mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:169/400)

Schab ze śliwką. 121

rozcięty środek powpychać ciasno śliwki. Następnie natrzeć mięso przyprawami. Tak przygotowany schab włożyć do naczynia, najlepiej zamykanego, delikatnie polać olejem i wstawić na dobę lub dwie do lodówki. Po tym czasie przełożyć schab do rękawa foliowego lub torebki do pieczenia. Zamknąć szczelnie i umieścić w naczyniu żaroodpornym. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni 1 godzinę i 10 minut

Agusiowe smakołyki
Schab zapiekany z serem i jajkiem 134

bułkę, a do ostatniej wbij i rozbełtaj jajo obtaczaj mięso w mące, jaju i bułce ( w tej kolejności) i smaż na dobrze rozgrzanym oleju usmażone kotlety przełóż do naczynia żaroodpornego na każdym kotlecie połóż usmażone sadzone jajko oraz plaster serca żółtego wstaw naczynie do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni i piecz około 10 minut do stopienia i zrumienienia sera Smacznego

Oka w rosole czyli KaFka gotuje
Kurczak pieczony na ryżu 606

naczynia do zapiekania. Na ryżu ułożyć mięso oprószone przyprawą do kurczaka. Wszystkie składniki zalewy umieścić w rondlu i zagotować. Wlać połowę zalewy na ryż i zapiekać w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C. W momencie, kiedy ryż wchłonie całość wody wlać pozostałą część zalewy i zapiekać ponownie. Piec około 1 godziny. kurczak pieczony na ryżu

O kuchni z uczuciem
Faszerowana papryka 145

osób. 4 duże papryki 150 gram pieczonego kurczaka 1/2 szklanki ryżu 1/2 puszki kukurydzy 50 ml passaty lub sosu pomidorowego 50 gram sera żółtego Ryż ugotować w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Piekarnik rozgrzać do 190C. Paprykom odkroić czapeczki i usunąć gniazda nasienne oraz białe części. Mięso pokroić w kawałki. Wymieszać ryż z kukurydzą, kurczakiem i sosem pomidorowym

Czerwony Gupik
Kluski z dyni i batata 161

Radośnie pomarańczowe kluski z pieczonego batata i dyni z dodatkiem mąki z ciecierzycy. Smakują wyśmienicie z pomidorami i pieczonym bakłażanem. Trochę czosnku podkreśla delikatny

Kucharzyca
KOTLETY MIELONE Z BURACZKAMI 107

cebulą, przeciśnięty czosnek, bułkę i pokruszony ser feta. Mięso dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Z tak przygotowanej masy formujemy małe kotleciki, które obtaczamy w sezamie.  Na patelni rozgrzewamy 5-6 łyżek oleju, obsmażamy kotlety ze wszystkich stron i przekładamy do naczynia do zapiekania. Pieczemy 20 minut w nagrzanym piekarniku do 190 *C.  Kotlety podajemy ciepłe, posypane serem

Kulinarne Fantazje Marioli
Papryka faszerowana mięsem 131

przekroić na połówki i wydrążyć środki. Ryż wymieszać z mięsem i pieczarkami, doprawić. Tak przygotowany farsz nałożyć do papryk. Na dno żaroodpornego naczynia wylać odrobinę wody lub soku pomidorowego. Ułożyć połówki papryk i wstawić do piekarnika na około 40 minut. Po tym czasie na każdą paprykę położyć plaster sera i piec jeszcze kilka minut, aż ser się rozpuści. Wyjąć

wyzwania kuchenne
Pasztet domowy, klasyczny 115

cebulę i lekko odciśnięty chleb mielimy w maszynce do mięsa na gładką masę. Gotową masę łączymy z bulionem oraz przyprawami, dokładnie mieszamy. Na koniec białka ubijamy na sztywno i łączymy z przyprawioną masą. 3. Przygotowujemy foremki, wypełniamy je do ok. 3/4 wysokości masą mięsną. Piekarnik rozgrzewamy do 170 C, czas pieczenia 60 minut

Apetyczna babeczka
Pieczony schab ze śliwką 194

suszone śliwki. Przyprawy wymieszać z olejem i dokładnie natrzeć mięso. Przyprawiony i nafaszerowny schab przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć i odstawić na kilkanaście godzin do lodówki. Po tym czasie do naczynia wlać szklankę wody lub bulionu, naczynie przykryć pokrywką lub folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i piec ok 1,5 godziny na funkcji termoobieg

Monia miesza i gotuje
Bułeczki Dynie . 124

zlepiamy .  Białą grubą nić do zawijania mięsa moczymy w oliwie i delikatnie obwiązujemy bułeczkę . I tak do wykończenia ciasta .    Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i układamy bułeczki  . Przykrywamy ściereczką i odstawiam na około 10 minut do podrośnięcia. Następnie bułeczki smarujemy roztrzepanym jajkiem i posypujemy cukrem trzcinowym. Rozgrzewamy piekarnik do temp. 180 stopni i pieczemy na złoty

Sama słodycz i szczypta chili
Kebab w chlebku pita 189

dużej blasze od piernika wyłożonej  papierem do pieczenia i odstawiam do wyrośnięcia. Piekarnik nagrzewam do 250°C i wstawiam chlebki na 5-7 min. Upieczone wyjmuję i przekładam na deseczkę. Opłukaną i osuszoną pierś z kurczaka kroję w paski, przekładam do salaterki. Przyprawy mieszam z olejem, zalewam paski mięsa, mieszam i odstawiam by się nieco zamarynowało. Paprykę kroję

Bea(u)ty kitchen
Calzone z mięsem i warzywami 104

okrągły placek o średnicy 18 cm. Na połowie nałożyć mięso z czosnkiem i kukurydzą i posypać wszystko z tarkowanym żółtym serem. Ciasto zginamy w połowie i formujemy pieroga. Ważne, aby dobrze skleić brzegi. Calzone ułożyć na blaszce wyłożonym papierem do pieczenia . Na talerzu roztrzepać jajko, posmarować ciasto. Włożyć do nagrzanego piekarnika i p iec w temperaturze 200 stopni przez około

Smaczne Potrawy
Pastitsio 162

połowę makaronu, na makaron wyłożyć mięso mielone, a na mięso dać resztę makaronu. Całość zalać sosem beszamelowym. Na wierchu ułożyć plasterki pomidora, posypać oregano i startym żółtym serem. Piec, nie przykrywając naczynia przez około 35-45 minut w temperaturze 180 0 C, do zrumienienia. Po upieczeniu i wyjęciu zapiekanki z piekarnika dobrze jest odczekać około 15 min, żeby potrawę dobrze

In my kitchen
Cukinia faszerowana (mięsem mielonym) 113

gorący dodać posiekaną cebulę. Gdy lekko zmieni kolor dodać mięso mielone. Pod sam koniec smażenia dodać miąższ z cukinii i pokrojone pomidory (+ ewentualnie 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego). Całość przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Połówki cukinii umieścić w naczyniu żaroodpornym, następnie nałożyć farsz, posypać startym serem i wstawić do piekarnika. Piec pod przykryciem około 30-40 minut

Ugotować
Kurczak tandori 149

kurczaka przeciąć na pól i delikatnie odciągnąć skórę od mięsa. Łyżeczką nakładać marynatę pod skórę na każdy kawałek.Tak zrobione udka przełożyć do miski z resztą marynaty i natrzeć je z wierzchu. Przykryć folią i pozostawić w lodówce na 24 godziny. Kurczaka wyjąć z lodówki, ułożyć na siatce. Piec w piekarniku z termoobiegiem nastawionym na 180 st. C z opcją

Gosia gotuje

Proponowane wyszukiwania