mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:190/400)

Baba ziemniaczana 804

Bardzo sycąca baba z ziemniaków. Danie na chłodne jesienne lub zimowe wieczory. Właściwie piekę ją wyłączenie w zimnym okresie roku Wierzch przykryty jest chrupiącą skórką. Babę

Bullio
Baba ziemniaczana 191

Bardzo sycąca baba z ziemniaków. Danie na chłodne jesienne lub zimowe wieczory. Właściwie piekę ją wyłączenie w zimnym okresie roku Wierzch przykryty jest chrupiącą skórką. Babę

Bullio
Burger wołowy z burakiem, serem kozim i karmelizowaną cebulą 236

każdy lubi po swojemu (jedni mniej, inni bardziej wysmażony, niektórzy z przyprawami inni bez). Sczególnie że ja użyłem rewelacyjnych moim zdaniem burgerów z Biedronki z mięsa Black Angus (98% mięsa , reszta przyprawy - żadnych dodatków sztucznych). Skupię sie na dodatkach bo one sprawiają ze burger jest pyszny. Bardzo słodki więc jesli to nie Twoje smaki to może niekoniecznie Ci posmakuje(...)miałem więc uzyłem mini ciabat i było ok) keczup + musztarda mozna dodać paryczki marynowanej jalapeno dla kontrastu smakowego Jak robimy : Buraki szorujemy, owijamy folią do pieczenia i wrzucamy do piekarnika na 1h do 1:30h. W zalezności od wielkości buraka i tego czy jest młody czy starszy. Najlepiej po godzinie sprawdzić czy juz jest lekko mięski i słodki. Potem

Snejkusiowe Przepisy
Bakłażan pieczony faszerowany 99

odradzam smażenie w dużej ilości tłuszczu, lepiej go piec lub grillować posmarowanego leciutko oliwą.  Polecam pieczonego z farszem z indyka i pieczarek. Składniki: 2 niezbyt duże dojrzałe bakłażany (skórka lśniąca, po naciśnięciu lekko się ugina) 1/2 kg pieczarek 1/2 kg chudego mięsa z indyka lub innego ulubionego 2 średnie cebule 3 ząbki czosnku 100 g twardego sera żółtego(...)bakłażanów posmarować niewielką ilością oliwy z oliwek. Włożyć do foremki, wstawić do nagrzanego do 180 stopni C piekarnika i podpiec 10 - 15 minut. Bakłażany wyjąć z piekarnika, napełnić farszem, wierzch posypać serem. Piec w 180 stopniach C jeszcze z 10 - 15 minut, do czasu gdy ser się roztopi i zacznie lekko się zapiekać

Kuchcik gotuje
Leśna karkówka z suszonymi pomidorami 143

papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180 stopni C. ok. 1 h. Grzyby gotujemy ok. 30 minut w wodzie w której się moczyły. Dodaj emy rozmaryn i pokrojone w cienkie paski pomidory. Gotujemy jeszcze ok. 5 minut. Dodajemy śmietanę i zagęszczamy łyżką mąki. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gorącym sosem polewamy mięso wyciągnięte z piekarnika. Danie najlepiej smakuje

Pobite gary Barbary
Włochy: Lasagne 148

składniki poza makaronem, mięsem i serem wrzucić do rondelka razem z sosem pomidorowym i dusić pod przykryciem. W tym czasie podsmażyć kurczaka, a zaraz po nim cebulę. W dużym naczyniu żaroodpornym układać kolejno płatki makaronowe, sos pomidorowy i cebulę z kurczakiem, aż do wykończenia wszystkich składników. Na samym wierzchu wysypać starty żółty ser. Piec w piekarniku nagrzanym

Przepysznik - BLW i nie tylko
Kurczak na ryżu 145

masła Mięso myjemy i nacieramy solą, pieprzem, papryką oregano, wegetą, olejem, ketchupem i odstawiamy na dwie godziny.  Masło kroimy w plastry i układamy na dnie naczynia żarodopornego. Na masło wsypujemy suchy ryż, a nim układamy pokrojone cebule. Następnie układamy udka. Całośc zalewamy bulionem warzywnym lub rosołem. Naczynie wstawiamy do piekarnika na jedną godzinę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni. Smacznego

Salonik smaków
Nuggetsy rodem z KFC 283

się tłuszczu itp. mięso solimy i pieprzymy z każdej strony płatki miażdżymy tak żeby powstała z nich dość drobna panierka, dodajemy odrobinę papryki, mieszamy białko i mleko roztrzepujemy widelcem, kolejno maczamy w nim kawałki kurczaka, a następnie obtaczamy w płatkach dość mocno dociskając  tak przygotowane mięsko wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wstawiamy do piekarnika nagrzanego

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Czekoladowy sernik z karmelizowaną pomarańczą 146

maszynkę do mięsa i dodaję porcjami do masy żółtkowej. Dokładnie wymieszam i na końcu dodaję przesianą mąkę pszenną z kakao. Wymieszam, odstawiam.  Białka ubijam na sztywną pianę, przekładam do masy serowej i mieszam łopatką, aż białka połączą się z masą.  Tortownicę o śr. 28 cm wykładam papierem do pieczenia, przekładam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego

Ciasteczkowy Potwór
Zinger z pysznym stripsem kurczaczym, czyli pysznie domowa kanapka obiadowa. Fast - food w domu smakuje lepiej. 309

proszkiem do pieczenia - proporcje wedle uznania - każdy musi znaleźć swoje  (jak twierdzi mój Mąż). Mięso obtaczamy trzykrotnie - na przemian -  w wodzie i w mące. Ważne by chociaż te pierwsze warstwy dobrze przyklepywać do mięsa - panierka nie będzie odpadała podczas smażenia. Rozgrzewamy olej w małym garnuszku i smażymy kąski po kilka minut każdy. Bułę podgrzewamy w piekarniku na chrupko

Kuchnia po mojemu
Schab z ziemniakami i kolendrą. 138

około 1 cm mięsa niedokrojonego.  Cały schab natrzyj przygotowaną wcześniej pastą z ziół. Schab zwiąż wzdłuż bawełnianym sznurkiem. Posmaruj resztą pasty. Włóż do żaroodpornego naczynia, podlej olejem. Obrane i opłukane ziemniaki ( duże ziemniaki przekrój na mniejsze kawałki ) ułóż obok schabu. Dopraw do smaku solą i pieprzem, skrop olejem. Włóż do nagrzanego piekarnika ( 190 C ) i piecz około 80 minut

Przepisy i porady kulinarne
Roladki z piersi kurczaka z szynką i serem 427

kazdy kawałek mięsa wykładam plaster szynki i sera. Zwijam w roladki. Panieruję w mące, roztrzepanych jajkach i bułce tartej. ( jajka doprawiam obficie czosnkiem i wegetą ). Smażę na mocno rozgrzanym tłuszczu do zrumienienia. W międzyczasie rozgrzewam piekarnik i po usmażeniu roladek, wkładam je na kilka minut ( aby doszły) do lekko nagrzanego piekarnika.Po takim potrzymaniu w piecu, są najsmaczniejsze, bo wypływa

Kuchnia z widokiem na ogród
Polędwiczki z dorsza w sosie cytrynowym z łódeczkami z ziemniaka 196

każdy dzień roku. Mięso dorsza jest białe i można przyrządzać je w różnoraki sposób. To głównie tę rybę znajdziemy w angielskiej "fish and chips". W Portugalii i jej byłej kolonii Brazylii dorsz tradycyjnie podawany jest w Wigilię. Mojego dorsza zapiekłem w piekarniku, a podałem z sosem cytrynowym, który dobrze pasuje do większości ryb oraz z pieczonymi łódeczkami z ziemniaka

W SMAK
Piersi kurczaka faszerowane fetą i brokułami 175

mięsa Dodatkowo: folia aluminiowa Wykonanie: Piersi kurczaka oprószamy ulubioną przyprawą, po czym robimy kieszonkę tak jak na zdjęciu. Plaster fety dzielimy jeszcze na pół, zaś brokuła dzielimy na małe różyczki. Do każdej kieszonki kurczaka wkładamy kawałek fety i różyczki brokuła. Każdą pierś kurczaka zawijamy oddzielnie w folię aluminiową. Zawinięte piersi pieczemy w piekarniku nagrzanym

IMPRESJA SMAKU

Proponowane wyszukiwania