mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:165/400)

Papryka faszerowana 151

oliwie. Dodać mięso, paprykę słodką i ostrą. Podsmażyć, aż mięso zmieni kolor. Zalać pomidorami, gotować 15 minut. Dodać ryż, kukurydzę, starty ser grana padano. Wymieszać wszystko i doprawić  solą. Połówki papryki nadziewać farszem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 25 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia na każdej papryce położyć kawałeczki mozarelli

Kulinarne Inspiracje
pieczone uda kurczaka na termoobiegu... 157

żaroodpornego i odstawić do lodówki na 1 godzinę nagrzać piekarnik lub urządzenie do pieczenie /u mnie frytownica Philips Airfryer z termoobiegiem/ na 180 C, termoobieg, włożyć udka i piec bez przykrycia 15 minut, następnie na 150 C piec 30 minut sprawdzić czy kość się luzuje, jeżeli tak to jest upieczone mięso - udka są chrupiące, wypieczone...............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Risotto z drobiem, z perliczką 117

pieprzem. Polać śmietaną ryż, posypać startym serem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 20 minut, aż ser i śmietana się lekko zrumieni. Risotto można zapiekać w dużej formie, lub w mniejszych, jednoosobowych foremkach. Zamiast perliczki można użyć mięso z kurczaka. Może to być mięso gotowane, resztki pieczonego... ja miałam mięso gotowane, produkt uboczny rosołu z perliczki

królestwo garów
Gołąbeczki w kapuście pekińskiej z sosem pomidorowym 124

zagotować trochę wody i partiami sparzyć liście, nie gotować. Mięso wymieszać z przyprawami i jajkiem. Brytfankę nasmarować oliwą. W liście kapusty zawijać po po 1 pełnej łyżeczce nadzienia i układać rzędami. Składniki na sos wymieszać  wodą. Oblać gołąbki w brytfance i wstawić do nagrzanego piekarnika ok 180 st piec ok 40 min Podać z ziemniakami z wody

Gotowanie jest łatwe
Pasztet drobiowo-warzywny 219

sól pieprz suszona żurawina do posypania opcjonalnie Warzywa i oddzielone mięso mielimy w maszynie do mielenia, dwukrotnie (lub blenderujemy całość dokładnie, jak ja). Doprawiamy obficie solą, pieprzem i kminkiem. Dokładnie mieszamy całość. Teraz pasztet przekładamy do foremki (keksówka o długości 30 cm), wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1h i 20 minut

Mango Papaja
Kalarepy nadziewane białą kaszą gryczaną i kozim serem 181

skórki i pokroić w kostkę, pozbywając się wodnistych części. Mięso i pomidora połączyć z kaszą i startym kozim serem. Trochę sera odłożyć do posypania na wierzch. Tak przygotowanym farszem napełnić z górką wydrążone kalarepy. Ustawić w naczyniu do zapiekania i wstawić do piekarnika nagrzanego do 190*C i piec przez 30min. Pod koniec posypać po wierzchu startym kozim serem. Smacznego

https:KKuchniaMniam
Indyk pieczony 120

stopni. Wyłączyć piekarnik, indyka zostawić aż temperatura wewnątrz indyka osiągnie 75 stopni. Wyjąć go i odstawić na około 10 minut aby odpoczął. W trakcie pieczenia polewać wytworzonym sosem. Polecam stosowanie termometru do pieczenia. Jest to naprawdę wygodniejsze i zawsze mamy pewność, że mięso zostało upieczone. Wielokrotnie przekonałam się, że przeliczniki -waga indyka na godziny pieczenia, nie sprawdzają się. Polecam również(...)inną wersję indyka pieczonego z pomarańczami

królestwo garów
Pasztet domowy po ... saudyjsku 153

wywaru i wystudzić, a w powstałym sosie namoczyć bułki. Mięso, warzywa, wątróbkę i bułki zmielić trzykrotnie. Do otrzymanej masy dodać jajka, gałkę muszkatołową, ewentualnie doprawić i bardzo dokładnie wymieszać. Masa powinna być gładka i lśniąca Pasztet przełożyć do małych słoiczków i pasteryzować około 30 minut lub piec w piekarniku 90 minut w temperaturze 160 C. Do pieczenia najlepiej użyć niewielkich

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Kurczak pieczony z nutą cytryny 176

dość często. Obie bardzo lubimy białe mięso. Jest ono zdrowe i szybkie w przygotowaniu. Pieczenie czy smażenie bądź przygotowywanie go na parze zajmuje o wiele mniej czasu niż innych mięs.  Dzisiaj postawiłam na kurczaka, przygotowałam go w inny sposób niż zazwyczaj, mianowicie upiekłam go w piekarniku w towarzystwie cytryny.  Kurczak pieczony z nutą cytryny SKŁADNIKI: 2 udka

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Szisz kebaby 175

łyżeczka papryki słodkiej, papryczka chilli w płatkach ( wedle uznania). Mięso łączymy z cebulą i czosnkiem bardzo drobno pokrojonymi w kostkę. Dodajemy przyprawy i dokładnie wszystko ugniatamy. Formułujemy  kulki, nabijamy na wykałaczki i obsmażamy z każdej strony na gorącej patelni. Przygotowujemy blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i dopiekamy w piekarniku ( temp. 200 stopni). Polecam podawać z sosem tzatziki: Składniki

Pudełko rozmaitości
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem i pieczarkami 230

wysmarować masłem) układamy warstwami: ziemniaki, mięso z cebulą, pieczarki, ziemniaki, mięso...itd. aż do zakończenia składników. Ser zetrzeć na grubych oczkach i wymieszać ze śmietaną, doprawić odrobiną gałki muszkatołowej. Po czym ser ze śmietaną wyłożyć na wierzch zapiekanki Piekarnik nagrzać do 200 C. Zapiekankę wstawić na środkową półkę i piec 20 min. pod przykryciem. Kolejne 20 min. piec bez przykrycia

IMPRESJA SMAKU
Faszerowane papryki z mięsem i ryżem 169

pieprz ( + ew. oregano, bazylię, majeranek ).   Smażymy ok. 15 min.   Studzimy mięso , po czym mieszamy z jajkiem, ryżem i szczyptą kurkumy.   Papryki przekrawamy na połówki.Wyjmujemy gniazda nasienne i napełniamy dokładnie nadzieniem.   Naczynie żaroodporne natłuszczamy i układamy papryki ( można lekko skropić oliwą ).   Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na ok 200C  i pieczemy ok. 20 min.   Trzemy na tarce ser i mieszamy

Ostra na Słodko
Hamburgery wołowe z domowymi bułkami z olejem rzepakowym. 120

Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na ok półtorej godziny. Do rozgrzanego piekarnika do 200 stopni wkładamy a sam spód naczynie żaroodporne/ blaszkę wypełnioną szklanką wody. wkładamy lekko przyklepane, posmarowane jajkiem i posypane sezamem bułeczki. Pieczemy ok 10 min. Kiedy wetkniemy w nie wykałaczkę powinna być sucha.Hamburgery wołowe: 1 kg mięsa mielonego wołowego(najlepiej z antrykotu lub innej niezbyt chudej części mięsa

Malinowe Pocałunki
Polędwiczka wieprzowa w cieście francuskim 203

poprzek ciasta. Na szynkę ułożyłem podsmażoną polędwiczkę i farsz pieczarkowy. Mięso posmarowałem musztardą i zawinąłem je w plasterki szynki, a następnie w ciasto francuskie, które skleiłem i odciąłem jego nadmiar, a następnie tak zawinięte ciasto ułożyłem na blasze do pieczenia. Ciasto posmarowałem z góry roztrzepanym żółtkiem i zapiekałem w piekarniku nagrzanym do 200 stopni z włączonym termoobiegiem przez 25 minut

Wyprawy kulinarne