Kaczka po pekińsku.

Kaczka po pekińsku.

Kaczka po pekińsku.

Kaczka po pekińsku: Przygotowanie oryginalnej kaczki po pekińsku wymaga tak wysokiego kunsztu ,że od kucharza amatora nie można żądać tej sztuki. Poniższy przepis ,z pewnej chińskiej restauracji ,został specjalnie uproszczony dla potrzeb domowej kuchni  na podstawie klasycznego , liczącego 15 tysięcy słów. Oryginalność  tej potrawy wynika przede wszystkim  ze sposobu jedzenia. Mięso kaczki zawija się w placki mandaryńskie posmarowane odpowiednimi sosami ,obłożone paskami szczypioru i kawałka... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kulinarny karnet Christophera

Autor

ChristopherChristopher

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kaczki, kapusta pekińska, placki, sosy, pieczenie, mięso, śliwka, sos sojowy, ryby, miód, ryba, słodkie, łatwe , konfitura, ryż, chilli, ogórki, ogórek, ciasto, mięsa pieczone, sos chilli, kuchnia chińska, placek ze śliwkami, bez pieczenia, sos do ryżu, dania bez mięsa, ryba w ciescie, ryby smażone, ryż po chińsku, ryż smażony

Inne przepisy z Kulinarny karnet Christophera

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.