mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:197/400)

Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem 399

Rozgrzewamy piekarnik do 175 C. Cebulę i czosnek podsmażamy na oleju, a następnie dodajemy mielone mięso i podsmażamy do przyrumienienia. W misce mieszamy mięso, czosnek , cebulę z pietruszką i połową startego sera . Z papryk usuwamy gniazda nasienne, odcinamy górną część, faszerujemy przygotowanym farszem i posypujemy resztą żółtego sera. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy odrobinę wody, układamy papryki i pieczemy około

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Papryka faszerowana mięsem, cukinią i kaszą jęczmienną 136

mięsa.  Farsz mieszamy, próbujemy i w razie potrzeby doprawiamy pieprzem i solą. Papryki myjemy, odcinamy góry kapeluszy (tylko część z gałązką), wyjmujemy pestki. Tak przygotowane papryki napełniamy farszem, układamy w naczyniu żaroodpornym, przykrywamy i wkładamy do piekarnika (nie musi być nagrzany). Papryka nie przykleja się do naczynia żaroodpornego, więc naczynia nie musimy niczym smarować. Ja papryki piekę

Smak mojego domu
elti pide - turecka pizza 133

mięsa wraz z przecierem pomidorowym i przyprawami. Porządnie wymieszać. Ciasto przełożyć na oprószoną mąką stolnicę. Podzielić na 4 części. Cienko rozwałkować na owalny kształt. Na każdym kawałku rozłożyć 1/4 nadzienia, pozostawiając ok 1 cm wolnego brzegu. Brzegi ciasta założyć do środka, uformować na kształt łódki. Przełożyć na natłuszczoną blaszkę. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni. Piec ok 30 minut

6niebo
Kurczak na ryżu z pieczarkami i papryką 1258

masła Mięso myjemy i nacieramy solą, pieprzem, papryką oregano, wegetą, olejem, ketchupem i odstawiamy na dwie godziny.  Masło kroimy w plastry i układamy na dnie naczynia żaroodpornego. Na masło wsypujemy suchy ryż, a na nim układamy pokrojone cebule, pieczarki i paprykę. Następnie układamy udka. Całość zalewamy bulionem warzywnym lub rosołem. Naczynie wstawiamy do piekarnika na jedną godzinę. Pieczemy

Salonik smaków
Quiche z kurczakiem, mozarellą, cebulą i pomidorami 272

połowy cytryny. Usmażyć mięso na rozgrzanej patelni z olejem. Odstawić.  Na tej samej patelni przesmażyć cebulę pokrojoną w pióra i odstawić. Wyjąć z lodówki ciasto. Rozwałkować. Wysmarować formę olejem i posypać mąką, Przełożyć ciasto do formy.  Po nakłuwać widelcem ciasto i wstawić na 10 minut do lodówki.  Przykryć papierem do pieczenia i dociążyć grochem/ryżem(...)mamy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 10 minut. Wlewamy masę jajeczną razem z mozarellą, usmażonym kurczakiem i pomidorkami.  Wkładamy do piekarnika na następne 10 minut - aż masa się zetnie. Wykładamy ciasto do całkowitego wystygnięcia. Dodajemy na wierzch świeżą bazylię i jemy! Smacznego

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Rolada z mięsa wołowego nadziana musem z wątróbki, kaparami i suszonymi morelami podana z ziołowym sosem beszamelowym oraz piwem 180

mielone. Mięso delikatnie wałkujemy na prostokąt o grubości około 1 cm. Na mięsie układamy mus z wątróbki, aby z jednego boku było więcej wolnego miejsca, wzdłuż wykładamy kapary oraz suszone morele. Pomagając sobie folią zwijamy roladę, dość mocno ją dociskając. Oba końce rolady zwijamy, aby zapobiec wyciekaniu farszu. Wkładamy roladę do foremki i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy

Symfonia smakowa
Zapiekanka z kurczakiem i warzywami 4147

Oprószyć mięso solą, pieprzem i papryką słodką. Na patelni rozgrzać masło i przyrumienić kurczaka. Do naczynia żaroodpornego na dno włożyć ugotowany makaron, papryki pokrojone w grubą kostkę, pieczarki pokrojone w plasterki, seler i kalarepę w kostkę oraz kurczaka. Śmietanę doprawić solą, pieprzem i oregano, wymieszać i polać zapiekankę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C i piec około

O kuchni z uczuciem
Babska pietruszka w sosie 129

grama mięsa - nazwałam ją babską :) Jest na prawdę godna polecenia !!! SKŁADNIKI: - ok 7 szt średnich pietruszek - pół szklanki miodu - pieprz, sól dla smaku - dwie główki czosnku Pietruszkę, kroimy w plastry (jak na zdjęciu), układamy na blaszce. Kroimy główki czosnku na pół. Do 3/4 wody dodajmy miód, mieszamy - naszą konsystencją zalewamy pietruszkę. Wstawiamy do piekarnika na 180 stopni - pieczemy do zezłocenia

dlaSmaQ
Pstrąg aromatyczny 140

mięsa. Skrapiamy w środku i z wierzchu sokiem z limonki i nacieramy chutneyem kolendrowym , również w środku i z wierzchu.  Obsypujemy solą i pieprzem, do środka wkładamy masło. Zawijamy szczelnie w folię aluminiową, odstawiamy do zamarynowania na 1h.   Nagrzewamy piekarnik do 168-180°C. Folię nieco luzujemy, ale pozostawiamy zawiniętą tak, aby ewentualny sok wytworzony podczas pieczenia

Kuchnia Prezydentowej
Tort naleśnikowy z mięsem 133

pokroić. Mięso i mozzarellę podzielić na 7 porcji. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Na dnie ułożyć naleśnik, ułożyć na nim 1/7 farszu mięsnego, posypać 1/7 mozzarelli. Przykryć kolejnym naleśnikiem... . Na ostatnim, siódmym naleśniku również ułożyć farsz mięsny oraz posypać mozzarellą. Jajko wymieszać ze śmietaną i doprawić, solą, pieprzem, papryką. Polać wierzch mieszaniną jajka ze śmietaną. Wstawić do piekarnika nagrzanego

królestwo garów
Wołowina z garnca. Królowa wędlin domowych na świąteczny stół. 127

mięsa nacieramy solidnie solą i pieprzem. Obkładamy plastrami cebuli i czosnku. Mięso odstawiamy na całą noc w chłodne miejsce. Następnego dnia zdejmujemy cebulę i czosnek. Wkładamy do rozgrzanego na dużym gazie garnka żeliwnego. Kiedy mięso się podpiecze podlewamy ok 1/2 kupka wody. Pieczemy pod przykryciem do miękkości (sprawdzamy widelcem). W połowie pieczenia mięso przewracamy na drugą stronę. Czas pieczenia zależy(...)wielkości i wagi kawałka mięsa. Kontrolujemy ilość płynu, żeby całkiem się nie wypiekł, ale też żeby nie było go za wiele. W końcu wołowina ma się nam upiec, a nie ugotować ;) Jeśli nie mamy garnka żeliwnego dobrej jakości możemy spróbować upiec wołowinę w naczyniu żaroodpornym, ale efekt to już kompilacja jakości mięsa i "zdolności" piekarnika ;) Jest to esencja smaku mięsa

Kuchnia po mojemu
PASZTET DROBIOWY, PIECZONY, BEZGLUTENOWY 373

cebule i mogłam przystępować do mielenia, wyrabiania i pieczenia pasztetu. Z podanych składników wyszły mi dwie metalowe foremki o wym. 22x8cm (dół) i 25x12cm (góra). Składniki: - ok.1250g usmażonego (pieczonego) mięsa z kurczaka, indyka, itp. - 500g surowej wątroby drobiowej - 4 całe jajka - 100g wędzonego boczku lub słoniny (dałam wędzoną słoninę) - 2 duże cebule - 1 łyżeczka mielonego imbiru - 1 łyżeczka mielonej(...)również podsmażyć piersi z kurczaka lub z indyka. Posmażone i schłodzone (lub rozmrożone) mięso kroimy na mniejsze kawałki i przepuszczamy tylko jeden raz przez maszynkę do mielenia mięsa, na średnich oczkach. W ten sam sposób mielimy także cebule, słoninę (lub boczek), marchew i pietruszkę. Do zmielonego mięsa dodajemy zmiażdżone kulki ziela angielskiego, doprawiamy imbirem, gałką muszkatołową, solą, świeżo mielonym pieprzem

Smaczne Zdrowe
Paprykowe Gołąbki 100

zeszkliła. Zeszkloną cebulę dodajemy do mięsa wymieszanego z ryżem i znowu mieszamy dodając łyżeczkę pieprzu i chili oraz odrobinkę soli.  Z papryk odcinamy górną warstwę tą z tzw. ogonkiem oraz oczyszczamy środek z pestek. Papryczki wypełniamy farszem. Umieszczamy je w brytfance lub blaszce do pieczenia ciast wyłożonej folią aluminiową, błyszczącą stroną(...)wierzch. Układamy papryczki blisko siebie. Wkładamy do rozgrzanego wcześniej piekarnika 200 stopni i pieczemy ok 35-45 minut. Smacznego

ClauditteMissCooking
Gołąbki z mieszanki kasz i ryżu 137

mięsem i wszystko mieszamy. Doprawiamy solą i pieprzem. Ostrożnie oddzielamy liście kapusty, z każdego wycinamy zgrubienie. Nakładamy farsz i zawijamy ciasno (zostawiamy kilka najmniejszych liści luzem). Naczynie żaroodporne smarujemy olejem, układamy warstwy zawiniętych gołąbków. Wierzch przykrywamy liśćmi, podlewamy całość wodą (można też bulionem lub dowolnym sosem), nakładamy pokrywę i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy

KasiekGotuje
Pasztet z dzika 147

warzywa odstawiamy do ostudzenia, kroimy na mniejsze kawałki, a następnie je blendujemy lub mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Osobiście blenduję mięso i warzywa małymi porcjami w blenderze. Jeśli użyjecie maszynki do mielenia wszystko musicie przez nią przepuścić dwa razy, żeby pasztet miał dobrą konsystencję.Gdy wszystkie składniki(...)będą już zmielone wkładamy je do dużej miski, dodajemy jajka i przyprawy. Wszystko bardzo dokładnie mieszamy.Gotową masę przekładamy do foremek, na wierzchu układamy plasterki słoniny. Pasztet pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 60 minut

Kulinarne przygody Gatity

Proponowane wyszukiwania