przygotowując keto zupę rybną jak najbardziej możecie dostosować selekcję ryb do własnych upodobań. Zamiast łososia można dać pstrąga, zwłaszcza tęczowego, a zamiast mintaja – jakąkolwiek inną rybę o białym mięsie (miruna, dorsz, halibut, itp.). Zaletą tej zupy jest tak naprawdę to, że można do niej powrzucać cokolwiek, a i tak się uda… W sumie to trochę taka ryba “po grecku(...)porcji Calories 187 kcal Author Modern Cavegirl Ingredients 300 g fileta z łososia lub innej ryby o różowym mięsie 300 g fileta z mintaja lub innej ryby o białym mięsie 3 łodygi selera naciowego 1 cebula 3 ząbki czosnku duże 1 marchewka (opcjonalnie
Modern Cave Girlkurek 150 ml słodkiej śmietany 30% 0,5 kostki masła sól, pieprz mielony Karkówkę cielęcą trzeba podzielić na porcje, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem.Nie solić i nie dawać pieprzu przed obsmażeniem. Na patelni rozgrzać ale nie przypalić połowę masła i obsmażyć mięso. Na drugiej patelni podsmażyć kurki z cebulą pokrojoną w kostkę.Połączyć z mięsem.Wszystko podlać niewielką
Co w garnkach piszczymasła 2 szklanki mąki + mąka do podsypania 1 jajko 1/2 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki mielonego pieprzu Składniki na farsz: 20dkg boczku wędzonego 1 cebula 10dkg pieczarek 20dkg kapusty kiszonej 2 ugotowane i ostudzone ziemniaki (mogą być z wczorajszego obiadu) 20dkg pieczonego, smażonego lub gotowanego mięsa (najlepiej wieprzowego lub mieszanego – może być z wczorajszego obiadu) Przyprawy: sól, pieprz, majeranek
Blog z Apetytemsuszonych moreli i śliwek MARYNATA: 3 łyżki oleju rzepakowego 1/2 łyżeczki grubo mielonego pieprzu(albo z moździerza) 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki papryki 1 łyżka przetartego w dłoniach majeranku 2 ząbki czosnku roztartego z odrobiną soli WYKONANIE: wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać, mięso oczyścić z błon(ale tłuszczyk,jeśli jest-zostawić), nakłuć głęboko widelcem i natrzeć mocno marynatą, zawinąć
Kuchnia Beatycukier – 1 łyżeczka (ok. 5g) sól, pieprz olej do smażenia Dodatki: Białko: mięso drobiowe, wołowe, płatki drożdżowe, tofu, granulat sojowy Strączki: soczewica, fasola, ciecierzyca Korzenie: marchewka, seler naciowy Zielone: świeży szpinak, jarmuż, kapusta pak choi, liście botwiny Zioła: bazylia, tymianek, oregano, papryka mielona, majeranek, cynamon Dzieci: po 6 miesiącu możesz podać ten sam sos, tylko odlej porcję
wiecejwarzyw.plmięs w naszym domu. Dobrze przyprawiona, chrupiąca skórka a w środku soczyste mięso. Są podawane najczęściej jako danie główne z ziemniakami lub ryżem, a całość dopełnia surówka ze świeżych warzyw. Składniki: 4 udka z kurczaka 1/3 łyżeczki soli 1/3 łyżeczki pieprzu grubo mielonego 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1/2 łyżeczki ostrej papryki
Życie zaczyna się w kuchnigotowania 10 minut Składniki Burgery 5 bułek z kalafiora przygotowanych wcześniej 400 g wołowiny mielonej 1 pomidor 5 plastrów boczku 5 liści sałaty lodowej sól, pieprz, tabasco Sos (opcjonalnie) 2 łyżki musztardy 2 łyżki ketchupu (uwaga na węglowodany!) 1 łyżka sriracha (opcjonalnie) Sposób przygotowania Mięso przyprawić solą, pieprzem oraz kilkoma kroplami tabasco. Podzielić na 5 porcji i uformować płaskie
Modern Cave Girlidealna do dań obiadowych, szczególnie zimową porą, ale także świetna do grillowanego mięsa, od wielu sezonów króluje na naszym stole. Składniki: 8kg ogórków 1kg cebuli 1kg czerwonej papryki 1kg marchewki 9 łyżek soli Zalewa: 2 szklanki octu 1 szklanka cukru 20g pieprzu mielonego 4 łyżeczki ostrej papryki 9 ząbków czosnku po 1 łyżce oleju
Szalona Kuchnia Ewelinymięsem na blogu. W czołówce oczywiście kurczak. Przyznam się, że rzadko jem mięso, znacznie częściej dania z warzywami. Gulasz z kurczaka z ciecierzycą w pomidorach Gulasz z kurczaka z kaszą jęczmienną Sałatka Cezar z kurczakiem Spaghetti z grillowanym kurczakiem i cukinią Kotlety mielone z czosnkiem i pecorino Grillowane kotleciki wieprzowe z oliwkami i cukinią
Moja smaczna kuchniaprzyprawą do drobiu z każdej strony. Jajka dobrze roztrzepać z mąką, mlekiem, solą, pieprzem mielonym na gęste ciasto. Kotlety zamaczać w cieście, na gorącym oleju smażyć rumiane kotlety. Podawać z ziemniakami tłuczonymi i mizerią - pierś z kurczaka jest szybkim daniem obiadowym w cieście naleśnikowym mięso jest soczyste, kruche, smaczne.........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięwytrącił , inaczej placki podczas smażenia mogły by się rozpadać . Wsypujemy przyprawy , czosnek , gałkę , paprykę mieloną , czosnek niedźwiedzi , cukier i sól do smaku . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dodajemy także pokrojony w średniej wielkości kostkę i lekko posolony , schab . Nie można kroić na zbyt małe kawałki, bo mięso zrobi się suche po usmażeniu . Mieszamy , następnie wlewamy roztrzepane jajka i mąkę , ponownie mieszamy
Ogrodnik w podróży