mięso - 63110 przepisów (strona:520/4208)

Bigos pieczony. Król świątecznego stołu [PRZEPIS] 138

używano. Jak zrobić bigos? Szczególnie w okresie Bożego Narodzenia bigosu nie może zabraknąć w żadnym polskim domu. Przepisów na niego jest tyle, ilu kucharzy. Podstawa to zawsze kapusta i mięso. Zdradzimy wam, jak robimy go w naszej kuchni. Ten przepis nie ma sobie równych. Bigos najlepiej smakuje odgrzany, jeśli dodatkowo przymarznie wystawiony w garze za okno, jeszcze bardziej zyskuje(...)czerwonej w proszku, czarny pieprz, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, szklanka czerwonego wina (może być, nie musi), olej. Zrób tak: na dużej patelni na oleju razem z cebulą przesmaż mięsa pokrojone w kostkę i kiełbasę. Gdy się zarumienią, podlej wodą i duś aż wszystko będzie bardzo miękkie. Jeśli będziesz gotować mięso razem z kapustą, ze względu na kwas potrwa

Kulinarna Polska
Paszteciki z mięsem – do czerwonego barszczu 193

Paszteciki z mięsem – do czerwonego barszczu Pyszne, proste w przygotowaniu paszteciki idealne do czerwonego barszczu. Uwielbiane przez moją rodzinę i znajomych. Paszteciki przygotowuję z naprawdę różnymi farszami, ale ten cieszy się ostatnio największą popularnością. Sprawdzają się doskonale na każdym przyjęciu, uroczystości rodzinnej czy też w święta (możecie je podać np. na drugi dzień świąt). Do tak przygotowanych pasztecików polecam(...)czerwony barszcz na pieczonych buraczkach . Spróbujcie. Składniki: Na farsz: 500 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowo-wołowe) 1 cebula 4 większe pieczarki 2 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki świeżo mielony czarny pieprz i sól do smaku olej do podsmażenia składników Na ciasto: 500 g mąki pszennej 25 g świeżych drożdży 250 ml mleka 1/4 szklanki oleju 1 jajko 1 łyżeczka soli

Słodkie okruszki
Kotlety mielone z kiszoną kapustą 111

jeszcze nie próbowaliście, koniecznie nadróbcie zaległości, będziecie zachwyceni. Ja idę krok dalej i dziś zamiast świeżej kapusty, używam kapusty kiszonej. W dodatku kotlety nie są smażone, tylko uparowane. Samo mięso mogłoby być suche, a dzięki kapuście kotlety są wilgotne, tekstura odpowiednia i są na prawdę świetne w smaku. Aaaa i byłabym zapomniała, w moich kotletach nie ma tartej buły(...)która przy cukrzycy może nieźle namieszać w cukrach. Zupełnie już na marginesie, wolę zamiast tej buły zjeść ziemniaka z wody. Składniki na 4 porcje (12 kotletów): 400g mielonego mięsa wołowego 200g kiszonej kapusty 1 duża biała cebula 1 jajko sól i pieprz do smaku łyżka oliwy Dodatki wedle uznania, u mnie: ziemniaczki z wody surówka z kiszonej kapusty Mięso przełożyć

Dietolog
Szybka shoarma z uda indyka do frytek 96

mały kubek ,gęstego ,jogurtu greckiego 1 łyżka majonezu 1/2 łyżeczki tartego chrzanu śmietankowego 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka otartego , suszonego majeranku sól , cukier , pieprz do smaku dodatkowo : ketchup Mięso z uda indyka , kroimy w małe kawałeczki . Podczas krojenia warto pozbyć się ścięgien itp ,żeby nie właziły w zęby podczas jedzenia Do mięsa dodajemy 1 łyżkę oleju , przyprawę do kebabu(...)lodówce W misce mieszamy jogurt z majonezem , wyciśniętym praską czosnkiem . chrzanem , majerankiem , pieprzem , cukrem i solą do smaku . Na patelni rozgrzewamy łyżkę oleju i smażymy na nim mięso , do momentu aż będzie gotowe , czyli złociste Czasami trzeba shoarme dosolić . Na talerz wykładamy mięso , polewamy sosem czosnkowym , ketchupem . Dodajemy pokrojoną cebulę i ogórka . Serwujemy na gorąco z frytkami . Pychota Smacznego ! (adsbygoogle

Ogrodnik w podróży
Szpinakowa fantazja, pyszny obiadek 111

Szpinak makaron, mięsko i grzybki to wszystko za czym przepadam. Danie niezwykle proste i pyszne. Mięso pokroić w cienkie paseczki 0,5×0,5 cmx 4 cm. Doprawić solą, pieprzem i papryką ostrą. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić posiekane ząbki czosnku. Smażyć 30 sekund, następnie dodać mięso i pokrojone w plasterki grzyby. Smażyć mięso tak długo, aż mięso

Kuchnia Pokoleń
Pierogi z mięsem i kaszą gryczaną 107

Pierogi z mięsem najlepsze robi moja Mama 😉 specjalnie z myślą o nich gotuje mięso (zazwyczaj mieszane). Potem na bulionie po nim jest zupa, kapuśniak czy co tam wymyśli, a z mięsa robi farsz do pierogów. Ale w tym farszu jest… Artykuł Pierogi z mięsem i kaszą

Kolorowy Przepisownik
Gulasz pieczarkowy na smakowitą niedzielę 86

którzy cenią sobie doskonałe efekty kulinarne, frajdę pichcenia i łatwość wykonania. Spróbujcie sami niedzielnej przyjemności gotowania dla siebie i bliskich z dzisiejszym przepisem! Gulasz z pieczarkami Składniki: 500 g mięsa wieprzowego z szynki lub mięsa z dziczyzny 1 średniej wielkości cebula (110 g) 2 ząbki czosnku 10 małych pieczarek (170 g) ½ litra gorącej wody (500 g) plus niecała ½ szklanki(...)Wykonanie: Cebulę i czosnek kroimy w drobniutką kostkę, pieczarki obieramy ze skórki (lub przecieramy szczoteczką, aby pozbyć się wszelkich nieczystości), kroimy na pół, a następnie w plasterki. Mięso myjemy w zimnej wodzie, osuszamy ręcznikiem papierowym i kroimy w kostkę średniej grubości. W głębokiej patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso i smażymy, na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu przez około

KulinarneImpresje.pl
KURCZAK W SOSIE BATATOWYM 146

wzdłuż na pół - w sumie z trzech/czterech filetów powinniśmy otrzymać 12/16 kawałków. Każdy kawałek delikatnie rozbijamy tłuczkiem, najlepiej przez folię spożywczą. Następnie przyprawiamy z obu stron pieprzem i solą. Mięso smażymy na patelni partiami, na rozgrzanym oleju, z obu stron po około 1 min, aby tylko białko mięsa się ścięło. Przenosimy do garnka lub wysokiej patelni. Cebulę i czosnek obieramy(...)oleju, który pozostał po smażeniu kurczaka. Następnie dodajemy czosnek i papryczkę chili, a na końcu startego batata i całość trzymamy na ogniu przez kilka minut. Przenosimy do garnka z mięsem. Następnie zalewamy bulionem lub wodą i dusimy pod przykryciem przez około 20-25 min., na małym ogniu. Po tym czasie, mięso wyciągamy na talerz, a do bulionu dodajemy imbir - obrany

Kuchnia MagdaLeny
Spaghetti zapiekane a'la babka 143

pół opakowania makaronu spaghetti 500 g mięsa mielonego 1 cebula 2 ząbki czosnku koncentrat pomidorowy szczypta wędzonej papryki sól pieprz czarny pieprz ziołowy staropolski oregano bazylia 100 g pieczarek 150 g sera żółtego 1 jajko Makaron gotujemy w osolonym wrzątku, odcedzamy, płuczemy zimną wodą i odstawiamy na cedzaku. Patelnię zwilżamy tłuszczem i przysmażamy drobno posiekaną cebulę z czosnkiem. Dodajemy mięso(...)podlewamy odrobiną wody ok pół szkl, w tym czasie rozgniatamy wszystkie grudki mięsa (z wodą pójdzie prościej a woda później wyparuje)  smażymy mięso przez kilkanaście minut, następnie dodajemy drobno posiekane pieczarki (pozostawiając 4 szt do formy) Dodajemy koncentrat pomidorowy i jeszcze ok 10 min trzymamy na ogniu. Zdejmujemy z ognia i przekładamy do miski do przestygnięcia. W tym czasie

Gotowanie jest łatwe
NALEŚNIKI MEKSYKAŃSKIE 568

danie to jest absolutny hit! 👌 Naleśniki meksykańskie, czyli idealnie usmażone naleśniki nadziewane farszem z mięsa mielonego, z dodatkiem papryki, kukurydzy i fasoli, z cebulą, czosnkiem i aromatycznymi przyprawami. To po prostu musi smakować wyśmienicie... 😋   Danie jest bardzo syte i 8 nadzianych naleśników wystarczy, aby nakarmić 4 osobową rodzinę. Dzieciom tak naprawdę wystarczy(...)TEGO przepisu ( bez dodatku cukru! ) S KŁADNIKI NA FARSZ:  3 łyżki oleju  1 cebula  3 ząbki czosnku  1 papryka (czerwona lub żółta )  500 g mięsa mielonego  (np. z szynki albo  z łopatki)  3 łyżeczki słodkiej papryki mielonej  1 łyżeczka suszonej bazylii  1 łyżeczka suszonego oregano  1/2 łyżeczki płatków chili

Słodko-Słony Świat Ilony
Kurczak lepszy niż w KFC. Jak zrobić taką panierkę? PRZEPIS 1624

jajka. Cała sztuka w wykonaniu. Domowe kurczaki alla KFC są dużo lepsze i zdrowsze od oryginału. Gotując samodzielnie macie pewność, że używacie tylko wybranych przez siebie składników, a kawałki mięsa lądują w świeżym oleju. Możecie też zamarynować mięso według naszego przepisu. Będzie dużo delikatniejsze i aromatyczne. A więc, do dzieła! Składniki: Na marynatę: dwie łyżki jogurtu naturalnego, dwie łyżeczki granulowanego(...)cztery kopiaste łyżki mąki pszennej, łyżka mąki ziemniaczanej, pół łyżeczki soli. Panierka: dwie szklanki mąki pszennej, kopiasta łyżeczka papryki słodkiej, pół łyżeczki pieprzu kajeńskiego, pół łyżeczki soli. Zrób tak: mięso pokrój w podłużne kawałki, wymieszaj ze składnikami marynaty i odstaw do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc. Wyjmij na pół godziny przed smażeniem, aby mięso nabrało temperatury otocznia

Kulinarna Polska
Soczysty schab w marynacie jogurtowej pieczony w rękawie 134

upieczony schab jest niezwykle aromatyczny i co ważne soczysty, a nie suchy jak to bywa z tym rodzajem mięsa. W moim domu znika na ciepło z sosem jako danie główne oraz po ostygnięciu jako dodatek do chleba. W marynacie dominuje koperkowa nuta, która podkreśla delikatność mięsa. Jednakże jeśli nie przepadacie za koperkiem możecie go podmienić na swoje ulubione zioła. Polecam(...)łyżeczka suszonego koperku 2 ząbki czosnku Czosnek należy przecisnąć przez praskę lub bardzo drobno posiekać. Wszystkie składniki marynaty dokładnie połączyć, a następnie natrzeć nią uprzednio u myte i osuszone mięso. Całość umieścić w rękawie do pieczenia , szczelnie związać i włożyć do lodówki minimum na 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie schab wsadzić piekarnika i piec

Di gotuje
Spaghetti w sosie pomidorowym z pulpetami 183

które nie tylko pięknie wygląda ale również w łatwy sposób można je podgrzać i zaspokoić podniebienia nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Przepis i listę składników przedstawiam poniżej. Składniki: 500 g mięsa mielonego wołowego 1 pęczek natki pietruszki 100 g ser mozzarella 250 g makaronu spaghetti 250 ml passaty pomidorowej Sól, pieprz 1-2 ząbki czosnku 1 cebula 2-3 łyżki oliwy(...)oliwek 1 łyżeczka cukru Przepis na spaghetti w sosie pomidorowym z pulpetami Makaron ugotuj zgodnie z zaleceniami znajdującymi się na opakowaniu Natkę pietruszki drobno posiekaj, dodaj do mięsa mielonego, dopraw solą i pieprzem, nafaszeruj serem mozzarella pokrojoną w kostkę Przygotowane mięso podsmaż na złoty kolor na rozgrzanej patelni W garnku zeszklij czosnek przeciśnięty przez praskę, dodaj passatę, sól, pieprz

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak w sosie z czerwonym pesto 81

kurczaka 1 słoiczek czerwonego pesto z suszonych pomidorów (190g) olej do smażenia sól, pieprz 4 łyżki śmietany 18% świeże lub suszone oregano 1/4 szklanki wody Sposób przygotowania: 1. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Oprószyć solą, pieprzem i oregano. Odstawić na 30 mniut do zamarynowania. 2. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, dorzucić mięso i dusić, aż nie będzie surowe(...)mięsa dodać pesto, chwilkę razem poddusić. Dodać też 1/4 szklanki wody. 4. W misce śmietanę wymieszać z kilkoma łyżkami gorącego sosu z patelni. Śmietanę przelać na patelnię z mięsem. Gotować maksymalnie do 5 minut. 5. Podawać z dowolnym makaronem lub kaszą czy ryżem. Smacznego!!! Inspiracja: Cool&Minty

Kuchnia domowa Ani
Zapiekanka ryżowa z mięsem i warzywami 119

Zapełnijmy michę pyszną, sycącą zapiekanką :). Porcja dla 5-6 osób. Składniki: 2 torebki ryżu ( u mnie jaśminowy) 300 gram mięsa mielonego 1 średniej wielkości cukinia 2 marchewki 2 papryki jedna czerwona i żółta 1 cebula (pokrojona w kostkę) 3 ząbki czosnku ( przeciśnięte przez praskę) puszka pomidorów krojonych 1 kostka rosołowa ( najlepiej warzywna) ser żółty przyprawy do smaku : pieprz, sól, papryka(...)słodka i ostra Przygotowanie: Ryż gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, Cebulę i czosnek podsmażamy na patelni następnie dodajemy mięso mielone, Do mięsa dodajemy startą na tarce marchewkę, pokrojoną w pół-plasterki cukinię, pokrojoną w paski paprykę i pomidory z puszki, Do mięsa i warzyw wkruszamy kostkę rosołową, podlewamy niewielką ilością wody (warzywa puszczą też swoje soki

Studencka Micha

Proponowane wyszukiwania