Pyszne placuszki z mięsem z piersi kurczaka, porem, szczypiorkiem i przyprawami to fajna alternatywa dla zwykłych kotletów drobiowych, polecam :) Składniki na ok. 4 porcje: (Inspiracja: " Danka pichci ") ok. 600 g mięsa z piersi kurczaka 2 łyżeczki przyprawy do gyrosa 0,5 białej części średniego pora pęczek szczypiorku 70 g startego żółtego sera 2 jajka 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki(...)majonezu 2 łyżeczki ostrej musztardy Mięso umyć, osuszyć i posiekać w drobną kostkę. Wrzucić je do miski i oprószyć przyprawą do gyrosa. Oczyszczony por pokroić w półplasterki, szczypiorek posiekać, wrzucić do mięsa. Dodać starty na tarce o dużych oczkach ser. Wbić jajka, dodać mąkę, majonez oraz musztardę, wymieszać, przykryć i odstawić na ok. 15 minut. Na patelni rozgrzać
Simply Foodpropozycję na szybki i smaczny obiad. Skrzydełka z kurczaka w sosie. Podałam je z ryżem. Jak zauważyliście na moim blogu znajdziecie mnóstwo dań mięsnych przygotowanych z różnych rodzai mięs. Drób, wieprzowina, wołowina, dziczyzna, jagnięcina to wszystko w zakładce MIĘSA. Jeżeli zrobiliście Państwo danie z mojego bloga to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Zdjęcia również mile widziane(...)osuszyć. Odciąć te najmniejsze części, które nie wykorzystuję. Skrzydełka oprószyć solą i pieprzem. W rondlu rozgrzać masło i lekko zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, ale nie rumienić. Dodać mięso i podsmażyć lekko ze wszystkich stron. Dodać marchewkę pokrojoną w półplasterki i smażyć około 2 minuty. Wlać 3 szklanki gorącej wody, dodać paprykę słodką, kostkę rosołową i dusić pod przykryciem
O kuchni z uczuciemdelikatnie solimy i posypujemy pieprzem. Cebulę kroimy w plastry i przekładamy plasterkami nasze ponacinane kotlety.Czosnek drobno siekamy. W misce mieszamy ketchup, majonez i czosnek. Powstałą marynatą nacieramy dokładnie nasze mięso. Mięso powinno być całe pokryte sosem ketchupowo - majonezowym. Schab układamy w naczyniu żaroodpornym, pozostałą marynatę wykładamy na mięso i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 st. Schabu pieczemy(...)przykryciem około 1 godz. 45 min. Następnie mięso polewamy powstałym sosem i pieczemy jeszcze około 15 min. bez przykrycia. Smacznego
Swojskie jedzonkoPierś kurczaka faszerowana mozzarellą i suszonymi pomidorami można nazwać daniem dla leniwych. Wystarczy, że nadziejemy mięso, wkładamy do piekarnika i nic nas więcej nie obchodzi. Pierś pieczona w ten sposób jest bardzo soczysta, a także miękka i delikatna. Pomidory suszone nadają mięsu z kurczaka wyrazistości, a zioła doskonale współgrają z mozzarellą. Wszystko tworzy przepyszną całość. Przygotujcie takie danie na obiad(...)się zajadał. Jeżeli Wam posmakuje, przygotuję na pewno kilka innych wersji, z użyciem nieco innych składników Smacznego! Zobacz też: Przepisy na pierś z kurczaka Karkówka z pieczarkami Cukinie faszerowane mięsem mielonym Przepis na pierś z kurczaka nadziewaną mozzarellą Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 40 minut Składniki 2 piersi z kurczaka 2 opakowania sera mozzarella pół słoika suszonych pomidorów
Kuchnia Bazyliiserowy rozrabiam w 200 ml wody i wlewam do musu dyniowego. Chwilę gotuję i na końcu wlewam śmietanę. Doprawiam solą, pieprzem według uznania. Rolada: Z polędwicy odcinam błonę. Mięso nacinam wzdłuż na 1/3 szerokości ale nie do końca. Przewracam polędwice na drugą stronę i znowu nacinam wzdłuż na 1/3 szerokości. W ten sposób powstanie ładny płat mięsa. Rozbijam go przez(...)folię delikatnie.Dobrze jest podłożyć pod mięso folię, i na wierzchu też. Solę, pieprze, posypuje papryką wędzoną. Dynię kroję na paski i układam wzdłuż dłuższego boku od brzegu, na dyni układam plastry sera. Teraz zwijam roladę, folia która jest pod spodem nam to ułatwi, a podczas zwijania zdejmuje ją. Roladę posypuje sola, pieprzem, papryką. Związuje sznurkiem.Układam w naczyniu do zapiekania
wesoła kuchniatarce czerwona papryka żółta papryka 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 łyżeczka octu ryżowego pół łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka przyprawy pięciu smaków 1 łyżka oleju Zaczynamy od zamarynowania mięsa. Mięso kroimy w cienkie paseczki, przekładamy do miski. Z sosu sojowego, octu ryżowego, przyprawy pięciu smaków, papryczki oraz imbiru robimy mieszankę i nią zalewamy mięso. Odstawiamy na chwilę. Cebulę(...)kroimy w piórka cebulę, a czosnek w paski. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę z czosnkiem. Paprykę kroimy w paski i przecinamy na pół. Do podsmażonej cebuli dodajemy mięso oraz paprykę, szybko przesmażamy i dodajemy 1/2 szklanki wody. Przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy wszystko przez około 4-5 minut. Danie gotowe. Podajemy z ryżem. To danie zabrałam do pracy
Kuchnia na wzgórzugroszkiem (wcześniej przelanej wrzątkiem), 100 ml bulionu drobiowego, 100 ml śmietany 30%, pieprz, sól, papryka słodka, łyżeczka mąki ziemniaczanej, łyżka masła, łyżka oleju, łyżka posiekanej natki pietruszki. Przygotowanie: Mięso myję, osuszam i oczyszczam, kroję na kawałki, oprószam przyprawami - solą, pieprzem i papryką. Na rozgrzanym maśle z olejem podsmażam filety po około 2 minuty z każdej strony. Mięso zalewam bulionem, zagotowuję(...)Pomiędzy filety wsypuję marchewkę z groszkiem, razem gotuję na większym ogniu przez około 8 minut (w międzyczasie raz przewracam mięso). Śmietankę mieszam z mąką, dodaję do sosu, gotuję jeszcze przez 2 minuty, aż zgęstnieje. Po wyłożeniu na talerze mięso posypuję natką pietruszki
JejKuchniaWęgierska zupa gulaszowa Gęsta, sycąca i mega pyszna zupa gulaszowa z mięsa wołowego i wieprzowego. Jest pikantna, treściwa i rozgrzewająca. Idealna na chłodne, jesienne dni! Składniki: 20dkg wołowiny 30dkg wieprzowiny (użyłam łopatki) 5 dkg wędzonego boczku 1 cebula 1 czerwona papryka 1/2 papryki żółtej lub zielonej 2 duże ziemniaki 1/2 pora opcjonalnie: 1/2 szklanki kukurydzy z puszki(...)pikantnego soku pomidorowego 4 szklanki bulionu lub wody Przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka, 2 ząbki czosnku, liść laurowy, majeranek, 2 kulki ziela angielskie, opcjonalnie szczypta chilli *** Mięso myjemy i kroimy w średniej wielkości kostkę *** *** Na dnie dużego garnka wytapiamy pokrojony w kosteczkę boczek. Dodajemy drobno pokrojoną cebulę, mieszamy i smażymy, aż się zeszkli *** *** Dokładamy pokrojone mięso
Blog z Apetytemłyżki miodu – 1 łyżka musztardy rosyjskiej – sok z 1 połówki limonki – ilość warzyw wg uznania. Ja zużyłam 4 duże ziemniaki i 2 średnie marchewki. Z mięsa zdjąć skórę, ponakłuwać widelcem i natrzeć solą, pieprzem i papryką. Włożyć mięso do szczelnie zamykanego naczynia i odstawić do lodówki na 3-4 godziny. Po tym czasie przełożyć mięso do naczynia(...)zdjąć papier, zwiększyć temperaturę do 200 stopni i piec przez kolejne 10 minut. W tym czasie w miseczce wymieszać miód z musztardą i sokiem z limonki. Wyłączyć piekarnik, polać mięso i warzywa miodową mieszanką i zostawić w gorącym (wyłączonym!) piekarniku na jakieś 10 minut. Polecam, wyszło pysznie Artykuł Udo indycze w miodowo- limonkowej glazurze pochodzi z serwisu Kulinarne życie Armine
Smaki ArmineGołąbki to moje ulubione danie, które robię na różne sposoby. Zapiekam, duszę, w kapuście włoskiej, z mięsem, z pieczarkami, z ziemniakami itp. Wszystkie te przepisy znajdziecie na blogu. Dzisiaj mam dla Was gołąbki z mięsem i pieczarkami zapiekane w sosie. Niestety u mnie wszystkie zjedzone i pozostało tylko zdjęcie, ale w najbliższym czasie zrobię ponownie. A jakie Wy gołąbki robicie(...)jakie lubicie? Pochwalcie się swoimi przepisami i zdjęciami. Składniki: 1 duża główka kapusty 1 kg mięsa mielonego 400 g ryżu 400 g pieczarek 1 cebula 2 łyżki oleju 1 puszka pomidorów 1 szklanka wody 1 łyżka majeranku 1 łyżka masła klarowanego bazylia oregano sól pieprz Wykonanie: Z kapusty wyciąć głąb. Włożyć kapustę do garnka, zalać wodą lekko posoloną
O kuchni z uczuciemskładniki: ok. 300 g makaronu (np. kokardki)* 400 g mięsa (piersi kurczaka lub wieprzowego) 1 papryka 5 ogórków konserwowych 1 cebula 4 łyżki przyprawy gyros 2 ząbki czosnku 200 g sera żółtego tłuszcz do smażenia wykonanie: Mięso kroimy w kostkę, polewamy oliwą, posypujemy przyprawą do gyrosa, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy i odstawiamy na min. 60 min. Z papryki(...)usuwamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. Ogórki i 1/2 cebuli również kroimy w kostkę. Makaron gotujemy al dente. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Zamarynowane mięso smażymy na rozgrzanym tłuszczu w raz z pozostałą cebulą. składniki na sos: 6 łyżek ketchupu 5 łyżek majonezu 5 łyżek śmietany wykonanie: Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Układamy warstwy
Domowy Smak Jedzeniaklopsiki, miękkie brokuły, a całość w smacznym sosie śmietanowo-czosnkowym. Gotowane klopsiki czosnkowe zapiekane z brokułami to świetne urozmaicenie dla klopsików gotowanych z sosem, ale też dla zapiekanek z mięsem mielonym. Gorąco zachęcam do przygotowania Przepis na około 3 porcje dania Gotowane klopsiki czosnkowe zapiekane z brokułami SKŁADNIKI: Klopsiki: 0,5 kg mięsa mielonego ( drobiowe lub wieprzowe(...)łyżki jogurtu naturalnego 0,5 szklanki śmietanki 30% sól pieprz czarny mielony 2 ząbki czosnku 1 jajko Dodatkowo: bulion mięsny lub warzywny 1 brokuł płatki migdałów PRZYGOTOWANIE: Klopsiki - mięso mielone przełożyć do miseczki. Ząbki czosnku obrać i przecisnąć przez praskę, a następnie dodać do mięsa. Wbić jajko, dodać posiekaną natkę pietruszki, doprawić do smaku solą i czarnym pieprzem mielonym. Masę
WSZYSTKO SMACZNEGrecji danie jest warstwowe i podawane na ciepło, a w państwach arabskich spożywa się je na zimno. My szczególnie polecamy wersję na ciepło 🙂 Składniki 500 g mielonego mięsa z szynki nać pietruszki – 1 pęczek 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 duży lub 2 małe bakłażany ok 4-5 ziemniaków 2 czubate łyżeczki przecieru pomidorowego puszka krojonych pomidorów szczypta gałki(...)stronę). Połowę układamy na ziemniakach, a resztę odkładamy. Podsmażamy cebulę pokrojoną w kosteczkę. Dodajemy do niej 3 ząbki przeciśniętego przez praskę czosnku, podsmażamy jeszcze chwilę i dodajemy mięso mielone, posiekaną natkę pietruszki, mieszamy. Gdy mięso będzie już usmażone na złoto, wlewamy przecier pomidorowy i pomidory z puszki. Dolewamy białego wina i przyprawiamy cynamonem, tymiankiem, gałką muszkatołową, oregano, solą oraz pieprzem
CityTaste - PrzepisyZapewnie wielu z Was uzna, że kasza gryczana z cukinią i kurczakiem to danie bardziej studenckie aniżeli posiłek dla całej rodziny. I tutaj Was zaskoczę to
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!przetrzeć szmatką. Szczerze polecam Wam opiekacz firmy Dezal (jak i inne produkty, gofrownica np. służy nam już bardzo długo). Dezal , to bez wątpienia JAKOŚĆ i NIEZAWODNOŚĆ ! Składniki: 500 g mięsa mielonego (u mnie wieprzowo-wołowe) pół cebuli 4 małe pieczarki 2-3 łyżki bułki tartej pół łyżeczki soli 1 łyżeczka czarnego mielonego pieprzu 1 łyżeczka ziół prowansalskich 1 jajko olej(...)podania: kopytka, surówka z białej kapusty i sos Przygotowanie: Pieczarki obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy. Na niewielkiej ilości oleju podsmażamy cebulę z pieczarkami. Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy podsmażone pieczarki z cebulą, wbijamy jajko, dodajemy przyprawy i bułkę tartą. Wyrabiamy mięso ręką. Formujemy kotlety. Kotlety przygotowujemy na patelni grillowej lub w opiekaczu (ja używam
Słodkie okruszki