mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:157/400)

Pieczony pstrąg – idealny na grilla i z piekarnika 257

koperkiem lądowały u nas tylko na grillu. Z czasem jednak tak rozkochaliśmy się w tym przepisie, że zaczęliśmy przygotowywać je także w domu. Pstrąg z piekarnika to szybkie i pyszne danie. Mięso po upieczeniu jest idealnie soczyste. Smak pstrąga doskonale komponuje się z przyprawami. Tak przygotowaną rybę możecie po dokładnym oczyszczeniu z ości podać 9 miesięcznemu maluchowi. 2 pstrągi pół(...)kładziemy kilka listków masła klarowanego. Rybę kładziemy na folii aluminiowej. Pod rybę i na wierzch kładziemy odrobinę masła klarowanego, by skóra nie przywarła nam do folii. Pieczemy na grillu lub w piekarniku nagrzanym do 200 st. C przez 25-30 minut. Jeśli przygotowujecie większą ilość na raz i ryby są ułożone ciasno obok siebie, możecie wydłużyć czas pieczenia

Dieta bez mleka
Skrzydełka w miodzie i musztardzie 312

Najlepsze na grilla są skrzydełka w miodzie i musztardzie. Proste i smaczne. Jak mija lato to można je również piec w piekarniku z opcją grilla i

UgotujmyTo.pl
Gołąbki z ryżem i mięsem. 174

psuł tak pysznego dania;-) Składniki na gołąbki z ryżem i mięsem 1 główka kapusty włoskiej 2 woreczki ryżu (po 100 gram każdy) 0,7 kg wieprzowiny (np. łopatka) 3-4 ząbki czosnku 1 łyżeczka przyprawy do mięsa mielonego 1 łyżeczka przyprawy do mięsa wieprzowego 1 łyżeczka przyprawy do mięsa np. do gyrosa 1 łyżeczka majeranku 0,5 litra rosołu (może(...)Mięso mielimy, dodajemy zmiażdżone ząbki czosnku, ryż, przyprawy i ewentualnie doprawiamy solą. W każdy liść wkładamy porcję farszu i zwijamy (w podobny sposób jak krokiety), układamy ściśle obok siebie w naczyniu żaroodpornym. Gdy gołąbki już są w naczyniu przykrywamy je pozostałymi liśćmi kapusty (ma to uchronić gołąbki przed ewentualnym przypaleniem) i zalewamy rosołem. Przykrywamy pokrywką i wkładamy do nagrzanego piekarnika

Rozpustne gotowanie
Pieczone ziołowe podudzia kurczaka w cytrynie i czosnku 169

niektórzy wolą jedynie w soli i pieprzu. Pomysłów na pieczone części kurczaka jest bardzo wiele. Można je także podawać na słodko z żurawiną lub wytrawnie z winem. Pieczone części kurczaka pasują nie tylko do klasycznych ziemniaków, także do ryżu, wszelakich kasz, makaronów. Można je podawać na różne sposoby i to jest właśnie w nich fajne. Jeśli(...)Polej sokiem z cytryny i przemieszaj dokładnie mięso, tak by obtoczyły go równo przyprawy. Odstaw na noc. Jeśli nie masz czasu odstaw chociaż na godzinę pod przykryciem w lodówce. Podudzia ułóż w naczyniu żaroodpornym, powtykaj gdzieniegdzie plasterki czosnku, polej wodą z dodatkiem cukru. Na wierzch ułóż łyżkę masła. Piekarnik rozgrzej do 190C, piecz na środkowej półce bez termoobiegu około godziny

Zasmakuj Kuchni
Udka z kurczaka z sosem miodowo-musztardowym 402

klimatach kuchni południowoeuropejskich. W rzeczywistości w ten sposób możemy przyrządzić również inne niż nogi (udka) części kurczaka – zarówno piersi jak i skrzydełka. Może to jedynie wymagać weryfikacji czasu pieczenia mięsa. A żeby było jeszcze ciekawiej, tak zamarynowany kurczak idealnie nadaje się do grillowania – i zapewne pojawi się na naszym blogu również i w tej wersji, wówczas jednak z zupełnie innym(...)większej misie, w której swobodnie zmieści się mięso z kurczaka, sporządzamy marynatę mieszając dokładnie jej płynne składniki (miód, musztardy, oliwę) i dodając w międzyczasie przyprawy: tymianek, cząber, paprykę, imbir i sól. Jeśli dysponujemy całymi nogami z kurczaka, dzielimy je na pół w stawie. Mięso płuczemy pod zimną wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. Mięso dokładnie nacieramy marynatą i pozostawiamy zanurzone

Kulinarna Pokusa
Łosoś z gotowanymi warzywami i pieczonymi ziemniakami 281

wymagają pieczenia przez 30-40 minut. Przygotowujemy je zgodnie z naszym ramowym przepisem na pieczone ziemniaki : obieramy lub oskrobujemy, dzielimy każdy na kilka mniejszych kawałków, posypujemy solą i pieprzem oraz skrapiamy 3-4 łyżkami oliwy. Wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczemy do miękkości kilka razy odwracając. W międzyczasie przygotowujemy łososia i warzywa. Kawałki ryby posypujemy(...)masłem i koperkiem. Na średnim ogniu rozgrzewamy „na sucho” patelnię grillową. Łososia kładziemy mięsem do dołu i grillujemy przez 7-8 minut. Następnie odwracamy skórą do dołu i smażymy kolejne 7-8 minut. Z gotowego mięsa zdejmujemy ostrożnie skórę. Podajemy od razu z gotowanymi warzywami, pieczonymi ziemniakami oraz masłem ziołowym. Przez Krystian Kulinarna Pokusa/div> #gallery-131 {margin: auto;} #gallery

Kulinarna Pokusa
sernik z marcepanem na pierniczkach pieczony... 191

białości i spienienia dodać zmielony na drobnym sitku w maszynce do mięsa twaróg, wsypać budyń, kaszę manną, wlać olej, i kawałeczki posiekanego marcepanu, mikserem połączyć składniki bez długiego mieszania masę serową wlać do formy, z dwa razy stuknąć o blat stołu, aby odpowietrzyć masę piec w nagrzanym piekarniku na 190C, grzanie góra/dół około 60 minut, do suchego patyczka

W Mojej Kuchni Lubię
Kotleciki wieprzowe z płatkami owsianymi w sosie pomidorowym 138

smaku i gotujemy jeszcze chwilę. Ser ścieramy na tarce.  Z mięsa formujemy małe kotleciki, nieco większe od orzecha włoskiego. Obtaczamy w mące i smażymy chwile z każdej strony na oleju. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy sosem pomidorowym i wkładamy do piekarnika na około 25- 30 min. Pieczemy w temp, 180C. Kilka minut przed końcem posypujemy startym serem.  Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
dynia podwójnie nadziewana 125

ugnieść. Cebulę posiekać, wrzucić na rozgrzaną na patelni oliwę, zrumienić, dodać mięso, usmażyć, doprawić, dodać przecier pomidorowy. Nadzienie mięsne wyłożyć na warstwę serową. Wyrównać wierzch. Połówki dyni włożyć do żaroodpornego naczynia. Wlać ok 1 cm wody, przykryć (np folią aluminiową), wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piec około godziny

6niebo
Polędwica wieprzowa – warkocz z kaparami i cebulą 347

rozmaryn, lub inne zioła, które akurat mamy. Za pomocą wykałaczki łączymy mięso i pleciemy warkocz. Gotowe warkocze obsmażamy z każdej strony na patelni, układamy w naczyniu żaroodpornym z kaparami i pokrojoną cebulą. Skrapiamy danie oliwą i pieczemy przez ok 15-20 minut w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku. Smacznego

MarcinChef
LECZO Z MIĘSEM MIELONYM Z INDYKA 230

ósemki. Paprykę połóż na folię, obok cukinię i cebulę. Piecz 15-20 min w 230 st. C. Po 10 min odwróć paprykę, cukinię i cebulę zamieszaj. Mięso podduś podlewając wodą na niepełnej łyżce oleju, dodaj koncentrat i czosnek, dopraw wybranymi przyprawami. Paprykę po wyjęciu z piekarnika zawiń w folię, obierz i usuń pestki. Pokrój na kawałki. Wymieszaj

Vroblewska-fitlife
Szaszłyki z kurczaka w sosie miodowo-sojowym 240

chili PRZYGOTOWANIE W misce mieszamy sos sojowy, miód, sezam i chili. Mięso z udek kroimy w paski i macerujemy w sosie przez pół godziny w lodówce. Nabijamy na 8 namoczonych wcześniej w wodzie patyczków. Grillujemy w piekarniku lub na grillu przez około 12 minut (przekręcając w połowie pieczenia). Podajemy z ulubionymi dodatkami na ciepło lub na zimno. Doskonałe do obgryzania

Moje Kuchenne Rewelacje
Jajka po szkocku 175

oliwa do posmarowania Jajka po szkocku - jak zrobić? 4 jajka ugotować na twardo. Mięso mielone przyprawić solą, pieprzem, papryką, kminem, tymiankiem, oregano i czosnkiem. Wyrobić dłonią, by wszystkie przyprawy równomiernie wniknęły w mięso. Dodać 1 niewielkie jajko i bułkę tartą. Wyrobić do połączenia składników. Mięso podzielić na 4 równe części. Każdą część rozpłaszczyć w dłoni (lub na rozłożonej folii spożywczej(...)znalazło się w środku i nie było go widać. Jeśli mięso będzie się zbyt kleić do rąk, oprószyć je lekko bułką tartą, łatwiej będzie je wtedy uformować. Uformowane jajka umieścić w blaszce wyłożonej papierem po pieczenia. Z wierzchu naoliwić je delikatnie pędzelkiem. Jajka po szkocku piec w piekarniku w temperaturze ok. 180'C przez 30 minut lub do zarumienienia

Moje Qulinaria
Esencjonalne ragu z kaczki / Duck ragu 177

czym dodaj pomidory, liście laurowe, gałkę muszkatołową i rozdrobnione mięso z kaczki. Dopraw solą i pieprzem, wymieszaj, doprowadź do wrzenia, przykryj i włóż do piekarnika. Jeżeli nie posiadasz patelni dostosowanej do zapiekania w piekarniku, na tym etapie przełóż ragu do naczynia żaroodpornego i włóż przykryte do piekarnika. Piecz przez 35-45 minut, aż gulasz zgęstnieje. Podawaj z makaronem, posypane pietruszką

karmelowy
Włoski smak warzyw z kurczakiem, makaronem i chipsami z jarmużu 157

delikatnie mieszamy. Jarmuż przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 6 -8 min w rozgrzanym piekarniku do 150°C. Jarmuż ma być chrupiący. Filet z kurczak myjemy i kroimy na średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej warzywa włoskie jednocześnie z mięsem. W tym samym czasie makaron gotujemy na al dente w lekko osolonej

Moniki Smakołyki

Proponowane wyszukiwania