. 9.    Danie gotowe. 10.         Smacznego

Kulinarna Chwila

Proponowane wyszukiwania