mięso pieczone w piekarniku - 6000 przepisów (strona:156/400)

Kaczka pieczona z jabłkami i majerankiem 194

miniony weekend zaszaleliśmy: na stół wjechała pieczona kaczka wypchana aromatycznymi jabłkami. Przyzwyczajeni do kurczaka lub indyka nie bardzo wiedzieliśmy czego spodziewać się po upieczeniu kaczki - czy będzie nam smakowało kacze mięso, czy w ogóle pomysł napychania jej jabłkami jest dobry, czy ptak za bardzo się nie wysuszy w piekarniku. I wiecie co? To był strzał w dziesiątkę! Po prostu(...)blachę do pieczenia ( piersiami na dół, aby nie wyschły podczas pieczenia ) i pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C przez około 2 godziny. 6. Godzinę przed końcem pieczenia dokładamy na blachę umyte ziemniaki. 7. W trakcie pieczenia co jakiś czas wyciągamy z pieca kaczkę i polewamy ją tłuszczem, który się z niej wytapia. Pieczoną kaczkę podajemy na półmisku

W kuchni Katie
WOŁOWY GULASZ PIECZONY Z WINEM 146

Pyszny, rozgrzewający gulasz pieczony w piekarniku z czerwonym winem. Bogaty w smaku, prosty w przygotowaniu i bardzo dobry do odgrzewania. Przepis nie jest trudny i przydaje się, kiedy nad obiadem nie chcemy lub nie możemy spędzać wiele godzin. Najlepiej smakuje z kromką razowego chleba i surówką ze świeżych pomidorów. Będzie równie dobry z kaszą gryczaną lub ziemniaczanym puree. SKŁADNIKI(...)starty czosnek, smażymy 1 minutę. Dodajemy obsmażone mięso i 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego. Chwilę smażymy i stopniowo dolewamy wino (tak, aby gulasz cały czas się gotował), a na koniec także gorący bulion lub wodę. Mieszamy. Przekładamy wszystko do żaroodpornego garnka lub formy. Przykrywamy pokrywką lub folią aluminiową. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika. Pieczemy około 2-3 godziny. W międzyczasie 3 razy

cool and minty
PIERŚ Z INDYKA PIECZONA Z WINOGRONAMI I CZOSNKIEM, PODAWANA Z KARMELIZOWANYMI WARZYWAMI. 153

też, gdy potrawy praktycznie robią się same, dlatego najczęściej stawiamy na pieczenie 'ptaka' w naczyniu żaroodpornym. Nie możemy jednak być monotematyczne, więc... eksperymentujemy. I tak powstało to cudo - indyk pieczony w ziołach i czosnku z winogronami i leniwymi pierogami przykrytymi serową kołderką, a aby nudno nie było - podawany ze słodo-ostrymi warzywami karmelizowanymi. Opisać Wam to danie jednym słowem(...)mieszamy z bazylią i olejem, obtaczamy w tym dokładnie indyczka, przekładamy go do naczynia żaroodpornego i posypujemy pieprzem ziołowym. Dobrze jest zostawić go w tej mieszance aby mięso przeszło smakiem.Indyk ląduje w piekarniku (180 stopni, góra-dół, termoobieg). W czasie gdy nasz indor będzie nabierał smaku, zajmiemy się warzywami.Z marchewki tworzymy tasiemki, kroimy papryki i cebulę. W garnku roztapiamy masło

Wypisz Wymaluj
Burger paleo z hummusem z buraka i karmelizowaną gruszką 111

gram) czosnek oliwa cebula buraki pomidor pieczarki portobello sos tahini musztarda Dijon pieprz sól sos worcestershire jajka miód sałata Przygotowanie: Burgery: Cebulę drobno kroimy i dorzucamy do naszego mięsa mielonego. Dodajemy łyżkę musztardy Dijon, wciskamy dwa ząbki czosnku, dodajmy łyżkę sosu worcestershire, żółtko oraz sól i pieprz do smaku. Formujemy dwa duże burgery i odkładamy do lodówki na 30minut. Pieczarki(...)blasze do pieczenia i wkładamy do piekarnika na 30minut w 180 stopniach. Czekamy, aż zrobi się bardzo miękki. Gdy burak ostygnie miksujemy go w blenderze dodając do niego kolejno: 2 łyżki sosu tahini, łyżeczkę kminku, ząbek czosnku, łyżkę oliwy i łyżeczkę octu jabłkowego. Burgery cześć 2: Rozgrzewamy patelnię grillową, a jeszcze lepiej klasycznego grilla, wrzucamy mięso na rozgrzaną patelnie

PaleoLife
Pieczona gęś w soku jabłkowym 138

święta ale jeszcze nie mam pomysłu jak ją przygotować. Może Wy macie jakieś pomysły? Niestety z wierzchu troszkę przypaliły mi się zioła. Dlatego pod koniec pieczenia warto przykryć mięso folią aluminiową szczególnie nóżki i skrzydełka.Składniki:1 gęś (ok 2 kg)sól, pieprz2 ząbki rozgniecionego czosnku1 łyżka suszonego majeranku1 łyżeczka suszonego cząbrukilka kulek jałowca400 ml soku jabłkowegoGęś myjemy i osuszamy(...)Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 220 i pieczemy przez 30 minut. Po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni a po godzinie do 160. W sumie pieczemy minimum 2 h do 2,5 h. W trakcie pieczenia gęś często polewamy utworzonym sokiem z dnia brytfanny. Podajemy z kaszą gryczaną oraz z buraczkami albo kiszonymi ogórkami. Smacznego! :)pieczona gęś

Bon Appetit Małgorzaty
SCRAB CAKES – ODDWORLD ABE’S ODDYSEE – buraczane paszteciki z awokado i piersią z kurczaka 224

talerzem. Odstawiamy w ciepłe miejsce do czasu podwojenia jego objętości czyli ok. 30-50 min (jak macie zimno w kuchni lub Wam się spieszy to włączcie na 1 min piekarnik na 50 stopni, wyłączcie i wstawcie do niego ciasto przy uchylonych drzwiczkach).   4. MONTAŻ (10 min) Gdy ciasto podwoi swoją objętość, możemy zacząć sklejać paszteciki.   Blat oprószamy mąką(...)drobno nożem lub zblendować). Do miski dodajemy podsmażone mięso z cebulą i czosnkiem. Dorzucamy do tego drobno posiekaną natkę pietruszki oraz wyciskamy sok z cytryny – mieszamy i próbujemy. Jeśli potrzeba dodajcie jeszcze soli, pieprzu lub chili – farsz musi być wyrazisty.   5. PIECZENIE (15 min) Paszteciki wkładamy do rozgrzanego piekarnika (150 stopni, opcja góra i dół) i pieczemy do momentu

Nerds Kitchen
Piersi z kurczaka w curry 159

Piersi, które marynują się całą noc w aromatycznych przyprawach, pieczone w rękawie. Mają piękny kolor i są niezwykle aromatyczne. Bardzo delikatne w smaku i lekkostrawne. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments)},i[r].l=1*new Date();a=s.createElement(...)każdą oliwą lub olejem. Ja użyłam aromatycznego oleju z marynowanej, pieczonej papryki. Wstawiamy miskę z mięsem do lodówki na całą noc, szczelnie przykrywając folią spożywczą. Na drugi dzień wkładamy piersi  wraz z marynatą do  rękawa foliowego i wlewamy około łyżeczki sosu sojowego. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni na 25 minut. Podajemy z surówkami i ziemniakami

Kulinarne przemyslenia
Gorące papryki 152

następnie warstwę mięsa i znowu  ryżu  i  mięsa. po wierzchu posypujemy startą mozzarellą i przykrywamy odciętym wierzchem papryki. Tak robimy z każdą papryką, aż do wyczerpania farszu. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na 40-45 minut. Papryka musi w trakcie pieczenia lekko się pomarszczyć, wtedy będzie miękka. Danie podajemy gorące

Kulinarne przemyslenia
Rejbak kurpiowski - „Polska do zwiedzenia/zjedzenia” 170

pieczona w piecu. Ja przedstawię przepis z moich rodzinnych stron, tak jak było to danie przygotowywane w moim domu. Składniki: 2 kg ziemniaków 1/2 kg wędzone boczku 1 cebula złota 2 jajka 2 łyżki mąki 1/2 szklanki gorącego mleka przyprawy: sól, pieprz czarny  olej i bułka tarta do blaszki do pieczenia Sposób przygotowania:   Przygotowanie: 45 min, pieczenie(...)durszlaku lub si tku . Do startych ziemniaków wbić jajka , dodać usmażone mięso wraz z cebulką , dodać mąkę, doprawić solą i dużą ilością pieprzu, a następnie dokładnie wymieszać. Na koniec wlać gorące mleko, jeszcze raz wymieszać. Masę wylać na wysmarowaną tłuszczem i bułką tartą blaszkę. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 1 godzinę. W trakcie pieczenia można obniżyć temperaturę

Projekty ze smakiem
Rolada z ciasta francuskiego z kurczakiem i kapustą 428

szczypior drobno kroimy i odrobinę solimy. Po czym warzywa wykładamy na mięso. Tak jak na zdjęciu poniżej. Ciasto ciasno zwijamy jak roladę. Następnie nacinamy ciasto, aby po upieczeniu się łatwiej kroiło i nie kruszyło się tak mocno. Ciasto wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 C ok. 40-50 min. do ładnego zrumienienia. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Soczysta pieczeń schabowa z koprem włoskim 133

olejem i nacieramy schab. Obwiązujemy sznurkiem.  Na rozgrzanej patelni obsmażamy mięso na rumiano z każdej strony, przekładamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy pokrojony w paski koper włoski, kilka gałązek rozmarynu, zalewamy winem. Papier do pieczenia moczymy w wodzie, Przykrywamy naczynie. Całość zapiekamy 30-35 min w piekarniku rozgrzanym do 190°C. st1\:*{behavior:url(#ieooui) } /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style

R'n'G Kitchen
Udka pieczone w majonezie i ketchupie 169

znajdziecie również inne przepisy na mięsa.  Polecam  Składniki 6 udek z kurczaka 3 łyżki majonezu 3 łyżki ketchupu sól pieprz Udka oprószyć solą i pieprzem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i posmarować każdy kawałek majonezem. Całość polać ketchupem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 45 minut.  udka pieczone w majonezie i ketchupie

O kuchni z uczuciem
Burgery z grillowanym serem, czerwoną porzeczką i szpinakiem 169

trwać 1-2 godziny. Wyrośnięte bułeczki smarujemy śmietanką i posypujemy sezamem. Pieczemy 20 minut w 200 stopniach. Po upieczeniu przykrywamy ściereczką.  Mięso grilllujemy po 5 minut z każdej strony. Serek układamy na ruszcie i grillujemy aż będzie miękki. Bułki przekrawamy na pół, możemy je podgrzać w piekarniku. Ja jednak nie czekałam, aż wystygną- kroiłam je jeszcze ciepłe. Na pieczywie

Wrzosowa Polana
Gołąbki w skórkach 232

przyprawiamy solą, pieprzem ziołowym i papryką. Kapustę drobno kroimy. Łączymy ryż, mięso i kapustę. Doprawiamy do smaku i mieszamy. Nakładamy na skórki. Zawijamy. Układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Pieczemy pod przykryciem 45 minut w temperaturze 180 st. C  oraz dodatkowo 15 minut bez przykrycia. Można w piekarniku razem upiec ziemniaki. Wystarczy podzielić, dodać sos, surówkę i gotowe. Smacznego

Maminek kulinarny
Zrazy z mięsa mielonego 150

ogórki, ziemniaki, cebulę i boczek kroimy w słupki. Na dłoni układamy porcję mięsa i zgniatamy na duży placek, na nim układamy po kawałku pokrojonych i warzyw i boczku, zawijamy formując owalny kotlet. Zrazy podsmażamy na patelni z olejem, przekładamy do naczynia żaroodpornego i bez przykrycia pieczemy w piekarniku w temperaturze 170 st. C przez ok. 25 minut. Podajemy z dowolnym

Maminek kulinarny