mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:175/400)

Roladki wieprzowe z wątróbką drobiową 130

praskę czosnkiem. Obsmażoną wątróbkę ułożyć na końcu mięsa, ciasno zawinąć w roladkę i spiąć wykałaczką lub obwinąć nitką. Maczać w rozmąconym jajku, panierować w bułce tartej. Obsmażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego masłem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 20-25 minut

Tradycyjna Kuchnia
Pieczeń z jajkiem 101

kotlety. Foremkę keksówkę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy tłuszczem (dno i boki) i posypujemy bułką tartą. Wkładamy 1/3 masy, a na niej układamy rzędem, jedno za drugim obrane jajka na twardo. Po bokach jajek i na wierzchu umieszczamy resztę mięsa dociskając, by nie powstały w środku dziury. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 60 - 75 minut (przed

Czary - gary w kuchni
Zapiekanka gołąbkowa 130

Kapustę wymieszać z marchewką i kminkiem, dodać mięso z ryżem i sos z pomidorów, wymieszać. Na końcu dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać. Powstała masa jest dość rzadka, taka ma być, w czasie pieczenia cały płyn wchłonie ryż. Masę przelać do dużej formy wysmarowanej tłuszczem i piec około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni

Kuchcik gotuje
Pasztet z żurawiną 149

skóry, bułki namaczamy w wodzie, odciskamy. Ugotowane mięso, marchewkę, pietruszkę, selera, cebulę, wątróbkę i bułkę mielimy na sitku o drobnych oczkach, wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, majerankiem i gałką muszkatołową, dodajemy suszoną żurawinę , pasztet dokładnie wyrabiamy. Pasztet przekładamy do keksówki wysmarowanej tłuszczem, wstawiamy od piekarnika nagrzanego do 180 stopni, pieczemy przez 50 minut

Bajeczna Kuchnia
Pasztet drobiowy 183

jest zbyt gęsta, dolać trochę wywaru z mięsa – 1/3 do ½ szklanki . Jeszcze raz wyrobić ręką – już bez próbowania smaku, bo są wbite surowe jaja . Keksówki wysmarować smalcem i obsypać bułką tartą. Masę pasztetową przełożyć do kek sówek, powierzchnię wyrównać łyżką. Piec 60 minut w temp. 180C – bez termoobiegu; na środkowym poziomie piekarnika . Zostawić w piekarniku do całkowitego ostygnięcia   minimum

Grunt to przepis!
Pieczone gołąbki bez koszulki - golasy 167

przykryciem. Kiedy kapusta i ryż przestygnie dodać mięso, jajka i przyprawy, wyrobić masę. Masę podzielić na 8 części, wilgotnymi rękami formować duże owalne gołąbki, panierować w bułce tartej, ponownie nadać im kształt i ułożyć w natłuszczonej brytfance. Piekarnik nagrzać do 180 st . Przed wstawieniem wlać do brytfanki pół szkl wody i piec ok 45-50 min Podawać z sosem pomidorowym

Gotowanie jest łatwe
Pasztet z dzika 81

tłuszczu (najlepiej gęsim) na różowo w środku. Mięso zemleć razem z wątróbka i odciśniętą bułką - trzykrotnie. Dokładnie wymieszać, dodać żubrówkę, doprawić do smaku pieprzem, solą i jałowcem. Następnie dodać jajka i dokładnie wymieszać. Formy do pieczenia (keksówki) wyłożyć papierem do pieczenia. Dno wysmarować tłuszczem. Ułożyć pasztet, zwilżonymi dłońmi wyrównać wierzch. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piec około

królestwo garów
Kotlety drobiowe z jajkiem – „szkockie jajko” 270

dłoni, położyć jajko i oblepić je mięsem. Z jajkiem obchodzimy się delikatnie ponieważ jest ono w środku miękkie (białko ścięte a żółtko płynne). Kotleciki obtoczyć w migdałach. Na patelni rozgrzać masło z olejem. Obsmażyć ze wszystkich stron na złoty kolor. Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 15 minut

królestwo garów
Dietetyczny pasztet drobiowo-warzywny 509

mięso i warzywa odcedzić na sicie. Zmielić mięso, marchewki, seler korzeniowy, pietruszki i pieczarki podsmażone z cebulę.  Do masy dodać czosnek wyciśnięty przez praskę, płatki owsiane zmiksowane z majerankiem. Masę dobrze doprawić papryką w proszku, solą i pieprzem, dodać jaja i dokładnie wymieszać. Masę przełożyć do keksówek posmarowanych olejem. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 60 minut

SzczyptaSmaQ
KOTLETY Z KARCZKU Z PIEKARNIKA 181

czosnkiem i ziołami prowansalskimi. Tak przygotowane mięso, odstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Kotlety ułożyć na blasze do pieczenia ( blachy nie smarujemy tłuszczem, gdyż wytopi się z karczku), na każdy płat ułożyć pokrojoną w talarki szalotkę, po plastrze sera i posmarować wszystko majonezem. Wierzch oprószyć papryką.  Karczek wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 - 50 minut

Kuchnia w opałach
Polędwiczki z indyka 161

dodajemy proszek do pieczenia - mieszamy, następnie polędwiczki przekładamy do mąki,   Zamykamy pojemnik i potrząsamy by mięso dokładnie się opanierowała.  Polędwiczki wrzucamy na rozgrzany olej i smażymy po około 2 minuty z każdej strony,   zarumienione polędwiczki wyciągamy i  przekładamy je na blachę.    Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 10 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pasztet z cebulką 158

wodzie lub mleku. Następnie do naszego przemielonego mięsa dajemy przyprawy i jajka. Mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy. Cebulkę kroimy w kostkę i szklimy na łyżce masła. Dodajemy do masy i jeszcze raz mieszamy. Wkładamy do keksówki,  (bądź kilki małych, u mnie 4 mini) Do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 40 minut. Większą porcje 60 minut. Smacznego

Moje pyszne gotowanie
Kotleciki z wołowiny z pieczarką, chili i bazylią :) 137

pieprz Chili i bazylię należy drobno pokroić. Mięso wymieszać z jajkiem, 1 łyżeczką otrąb, chili, bazylią i przyprawami, aż będzie tworzyć jednolitą masę. Formować małe kulki i do każdej włożyć po 1 pieczarce. Obtoczyć w pozostałej ilości otrąb. Ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego na 180*C piekarnika i piec 15-20 minut. Podawać z ulubionymi

Zdrowie na języku :P
Polędwiczka wieprzowa z sosem migdałowym 170

delikatne, mięciutkie, soczyste – jednym słowem, pyszne. Po raz kolejny w moich poszukiwaniach trafiłam do Basi Ritz i jej sposobem upiekłam polędwiczkę wieprzową. Cała tajemnica tkwi w… niskiej temperaturze pieczenia mięsa.   Składniki:  - polędwiczka wieprzowa ok. 700g- sól morska- pieprz świeżo mielony- papryka słodka i ostra- 100 g mielonych migdałów- 25 g migdałów w płatkach- olej rzepakowySos migdałowy:- masło sklarowane(...)Umytą i osuszoną polędwicę oczyszczamy z błon. Przekrajamy na pół. Solimy, oprószamy pieprzem, papryką słodką i ostrą. Na patelni rozgrzewamy olej, mięso obsmażamy na rumiano, ze wszystkich stron. Panierujemy w migdałach i kładziemy na ruszt do nagrzanego piekarnika na 70 minut. Pod rusztem stawiamy blaszkę, na spadające migdały i kapiący sok z mięsa. W międzyczasie możemy przygotować dodatki do polędwicy

mojewypiekiinietylko
Pomidory z mięsem zapiekane w sosie własnym 149

Połowę wydrążonego srodka pomidora dodać do mięsa. Wszystko razem połączyć. Pomidory napełnić masą pomidorowo - mięsną. Na wierzchu ułożyć wiórki masła. Pomidory ułożyć w naczyniu do zapiekania wraz z resztą wydrążonego pomidora i kawałeczkami masła. Naczynie przykryć.Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury około 180 stopni na około pół godziny.Podczas pieczenia powstaje pyszny, aromatyczny sos. Taki pomidor

Codzienna kuchnia niecodzienna

Proponowane wyszukiwania