mięso - 63110 przepisów (strona:929/4208)

O Kurcze brukselka 187

Kurcze brukselka Soczyste mięso z udek, nadziewane brukselką i mozzarellą. Warto wypróbować, danie jest pyszne. Składniki: ·        10 udek z kurczaka ·        1 ½ opakowanie mini kuleczek mozzarella ·        2 opakowania brukselek ·        Sól ·        Pomysł(...)soczystego kurczaka z papryką i ziołami Sposób przygotowania: 1.   Z udek wyjmujemy kości, odcinamy odstając skrawki mięsa, doprawiamy solą oraz przyprawą. 2.   W środek mięsa wkładamy po 2 kuleczki mozzarelli i 2 kuleczki brukselki. 3.   Zawijamy udka, tak żeby przykryć farsz. 4.   Układamy w rękawie do pieczenia i dodajemy pozostałą brukselkę. 5.   Pieczemy 30 minut

Kulinarna Chwila
Krupnik z prawdziwkami 124

para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Mięso oczyszczamy, zalewamy zimną wodą (kilka cm ponad) dodajemy obrane warzywa (w całości marchew, pietruszkę i seler), listki laurowe, lubczyk. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i „pyrkamy” bez przykrycia około 40 min. Mięso(...)paski. Wkładamy z powrotem do wywaru razem z pokrojonymi w kostkę ziemniakami i kaszą. Gotujemy na średnim ogniu przez 20 min. W tym czasie bierzemy się za skrzydełka. Mięso oddzielamy od kości (bez skóry), dodajemy do zupy. Całość doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki. Co z ćwiartkami kurczaka? Oczekujcie kolejnego przepisu

R'n'G Kitchen
Krupnik z grzybami 131

temp. 200 st. C przez ok. 10 minut. Można ją także połówkami przesmażyć na suchej patelni lub posiekać drobno i przesmażyć na oleju. Ziemniaki obieram i kroję w kostkę. Mięso myję, układam w garnku, zalewam bulionem lub wodą, dodaję włoszczyznę i kapustę, pęczek natki, kulki ziela i liście. Gotuję do miękkości warzyw i gotowości mięsa. W razie potrzeby zdejmuję szumowiny(...)połowie gotowania dodaję posiekane ziemniaki i kaszę. Gotuję na średnim ogniu. Gdy warzywa i mięso będą gotowe dodaję przesmażone pieczarki i suszone grzyby. Doprawiam do smaku. Chwilę gotuję i podaję. Zupę dekoruję na talerzu natką lub koperkiem. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Ogórki w zalewie musztardowej z miodem 158

razem proponuje przepis na pyszne ogórki w zalewie musztardowo-miodowej . Tak przygotowane warzywa są bardzo kruche, mają ciekawy słodko-kwaśny smak i idealnie sprawdzą się jako dodatek do mięs, kanapek, sałatek i przekąsek. Zatem do dzieła - robimy ogórki w zalewie musztardowej z miodem ! Składniki na ogórki w zalewie musztardowej z miodem 2 kg ogórków gruntowych 5 ząbków czosnku

Korniszonki
Środa: Lasagna z cukinii 170

warzyw zapiekanka. I przy tym bardzo smaczna. Czas : 40 minut Poziom trudności : Nie za trudne Liczba porcji : 2 Przepis pochodzi z bloga skinnytaste.com Składniki: 250 g mielonego indyka lub mięsa wołowo-wieprzowego 2 duże lub 3 małe cukinie 1 szklanka mrożonej marchewki z groszkiem ½ cebuli czerwonej (lub białej) 1 ząbek czosnku 1 szklanka sosu pomidorowego 100 g ricotty lub opakowanie(...)pieprz Przygotowanie: Krok 1 Posiekaj w drobną kostkę cebulę. Rozgrzej na patelni łyżkę oleju, dodaj do niego cebulę. Smaż 2-3 minuty aż cebula się zeszkli. Wtedy dodaj mięso, podkręć temperaturę i smaż mieszając i rozdrabniając grudki mielonki na mniejsze kawałki aż mięso przysmaży się i zbrązowieje. Wtedy dodaj ząbek drobno posiekanego czosnku, świeżą bazylię i marchewkę z groszkiem. Przemieszaj

Niedzielny kucharz
Sałatka w słoikach z ogórków, papryki i cebuli 165

zwana sałatka szwedzka jest idealnym rozwiązaniem przy niespodziewanych gościach na obiedzie, jako dodatek do burgerów i hot dogów, jako uzupełnienie kanapek oraz jako świetny akcent do zimnych i ciepłych mięs, także składnik innych sałatek. Sałatka według tego przepisu ma lekki aromat miodu, jest niezwykle chrupka i nie zmienia smaku! Sałatka w słoikach na zimę: składniki 1,2 kg ogórków gruntowych

Korniszonki
Papryka faszerowana 160

szybkie i pyszne danie, które można przygotować dosłownie w 20 minut + 30 minut gotowania. Potrzebne składniki: 4 duże papryki 30 dag mielonej wieprzowiny (najlepiej szynki), można zastąpić dowolnym mięsem mielonym ok. 10 dag suchego ryżu (jedna torebka lub nieduża filiżanka) 1 cebula 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki Papryczka chili lub pieprz kajeński 1 l bulionu warzywnego Tarty żółty(...)natka pietruszki – nie są konieczne Cebulę pokroić w niedużą kostkę i zeszklić na patelni, Dodać mielone mięso, słodką paprykę i smażyć razem ok. 10 minut. Równocześnie ugotować ryż. W tym czasie oczyścić papryki – z umytych warzyw odciąć górne części z ogonkami (zostawić jako „pokrywki”), ze środków usunąć nasiona i białe włókna. Usmażone mięso wymieszać z gorącym ryżem. Wszystko lekko przestudzić

Gotujemy i jemy
FIT lasagne z cukinii 166

byłabym sobą). Zapraszam Was do dołączania do grupy - znajdziecie tam moc FIT inspiracji! SKŁADNIKI (na 6 porcji - foremka 30X20 cm) 2 średnie cukinie (ok. 600 g) 500 g mielonego mięsa z indyka 300 g tartej mozzarelli ( 2 opakowania) 1 biała średnia cebula  3 ząbki czosnku 1 mała marchew  1 puszka krojonych pomidorów 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego sól, pieprz(...)kroimy w drobną kostkę, marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, cukinię kroimy w plastry za pomocą obieraczki do warzyw.  Na patelni rozgrzewamy oliwę i szklimy cebulę, dodajemy mięso mielone i rozdrabniamy łopatką. Przyprawiamy solą, pieprzem, oregano i bazylią. Do usmażonego mięsa dodajemy marchew, przesmażamy razem 2 minuty i dodajemy pomidory oraz koncentrat. Dusimy, aż płyn odparuje

Moje Kuchenne Rewelacje
Papryka marynowana w słoikach 227

Papryka marynowana w zalewie octowej Marynowana papryka to klasyk wśród octowych przetworów. Sprawdza się jako dodatek do ciepłych i zimnych mięs, sałatek, kanapek, burgerów. Oczywiście marynowana paprykę można przez cały rok po prostu kupić w sklepie, można także przygotować ją samemu i przy okazji trochę poeksperymentować. Dzisiaj podaję przepis na marynowaną paprykę w wersji podstawowej - na bazie tej receptury można

Korniszonki
SALCESON Z KURCZAKA + FILMIK 168

PRZYGOTOWANIE : Całe mięso myjemy i przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy przyprawy, jarzynę i gotujemy do miękkości.  Mięso wyjmujemy i obieramy od kości,  marchew kroimy w plastry.  Zalewę przecedzamy przez sitko, doprawiamy solą, pieprzem, czosnkiem w proszku, dodajemy żelatynę i mieszamy aż się rozpuści.  Z dwuch butelek plastikowych odcinamy górę i nakładamy mięso do 1/4 wysokości

Kulinarne Fantazje Marioli
Kurczak ze śliwkami 203

aromat, który od zawsze kojarzy mi się z tą porą roku. Kurczak w nieco innym wydaniu, bo z owocami. Sezonowe śliwki okazały się być bardzo dobrym dodatkiem do tego mięsa. Jeśli znudził Wam się kurczak w tradycyjnym wydaniu, to może skusicie się na jego jesienną wersję :) Składniki na 4 porcje: 4 udka z kurczaka 2 czerwone cebule 2 łyżeczki musztardy(...)ziarnistej 2 łyżeczki miodu 400 g śliwek sól, pieprz, tymianek, słodka papryka - do mięsa oliwa, sól, tymianek - do śliwek i cebuli  Udka kurczaka przyprawić solą, pieprzem, słodką papryką i tymiankiem; odstawić na 2-3 godziny do lodówki. Cebulę obrać i pokroić w ósemki. Śliwki przekroić na połówki i usunąć z nich pestki. Cebulę i śliwki ułożyć na blasze. Polać

My simple kitchen
Ramen z klopsikami 155

wiem, czy to prawda. Ja nie lubię. I tyle. Uwielbiam za to nasiona kolendry i często ich używam. 4 porcje: Zupa: 1/2 białej, większej cebuli 1 noga indycza lub mięsa z ud indyka 1-2 łyżki miso, wedle upodobania 1 łyżeczka płatków drożdżowych (można też pominąć) 2 łyżki natki pietruszki ok. 1 cm korzenia imbiru 2 łyżki sosu sojowego(...)mini cukinie lub pół średniej pokrojona w grubą kostkę 1 czerwona papryka, pokrojona w grube paski 2 kolby kukurydzy pokrojone w grube plastry Klopsiki: ok. 400 g mielonego mięsa z indyka 2 łyżki natki pietruszki 1 łyżeczka garam masala 1/2 łyżeczki mielonych nasion kolendry lub pieprzu ziołowego Dodatki: 150 g makaronu ramen 4 jajka Cebulę kroimy w kostkę, imbir siekamy

Kucharzyca
Kotlety mielone pieczone 188

Zapraszam Was do wypróbowania przepisu na pyszne kotlety mielone pieczone. Tradycyjne kotleciki w nowej, smacznej odsłonie. PRZEPIS NA KOTLETY MIELONE PIECZONE Składniki na kotlety mielone pieczone: 500g mięsa mielonego 2 bułki kajzerki 1 szkl mleka 1 cebula mała 1 jajko sól pieprz 3 łyżeczki ulubionej mieszanki przyprawowej np przyprawy gyros 3 łyżki posiekanej natki pietruszki 1/2 papryki czerwonej – opcjonalnie(...)zrobić kotlety mielone pieczone: Bułki moczymy w mleku, miksujemy je. Do mięsa dodajemy bułki z mlekiem, jajko, startą na tarce cebulę, drobno pokrojona w kostkę paprykę, przyprawy, wyrabiamy chwilę masę. Z masy formujemy kotlety i układamy na oleju na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub matą silikonową. Pieczemy 40 min w 180st. Artykuł Kotlety mielone pieczone pochodzi z serwisu Dorota

Dorota Smakuje
Gulasz po węgiersku 190

kilka ziaren ziela angielskiego, sól, pieprz, papryka w proszku ostra i łagodna, kminek mielony 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego 2 łyżki mąki 3 łyżki oleju Gulasz po węgiersku Wykonanie: Mięso opłukać, pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, aż się zarumieni i przełożyć do rondla. Czosnek przecisnąć przez praskę, cebule pokroić w pół talarki. Marchewkę pokroić w cienkie talarki. Paprykę oczyścić(...)gniazd nasiennych i pokroić na mniejsze kawałki. Na tłuszczu, który nam pozostał po smażeniu mięsa podsmażyć czosnek i cebulę. Następnie dorzucić marchew i połowę pokrojonej papryki, pieczarki pokrojone w pół talarki. Podsmażyć chwile warzywa i przełożyć do mięsa. Podlewać wodą , dodać przecier pomidorowy, liście laurowe i ziele angielskie. Dodać przyprawy Pamiętając o tym, że gulasz powinien być dość ostry. Dusić

Pomysłowa kuchnia
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym 173

moich ulubionych obiadów na przełomie sierpnia/września. Przygotujesz go w prosty sposób! Uwaga! Do rozbijania polędwiczki wieprzowej nie stosuj zbyt dużo siły czy tłuczka. Wystarczy, że lekko rozpłaszczysz mięso dłonią, aby nie powstały dziury. To delikatne mięso, zresztą niezbyt tanie, dlatego warto o nie zadbać podczas przygotowania. Przepis na polędwiczki w sosie kurkowym Składniki: około 500 g polędwiczki wieprzowej(...)solą i pieprzem. Jeśli lubisz intensywniejszy smak, możesz dodać przyprawę do wieprzowiny. Nie muszą być one usmażone w 100%. Kiedy bulion się zagotuje, przełóż do niego polędwiczki. Duś mięso przez około 25-30 minut. Dodaj do garnka śmietanę 30%. Dopraw całość solą, pieprzem, koperkiem i pietruszką według uznania. Zagotuj całość i duś przez kolejne 10 minut . Wymieszaj mąkę z wodą

Rozdomowiona

Proponowane wyszukiwania