mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:175/400)

Rolada francuska z kurczaka i ... 185

powierzchni rozłożyłam porcje mięsa. Zostawiłam jedynie po ok. 2 cm miejsca od brzegów. Następnie rozsypałam połowę startego sera i pieczarki.        Na wierzchu ułożyłam obie papryki i kukurydzę. Na koniec wyłożyłam ser.   Piekarnik nagrzałam do 180 °C. Ciasto zwinęłam w roladę (bez papieru). Włożyłam do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Jajko roztrzepałam

Kuchnia u Krysi
7 szybkich przekąsek na EURO 2016 190

żółty, sałata, ketchup Wykonanie : Bułkę, mięso i ser wycinać kieliszkiem do wina. Złożyć hamburgery i zapiec około 5 minut w piekarniku Czas wykonania: 10-15 minut 3. Kiełbaski w cieście francuskim Co potrzebujesz: rolka ciasta francuskiego, kiełbaski typu frankfurterki lub kabanosy Wykonanie : Kiełbaski zawijam w ciasto, kroje na mniejsze kawałki i piekę w piekarniku około 10-15 minut. Czas wykonania

Tradycyjna Kuchnia
Pieczone klopsiki z papryką i koperkiem 182

przechowam na następny dzień gdyż idealnie nadają się do podgrzania.  Pieczone pulpeciki z papryką i koperkiem SKŁADNIKI : 300 g mięsa mielonego z łopatki 1/2 papryki czerwonej 1/2 pęczka koperku 1 jajko 1 ząbek czosnku sól i pieprz do smaku  PRZYGOTOWANIE : Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy drobno pokrojoną paprykę czerwoną oraz przeciśnięty przez praskę czosnek(...)posiekany koperek, wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Z uzyskanej masy mięsnej formujemy niewielkie pulpeciki, które układamy na blaszce do pieczenia. Pulpeciki wstawiamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika i pieczemy przez około 25  minut. Można obrócić po około 15-17 minutach. Smacznego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Karkówka duszonaw rodzynkach 188

pieczenia lub rękaw do pieczenia 1/3 szklanki zimnej wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mięso myję i kroję w plastry a następnie rozbijam na nie zbyt cienko  Każdy plaster doprawiam pieprzem, solą i wegetą Do woreczka wkładam mięso  Następnie dodaję sos słodko kwaśny  Dodaję rodzynki  Na koniec wlewam wodę Zamykam woreczek i wkładam do piekarnika na 45 min. góra

Gotowanie Patki
Kurczak nadziewany camembertem i żurawiną 219

francuskiego (275 g) białko do posmarowania Mięso oczyścić z tłuszczyku i błonek. Piersi naciąć w środku tworząc kieszonkę. Oprószyć solą prowansalską. Serek pokroić w paski. Do kieszonek napchać sera i żurawiny, żurawinę wcisnąć w ser. Ciasto francuskie rozłożyć i przeciąć na dwa równe kawałki, ułożyć na papierze na blaszce do pieczenia z piekarnika. Na środku każdego kawałka ułożyć nafaszerowane piersi

Monia miesza i gotuje
Kurczak w ziołach zapiekany w cieście francuskim 198

rozbełtanym z odrobiną wody jajkiem. Na mięso kładziemy pół łyżki sosu czosnkowego i składamy ciasto na pół. Zalepiamy jego brzeg, tworząc coś w na kształt pieroga. “Pierożki” układamy na blaszce i smarujemy wierzch jajkiem z wodą (dzięki temu ciasto nabierze ładniejszego złocistego koloru). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do około 200 stopni i pieczemy 15-20 minut, aż ciasto będzie złociste

Gotuj z Rumcajsem
KARKÓWKA ZAPIEKANA Z WARZYWAMI 132

godziny(u mnie mięso marynowało się całą noc). Ziemniaki,marchew obrać,pokroić w plastry,cebulę i czosnek w plastry.Mięso z warzywami wymieszać i włożyć do żaroodpornej formy.1/4 szklanki oleju wymieszać z musztardą,solą i pieprzem i polać składniki w formie.Wstawić do nagrzanego piekarnika w 180 st C, piec ok 1,5 godziny pod przykryciem.Pod koniec

Niespełnione zdolności kulinarne
Kieszonki drobiowe z jarmużem i żółtym serem 205

Pokrojony ser włożyć do kieszonek z mięsa. Ugotowany i wystudzony jarmuż odcisnąć jeszcze w rękach z nadmiaru wody. Następnie włożyć do kieszonek. Przygotować dwa kawałki folii aluminiowej. Oba kawałki folii na środku posmarować masłem i ułożyć tam nadziane mięsko. Zawinąć dokładnie aby podczas pieczenia nie uciekały żadne soki. Zwinięte paczuszki włożyć do piekarnika nagrzanego na 190 C i zapiekać

Monia miesza i gotuje
Ziemniaczane babeczki po węgiersku 203

ziemniaczaną przekładamy do silikonowych foremek i pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 15 minut. Gulasz przygotowujemy jako pierwszy, ponieważ wymaga więcej czasu. Łopatkę kroimy w większą kostkę, przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny. Marchew obieramy i kroimy w drobne słupki. Pieczarki, cebulę i papryki kroimy w kosteczkę.  W garnku rozgrzewamy olej, wkładamy mięso i podsmażamy przez 10 minut. Następnie

VioletoweKucharzenie
Szwedzkie pulpeciki w sosie śmietanowym 163

desce i wytłuc tłuczkiem do mięsa. Mięso wymieszać z cebulą, jajkiem, przyprawami, bułką z mlekiem i dobrze wyrobić dłońmi. Przygotować sobie miskę z wodą, aby moczyć ręce przy wyrabianiu kulek. Mokrymi rękoma kulać małe pulpeciki i układać na suchej blaszce. Podczas pieczenia wycieknie z kulek dużo tłuszczu. Piec przez około 20 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni

na moim stole...
Kalarepa zapiekana 179

zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać mięso i podsmażyć wraz z cebulą do momentu , kiedy nie będzie już surowe. Doprawić solą , pieprzem, majerankiem i papryką. Napełniać kalarepy przygotowanym farszem mięsnym i układać w naczyniu żaroodpornym . Podlać bulionem warzywnym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 20 minut. (czas pieczenia zależy od wielkości kalarepy) Ser zetrzeć

O kuchni z uczuciem
Pieczona pierś z kaczki 179

dodatkiem będą tu  jabłka pieczone z żurawiną . Składniki: 2 piersi kaczki (ze skórą) czosnek tymianek rozmaryn sól i pieprz Przygotowanie: Piersi umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem zrobić nacięcia na skórze, nie przecinając przy tym mięsa. Obsypać przyprawami i pociętym w płatki czosnkiem. Umieścić na noc w lodówce. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Na mocno rozgrzaną

Piąty grzech główny
Boczek z dzika z turówką wonną (z zubrówką) 119

turówki wonnej, smalec gęsi lub wieprzowy Mięso umyć, osuszyć. Oprószyć solą, pieprzem i turówką. Zwinąć i odstawić w chłodne miejsce na 24 godziny. Można boczek związać aby się nie rozwijał, w moim przypadku nie było to potrzebne. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, ułożyć zwinięty boczek z dzika, posmarować tłuszczem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 120 stopni na 4 godziny

królestwo garów
pasztet z selerem 294

blenderze lub przepuścić przez maszynkę do mięsa. Białka ubić na sztywną pianę. Całość wymieszać delikatnie z białkami i drobno pokrojoną natką, doprawić pieprzem, solą i gałką. Blaszkę o wymiarach ok. 30 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na nim liście laurowe (w mniej więcej równych odległościach). Piec w rozgrzanym do 180º piekarniku przez

zabawa smakiem
50. Żeberka w miodzie z BIEDRONKI 181

łyżeczka słodkiej papryki sól, pieprz Mięso myjemy i osuszamy. Z pozostałych składników przygotowujemy marynatę, którą zalewamy żeberka. Odstawiamy na noc do lodówki. Wyjęte z zalewy żeberka obsmażamy na patelni, po czym przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zalewamy marynatą oraz resztą tłuszczu od smażenia, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy przez 1,5 godziny, przez ostanie 30 minut

Jadło i czytadło
Klopsiki zapiekane w sosie pomidorowym 179

cebulę z marchewką Przełożyć do miski mięso, ugotowany ryż, cebulę z marchewką, majonez i przyprawy Uformować klopsiki i układać w naczyniu żaroodpornym Nagrzać piekarnik do 200 stopni C Zrobić sos: wymieszać śmietanę z jogurtem, wlać sok pomidorowy i wodę, dodać majonez, mąkę i przyprawić Vegetą Sosem zalać klopsiki... ... i przykryć folią aluminiową Piec 40 minut, a po tym czasie zdjąć

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Kapuściany przekładaniec 228

warstwami:-kapusta-prażona cebulka-ziemniaki-mięso-kapusta-prażona cebulka-ziemniaki-kapusta-prażona cebulka-plastry boczku-ziemniaki-słupki boczku(uwaga-naczynia niczym nie smarujemy)   Przykrywamy naczynie i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. Cz termoobiegiem na 90 minut.   Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 140 st. C i pieczemy przez 30 minut.   Wyjmujemy

Maminek kulinarny
Pasztet z zielonej soczewicy 159

przestygną, mielimy je w maszynce do mięsa. Do zmielonej masy dodajemy jajka, bułkę tartą i doprawiamy dobrze do smaku (pasztet ma być pikantny, muszę powiedzieć że dość sporo trzeba tych przypraw wsypać). Dokładnie wszystko razem łączymy, a następnie przykładamy do aluminiowej foremki lub do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180st C i pieczemy pasztet

charlotte gotuje
Szynka w piwie miodowym : Październikowe Wyzwanie Babeczek 139

miodowego* przyprawy np gotowa mieszanka do mięsa wieprzowego, majeranek, sól, pieprz Przygotowanie :Szynkę pokroić w plastry około 2cm. Zalać piwem, dodać przyprawy, pokrojoną cebulę i czosnek oraz paski papryki. Odstawić do lodówki na kilka godzin - najlepiej na całą noc. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać marynatą i piec około godziny w dobrze nagrzanym piekarniku. Szynka jest idealna do obiadu

Magiczne Życie Marty
Cukinia z mięsnym farszem 201

mięso i smażymy dalej, do momentu, aż mięso się zrumieni.Następnie kroimy drobniutko kawałki cukinii, które wydrążyliśmy wcześniej ze środka warzywa, wrzucamy na patelnię, dodajemy koncentrat, posiekany czosnek, przyprawiamy i smażymy około 10-15 minut.Gdy farsz jest gotowy, nadziewamy nim cukinie, które umieszczamy w natłuszczonym żaroodpornym naczyniu z pokrywą.Cukinie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około

Kulinarne przygody Gatity
Papryka faszerowana 2200

wolicie gdy są bardziej twarde).Połowę mięsa mieszamy z ryżem, a drugą połowę z kaszą. Wypełniamy papryki farszem, potem na każdą z nich nakładamy po kawałku masła i pieczemy 30 minut w 180 stopniach. Po tym czasie posypujemy serem i pieczemy jeszcze 10 minut na opcji termoobiegu.Gotowe! :)Ps. Jeśli po zajrzeniu do piekarnika wydaje Wam się, że papryka jest jeszcze

Czerwona Porzeczka
Flan kokosowo gruszkowy 401

Długo trwało zanim upiekłam to cudo. Albo nie miałam gruszek albo zjedli mi twaróg no ale w końcu jest. Szkoda że tak późno. Bo wiecie co

Ala piecze i gotuje
KULECZKI Z KASZKI RYŻOWEJ. 169

mąki, aby powstająca masa przypominała konsystencją... mięso na klopsiki. Będzie się kleić, ale nie będzie rozpadające się (każdy chyba wie, jaka jest konsystencja masy na mielone).  Dużą blachę wykładam papierem do pieczenia. Za pomocą rąk pospanych mąką, formuję kulki wielkości piłeczki do ping-ponga. Układam w niewielkich odległości (nie urosną mocno).  Piekarnik nagrzewam do 180 stopni. Piekę kuleczki

W kuchni Karmel-itki
Dorada pieczona z oliwą i czosnkiem i wspomnienia z wakacji 216

Podałam ją z oliwą i czosnkiem, pieczonymi ziemniaczkami z szałwią i sałatką ze świeżych warzyw. P.s. Polecam Wam również przepis na doradę pieczoną po hiszpańsku - w białym winie.Dorada pieczona z oliwą i czosnkiemi pieczone ziemniaczki z szałwią przepis na 2 osoby (i trochę więcej ziemniaków, ale my lubimy pieczone ziemniaki:)Składniki:na doradę

Chilli Czosnek i Oliwa
Pasztet pieczony z kruszonką. 322

ziele angielskie, jałowiec i liście pora. Wywar z mięsa przelewamy na patelnię na której smażyła się wątróbka, ustawiamy wysokie grzanie i redukujemy płyn co najmniej dwukrotnie, do pozostałego wywaru dodajemy pokruszoną kajzerkę. Mięso, warzywa,  namoczoną kajzerkę wraz z pozostałym wywarem, wątróbkę wraz z cebulą trzykrotnie mielimy w maszynce do mielenia mięsa na średnich oczkach. Do masy dodajemy koniak(...)ewentualnie dodajemy jeszcze trochę bułki tartej), posypujemy nią wierzch pasztetu.      Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Do dużej, głębokiej blaszki (u mnie ta z piekarnika) wkładamy formę z pasztetem, umieszczamy w piekarniku. Do głębokiej blachy wlewamy wodę do 1/4-1/3 wysokości formy z pasztetem, pieczemy 80-90 minut w razie potrzeby dolewając wody. Gotowe

Rozpustne gotowanie
Fit sałatka z grillowanej cukinii i trochę o patelniach grillowych 228

pieczenia mięsa, czy warzyw. Jeśli jeszcze się zastanawiacie nad jej zakupem – nie ma nad czym, naprawdę warto!   Ja korzystam z Ikeowej patelni ‘Grilla’. Zrobiona jest z grubego, dobrze przewodzącego ciepło odlewu aluminium i pokryta teflonem. Ma fajny patent z odpinaną rączką. Można na niej coś zgrillować, po czym włożyć bez rączki do piekarnika i albo tylko trzymać w cieple(...)ozdoby i pochrupania – chipsy z parmezanu i cheddara. Łatwo je zrobić. Zetrzyjcie sery na tarce o drobnych oczkach. Naszykujcie sobie papierowe ręczniki żeby odsączyć tłuszcz i papier do pieczenia. Papier potnijcie na kwadraty o boku około 7-8cm. Rozgrzejcie zwykłą patelnię, połóżcie na niej papierowy kwadrat, a na nim łyżeczką niewielką porcję sera, delikatnie ją rozłóżcie żeby była okrągła

Karo in the Kitchen
Pieczony łosoś w słodko-ostrej marynacie ze świeżymi ziołami, z ryżem i brokułami 238

Łososia uwielbiamy chyba pod każdą postacią. Najczęściej przygotowujemy szybkiego łososia bez dodatków pieczonego w folii na patelni grillowej (postaram się kiedyś ten przepis Wam zaprezentować

Moja Delicja
Kaczka pieczona bardzo czosnkowa 220

miodu. Kaczki ani nie moczyłam wcześniej w solance, ani nie trzymałam długo w przyprawach. Po natarciu od razu trafiła do piekarnika. Dawno nie jedliśmy tak dobrej kaczki. Była niezwykle mięsna, tłuszcz pięknie się wytopił. Ale największe zasługi w pieczeniu ma mój Mąż, który kaczki doglądał podlewał, przewracał. Właściwie to On ją upiekł ja tylko natarłam przyprawami.składniki1 kaczka(...)dnie naczynia do pieczenia ( najlepsza żeliwna gęsiarka). Na ruszcie umieścić kaczkę, piersiami w dół, naczynie przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 st C.  Po dwóch godzinach zdjąć pokrywkę, kaczkę piec kolejne 15 minut bez przykrycia. Następnie ptaka odwrócić na plecy ( piersiami do góry), przez kolejne 20 - 30 minut piec przykrytą, a następnie piec kolejne 1,5 godziny

Stare Gary
Gołąbkowa Lazania – czyli Gołąbki dla Leniwych 303

etap całego tego zawijania :) Kapustę szatkujemy i przekładamy mięsnym farszem. Wkładamy do pieca i czekamy :) Podajemy obowiązkowo z sosem pomidorowym oraz sałatką. Bardzo polecam z Chrupiącą sałatą z dressingiem słodko-ostrym , która w tym towarzystwie idealnie się sprawdziła. Składniki: (4-6 porcji) 0.5kg mięsa mielonego z szynki 250g ryżu 1 jajo 1 cebula 1-2 łyżki oleju do usmażenia(...)przyprawić solą i pieprzem. Na dnie naczynia żaroodpornego ułożyć warstwę 1/3 kapusty, następnie warstwę z połowy farszu. Na to znów 1/3 kapusty, resztę mięsa. Na górze ostatnia warstwa kapuściana. Podlać całość 5 łyżkami wody. Przykryć. Piec przez 1h i 20 minut. Wyciągnąć z pieca i pozostawić jeszcze przez 10 minut przed krojeniem.   Przygotowanie sosu pomidorowego: Do rozgrzanego rondla wsypać

Moja Delicja
Paluszki serowe z kapary 179

Paluszki serowe z kapary to smaczna przekąska, którą łatwo się przygotowuje i niewiele kosztuje. Można w piekarniku je piec, albo na grillu z pokrywą. Składniki na 8 porcji: 1 opakowanie ciasta francuskiego (250 g), 3 łyżki kapary, 2 ząbki czosnku, 60 g startego sera żółtego,  świeży tymianek, pieprz czarny świeżo mielony do smaku. Przygotowanie: Oliwki drobno(...)cienkie paseczki i przekładamy na folię ułożoną na górnym rożnie. Pieczemy w grillu rozgrzanym do 180°C, pod zamkniętą pokrywą ok. 10 - 15 min. Skręcamy maksymalnie temperaturę i przekładamy paluszki niżej (drugą stroną). Pozostawiamy na ok. 2 min do uzyskania złotawego koloru. Paluszki można podać z mięsem lub samym sosem np. salsą. Smacznego Rada: Ciasto francuskie powinno być

Moniki Smakołyki
Pieczona biała kiełbasa 267

Przepis na wielkanocną białą kiełbasę znalazłam na portalu We dwoje. Polecam! Bardzo smaczna, szczególnie mężowi smakowała :)Składniki:1 kg surowej białej kiełbasy3 średnie cebulekilka dużych ząbków

Kuchnia domowa Ani
Golonka pieczona w piwie i kapuście kiszonej 417

czosnku majeranek sól rozmaryn ,tymianek 1/2 kg kapusty pieczonej mała butelka piwa Sposób: Oczyszczamy mięso i myjemy. Zazwyczaj opalamy jeszcze ogniem by usunąć resztę włosa. Radzę to zrobić przed umyciem . Jak zawsze mięso marynujemy najlepiej na cała noc (woda , sól, czosnek, majeranek) I odstawiamy w chłodne miejsce. Następnego dnia, mięso opłuczemy pod bieżącą wodą ,i wstawiamy(...)zupę. Ważne jest by w kuchni niczego nie marnować ;-) Ja ugotowałam kapuśniak ,który pojawi się na moim blogu. Naszą golonkę posypujemy tymiankim , majerankiem ,rozmarynem i słodka papryką. Wstawiamy do piekarnika na około 35-40 minut 180C Gdy skórka jest już fantastycznie podpieczona ,polewamy piwem  ,i otulamy naszą golonkę wyciśniętą kapustą kiszoną . Jeśli kapusta jest bardzo kwaśna proszę opłukać

Viola cooks with passion