Kurczak na kwaśno Murgh Windaloo

Kurczak  na kwaśno Murgh Windaloo

Kurczak na kwaśno Murgh Windaloo

Kurczak na kwaśno, po hindusku Murgh Windaloo. Rewelacyjne mięso w smaku. Zapach przypraw rozchodzący się podczas przygotowania pobudza nasz apetyt. Kocham kuchnię hinduską za smak, zapach potraw i szybkość przygotowania dań. Mięso podałam z ryżem. Może i Wy przeniesiecie się chociaż na chwilę do Indii. Więcej przepisów z różnych zakątków świata znajdziecie w zakładce KUCHNIE SWIATA. Składniki 1 kurczak 2 płaskie łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka soli 1 szklanka wody 1/2 szklanki octu winnego 2 łyżeczki kminu rzym... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu O kuchni z uczuciem

Autor

smak i uczucie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kurczak, mięso, pasty, pasta, sosy, ryż, sos do kurczaka, kurczak z papryką , kurczak w miodzie, kurczak z czosnkiem, kurczak z ryżem, potrawy z kurczaka, dania z kurczakiem, ryż smażony

Inne przepisy z O kuchni z uczuciem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.