mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:199/400)

Skórki z kurczaka faszerowane i zapiekane 105

dodać mięso, posiekaną paprykę i cebulę, przyprawić solą i pieprzem oraz ziołami. Wymieszać masę i nakładając po łyżce, nadziewać skórki zawijając je podobnie jak gołąbki. Ułożyć je w naczyniu żaroodpornym, nasmarować oliwą, posypać posiekanymi pomidorami i rozłożyć konfiturę z jarzębiny. Posypać odrobiną oregano i pieprzem. podlać ok pół szklanki wody i wstawić do nagrzanego 190 st piekarnika i piec

Gotowanie jest łatwe
Wyniki konkursu Moje Pyszne M…danie. 146

strony mięso, przykryć i wstawić na kilka godzin do lodówki. 4. Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach, połączyć z orzechami, koncentratem i ketchupem, przyprawić do smaku. Morele pokroić w paski. 5. W środkowe nacięcie schabu włożyć morele, natomiast w nacięcia boczne serowo - orzechową mieszankę. Schab owinąć sznurkiem, zawinąć dwukrotnie w aluminiową folię. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec

Moniki Smakołyki
Pałki kurczaka ze szparagami w sosie śmietanowym 170

piekarnik do 200 stopni C Mięso przekładamy do naczynia żaroodpornego... ... dodajemy por, marchewkę i układamy szparagi Do szklanki przekładamy śmietanę, zalewamy gorącym wywarem drobiowym i mieszamy. Następnie dajemy mąkę i wszystko mieszamy sprężynką do dokładnego połączenia składników Sosem zalewamy mięso i warzywa Przykrywamy naczynie pokrywką i wkładamy do piecyka na jedną godzinę Po tym czasie zdejmujemy pokrywkę i pieczemy jeszcze

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem 198

mięso mielone, ugotowany i wystudzony ryż, drobno posiekaną i podsmażoną na patelni cebulę, ketchup i przyprawy. Całość dobrze wymieszać.Papryki dokładnie umyć i odciąć im "czapeczki". Usunąć gniazda nasienne, ponownie wymyć i napełnić farszem.Papryki ułożyć w naczyniu żaroodpornym, do którego należy wlać około 0,5 l bulionu. Piec 45-50 minut w temp. 200°C, ustawiając piekarnik

Świat Domowej Kuchni
Kurczak peklowany pieczony 197

Najprostszy w przygotowaniu i chyba najsmaczniejszy kurczak pieczony w całości.Jego smak jest nie do opisania.Potrzebujemy jedynie kurczaka o wadze ok. 2 kg i solankę.Skład i przygotowanie solanki jak w mięsach pieczonych.Jedyna różnica to czas peklowania- w przypadku kurczaka tylko 24 godziny.Przed włożeniem do solanki kurczaka dokładnie myjemy w zimnej wodzie.    Po wyjęciu z solanki ponownie(...)dokładnie myjemy i osuszamy.Nacieramy niewielką ilością oleju i słodką papryką.Związujemy nóżki i obwiązujemy kurczaka na wysokości skrzydełek a następnie układamy gona blaszce z rusztem.Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C z termoobiegiem na60 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i kurczaka pozostawiamy w piekarnikuprzez kolejne 30 minut przy włączonym termoobiegu.     Tak przygotowany jest smaczny

Maminek kulinarny
Cukinia nadziewana mięsem, zapiekana - zucchine ripiene 205

mielonym mięsem i papryczka na oleju z oliwy ( z pierwszego tłoczenia) , lekko poddusic. Dodać listki bazyli, szczypte gałki muszkatałowej, sól do smaku, wymieszać.Lekko przestudzoną i obgotowaną wcześniej cukinie układać w żaroodpornym naczyniu i napełnić przygotowanym nadzieniem.Posypać utratą na tarce mozzarellą, lub żółtym serem. Na dno naczynia dodać 4 łyżki posolonej wody aby zapobiec przypaleniu. Piec w piekarniku nagrzanym

zielonacukinka
Tacos na winie dna wczorajszego. 345

się nawinie pod rękę.  Dodatkowo pysznie  ostry Dip meksykański Prymat. Świetne! Składniki: szklanka mąki pszennej szklanka mąki kukurydzianej sól 2 łyżki oleju woda  mięso z pieczonego kurczaka salami ulubione warzywa Dip Meksykański Prymat majonez Sposób wykonania: Mieszamy ze sobą mąkę pszenną i kukurydzianą. Dodajemy sól, olej i wlewamy wodę. Można dodać odrobinę wrzątku, aby zapażyc mąkę(...)wykrawałam od małego talerzyka. Smażymy na suchej patelni po obu stronach. Jeszcze gorące formujemy na kształt tzw muszelek. Ja pomogłam sobie wieszając upieczone gorące tortille na kratce z piekarnika.   Mięso z kurczaka rozdrabniamy doprawiamy do smaku i łączymy z majonezem. Dzięki temu nasze kawałki kurczaka nie będą suche. Warzywa np sałata lodowa, pomidory, ogórki, cebula czerwona, papryka..... kroimy

Malinowe Pocałunki
Żeberka z rękawa 148

powierzchnię mięsa. 2. Marchewkę i pietruszkę obrać i pokroić w pół talarki.3. Cebulę pokroić w krążki.4. Czosnek pokroić w plasterki. 5. Majonez połączyć z keczupem i sosem chilli. 6. Żeberka pokryć warstwą sosu i ułożyć ostrożnie w rękawie do pieczenia. Położyć plasterki czosnku i obłożyć żeberka warzywami. 7. Piec godzinę w temperaturze 180 stopni.Żeberka podałam z pieczonymi w piekarniku ziemniakami i surówką z kiszonej kapusty

Pasja Smaku
Pieczeń z mięsa mielonego na ostro 229

Mięso wkładamy do miski. Dokładamy pokrojoną drobno cebulę. Dokładamy namoczoną i odciśniętą z wody kajzerkę. Wbijamy jajko, dokładamy ketchup i musztardę i całośc wyrabiamy dłonią na jednolitą masę. Na koniec solimy i pieprzymy według uznania. Całośc przekładamy do foremki keksówki o wymiarach 24x11 cm , wyłożonej papierem do pieczenia i rozsmarowujemy na wierzchu warstewke ketchupu.  Wstawiamy do nagrzanego piekarnika

Słodkości i nie tylko
Polędwiczki z kurkami. 148

kiedy nikt mnie nie pilnuje, a o konsekwencje będę się martwił później. ;) Jako uczestnik wyżej wymienionego wydarzenia muszę powiedzieć, że: 1. Autorka dania ma (być może) prawo myśleć, że piekła mięso o jakieś 35 sekund za długo, ale goście byli zachwyceni. 2. Co było na deser, to akurat najmniej pamiętam, bo na tym etapie byłem już całkowicie oszołomiony jakością przyjęcia(...)Polędwiczkę rozciąć na pół i rozbić tłuczkiem. Posypać solą i pieprzem. Nałożyć farsz i zwinąć w rulon. Roladę przełożyć do naczynia żaroodpornego posmarowanego oliwą. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200°C i piec ok. 30 minut. Po upieczeniu odczekać 5 minut przed podaniem.  Podawałam z kaszą

zadanie-gotowanie
Zapiekanka z mięsem pod pierzynką z purée 251

Szalotkę i czosnek drobno siekamy i smażymy na łyżce oleju do zeszklenia. Marchewkę kroimy na bardzo cienkie plasterki. Dodajemy mięso mielone, przyprawiamy papryką ostrą, bazylią i pieprzem. Smażymy, aż mięso będzie gotowe (ok 5 minut). Solimy do smaku. Dodajemy wodę gazowaną i marchewkę, zwiększamy ogień i smażymy cały czas mieszając, aż woda odparuje. Przekładamy do żaroodpornego naczynia. Na wierzchu układamy(...)Odcedzamy, dodajemy mleko, masło, gałkę muszkatołową i ugniatamy. Przeciskamy przez praskę bezpośrednio nad żaroodpornym naczyniem lub przekładamy ugniecione ziemniaki łyżką. Całość posypujemy natką pietruszki. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy 25 - 30 minut. Po tym czasie zapiekankę wyjmujemy, odstawiamy na bok żeby "odetchnęła" (na około 10 minut) i podajemy. Smacznego

My Culinary Art
Kanapki z nori 353

składników są 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku? Ja myślę wtedy, że chyba mam wypalone kubki smakowe, bo dla mnie jak ma być czosnkowy kurczak to przed włożeniem do piekarnika, całego go obkładam czosnkiem. Tak samo mam z chilli – ma być ostro i konkretnie. Wiele osób uważa, że intensywne przyprawy lub zbyt duża ich ilość, zabijają smak głównego składnika(...)imbir wasabi kilka grzybów mun sezam biały sezon czarny tzw. paluszki krabowe WYKONANIE Łososia marynujemy w soku z cytryny, sosie sojowym i rozmarynie co najmniej 2 godziny. Następnie pieczemy rybę w piekarniku nagrzanym do 180°C około 20 minut. Kroimy go na podłużne kawałki o szerokości ok. 2 cm. Marchewkę, ogórka i rzodkiewkę kroimy w równe, cienkie słupki. Nori możemy

OstryKęs
Domowy pasztet pieczony drobiowo-cielęcy 272

pasztet zachowa się w trakcie pieczenia, stąd rozdzieliłam go na dwie formy. Nie dostałam w sklepie podłużnych foremek, które byłyby lepsze. Pasztet posyp niewielką ilością bułki tartej i polej 3-4 łyżkami rosołu. Wstaw do dobrze nagrzanego piekarnika i piecz ok 60 minut. Jeśli pieczesz w jednej dużej formie, być może będzie trzeba piec dłużej o 15-20 minut. Gotowy(...)formie, byłby większy, ale i tak jestem bardzo zadowolona z efektu. Chyba też pierwszy raz w życiu jadłam swojski pieczony pasztet. Bez porównania z tymi kupnymi. I już planuję kolejny z boczkiem wędzonym oraz inny z pieczonym mięsem i większą ilością czosnku niedźwiedziego. Zapraszam! Smacznego! var __nc_widgets = __nc_widgets || []; var __nc_j = __nc_j || null; __nc_widgets.push(['A60A

Anioszek w kuchni
Faszerowana cebula w piwie 137

mięso z papryczką chilli i przecierem pomidorowym, dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki, smażymy i doprawiamy farsz do smaku. Mozzarellę kroimy na 8 plastrów, układamy po jednym plastrze na spód cebuli, następnie napełniamy je farszem i przykrywamy mozzarellą układając na nią czapeczkę. Cebule wkładamy do naczynia przeznaczonego do pieczenia, zalewamy piwem, wrzucamy ziele angielski i liście laurowe. Wszystko pieczemy w piekarniku

Niezły Młynek
Kawałki kurczaka pieczone w ziołach i rosole. Tani i szybki obiad. 201

tygodniu często robię szybkie obiady. Warto wykorzystać każdy składnik. Czasem możemy dzięki temu tanim kosztem przygotować naprawdę dobre i syte danie. Dziś prezentuję Wam przepis na kawałki kurczaka pieczone w ziołach i rosole. U mnie ostatnio były to podudzia, ale można również w ten sam sposób wykorzystać inne części kurczaka, na których gotujemy akurat rosół. Spróbujcie. Składniki(...)piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy około 35 minut do ładnego zarumienienia skórki. Po połowie czasu pieczenia warto delikatnie skropić wierzch kurczaka jeszcze odrobiną oleju. Tak przygotowane kawałki kurczaka podajemy w towarzystwie pieczywa, ziemniaków, frytek lub innych dodatków. Choć zdjęcia tego nie oddają (szybko robione, bo wszyscy czekali na obiad) - kurczak jest naprawdę pyszny. Chrupiąca ziołowa skórka i miękkie, delikatne mięso

Słodkie okruszki