mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:186/400)

Leśna karkówka z suszonymi pomidorami 180

papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C. ok. 1 h. Grzyby gotujemy ok. 30 minut w wodzie w której się moczyły. Dodaj emy rozmaryn i pokrojone w cienkie paski pomidory. Gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Dodajemy śmietanę i zagęszczamy łyżką mąki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gorącym sosem polewamy mięso wyciągnięte z piekarnika. Danie najlepiej smakuje

Pobite gary Barbary
Włochy: Lasagne 182

składniki poza makaronem, mięsem i serem wrzucić do rondelka razem z sosem pomidorowym i dusić pod przykryciem. W tym czasie podsmażyć kurczaka, a zaraz po nim cebulę. W dużym naczyniu żaroodpornym układać kolejno płatki makaronowe, sos pomidorowy i cebulę z kurczakiem, aż do wykończenia wszystkich składników. Na samym wierzchu wysypać starty żółty ser. Piec w piekarniku nagrzanym

Przepysznik - BLW i nie tylko
Kurczak na ryżu 182

masła Mięso myjemy i nacieramy solą, pieprzem, papryką oregano, wegetą, olejem, ketchupem i odstawiamy na dwie godziny.  Masło kroimy w plastry i układamy na dnie naczynia żarodopornego. Na masło wsypujemy suchy ryż, a nim układamy pokrojone cebule. Następnie układamy udka. Całośc zalewamy bulionem warzywnym lub rosołem. Naczynie wstawiamy do piekarnika na jedną godzinę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni. Smacznego

Salonik smaków
Nuggetsy rodem z KFC 315

się tłuszczu itp. mięso solimy i pieprzymy z każdej strony płatki miażdżymy tak żeby powstała z nich dość drobna panierka, dodajemy odrobinę papryki, mieszamy białko i mleko roztrzepujemy widelcem, kolejno maczamy w nim kawałki kurczaka, a następnie obtaczamy w płatkach dość mocno dociskając  tak przygotowane mięsko wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Czekoladowy sernik z karmelizowaną pomarańczą 185

maszynkę do mięsa i dodaję porcjami do masy żółtkowej. Dokładnie wymieszam i na końcu dodaję przesianą mąkę pszenną z kakao. Wymieszam, odstawiam.  Białka ubijam na sztywną pianę, przekładam do masy serowej i mieszam łopatką, aż białka połączą się z masą.  Tortownicę o śr. 28 cm wykładam papierem do pieczenia, przekładam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego

Ciasteczkowy Potwór
Zinger z pysznym stripsem kurczaczym, czyli pysznie domowa kanapka obiadowa. Fast - food w domu smakuje lepiej. 344

proszkiem do pieczenia - proporcje wedle uznania - każdy musi znaleźć swoje  (jak twierdzi mój Mąż). Mięso obtaczamy trzykrotnie - na przemian -  w wodzie i w mące. Ważne by chociaż te pierwsze warstwy dobrze przyklepywać do mięsa - panierka nie będzie odpadała podczas smażenia. Rozgrzewamy olej w małym garnuszku i smażymy kąski po kilka minut każdy. Bułę podgrzewamy w piekarniku na chrupko

Kuchnia po mojemu
Schab z ziemniakami i kolendrą. 170

około 1 cm mięsa niedokrojonego.  Cały schab natrzyj przygotowaną wcześniej pastą z ziół. Schab zwiąż wzdłuż bawełnianym sznurkiem. Posmaruj resztą pasty. Włóż do żaroodpornego naczynia, podlej olejem. Obrane i opłukane ziemniaki ( duże ziemniaki przekrój na mniejsze kawałki ) ułóż obok schabu. Dopraw do smaku solą i pieprzem, skrop olejem. Włóż do nagrzanego piekarnika ( 190 C ) i piecz około 80 minut

Przepisy i porady kulinarne
Roladki z piersi kurczaka z szynką i serem 472

kazdy kawałek mięsa wykładam plaster szynki i sera. Zwijam w roladki. Panieruję w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. ( jajka doprawiam obficie czosnkiem i wegetą ). Smażę na mocno rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia. W międzyczasie rozgrzewam piekarnik i po usmażeniu roladek, wkładam je na kilka minut ( aby doszły) do lekko nagrzanego piekarnika.Po takim potrzymaniu w piecu, są najsmaczniejsze, bo wypływa

Kuchnia z widokiem na ogród
Polędwiczki z dorsza w sosie cytrynowym z łódeczkami z ziemniaka 225

każdy dzień roku. Mięso dorsza jest białe i można przyrządzać je w różnoraki sposób. To głównie tę rybę znajdziemy w angielskiej "fish and chips". W Portugalii i jej byłej kolonii Brazylii dorsz tradycyjnie podawany jest w Wigilię. Mojego dorsza zapiekłem w piekarniku, a podałem z sosem cytrynowym, który dobrze pasuje do większości ryb oraz z pieczonymi łódeczkami z ziemniaka

W SMAK
Piersi kurczaka faszerowane fetą i brokułami 208

mięsa Dodatkowo: folia aluminiowa Wykonanie: Piersi kurczaka oprószamy ulubioną przyprawą, po czym robimy kieszonkę tak jak na zdjęciu. Plaster fety dzielimy jeszcze na pół, zaś brokuła dzielimy na małe różyczki. Do każdej kieszonki kurczaka wkładamy kawałek fety i różyczki brokuła. Każdą pierś kurczaka zawijamy oddzielnie w folię aluminiową. Zawinięte piersi pieczemy w piekarniku nagrzanym

IMPRESJA SMAKU
Gołąbki po ukraińsku 174

oleju, wymieszać z mięsem oraz ryżem i doprawić solą, pieprzem i oregano. Na każdy liść położyć łyżkę lub dwie farszu i zwijać nieduże gołąbki. Żaroodporne naczynie wysmarować masłem, ułożyć gołąbki, a na nie położyć startą marchewkę (jak gołąbków mamy dużo to układamy warstwowo: gołąbki, marchewka, gołąbki, marchewka). Zalać je 2 szklankami gorącego rosołku. Piec w piekarniku nagrzanym

IMPRESJA SMAKU
Pieczone ogony langusty 296

przy skorupce, aby mięso po upieczeniu łatwiej odchodziło. Przygotować sos. Wymieszać – roztopione masło, zmielony czosnek, sól, biały pieprz i szczyptę słodkiej papryki. Przygotowane ogony, każdy osobno, ułożyć na folii aluminiowej (błyszczącą stroną folii do wewnątrz - porady), polać kilkoma łyżkami sosu (resztę zużyjemy do upieczonej langusty). Folię zawinąć i wstawić do piekarnika nagrzanego do ok. 225ºC. Pieczemy 12 minut(...)dłużej. Po upieczeniu, do pozostałego sosu dodajemy posiekany koperek (nie przesadzać z ilością) i podgrzewamy go. Ogony wyjmujemy z folii i podajemy z przygotowanym sosem. Pieczone ogony langusty, to danie wykwintne i bardzo smaczne. Cena może odstraszać, ale skoro karnawał, to dlaczego nie zaszaleć. Smacznego. Wydrukuj przepisThe post Pieczone ogony langusty appeared first on Moje

mojewypiekiinietylko
Roladki z polędwiczki wieprzowej faszerowane kozim serem i orzechami włoskimi, w asyście puree selerowo-jabłkowego i sałaty 293

oczyszczamy ze ścięgien i błon, następnie nacinamy wzdłuż na całej długości.2.   Płat polędwiczki delikatnie rozbijamy za pomocą tłuczka.Każdy rodzaj mięsa najlepiej rozbijać przez folię spożywczą - nie poszarpiemy wtedy mięsa i nie porobimy w nim dziur.3.   Rozbite mięso smarujemy kozim serkiem, posypujemy rozdrobnionymi orzechami włoskimi i świeżo zmielonym pieprzem.4.   Zawijamy polędwiczkę w roladę, końce spinamy za pomocą wykałaczek(...)Roladkę nacieramy z wierzchu oliwą wymieszaną z ząbkiem czosnku przeciśniętym przez praskę oraz posypujemy solą i pieprzem. Następnie zawijamy w folię aluminiową (błyszczącą stroną na wierzc) i pieczemy w piekarniku w temperaturze 250°C przez około 25 minut.6.   Po upieczeniu ostrożnie wyciągamy polędwiczkę z piekarnika, odwijamy z folii, wyciągamy wykałaczki i kroimy na plasterki.Puree z selera i jabłek:1.   Selera

W kuchni Katie
Drobiowe Roladki z Chrzanem z Pigwą 186

cienko tłuczkiem do mięsa. Wewnętrzną część posoliłam i posypałam świeżo zmielonym białym pieprzem. Następnie posmarowałam cienko chrzanem z pigwą, zwinęłam w długie ruloniki, które obsmażyłam z każdej strony bez tłuszczu na patelni grillowej. Obsmażone ułożyłam na folii aluminiowej, którą owinęłam każdą z roladek. Wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na kilkanaście minut. Pod koniec pieczenia odchyliłam folię i piekłam

Blondynka Gotuje
Schab ze śliwką 211

puszczał soku. Następnie mięso należy natrzeć przyprawami lub gotową marynatą do mięs. Ja przygotowuje panierkę z majeranku, wyciśniętego przez praskę czosnku i oleju. Taką masę rozsmarowuję po mięsie. Wszystko jednak zależy od tego na co ma się ochotę. Schab na koniec trzeba włożyć do rękawa do pieczenia i szczelnie zamknąć. Ułożyć w brytfance i piec w piekarniku przez

Pasja Smaku
Anyżowa pomidorówka na rozgrzewkę 208

farszem z mięsa obranego z korpusu i doprawionego ouzo. Warzywa użyć do zrobienia sałatki lub z marchewki zrobić farsz do pierogów albo jarzynkę. * Zrobiłam mały eksperyment z tym obsmażaniem korpusu .Kiedyś robiłam zupy na pieczonych kościach wołowych i korpusach po upieczonym drobiu - były bardzo smaczne .Ponieważ raczej do tego nie wrócę bo za mało używam piekarnika ( takie porcje jakie

Buniabaje w kuchni
Pieczeń z papryką i żółtym serem 240

Pyszna domowa wędlinka. Pieczeń z mielonej łopatki z dodatkiem papryki i żółtego sera z aromatem bazylii. Smakuje rewelacyjnie, polecam.składniki:1,5 kg mięsa mielonego z łopatki2 jajka3 łyżki kaszy manny150 g papryki200 g żółtego sera1/2 szklanki bulionu drobiowego1 łyżeczka słodkiej papryki Kamis1 łyżka bazylii Kamis1/2 łyżeczki białego pieprzu Kamissól prowansalska KamisMięso mielone przełożyć do dużej miski. Dodać jajka, kaszę(...)uzyskać mniejsze plastry przełożyłam masę do dwóch keksówek a że nie posiadam małej keksóweczki wyszło mi jedna i pół foremki. Wierzch ładnie wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C piec ok 50-60 minut. Po wystudzeniu można kroić na plastry

Monia miesza i gotuje
Grillowane żeberka z sarny z sosem z czerwonego wina i pieczonego czosnku 307

oliwek sól koszernaświeżo zmielony czarny pieprzRozgrzać piekarnik lub grilla do temperatury 200 – 220 stopni C. Główkę czosnku umieścić na arkuszu folii aluminiowej (wystarczająco dużym aby nim owinąć czosnek) i skropić oliwą z oliwek. Posypać solą i pieprzem do smaku. Owinąć czosnek folią aluminiową i piec przez 30-35 minut. Ostudzić.Sos z pieczonego czosnku i czerwonego wina:3 szalotki(...)plastry½ szklanki czerwonego wina2 ½ szklanki bulionu wołowego2-3 gałązki tymianku2-3 gałązki rozmarynu2 łyżeczki konfitury z czerwonej porzeczki1 pieczona główka czosnku (bez łupin)sól koszerna i czarny pieprz do smakuZanim zaczniemy rozgrzejmy grilla do 210 stopni C. Sos i mięso można przygotowywać jednocześnie. W dużym rondelku umieśćmy szalotkę z niewielką ilością oliwy, podsmażmy aż będzie lekko przeźroczysta, dodajmy

naRuszcie
Biała kiełbasa z jabłkiem w ślimaczkach z ciasta francuskiego 220

Idealna zakąska do piwa. Tak prosta, że i facet da radę zrobić ją sam. Jeśli nie zrobi, drogie Panie – po wyjęciu ich z pieca od razu kilka sobie odłóżcie, bo znikną zanim się obejrzycie. Surowa kiełbasa i kwaskowate jabłko, chrupiące ciasto francuskie – wypróbujcie, to naprawdę świetne połączenie! Ciasto francuskie dostaniecie w każdym większym sklepie spożywczym. Dobrą surową kiełbasę – u każdego(...)osłonek kiełbasę i dodajemy ją do jabłka z cebulą. Najwygodniej i najefektywniej da się masę wymieszać i połączyć dłonią, przeciskając mielone mięso i jabłko z cebulą lekko przez palce – jak przy mieszaniu masy na kotlety mielone.   Piekarnik ustawiamy na 180⁰C. Ciasto francuskie wyjmujemy z lodówki, rozwijamy, można je lekko przewałkować. Masę mięsno-jabłkowo-cebulową rozsmarowujemy równą warstwą

Karo in the Kitchen
Żeberka z miodem 156

grilluje, a chciałby poczuć podobny smak, to polecam przygotowanie niezwykle aromatycznych pieczonych żeberek w marynacie z dodatkiem miodu. Dla równowagi kalorycznej proponuję podać je z sałatką z cieciorki i selera naciowego .  Składniki: 1 kg żeberek wieprzowych marynata: 1 łyżka majeranku 1 łyżka mielonego kminku 1 łyżeczka chili 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżka sosu sojowego(...)olej do podsmażenia cebuli Przygotowanie: Żeberka umyć, osuszyć i natrzeć solą. Pozostałe składniki wymieszać, ma powstać dosyć gęsta marynata, która nie będzie spływać z mięsa. Gęstość regulować dodając więcej lub mniej oliwy z oliwek. Mięso pokroić na kawałki z 2 żeberkami i dokładnie posmarować marynatą. Wstawić najlepiej na całą noc lub chociaż na 2 - 3 godziny do lodówki. Cebulę obrać

Kuchcik gotuje
Pikantne żeberka w glazurze / Spicy sticky ribs 289

Dziś przedstawiam przepis na niezawodne pikantne żeberka w glazurze barbecue, którym nikt się nie oprze. Receptura jest bardzo łatwa i każdy, nawet początkujący w kuchni sobie

karmelowy
Kotleciki mielone z pęczakiem 274

się kotleciki smażone - bardziej rumiane, na talerzu niebieskim - kotleciki pieczone - propozycja dla wszystkich na diecie i dbających o linię (niczym nie ustępują w smaku tym smażonym).  Zobacz również przepisy na ------> MIĘSO MIELON E Kotleciki mielone z pęczakiem - przepis: Składniki: (około 10-12 kotlecików) 0,5 kg mięsa mielonego z indyka 3/4 szklanki pęczaku średniej wielkości czerwona(...)Ręce moczyć pod zimną wodą, odrywać po kawałku przygotowanej masy, formować placuszki, spłaszczyć. Przygotowane kotleciki smażyć na rumiano z obu stron lub - bez użycia tłuszczu - upiec w piekarniku (blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, zwilżyć go pędzelkiem maczanym w oleju, ułożyć kotleciki w niewielkich odstępach, piec przez około 25 minut, odwrócić na druga stronę i piec kolejne 25-30 minut

Moje Qulinaria
Sernik straciatella z malinami 577

przestudzenia. Następnie dokładnie wymieszać je z ciasteczkami. Tortownicę (24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, przesypać masę ciasteczkową i rozprowadzić ją dokładnie na dnie, mocno dociskając dłońmi (fot.1) .  Ser zmiksować na gładko za pomocą melaksera ręcznego  (fot.2)  lub przepuścić dwukrotnie przez maszynkę do mielenia mięsa. Do osobnego naczynia wbić jajka i rozkłócić je dobrze widelcem. Przelać do zmielonego(...)wierzch masy serowej ułożyć maliny, jedną obok drugiej, delikatnie wciskając je w masę  (fot.6) . Piekarnik nagrzać do temperatury 150ºC, a na dnie piekarnika ustawić foremkę z gorącą wodą z czajnika. Dzięki temu nasz sernik będzie bardziej wilgotny i delikatny.  Piec bez termoobiegu przez 80 minut.  Sernik odstawić do całkowitego wystudzenia, a następnie włożyć do lodówki najlepiej

Świat Ciasta
Sernik bazyliowo-brzoskwiniowy 207

się samymi arbuzami i winem i oczom twoim ukazuje się nagle ledwo żywy krzaczek bazylii. „Dziś w nocy będziesz mój” myślisz sobie i działasz. Chwilę później z piekarnika wyjeżdża on! Duży, ciężki, pachnący nieco specyficznie, ale elektryzujący wszystkie zmysły sernik bazyliowo-brzoskwiniowy. On, który zapoczątkowuje nowy, podniecający i pełen upojnych wieczorów okres w twoim życiu. Okres ziołowych ciast(...)Ciastka dokładnie kruszycie w robocie kuchennym, dodajecie masło, dalej mieszając. Foremkę wykładacie papierem do pieczenia, wysypujecie pokruszone ciastka wymieszane z masłem, uklepujecie i odstawiacie. Bazylię myjecie, oskubujecie listki, robicie pesto w moździerzu (lub bardzo drobno siekacie nożem). Jakkolwiek to brzmi, ser przepuszczacie przez maszynkę do mięsa… Chyba że macie wiaderko gotowego twarogu do serników. Ten czy inny – koniec

GRUBY WAŁEK
Gołąbki z kapusty włoskiej – pieczone w piekarniku 126

wkładam mięso mielone, ugotowany ryż, wbijam jajko, dodaję sól, pieprz, kminek mielony, cebulę zeszkloną z czosnkiem na oleju. Mieszam wszystko. Układam w naczyniu żaroodpornym kilka liści, układam koło siebie gołąbki. Wlewam do naczynia 1 szkl. bulionu warzywnego. Zakrywam folią aluminiową. Pieczkę w piekarniku w 180 stopniach przez 40 minut.   Artykuł Gołąbki z kapusty włoskiej – pieczone

MojaQchnia.pl
Indyk po francusku - rolada 182

wykładamy na nim mięso, które rozprowadzamy równomiernie pozostawiając wolne brzegi, od dłuższej strony ciasta. Ser camembert kroimy w plastry o grubości ok. 1 cm i układamy na środku ciasta po długości. 1/3 część ciasta ( brzegiem dłuższym) składamy do wewnątrz i przykrywamy pozostałym ciastem, tworząc płaską roladę. Roladę przekładamy łączeniem, na blachę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch ciasta smarujemy

Moniki Smakołyki
Pasztet z Sarny 154

ponieważ mięso jest słodkie podczas procesu pieczenia traci wiele przypraw Dodać z trzy świeże jaja wymieszać Uformować na blaszkach przednio posmarowanym smalcem zwykłym albo gęsim ja preferuje ten drugi ale używałam również zwykłego Powierzchnia musi być wygładzona i uważajcie na nie pozostawienie na brzegach ponieważ podczas pieczenia spala nam się polać wierzch bulionem i piec w piekarniku najlepiej program

Viola cooks with passion
Pulpety pieczone w sosie serowym 465

pulpety w kremowym sosie pieczarkowym Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 1 jajko 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki slodkiej papryki sól pieprz 2 łyżki mąki do obtoczenia olej do smażenia sos 250 ml śmietany (dałam 18%) 1/3 szklanki mleka 100 g startego sera szczypta płatków chilli sól Mięso włożyć do miski, dodać jajko, posiekaną drobno cebulę, przeciśnięty przez(...)każdej strony. Po obsmażeniu ułożyć je w naczyniu do zapiekania. Delikatnie skropić olejem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 10 minut. Śmietanę wymieszać ze startym serem, mlekiem , płatkami chilli i solą. Wlać na pulpety i ponownie zapiekać około 15-20 minut. pulpety pieczone w sosie serowym

O kuchni z uczuciem
Paszteciki francuskie z mięsem. Porosołowe z wołowiną. 210

miseczki. Do mięsa dodaję surowe jajko, ostudzony boczek, sól i pieprz do smaku. Dokładnie mieszam. Ciasto rozwijam i kroję na 8 równych prostokątów. Na każdy z nich rozkładam farsz i zwijam w rulonik. Z wierzchu każdy pasztecik smaruję przy pomocy pędzelka mlekiem. Gotowe paszteciki przekładam na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia i wkładam do nagrzanego piekarnika. Piekę 15 minut

Kuchnia z widokiem na ogród
Kabaczek faszerowany mięsem 166

serwuję kabaczek faszerowany mięsem, taki bardzo klasyczny z przesmażoną cebulą i przyprawami. Na blogu znajdziecie też pomidory faszerowane kaszą i tuńczykiem , pomidory faszerowane pieczoną cukinią , bakłażana faszerowanego mięsem i dynię zapiekaną z grzybami . Kabaczek faszerowany mięsem Czas przygotowania: 90 minut Proporcja dla 4 osób Składniki: 1 duży kabaczek (ok. 40 cm długości) 800 g łopatki wieprzowej 2 cebule(...)zmielone.  Mięso wkładamy do miski, dodajemy cebulę, suszone przyprawy i tymianek i około 1/3 szklanki zimnej wody. Wszystko dokładnie wyrabiamy. Kabaczek kroimy na pół, wydrążamy ze środka małą łyżeczką miąższ, zostawiając około 1,5 cm grubości ściankę. Warzywo napełniamy farszem mięsnym, przykrywamy folią aluminiowa, układamy na blaszce do pieczenia i pieczemy około 60 minut w piekarniku nagrzanym

Kulinarne przygody Gatity
Grillowany szaszłyk w polędwiczce wieprzowej 196

Mięso zwijamy sznurkiem spożywczym i obtaczamy w mące, a następnie opiekamy na 2 łyżkach oleju rzepakowego. Gotowe przekładamy do naczynia żaroodpornego razem z pozostałymi pokrojonymi składnikami i ziemniakami. Polewamy olejem ziołowym i posypujemy granulowanym czosnkiem. Wstawiamy do nagrzanego do 170St C piekarnika na ok 1 godzinę.   Ziemniaki wcześniej możemy lekko obgotować,  wtedy czas pieczenia dania skróci się

Kuchnia w czekoladzie
nafaszeruj cukinię. 175

minuty, aż mięso nie zrobi się 'białe' ze wszystkich stron. Pod koniec smażenia dodać keczup, miąższ z cukinii i pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć jeszcze chwilę. Piekarnik rozgrzać do 180*C. Z cukinii odlać wodę, którą puściła. Ułożyć je na blasze wyłożonej folią aluminiową. Do wydrążonego środka cukinii nakładać farsz. Wstawić wszystko do piekarnika i piec

chili & sugar
Różyczki z piersi kurczaka 257

paski. Na mięso nakładamy porcję masła z czosnkiem, posypujemy pietruszką. Rozkładamy paski papryki i filet składamy na pół. Zwijamy rulon i związujemy nicią, Górę różyczek posypujemy słodką papryką. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy niewielką ilość oleju i ustawiamy różyczki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 160 st. C na ok. 25 minut. Gotowe. Do tego pieczony naleśnik i sałatka

Maminek kulinarny
Cukinia faszerowana mięsem i kaszą kuskus 173

drobne kawałeczki. Podsmażone mięso mieszamy z kaszą, papryką, porem, musztardą, kremem paprykowym i posiekaną natką pietruszki. Farsz doprawiamy sola i pieprzem. Z cukinii ucinamy końcówki, kroimy wzdłuż na połówki i łyżką usuwamy środek z pestkami. Tak przygotowane cukinie posypujemy pieprzem i natką pietruszki i uzupełniamy przygotowanym farszem i wkładamy do piekarnika wcześniej nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy 30 minut

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Pasztet z kurczaka z grzybami 248

Przestudzić. 3. Obrane mięso z kurczaka, marchewkę, cebulę z grzybami i wątróbką zmielić dwa razy. Dodać przyprawy i żółtka i dobrze wymieszać. Białka ubić i delikatnie połączyć z masą. Przełożyć do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia, wyrównać i kilka razy delikatnie uderzyć foremką o blat, aby masa dobrze się rozłożyła. Wierzch posmarować olejem i wstawić do piekarnika nagrzanego

UgotujmyTo.pl
Nadziewany kalafior 220

pamiętam jaki to był blog. Postanowiłam wypróbowac przepis. Udało się. Kalafior w innym wydaniu smakuje wyjątkowo. kalafior z mięsem SKŁADNIKI: jeden duży kalafior 30 dag. mięsa mielonego przyprawa do mięsa mielonego  dwa jajka jedna cebula  jedna sucha bułka WYKONANIE: Kalafior obgotować w  wodzie, by lekko zmiękł. Mieso przyprawić dodać jajka, podduszoną cebulkę,         namoczoną(...)bułkę i wyrobić farsz. Kalafior wyjąc z wody. Położyć na talarzu do góry dołem.  Nadziewać farszem dokładnie w każdą szczelinę. Owinąć  w folię aluminiową i  piec w piekarniku 180 stopni, przez około pół godziny. Tak przygotowane danie mozŻna polać tratĄ bułką lub dowolnym sosem, np. czosnkowym.  SMACZNEGO

W kuchennym oknie Ewy