mięso - 63110 przepisów (strona:519/4208)

Roladki drobiowe z mozzarellą 114

łyżeczka koncentratu pomidorowego olej do smażenia       *** Filety myjemy, osuszamy, przecinamy wzdłuż na połówki, cienko rozbijamy i oprószamy z dwóch stron solą oraz pieprzem *** *** Na każdym płacie mięsa układamy plasterek mozzarelli, pokrojony w paski suszony pomidor oraz kilka listków bazylii *** *** Mięso z farszem dość ciasno zwijamy w roladki *** *** Roladki obtaczamy w mące, a następnie formujemy w dłoniach lekko(...)ściskając i nadając im odpowiedni kształt. Jeżeli roladki nadal nie są kształtne, możemy spiąć je za pomocą wykałaczki lub związać sznurkiem *** *** Na patelni, na niewielkiej ilości tłuszczu podsmażamy mięso z każdej strony na mocno rumiany kolor – smażymy najpierw na „łączeniach”, w ten sposób roladki nam się nie rozpadną *** ** Następnie całość zalewamy wodą lub bulionem, dodajemy suszone grzybki oraz liście laurowe

Blog z Apetytem
Gulasz z szynki 140

łyżki koncentratu pomidorowego przyprawy: 1 łyżeczka majeranku, 1 łyżeczka oregano, 2-3 papryczki piri piri, 1 łyżeczka kminku, 1 łyżeczka słodkiej papryki, sól pieprz Przepis na gulasz z szynki Mięso myjemy, osuszamy i kroimy w większą kostkę. Smażymy na rozgrzanym oleju. Podczas smażenia doprawiamy solą i pieprzem. Po usmażeniu przekładamy do większego garnka. Na tej samej patelni przesmażamy pokrojoną(...)półplasterki marchewkę, pietruszkę, pora i pokrojonego w kostkę selera oraz cebulę. Warzywa wchłoną aromat który pozostał po smażeniu mięsa. Warzywa powinny być al dente. Przekładamy je do garnka z mięsem. Zalewamy wszystko bulionem i gotujemy na wolnym ogniu. W moździerzu ucieramy wszystkie przyprawy i dodajemy do gulaszu . Gotujemy wszystko ok. 45 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy i gotujemy jeszcze

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Roladki z uda kurczaka ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 105

Szpinak zazwyczaj zawsze mam w zamrażarce, suszonych pomidorów został mi tylko słoik z własnych, które robiłam w zeszłym roku, ale jem oszczędnie, żeby do lata wystarczyło ;) Gorzej z dobrym mięsem. Dostać je w dzisiejszych czasach, mam wrażenie, że graniczy z cudem. Kiedy jednak ten cud się przydarzył i M. przywiózł do domu pięknie wytrybowane, świeże mięso z udek, wiedziałam(...)Sól, pieprz do smaku 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka tartego parmezanu 8 sztuk suszonych pomidorów 4 łyżki mąki Odrobina oleju rzepakowego 1 łyżka Vegeta Natur Sposób przygotowania: Mięso staramy się rozbić jak najcieniej przez folię spożywczą, ale uważając by się nie potargało. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek, a następnie szpinak. Mieszamy cały czas

Kuchnia w czekoladzie
POTRAWKA Z KURCZAKA - potrawka z kurczaka w białym sosie przepis 229

doprawiona skórką z cytryny.  Potrawka z kurczaka to świetny i bardzo popularny pomysł na pyszny i szybki obiad. Przygotowanie potrawki zajmuje naprawdę niewiele czasu. Można ją zrobić z mięsa wcześniej ugotowanego w rosole, pieczonego lub podsmażonego. Do potrawki zazwyczaj wykorzystujemy mięso z drobiu, może to być kurczak lub indyk (filety, udka, skrzydełka). Potrawka to też sprytny sposób na wykorzystanie(...)pozostałego z rosołu mięsa oraz warzyw. Kurczak w białym sosie śmietanowym jest delikatny, mięciutki i rozpływa się w ustach. Kurczak w potrawce z warzywami. Smak potrawki będzie jeszcze lepszy jeżeli dodamy do niej warzywa. Może to być marchew, pietruszka, por lub cebula. W potrawce z kurczaka nie może także zabraknąć posiekanego koperku oraz skórki otartej z cytryny. Kurczak w potrawce

Moja Książka Kucharska
Kartacze ekspresowe 98

trakcie mieszania będzie wiadomo czy trzeba będzie dodać czy nie. 1 kg ugotowanych ziemniaków  50 dkg surowych ziemniaków   50 dkg mąki ziemniaczanej 50 dkg    mięsa mielonego cebula sól ,pieprz majeranek Do mięsa dodać drobno pokrojoną cebulkę, dodać sól i przyprawy, dokładnie wymieszać. Ziemniaki ugotowane przecisnąć przez praskę.Surowe ziemniaki zetrzeć na tarce.Do ugotowanych ziemniaków dodać(...)gęste ] i wszystko razem wymieszać. W dużym garnku o grubym dnie  zagotować osoloną wodę.  Nabierać dużą garść masy ziemniaczanej dłońmi oprószonymi mąką ziemniaczaną i wkładać do niej mięso. Delikatnie owijać mięso masą tak, aby nie wystawało z żadnej strony. Kiedy woda się zagotuje, ostrożnie wkładać kartacze do wrzątku.  Gotować je około 50 minut na wolnym ogniu. Wyjąć

Moje domowe kucharzenie
Rolada schabowa z warzywami i serem 114

camembert – 1 pęczek koperku – 4 ząbki czosnku – 1 łyżeczka curry – 1 łyżeczka pieprzu – sól wg smaku – przyprawy wg smaku – 2 łyżki oleju Mięso umyć, osuszyć, pokroić na osiem 100-gramowych kotletów, bardzo cienko rozbić tłuczkiem do mięsa, posolić, oprószyć pieprzem i odstawić na 30 minut. W tym czasie umyć, obrać/ oczyścić wszystkie warzywa(...)silikonowej lub na folii spożywczej w dwa rzędy jeden nad drugim (po 4 kotlety w jednym rzędzie) tak, aby delikatnie nachodziły na siebie. Wyłożyć mieszankę warzywną na środek płatów mięsa, wyrównać, na warzywa wyłożyć plastry sera i zawinąć całość w roladę, pomagając i przytrzymując mięso matą lub folią. Roladę przełożyć ostrożnie do rękawa do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym

Smaki Armine
Jak przygotować kotlety mielone 159

przygotować kotlety mielone. Do przygotowania kotletów mielonych potrzebujemy: ½ kg mięsa mielonego czerstwa kajzerka lub mała bułka jajko średnia cebula bułka tarta do panierowania tłuszcz do smażenia sól, pieprz Mięso mielone przełożyć do miski. Bułkę namoczyć w letniej wodzie, gdy już się rozmoknie porządnie wycisnąć z wody. Do mięsa dodać pokrojoną cebule, jajko, bułkę sól i pieprz. Masę mięsną wyrabiać rękami

Podstawy Gotowania
Indyk pieczony faszerowany 116

zrobienia czegoś zupełnie innego niż ciasta. Już niedługo Wielkanoc , więc przygotowałam propozycję obiadu innego niż codzienny. Złocisty, z mocno przyrumienioną, przesiąkniętą aromatem ziół i warzyw skórką. Soczyste, delikatne indycze mięso idealne na świąteczne okazje. Składniki : Mięso: 3 kg indyk - uwaga, jeśli indyk waży więcej czas pieczenia wynosi odpowiednio:  dla 4 kg- 3 h dla 4 i pół(...)czerwony Sól Rozmaryn Majeranek Curry   Warzywa: 2 duże marchewki Mały Seler 100 g świeżej żurawiny Rozmaryn Oliwa z oliwek Sól, pieprz, papryka chilli   Dodatkowo: Rękaw do pieczenia mięsa lub folia Naczynie żaroodporne WYKONANIE: Indyka * oczywiście wypatroszonego:) nacinamy w widocznych na zdjęciu miejscach (klatka piersiowa- wzdłuż) Faszerujemy warzywami         Zaszywamy nićmi do szycia mięsa Marynujemy

Domowe ciasta
Szynka pieczona w rękawie do pieczenia 326

zakręcamy i kilka razy energicznie nim potrząsamy, żeby składniki się połączyły. 2. Szynkę dokładnie myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Przekładamy do miski i polewamy przygotowaną marynatą. Dokładnie nacieramy tą marynatą mięso. Przykrywamy i wstawiamy na dobę do lodówki. 3. Zamarynowane mięso przekładamy do rękawa, dolewamy marynatę, która została nam w misce. Oba końce zawiązujemy, wkładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy(...)stopniach około 2 godziny. Następnie po tym czasie delikatnie rozcinamy rękaw u góry i pieczemy mięso jeszcze około 20 minut. Wtedy skórka na wierzchu będzie ładnie zarumieniona. Gotowe mięso możemy podawać na ciepło lub wystudzić i będzie idealne na kanapki :-) Smacznego

kruche babeczki
Podpiekana swojska 164

podgardla sól dokładnie odmierzyć 17g/kg 1,5 główki czosnku 500 ml wody pieprz ziołowy 1 łyżka pieprz czarny 1 łyżeczka majeranek 1 łyżka gorczyca biała 1 łyżka Mięso kroimy w niewielką kostkę i mieszamy tylko z solą. Wkładamy do pojemnika i w lodówce przechowujemy przez dobę, lub dwie. Przygotowujemy jelita, płuczemy je w letniej wodzie i sprawdzamy czy są całe(...)wystarczająca ilość. Mielimy mięso przez maszynkę, Ja wszystko mielę na oczkach 8mm. Czosnek z przyprawami i wodą wkładam do blendera i wszystko razem mielę. Dodaję do mięsa i mieszam od 30 do 50 min. Mięso powinno być kleiste. Nadziewamy kiełbasę i rozwieszamy do osuszenia. Wędzimy ok 6 godzin w temp 55-60 st. Pod koniec przez godzinę podnosimy temperaturę

Gotowanie jest łatwe
Pierożki z ciasta won ton z nadzieniem z mięsa wieprzowego 161

Pierożki z ciasta won ton z nadzieniem z mięsa wieprzowego Dzisiaj przepis, do którego wykonania potrzeba w sumie tylko chwili. Pierożki z ciasta won ton.     Tak, tak trzeba tylko chwili w momencie gdy w naszej zamrażarce mamy ciasto won ton. Ciasto to można kupić w sklepach z azjatyckimi produktami ( ja kupuję u Quina ) . Przeważnie kupuje kilka paczek(...)duże objętościowo, ani drogie ) i mam je w zamrażarce na takie chwile jak tego dnia. Tego dnia, mięso mielone leżało w lodówce, pomysłu na nie, nie było. Otworzyłam zamrażarkę a tam ciasto, pokrojone w kwadraty, po 30 minutach było już rozmrożone gotowe do użycia. Ciasto się rozmrażało, a ja zrobiłam nadzienie do pierożków   Nadzienie do pierożków 500 gram mięsa

Kuchnia na wzgórzu
Wołowina po chińsku, czyli prosty i szybki przepis na obiad 100

tarce czerwona papryka żółta papryka 2 łyżki ciemnego sosu sojowego 1 łyżeczka octu ryżowego pół łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka przyprawy pięciu smaków 1 łyżka oleju Zaczynamy od zamarynowania mięsa. Mięso kroimy w cienkie paseczki, przekładamy do miski. Z sosu sojowego, octu ryżowego, przyprawy pięciu smaków, papryczki oraz imbiru robimy mieszankę i nią zalewamy mięso. Odstawiamy na chwilę. Cebulę(...)kroimy w piórka cebulę, a czosnek w paski. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy cebulę z czosnkiem. Paprykę kroimy w paski i przecinamy na pół. Do podsmażonej cebuli dodajemy mięso oraz paprykę, szybko przesmażamy i dodajemy 1/2 szklanki wody. Przykrywamy patelnię pokrywką i dusimy wszystko przez około 4-5 minut. Danie gotowe. Podajemy z ryżem. To danie zabrałam do pracy

Kuchnia na wzgórzu
Steki z ligawy wołowej 185

doświadczeniami z ligawą. Ja na pewno jeszcze do niej wrócę i sprawdzę inne przepisy. Składniki 200 g ligawy (plaster) 1 łyżeczka masła Oliwa z oliwek Sól, pieprz Przygotowanie Wyciągnij mięso z lodówki na około 2 godziny przed smażeniem, żeby miało temperaturę pokojową, natrzyj oliwą z oliwek i świeżo mielonym pieprzem. Smażymy na patelni grillowej po około 3 minuty z każdej(...)osiągnąć stek średnio wysmażony, natomiast jeżeli chcemy stek mocno wysmażony (well done) po około 4 minuty z każdej strony. Pamiętaj, że patelnia musi być bardzo mocno rozgrzana. Po odwróceniu mięsa na drugą stronę na górę kładziemy łyżeczkę masła. Do przewracania steków wołowych najlepiej użyć drewnianej łopatki, aby nie nakłuwać mięsa, które może wypuścić sok. Po usmażeniu odstawiamy, aby mięso odpoczęło

Programista w kuchni
Rolada schabowa ze szpinakiem 167

niedzielę na obiad robiłam roladę. Pierwszy raz robiłam mięso w takiej wersji. Nie wiedziałam, że to takie proste! Na ciepło można zjeść do obiadu, a na zimno do kanapki. Śmiało można przygotować roladę na święta - myślę, że miło Was zaskoczy ;-) Składniki: 1 kg schabu bez kości 300 g mrożonego szpinaku 1 mała cebula 3 ząbki czosnku sól, pieprz 1/2 łyżeczka(...)tymianku 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej olej do smażenia majeranek 5 łyżek tartego żółtego sera sos sojowy ciemny Sposób wykonania: 1. Mięso wypłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem. Rozkroić na płat o grubości 1 cm. Rozbić delikatnie tłuczkiem. Natrzeć solą i świeżo mielonym pieprzem. Zwinąć i włożyć do lodówki. 2. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, dodać posiekaną cebulkę i chwilkę dusić. Dodać szpinak

Kuchnia domowa Ani
Rolada z indyka faszerowana tapenadą 97

indyka 2 łyżki  tapenady pół łyżeczki słodkiej mielonej papryki sól pieprz olej rzepakowy Pierś rozcinamy wzdłuż, ale nie do końca. Chodzi o to, żeby powstał jeden duży płat mięsa. Jeżeli jest za gruby, rozbijamy go na grubość ok 1,5 cm. Mięso nacieramy olejem, doprawiamy solą, pieprzem i papryką. Na płacie mięsa rozsmarowujemy tapenadę, filet zwijamy w rulon, spinamy(...)wykałaczkami. Wkładamy do rękawa do pieczenia i pieczemy około 30 minut w 180 stopniach. Wyciągamy mięso z rękawa, odstawiamy na jakieś 10 minut i dopiero wtedy je kroimy

Kardamonovy

Proponowane wyszukiwania