mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:178/400)

Schab pieczony w mleku 127

jaką Wam dziś przedstawiam. Zalety tego schabu? Soczysty, kruchy, smaczny, robiący się właściwie sam ;-) nic dodać, nic ująć... Pamiętajcie tylko, by czosnek był polski, nie chiński, bo tego w pieczeni zupełnie nie czuć... SKŁADNIKI ok. 1 kg schabu  4 ząbki czosnku 1 cebula 1,5 łyżki soli 1 łyżka suszonego majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki pieprz (ilość(...)każdej strony (wystarczy, że powierzchnie tylko się "oparzą" gorącym tłuszczem), a następnie przekładamy go na cebulę. Całość zalewamy mlekiem, tak by było go do 2/3 wysokości mięsa. Przykrywamy naczynie i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę. Upieczony schab możecie wyjąć z naczynia, ostudzić i wstawić na kilka godzin do lodówki, by stępiał i łatwiej było go kroić

Czary - gary w kuchni
Pieczeń z pieczarkami 215

cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki majeranku 1 łyżka oregano 1 płaska łyżeczka mielonego czarnego pieprzu sól do smaku 250 ml mięsnego bulionu Pieczarki ugotować i osączyć, odstawić. Mięso mielone przełożyć do miski. Dodać jajka, bułkę tartą, posiekaną cebulę, zmiażdżony czosnek oraz sól, pieprz, majeranek i oregano. Wszystko dokładnie wymieszać. Następnie porcjami dodawać bulion i dokładnie wyrobić mięsną masę. Keksówkę 30x10(...)masę. Wyłożyć resztę mięsnej masy i ładnie wyrównać wierzch.Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50-60 minut, funkcja góra gół. Po wystudzeniu wyjąć z foremki i kroić na kanapki.  Pieczarki daje ugotowane ponieważ surowe podczas pieczenia kurczą się i w pieczeni robią się dziurki i pieczarki wypadają. Pieczarki można dać w całości

Monia miesza i gotuje
Drożdżowe paszteciki z wołowiną 188

zaczynu5 łyżek roztopionego masłapół łyżeczki soli1/3 łyżeczki cukru1 jajko + 1 jajko do posmarowania pasztecików przed pieczeniem pół szklanki kwaśnej śmietany1/3 szklanki ciepłego mleka5 g świeżych drożdżyziarna kminkuświeży rozmarynskładniki na farsz:1 kg mielonego mięsa wołowego (albo wieprzowego)1 duża cebula1 jajkoolej do smażeniasól, pieprz,suszony majeranek Zaczyn: ciepłe mleko mieszamy z drożdżami(...)odstawiamy w ciepłe miejsce na 15 minut do wyrośnięcia. Ja zagrzałam piekarnik do 50 stopni C i tam trzymałam zaczyn.W tym czasie podsmażamy mięso z pokrojoną w kostkę cebulą, doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Mięsa nie smażymy zbyt długo, wystarczy by mięso się podgotowało. Mięso odkładamy do wystudzenia, a jak już się ochłodzi wbijamy 1 jajko i mieszamy.Do

Bon Appetit Małgorzaty
Zajączki – wielkanocne paszteciki z mięsem 502

około 1 godzinę *** *** Mięso gotujemy w wodzie do miękkości (możemy tutaj użyć mięsa z rosołu z także mięsa pieczeniowego). Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Ugotowane mięso oraz podsmażoną cebulę i przeciśnięty czosnek mielimy lub blendujemy na gładką masę (można też bardzo drobno posiekać). Farsz doprawiamy do smaku, powinien być dość „wyrazisty” *** *** Odrywamy kawałek ciasta wielkości(...)wbiciu wykałaczką *** *** Gotowe zajączki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce. Paszteciki przed pieczeniem delikatnie smarujemy żółtkiem rozmieszanym z mlekiem *** *** Zajączki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180’C (piekłam z termoobiegiem) i pieczemy przez około 15 minut – do zrumienienia *** *** Smacznego ***   POLECAM RÓWNIEŻ: PRZEPISY NA JAJKA I SAŁATKI WIELKANOCNE KLIKNIJ TUTAJ NAJLEPSZE PRZEPISY NA SAŁATKI KLIKNIJ TUTAJ POMYSŁY

Blog z Apetytem
Faszerowany bakłażan - Karniyarik 184

stopni. Bakłażany umyć, przekroić wzdłuż na pół i ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia skórką do dołu. Wierzch bakłażanów posmarować oliwą, posolić i mocno popieprzyć. Wstawić do piekarnika i piec przez około 20-30 minut.  W międzyczasie przygotować farsz - na głębokiej patelni rozgrzać oliwę, przesmażyć na niej cebulę pokrojoną w drobną kostkę i czosnek wyciśnięty przez praskę wymieszane(...)niewielkim ogniu przez kilkanaście minut, do czasu aż mięso będzie usmażone. Dodać krojone pomidory, sól (1 łyżeczkę) i pieprz (sporo), wymieszać i smażyć jeszcze przez chwilę. Przygotować sos - w niewielkiej miseczce dokładnie wymieszać wszystkie składniki, oprócz laski cynamonu, tę połamać na mniejsze części.  Gdy bakłażan będzie upieczony, wyjąć go z piekarnika i pozwolić mu nieco ostygnąć. Następnie delikatnie wydrążyć

Codzienne Gotowanie
Kaczka po pekińsku Papy Wana 162

zdecydowanie polecam przepis. Zresztą kaczka po pekińsku, zawijana w naleśnik, z warzywami i sosem śliwkowym to coś na kształt chińskiego mini-kebaba, bo główną rolę odgrywają tu skrawki pieczonego mięsa. Przekonajcie się sami. Składniki kaczka 1 świeża kaczka bez podrobów 1 cebula biała pokrojona w ósemki 1 łyżka przyprawy 5 smaków 4 wyciśnięte ząbki czosnku 2 gwiazdki anyżu(...)imbirem i anyżem. Z zewnątrz nakłuwamy skórę wykałaczką i smarujemy ją solą. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni i kładziemy kaczkę na kratce do pieczenia, a kratkę na głębokiej blasze. Do blachy będzie spływać tłuszcz podczas pieczenia. Pieczemy godzinę, a następnie zwiększamy temperaturę do 220 stopni i pieczemy kolejne 25 minut. W międzyczasie możemy wylać zbędny tłuszcz z blachy. sos Śliwki

W kuchni wieczorem
Żeberka pieczone 249

   Z żeberek można przyrządzić soczyste, smakowite danie.   Najlepiej nadają się do tego żeberka extra-mięsne.   Dwa kilogramy żeberek kroimy na

Maminek kulinarny
Sernik z malinami na czekoladowym spodzie 121

Sposób przygotowania: Ciasteczka czekoladowe drobno kruszymy (ja je wkładałam połamane do woreczka i traktowałam tłuczkiem do mięsa). Masło rozpuszczamy na gazie (nie doprowadzając do zagotowania!), dodajemy ciastka i mieszamy do połączenia. Masą wylepiamy dno tortownicy (26cm). Zapiekamy około 7-10 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni (najlepiej na samej grzałce dolnej, żeby wierzch się nie przypalił). Studzimy. Kilka malin(...)wierzchu i za pomocą wykałaczki tworzymy wzorki - serduszka, esy-floresy lub co nam tylko przyjdzie do głowy.  Całość wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni (tylko grzałka dolna), pod ciasto wkładamy brytfannę wypełnioną wodą.  Pieczemy około 20 minut, po czym zmniejszamy temperaturę do 120-125 stopni i pieczemy jeszcze 1.5 godziny.  Po upieczeniu wyłączamy piekarnik

Kolorowy Przepisownik
papryka faszerowana z mięsem z rosołu 311

zdjąć z ognia, lekko przestudzić.. Mięso pokroić w małe kawałeczki. Wszystkie składniki nadzienia wymieszać, doprawić do smaku. Papryki umyć, odciąć wierzchołek z ogonkiem, delikatnie wydłubać białe błonki z pestkami. Farszem napełnić papryki lekko dociskając po każdej porcji. Papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać rosołem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni, piec ok 35 minut. Podawać z sosem pomidorowym

6niebo
Rolada francuska z kurczaka i ... 155

powierzchni rozłożyłam porcje mięsa. Zostawiłam jedynie po ok. 2 cm miejsca od brzegów. Następnie rozsypałam połowę startego sera i pieczarki.        Na wierzchu ułożyłam obie papryki i kukurydzę. Na koniec wyłożyłam ser.   Piekarnik nagrzałam do 180 °C. Ciasto zwinęłam w roladę (bez papieru). Włożyłam do foremki keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Jajko roztrzepałam

Kuchnia u Krysi
7 szybkich przekąsek na EURO 2016 162

żółty, sałata, ketchup Wykonanie : Bułkę, mięso i ser wycinać kieliszkiem do wina. Złożyć hamburgery i zapiec około 5 minut w piekarniku Czas wykonania: 10-15 minut 3. Kiełbaski w cieście francuskim Co potrzebujesz: rolka ciasta francuskiego, kiełbaski typu frankfurterki lub kabanosy Wykonanie : Kiełbaski zawijam w ciasto, kroje na mniejsze kawałki i piekę w piekarniku około 10-15 minut. Czas wykonania

Tradycyjna Kuchnia
Pieczone klopsiki z papryką i koperkiem 145

przechowam na następny dzień gdyż idealnie nadają się do podgrzania.  Pieczone pulpeciki z papryką i koperkiem SKŁADNIKI : 300 g mięsa mielonego z łopatki 1/2 papryki czerwonej 1/2 pęczka koperku 1 jajko 1 ząbek czosnku sól i pieprz do smaku  PRZYGOTOWANIE : Do miski przekładamy mięso mielone, dodajemy drobno pokrojoną paprykę czerwoną oraz przeciśnięty przez praskę czosnek(...)posiekany koperek, wbijamy jajko, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Z uzyskanej masy mięsnej formujemy niewielkie pulpeciki, które układamy na blaszce do pieczenia. Pulpeciki wstawiamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika i pieczemy przez około 25  minut. Można obrócić po około 15-17 minutach. Smacznego

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Karkówka duszonaw rodzynkach 151

pieczenia lub rękaw do pieczenia 1/3 szklanki zimnej wody SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Mięso myję i kroję w plastry a następnie rozbijam na nie zbyt cienko  Każdy plaster doprawiam pieprzem, solą i wegetą Do woreczka wkładam mięso  Następnie dodaję sos słodko kwaśny  Dodaję rodzynki  Na koniec wlewam wodę Zamykam woreczek i wkładam do piekarnika na 45 min. góra

Gotowanie Patki
Kurczak nadziewany camembertem i żurawiną 189

francuskiego (275 g) białko do posmarowania Mięso oczyścić z tłuszczyku i błonek. Piersi naciąć w środku tworząc kieszonkę. Oprószyć solą prowansalską. Serek pokroić w paski. Do kieszonek napchać sera i żurawiny, żurawinę wcisnąć w ser. Ciasto francuskie rozłożyć i przeciąć na dwa równe kawałki, ułożyć na papierze na blaszce do pieczenia z piekarnika. Na środku każdego kawałka ułożyć nafaszerowane piersi

Monia miesza i gotuje
Kurczak w ziołach zapiekany w cieście francuskim 164

rozbełtanym z odrobiną wody jajkiem. Na mięso kładziemy pół łyżki sosu czosnkowego i składamy ciasto na pół. Zalepiamy jego brzeg, tworząc coś w na kształt pieroga. “Pierożki” układamy na blaszce i smarujemy wierzch jajkiem z wodą (dzięki temu ciasto nabierze ładniejszego złocistego koloru). Wkładamy do piekarnika nagrzanego do około 200 stopni i pieczemy 15-20 minut, aż ciasto będzie złociste

Gotuj z Rumcajsem
KARKÓWKA ZAPIEKANA Z WARZYWAMI 95

godziny(u mnie mięso marynowało się całą noc). Ziemniaki,marchew obrać,pokroić w plastry,cebulę i czosnek w plastry.Mięso z warzywami wymieszać i włożyć do żaroodpornej formy.1/4 szklanki oleju wymieszać z musztardą,solą i pieprzem i polać składniki w formie.Wstawić do nagrzanego piekarnika w 180 st C, piec ok 1,5 godziny pod przykryciem.Pod koniec

Niespełnione zdolności kulinarne
Kieszonki drobiowe z jarmużem i żółtym serem 167

Pokrojony ser włożyć do kieszonek z mięsa. Ugotowany i wystudzony jarmuż odcisnąć jeszcze w rękach z nadmiaru wody. Następnie włożyć do kieszonek. Przygotować dwa kawałki folii aluminiowej. Oba kawałki folii na środku posmarować masłem i ułożyć tam nadziane mięsko. Zawinąć dokładnie aby podczas pieczenia nie uciekały żadne soki. Zwinięte paczuszki włożyć do piekarnika nagrzanego na 190 C i zapiekać

Monia miesza i gotuje
Skrzydełka pieczone - Jak upiec chrupiące skrzydełka 320

się chrupiąca skórka. Pewnie jest kilka technik pieczenia i każdy ma swoją niezawodną. Ja podam jedną z, która zawsze się sprawdza. Sekret tkwi w tym, że skrzydełka nie są pieczone na surówo, lecz przed nim przechodzą obróbkę termiczną, czyli są wcześniej wolno obgotowane. Po obgotowaniu kolejnym sekretem jest dokładne osuszenie i wystudzenie skórki otaczającej skrzydełka. To gwarantuje własnie(...)muszą znajdować się pod wodą. Gdy skrzydełka są już praktycznie miękkie i mięso łatwo odchodzi od kostek, wyłowić je z wody nie uszkadzając skórki i odsączyć na sicie. Po odsączeniu rozłożyć je na papierowych ręcznikach by wystygły i dokładnie obeschły. Sekretem takiego pieczenia jest dokładne osuszenie mięsa z wilgoci. Skórka powinna dokładnie obeschnąć, a same skrzydełka muszą być zimne. Połączyć

Sztuka gotowania w/g Samiry
Ziemniaczane babeczki po węgiersku 174

ziemniaczaną przekładamy do silikonowych foremek i pieczemy w nagrzanym do 200*C piekarniku przez 15 minut. Gulasz przygotowujemy jako pierwszy, ponieważ wymaga więcej czasu. Łopatkę kroimy w większą kostkę, przyprawiamy przyprawą do wieprzowiny. Marchew obieramy i kroimy w drobne słupki. Pieczarki, cebulę i papryki kroimy w kosteczkę.  W garnku rozgrzewamy olej, wkładamy mięso i podsmażamy przez 10 minut. Następnie

VioletoweKucharzenie
Szwedzkie pulpeciki w sosie śmietanowym 134

desce i wytłuc tłuczkiem do mięsa. Mięso wymieszać z cebulą, jajkiem, przyprawami, bułką z mlekiem i dobrze wyrobić dłońmi. Przygotować sobie miskę z wodą, aby moczyć ręce przy wyrabianiu kulek. Mokrymi rękoma kulać małe pulpeciki i układać na suchej blaszce. Podczas pieczenia wycieknie z kulek dużo tłuszczu. Piec przez około 20 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni

na moim stole...
Kalarepa zapiekana 143

zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę. Dodać mięso i podsmażyć wraz z cebulą do momentu , kiedy nie będzie już surowe. Doprawić solą , pieprzem, majerankiem i papryką. Napełniać kalarepy przygotowanym farszem mięsnym i układać w naczyniu żaroodpornym . Podlać bulionem warzywnym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 20 minut. (czas pieczenia zależy od wielkości kalarepy) Ser zetrzeć

O kuchni z uczuciem
Pieczona pierś z kaczki 140

dodatkiem będą tu  jabłka pieczone z żurawiną . Składniki: 2 piersi kaczki (ze skórą) czosnek tymianek rozmaryn sól i pieprz Przygotowanie: Piersi umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem zrobić nacięcia na skórze, nie przecinając przy tym mięsa. Obsypać przyprawami i pociętym w płatki czosnkiem. Umieścić na noc w lodówce. Rozgrzać piekarnik do 200 stopni. Na mocno rozgrzaną

Piąty grzech główny
Boczek z dzika z turówką wonną (z zubrówką) 88

turówki wonnej, smalec gęsi lub wieprzowy Mięso umyć, osuszyć. Oprószyć solą, pieprzem i turówką. Zwinąć i odstawić w chłodne miejsce na 24 godziny. Można boczek związać aby się nie rozwijał, w moim przypadku nie było to potrzebne. Formę do pieczenia wysmarować tłuszczem, ułożyć zwinięty boczek z dzika, posmarować tłuszczem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 120 stopni na 4 godziny

królestwo garów
pasztet z selerem 245

blenderze lub przepuścić przez maszynkę do mięsa. Białka ubić na sztywną pianę. Całość wymieszać delikatnie z białkami i drobno pokrojoną natką, doprawić pieprzem, solą i gałką. Blaszkę o wymiarach ok. 30 x 25 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć na nim liście laurowe (w mniej więcej równych odległościach). Piec w rozgrzanym do 180º piekarniku przez

zabawa smakiem
50. Żeberka w miodzie z BIEDRONKI 136

łyżeczka słodkiej papryki sól, pieprz Mięso myjemy i osuszamy. Z pozostałych składników przygotowujemy marynatę, którą zalewamy żeberka. Odstawiamy na noc do lodówki. Wyjęte z zalewy żeberka obsmażamy na patelni, po czym przekładamy do naczynia żaroodpornego. Zalewamy marynatą oraz resztą tłuszczu od smażenia, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C. Pieczemy przez 1,5 godziny, przez ostanie 30 minut

Jadło i czytadło
Klopsiki zapiekane w sosie pomidorowym 148

cebulę z marchewką Przełożyć do miski mięso, ugotowany ryż, cebulę z marchewką, majonez i przyprawy Uformować klopsiki i układać w naczyniu żaroodpornym Nagrzać piekarnik do 200 stopni C Zrobić sos: wymieszać śmietanę z jogurtem, wlać sok pomidorowy i wodę, dodać majonez, mąkę i przyprawić Vegetą Sosem zalać klopsiki... ... i przykryć folią aluminiową Piec 40 minut, a po tym czasie zdjąć

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com

Proponowane wyszukiwania