mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:202/400)

Pasztet z kaczki 153

Bardzo smaczny ,świetny na kanapki. Pasztet powstał na bazie pieczonej kaczki. Składniki 800 g pieczonego mięsa z kaczki (ze skórą) 100 g żołądków drobiowych (z kaczki) 100 g serc drobiowych (z kaczki) 100 g wątróbki drobiowej (z kaczki) cebula 100 g pieczarek 2 bułki wrocławskie 750 ml mleka skórka z 1/2 cytryny 2 łyżki masła 150 g surowego(...)Mięso kaczki oddzielamy od kości i mielimy na średnich oczkach razem duszonymi podrobami ,boczkiem ,porem ,selerem ,natką pietruszki i koperkiem. Doprawiamy majerankiem ,estragonem ,solą i pieprzem. Do masy wbijamy jajka i dokładnie całość wyrabiamy. Tak przygotowany pasztet przekładamy do foremki (10x20 ,u mnie wysoka forma-można użyć też dwóch jednorazowych foremek do pieczenia) i pieczemy 50-60 min w piekarniku

R'n'G Kitchen
Makaronowa Zapiekanka Meksykańska 116

mięso mielone. Obsmażyć ze wszystkich stron, w międzyczasie doprawić solą, pieprzem,  ostrą papryką i ogórkami,dodać meksykańskie warzywa i pomidory z puszki.Gotować przez około 15 minut aż sos pomidorowy zgęstnieje. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. W tym czasie ugotować makaron al dente. Dodać do sosu.  Całość przełożyć do naczyń żaroodpornych, posypać startym żółtym serem. Piec(...)piekarniku ok 15 min. Uwaga gorące :) Smacznego

MarciochaKucharzy
Krem z dyni 95

marchewki  2 małe cebule sól, pieprz suszony imbir ewentualnie jogurt grecki lub śmietana Dynię umyć, przekroić na 4 części i wstawić do piekarnika rozgrzanego d 180. Piec tak długo, aż dynia będzie miękka (ja piekłam około 45 minut). W międzyczasie marchewki obrać, umyć i pokroić na mniejsze części. Cebulę obrać i przekroić na 4 kawałki. Do garnka wlać(...)wody i dodać warzywa, a także umytą pierś z kurczaka. Przyprawić solą oraz pieprzem. Gotować na średnim ogniu tak długo, aż mięso i warzywa będą miękkie. Upieczoną dynię obrać ze skórki, np. za pomocą łyżki (pestki i skórki nie będą nam potrzebne!). Z wywaru wyjąć mięso, a następnie dodać miąższ z dyni. Za pomocą blendera całość ze sobą zmiksować. Posmakować

Ugotować
Domowy pasztet. 131

Ugotowane mięso, warzywa z wywaru, usmażoną wątróbkę, namoczoną w mleku lub wodzie i odciśniętą bułkę mielimy trzykrotnie w maszynce. Kolejno doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Mieszamy bardzo dokładnie, dodając żółtka, a na koniec ubitą na sztywno pianę z białek. Masę przekładamy do keksówki wyłożonej pergaminem lub wysypanej bułką tartą i dokładnie uklepujemy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego(...)Pieczemy około 60 minut. Sttudzimy w keksówce, a następnie chłodzimy w lodówce

Symfonia smakowa
Quiche Śródziemnomorskie 179

mięso i praktycznie wszystkie dodatki warzywne wszystko zależny od waszej wyobraźni... Składniki na ciasto mieszamy razem i wyrabiam...Gotowe ciasto wkładam na 30 min. do lodówki , a następnie rozwałkowuje... Ja użyłam blachy o średnicy 24 cm. Wykładam ciastem blachę i wałkiem bo brzegach odcinam wystające ciasto...Nakłuwam widelcem spód i boki ciasta żeby podczas pieczenia nie urosło...Wkładam do piekarnika

NaKońcuJęzyka
Łosoś pod pierzynką 4034

Łosoś pod pierzynką 2016-04-06 17:41:46 Łosoś jest bardzo eleganckim mięsem i lubianym przez większość z nas, dlatego też znakomicie nadaje się na wszelkiego typu przystawki na wykwintne przyjęcia, czy zwykłe spotkania w gronie najbliższych przyjaciół. Łosoś pod pierzynką to przystawka, która gości na naszym stole zarówno w Wielkanoc jak i Boże Narodzenie. Subtelny smak łososia świetnie(...)pomocy szpatułki delikatnie mieszamy, aby składniki się połączyły. Ciasto przekładamy do formy o wymiarach 26 X 36 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Równamy wierzch i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180’C. Pieczemy przez 20-25 minut. Nadzienie Twaróg rozdrabniamy przy pomocy widelca, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i jogurt naturalny. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Mieszamy do połączenia

Wędrówki po kuchni
Sylwestrowe menu - 8 smacznych przekąsek na imprezę 140

małe kawałki. Bakłażana wyjmujemy z piekarnika. Każdy plaster smarujemy sosem pomidorowym. Następnie nakładamy szynkę i pieczarki. Wszystkie plastry posypujemy tartą mozarellą lub serem żółtym. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni. Pieczemy 12 - 15 minut aż ser się rozpuści i ładnie zrumieni. Sałatka z serem pleśniowym i awokado 100 g roszponki 100 g sera pleśniowego 1 awokado 60 g pistacji(...)nadziewamy na szpilki po kawałku ananasa, kurczaka, oliwkę i suszonego pomidora. Kolejność nie jest obowiązkowa, wszystko zależy od wyobraźni. Przygotowane szaszłyki umieszczamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i posypujemy tymiankiem. Piekarnik nagrzewamy na 200 stopni i pieczemy ok. 20. minut. Szaszłyki można podawać z ulubionym dipem. Sałatka ziemniaczana 750 g ziemniaków 400 g ogórków kiszonych 1 opakowanie jogurtu greckiego

My Chcemy Jeść
Golonka pieczona z kapustą kiszoną 176

minut. Po tym czasie golonki przekładamy do naczynia do zapiekania, nacinamy skórę, polewamy odrobiną oleju. Wywar przecedzamy przez sitko i odstawiamy na bok.  3. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Wkładamy golonki i pieczemy 70 minut, od czasu do czasu polewając przecedzonym wywarem. Kapustę doprawiamy solą i pieprzem, przekładamy do golonek i obficie polewamy wywarem. Dodajemy 4 ząbki czosnku(...)miękka. Jeżeli zauważymy, że skórka zbyt szybko się przypieka, możemy całość przykryć folią aluminiową błyszczącą skórą do góry. 4. Golonki wyciągamy z kapusty i przy pomocy ostrego noża odkrawamy mięso od kości. Podajemy z upieczoną kapustą kiszoną. Smacznego

My Culinary Art
Kaczka po pekińsku. 136

się nie ruszała. Podstawić miskę (tacę) na skapujący płyn. Po tym czasie umieścić kaczkę w piekarniku na ruszcie. Pod spód wstawić  blaszkę wypełnioną  wodą. Skrzydła przykryć aluminiową folią i piec w temp.200 stop. Przez 20-25 min. Następnie zmniejszyć temp. do 160stop.i piec przez 1 h. W połowie czasu kaczkę odwrócić. Skóra musi być dobrze przypieczona ,kolor ciemny(...)należy zwiększyć temp. do 190 stop. Kaczkę wyjąć z pieca i odczekać 5 min. Zdjąć skórę  i pokroić na małe kawałki 3-5 cm .Ja przecinam  skórę wzdłuż grzbietu i podważam nożem ,wtedy łatwo odchodzi .Mięso pokroić na wygodne do jedzenia kawałki. Ułożyć na podgrzanym talerzu. W czasie pieczenia przygotować sos śliwkowy ,dymkę i upiec placki mandaryńskie

Kulinarny karnet Christophera
Przepis na rzymskie gnocchi 199

którym będziemy piec nasze gnocchi smarujemy masłem. Używając np. szklanki, którą najpierw maczamy w mące, wycinamy z naszej masy kółka. Wszystkie pozostałe części masy wkładamy na spód naszego naczynia i lekko obsypujemy parmezanem. Na wierzchu układamy nasze wycięte kółka. Rozpuszczamy pozostałe masło i smarujemy nim wierzch a następnie posypujemy pozostałym parmezanem. 4. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni(...)minut. Podajemy z ulubionym sosem pomidorowym lub jako dodatek do mięsa.Smacznego źródło: Italian CookbookPost Przepis na rzymskie gnocchi pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
KURCZAK PIECZONY W ZIOŁACH Z PURE Z BATATA 166

Kurczak pieczony w ziołach jest bardzo smaczny i aromatyczny. Podałam go z puree z batata i czosnku oraz warzywami. Danie jest smaczne i lekkie, polecam(...)PRZYGOTOWANIE :  Kurczaka myjemy, osuszamy i nacieramy przyprawami, pozostawiamy na 1 godzinę.  Udka układamy na blaszce piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 % C, przez około 40 minut.  Brokuł i kalafior dzielimy na różyczki, małe marchewki obieramy i gotujemy wszystko do miękkości na parze około 15 minut. Bataty obieramy i gotujemy z czosnkiem w lekko osolonej wodzie aż będą

Kulinarne Fantazje Marioli
Pieczone polędwiczki z indyka z sosem żurawinowym 149

mięsem, najlepiej smakują podane z opiekanymi ziemniakami oraz surówką. Składniki: 2 polędwiczki z indyka Przyprawa do indyka Zioła do drobiu Słodka papryka Sól, pieprz 2 łyżki oleju Dodatkowo: Sos żurawinowy Fanex Sposób przygotowania: Polędwiczki z indyka nacieramy przyprawami, skrapiamy olejem i wstawiamy na noc do lodówki. Polędwiczki obsmażamy na rozgrzanej patelni grillowej, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika(...)pieczemy przez 20-30 minut. Upieczone kroimy w plastry i polewamy sosem żurawinowym

Bajeczna Kuchnia
Cukinia faszerowana indykiem i warzywami 151

mięsa i smażymy do miękkości, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Cukinię dokładnie myjemy, nie obierając kroimy wzdłuż na pół, łyżką usuwamy gniazda nasienne, lekko solimy i odstawiamy na kilka minut. Ręcznikiem papierowym osuszamy z nadmiaru wody, wypełniamy przygotowanym farszem. Ser kroimy w plasterki, układamy na wierzchu cukinii. Układamy w naczyniu żaroodpornym i wstawiamy do piekarnika(...)pieczemy przez 30 minut

Bajeczna Kuchnia
Gołąbki – przepisy na gołąbki 856

minuty. Ryż i mięso umieść w dużej misce. Dodaj cebulę z grzybami i pietruszką oraz jajko, dokładnie wymieszaj. Spróbuj farsz i ewentualnie dopraw więcej. Podziel kapustę na liście. Na każdy ułóż porcję farszu i zwiń. Układaj gołąbki na blasze, ciasno jeden obok drugiego. Wlej bulion, a na wierzchu poukładaj kawałki masła. Wstaw blachę do piekarnika nastawionego na 160º na termoobieg(...)termoobiegu 175ºC). Piecz przez 40 minut. Gorące gołąbki podaj z sosem kurkowym.     The post Gołąbki – przepisy na gołąbki appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl

codojedzenia
Nogi z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej 188

mięsa. Zapraszam! Nogi z kurczaka miodowo-musztardowe Składniki: 4 nogi z kurczaka 1 kopiata łyżka musztardy średnio ostrej 1 kopiata łyżka miodu jasnego płynnego garść posiekanej pietruszki 1 opakowanie jogurtu naturalnego szczypta curry sól, pieprz Przygotowanie: Nogi oczyścić i osuszyć. Resztę składników dokładnie wymieszać. Dokładnie obtoczyć drób w marynacie. Zostawić minimum na 1 godzinę. Po tym czasie pieczemy w piekarniku

Tagebuch po polsku