mięso mielone - 22854 przepisów (strona:988/1524)

Czosnek niedźwiedzi – moje wiosenne przetwory :) 176

górę nalewamy oliwy i zakręcamy słoiczek. Taką miksturę możemy używać do sałatek, dań z makaronu, mięsa, masła, serków, do jajek faszerowanych itp. Pesto z liści czosnku niedźwiedziego 1 szklanka posiekanych liści czosnku niedźwiedziego 40 g świeżo startego parmezanu 40 g orzeszków piniowych świeżo mielony pieprz 50 ml dobrej oliwy z oliwek 15 ml oleju lnianego Wszystkie składniki miksujemy

Mój pomysł na
Tuszonka z łopatki 160

MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 13 g/kg -łopatka -pieprz czarny mielony 2 g/kg -liść laurowy mielony 1 g/kg -cebula suszona 4 g/kg lub świeżej cebuli plasterek grubości 0,5 cm na słoik/puszkę 300 g -szybkowar -słoiki/puszki -zamykarka do puszek WYKONANIE Mięso tniemy w kostkę około 3,4 cm i peklujemy 48 godz. Po tym czasie dodajemy cebulkę

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Krążki cebulowe(onion rings) 144

popularna przekąska w Ameryce. Podawane mogą być z rożnymi sosami, mogą być dodatkiem do różnych mięs ale doskonale smakują same. Proste i łatwe w przygotowaniu. Składniki 3 cebule 250 ml gazowanej wody tarta bułka lub pokruszone płatki kukurydziane 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka … Czytaj dalej Krążki cebulowe(onion rings

gotuj ze mną
GRILLOWANY KURCZAK Z KUSKUSEM 127

dwóch osób 200g fileta z kurczaka marynata: 2 łyżki oliwy sól szczypta kurkumy ząbek czosnku mielony imbir tak z pół łyżeczki mała cukinia 2 łodygi selera naciowego szklanka kaszki kuskus bulion drobiowy sól łyżeczka oliwy natka pietruszki WYKONANIE Na początek przygotowujemy marynatę do mięsa czyli oliwę wlewamy do garnuszka dodajemy czosnek,sól,kurkumę i imbir.Mieszamy.Taką marynatą nacieramy pokrojone

Mała w garnku miesza
Gulasz wieprzowy z kurkami 157

Składniki: 600 g karkówki wieprzowej 200 g świeżych kurek 3-4 ząbki czosnku sól, świeżo mielony czarny pieprz, przyprawa warzywna bez glutaminianu sodu, zioła prowansalskie 3 gałązki natki pietruszki olej do smażenia 2/3 szklanki słodkiej śmietanki 18% 2 łyżka mąki sok z cytryny Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Przyprawić solą i pieprzem, obsmażyć na 3 łyżkach oleju. Przełożyć

Czerwień i błękit
Kotleciki mielone z żurawiną 125

bułka kajzerka 1,5 szklanki mleka 1 jajko 2 łyżeczki majeranku 120g  żurawiny do mięs i serów Stovit sól pieprz olej rzepakowy bułka tarta do obtoczenia kotlecików Wykonanie: 1. Filet, szynkę, cebulę, czosnek i bułkę wcześniej namoczoną w mleku zmielić maszynką do mielenia. Dodać jajko, majeranek i całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę, doprawić do smaku solą i pieprzem

Szalona Kuchnia Eweliny
Pałki z kurczaka pieczone z warzywami 177

obiad proponuję pyszne podudzia z kurczaka pieczone z warzywami. Potrawa nie wymaga dużego nakładu pracy. Mięso i warzywa po zamarynowaniu wystarczy włożyć do piekarnika i upiec. SKŁADNIKI: 8 podudzi z kurczaka, 500g ziemniaków, 2 marchewki, 1 cebula, 200g pieczarek, 2 łyżeczki wędzonej papryki mielonej, 1 łyżeczka tymianku, 1,5 łyżeczki pieprzu, ½ łyżeczki soli, 5 łyżek oleju, PRZYGOTOWANIE: 1. Ziemniaki

Tradycyjna kuchnia Kasi
GOFRY PIZZOWE Z KURCZAKIEM, SEREM I KUKUKURYDZĄ 235

oraz przyprawami. Dodajemy mleko roztrzepane z jajkiem. Wrzcamu odsączoną z zalewy kukurydzę, pokroje w kostk mięso oraz starty ser. Dodajemy posiekany szczypiorek i wszystko razem dokładnie mieszamy. Pieczemy w maksymalnie nagrzanej gofrownicyna rumiano. Podajemy na gorąco z przygotowanym wczesiej jakiem po benedyktyński, świeżo mielonym pieprzem i ziolami. Smacznego

Ostra na Słodko
Przepyszny obiad ze schabu, inaczej 174

oliwy. Na gorącą patelnię wrzucić plastry schaby i obsmażyć. Schab musi zmienić kolor, zamknąć pory mięsa. W ten sposób nie będzie suche. Nie musi być brązowe, tylko lekko przyrumienione. Zdjąć z patelni i położyć do żaroodpornego naczynia. Doprawić dopiero teraz solą i świeżo mielonym pieprzem. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na patelni roztopić pozostałe masło i obsmażyć cebulkę

Kuchnia Pokoleń
szybkowar-galaretka wieprzowa... 177

zasyczeniu pary gotować na srednim ogniu 100 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie wystudzone mięso wyjąć na talerz, dokładnie obrać z kości, chrząstek, ostrym nożem posiekać na desce, wkładać do garnka dodać pokrojone drobno marchewki, kawałek selera, pietruszkę, wlać wywar, doprawić pieprzem mielonym, przyprawą w płynie, octem winnym i krótko zagotować galaretkę nalewać do miseczek czy innych pojemniczków

W Mojej Kuchni Lubię
Polędwiczka pod zieloną kruszonką 293

natki pietruszki duża garść świeżego szpinaku baby 1 czubata łyżeczka miękkiego masła sól morska, świeżo mielony pieprz Polędwiczkę oczyszczamy z ewentualnych błon. Nacieramy ją wyciśniętym ząbkiem czosnku (gdy używamy dwóch polędwiczek, potrzebujemy dwóch ząbków). Jeśli mamy czas, to na ok. 4 godziny zalewamy mięso czerwonym, wytrawnym winem. Możemy jednak pominąć ten etap. Po namoczeniu mięso wycieramy papierowym ręcznikiem. Przygotowujemy

Poezja smaku
Gulasz z polędwiczki z batatami 137

polędwiczki wieprzowej duża cebula 3 łyżki koncentratu pomidorowego duży batat papryka czerwona sól, pierz, mielona papryka słodka i chilli kilka ziaren ziela angielskiego, 2 liście laurowe natka pietruszki 2 łyżki oleju Polędwiczkę, batata i paprykę pokroić w grubą kostkę, a cebulę posiekać.  Mięso oprószyć przyprawami i podsmażyć na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Przełożyć je z patelni

wyzwania kuchenne
Gulasz z polędwiczki z batatami 146

polędwiczki wieprzowej duża cebula 3 łyżki koncentratu pomidorowego duży batat papryka czerwona sól, pierz, mielona papryka słodka i chilli kilka ziaren ziela angielskiego, 2 liście laurowe natka pietruszki 2 łyżki oleju Polędwiczkę, batata i paprykę pokroić w grubą kostkę, a cebulę posiekać.  Mięso oprószyć przyprawami i podsmażyć na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Przełożyć je z patelni

wyzwania kuchenne
Zupa klopsikowa 183

Propozycja na szybki i smaczny obiad dla każdego.  Skład: 0,5 kg mielonej łopatki, 0,75 kg warzyw, 3-4 litry wody, jajko, sól, pieprz, ziele, liść, koperek. Warzywa gotujemy i doprawiamy solą i pieprzem, dorzucamy 4 ziela, 2 liście.  Mięso doprawiamy, dodajemy jajko i lepimy klopsiki. Do gotującej się zupy wkładamy polepione mięso, gotujemy parę minut

chleba naszego
Polędwiczka wieprzowa po grecku i recenzja "Filozofii smaku" Teo Vafidisa 169

tarta mozzarella z braku laku dała radę :) ale kolejnym razem będzie halloumi ) sól morska, świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Polędwiczkę oczyszczamy z błon i kroimy w paski i oprószamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w paski, dymkę siekamy. Na oliwie podsmażamy mięso, dodajemy dymkę i paprykę, a następnie pieczarki. Doprawiamy do smaku. Dusimy razem przez 5 minut

Moje Kuchenne Rewelacje
Bezglutenowe kotlety rybne w sosie pomidorowym 159

płatów rybnych 1 duże jajko 2 łyżki mąki kukurydzianej czy bułki bezglutenowej lub lnu mielonego 2-3 łyżki płatków owsianych sól, pieprz, sok z cytryny cebula i 4 ząbki czosnku tłuszcz do smażenia, mąka gryczana Przygotowanie: Rozmrożone płaty rybne zmielić, jeśli trzeba mięso odcisnąć Dodać do masy jajko, mąkę, płatki Cebulę i czosnek pokroić drobno i przesmażyć, dodać

Proste Potrawy
Schab gotowany - pięciominutowy 888

litry wody 2 łyżki soli morskiej 1 łyżka cukru 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu czarnego 1 łyżeczka ziaren pieprzu kolorowego 2 duże ząbki czosnku 2 łyżki majonezu 4 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżeczka nasion kolendry Sposób przygotowania : Mięso myjemy,oczyszczamy i odkładamy do lodówki. Wszystkie składniki zalewy umieszczamy  w garnku. Całość zagotowujemy

Kolorowa kuchnia Elki
Medaliony wieprzowe z borowikami na białym winie 180

wytrawnego 100 ml śmietany 18 % 2 ząbki czosnku 1-2 łyżki posiekanego koperku sól świeżo mielony pieprz 2 łyżki masła PRZYGOTOWANIE Polędwiczkę ( w temperaturze pokojowej) kroimy na 2,5 cm plastry, które obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę masła i smażymy mięso na złoto z obu stron. Przekładamy do garnka - najlepiej o grubym dnie. Na patelni rozpuszczamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Kaszanka domowa (parzona) 223

wody Przyprawy -sól nie jodowana 18 g/kg farszu -majeranek 1,5 g/kg farszu -pieprz czarny mielony 2 g/kg farszu -ziele angielski 0,5 g/kg farszu -gałka muszkatałowa 0,5 g/kg farszu -czosnek granulowany 1 g /kg farszu -7 liści laurowych dodanych przy gotowaniu mięsa Wykonanie Całe kupione mięso myjemy pod bieżącą wodą i następnie gotujemy do miękkości oprócz wątroby

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Karminadle z szynką, camembertem i pomidorami 175

Klasyczne karminadle to potrawa kuchni śląskiej, czyli kotlety z mielonej wieprzowiny. Urozmaiciłam je dodając małe kawałki aromatycznej szynki gotowanej, delikatnego klasycznego sera camembert wraz ze świeżo skrojonym czerwonym pomidorem w towarzystwie bazylii i chili. Składniki: 500 g mięsa zmielonego wieprzowego 1 jajko 1 średni pomidor 4 plastry szynki gotowanej (lub innej Waszej ulubionej) 1/3 sera camembert

Zasmakuj Kuchni
Pałki w keczupowej marynacie 196

podudzi z kurczaka, 3 łyżki oleju, 1/2 szklanki ketchupu pikantnego PARCZEW , 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1 łyżeczka rozmarynu, 2 łyżeczki pieprzu, 1/2 łyżeczki soli, 1,5 łyżki masła. PRZYGOTOWANIE: 1. Olej mieszam z keczupem i przyprawami. Do marynaty wkładam podudzia z kurczaka. Mięso nacieram marynatą i odstawiam na godzinę w chłodne miejsce. 2. Mięso razem z keczupową marynatą

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciastka jeżyki 148

również owsiankami) to podkarpacki wypiek z czasów kryzysu. Kiedy w sklepach nie było masła, mięsa ani słodyczy. nasze mamy na różne sposoby radziły sobie z tym deficytem. Masło zastępowały sztuczną margaryną, czekoladę kakao z mlekiem w proszku, cytrynę kwaskiem cytrynowym, a kotlety mielone kotletami z kapusty. Bakalie w PRLu również nie były ogólnie dostępne, ale przed świętami znacznie

Trzeci talerz
KROKIETY Z MIĘSEM I KAPUSTĄ KISZONĄ 218

kapusty kiszonej 1 duża cebula 2 jajka sól,pieprz oliwa dobrej jakości lub rosół Mięso,które wykorzystuję najczęściej pochodzi z rosołu więc starannie muszę go oddzielić od kości.Podsmażam na patelni by nabrało nowego,lepszego smaku i dopiero w takiej postaci go mielę.Cebulkę kroję w drobną kostkę i również rumienie na patelni.Kiszoną kapustę należy podgotować

Niespełnione zdolności kulinarne
Tażin z wołowiny i dyni w sosie z granatu 175

marchewką, czerwoną papryką lub innym warzywem) ½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 2 łyżeczki soli pestki granatu + świeża kolendra do przybrania'; document.write(" "); W szerokim garnku o grubym dnie lub w naczyniu tażin rozgrzewamy smalec (ewentualnie klarowane masło) i podsmażamy cebule pokrojone w kostkę. Dodajemy wszystkie przyprawy oprócz soli, zwiększamy ogień, mieszamy i dodajemy mięso. Obracamy, aby równomiernie się obsmażyło. Wlewamy wodę(...)dodajemy pokrojoną w kostkę dynię i gotujemy jeszcze ok. 40 minut. Tażin najlepiej przygotować dzień wcześniej i odgrzewać. Danie podajemy z kuskusem. Ja 400 g kuskusu przyprawiam solą, łyżeczką mielonej, słodkiej papryki, łyżeczką mielonego kminu rzymskiego, skórką otartą z wyparzonej cytryny i pęczkiem świeżej kolendry. Zalewam wrzątkiem ok. 0,5 cm nad poziom kaszy, mieszam, przykrywam

Poezja smaku
Wegetariańska grochówka 147

dobre serce. Wegetariańska grochówka. Zupa inna niż zwykle. Kremowa, lekko słodka, pełna warzyw i bez mięsa. Polecam! Zmiany są pyszne! Składniki na 5 porcji: 400g grochu łuskanego 2 średnie marchewki 1 mały seler 1 duża cebula 1 średni por suszony majeranek sól świeżo mielony czarny pieprz oliwa z oliwek Sposób wykonania: Groch gotujemy w średnim garnku. Następnie odlewamy nadmiar

Kuchnia Pani Wiosny
Leczo z pieczoną papryką 136

którą nie wszyscy lubią. Poza tym nadaje smaku potrawie. Składniki: 6 papryk ( mieszanych ) 250 gram mięsa z kurczaka pozbawionego kości 250 gram kiełbasy typu śląska 2 cebule 250 gram pieczarek Kilka ząbków czosnku 1 puszka pomidorów z puszki Sól Pieprz Czosnek Papryka słodka mielona Papryka ostra mielona zielona czubruca Wykonanie: Paprykę oczyszczamy, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki

Smaki Ewy
Zupa warzywna z pulpecikami nadziewanymi mozzarellą 119

mnie zacierka babuni) 2 pomidory 1/2 pęczka koperku sól ,pieprz Pulpety: filet indyka (ok. 500 g) 2 łyżki musztardy dijon mozzarella (małe kulki) bułka tarta sól ,pieprz ,mąka ,mielona czerwona papryka Przygotowanie Marchew ,pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kostkę. Razem z pokrojonym w piórka porem ,podsmażamy na maśle i oliwie z oliwek. Zalewamy wodą (tak by wszystkie(...)koniec dodajemy makaron i sparzone ,obrane i pokrojone (bez pestek) ,pomidory.  Filet z indyka mielimy ,mieszamy z musztardą ,solą ,pieprzem i bułką tartą.  Formujemy pulpeciki ,po czym je spłaszczamy i na każdy z nich wykładamy jedną ,osączoną z zalewy kuleczkę mozzarelli. Owijamy mięsem ser i obtaczamy w mące wymieszanej z odrobiną słodkiej papryki  Smażymy na rozgrzanym tłuszczu

R'n'G Kitchen
Pierś kurczaka z curry, zapiekana z porem 500

średniej cytryny 4 łyżki oleju rzepakowego sól morska i czarny pieprz świeżo mielone szczypta kardamonu mielonego 1 łyżka słodkiej papryki w proszku szczypta pieprzu cayenne Piersi przepłukujemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Kroimy je w niezbyt drobną kostkę i odkładamy do miski. Oprószamy mięso dobrze solą oraz pieprzem  każdej strony i mieszamy, by każdy kawałek został

Kuchenna Kontrrewolucya
Kaszotto z kurczakiem, pieczarkami i brokułem 561

przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wymieszać, przełożyć na patelnię i smażyć do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Wszystkie składniki, kaszę, pieczarki, brokuł i kurczaka, przełożyć do garnka lub głębokiej patelni i wymieszać. Kilka uwag: Osobiście użyłam białego pieprzu i szczyptę świeżo mielonego kolorowego. Jeżeli chodzi o doprawienie kurczaka ziołami prowansalskimi, to nie żałujcie tej przyprawy, bo pogłębi

Passions hobbies life
Kacze udka z orientalną nutą 160

łyżki soku z limonki 1 łyżka posiekanego imbiru 2 łyżeczki ziaren kolendry 1 czubata łyżeczka mielonej trawy cytrynowej 2 łyżki oleju Kujawski z papryką ostrą pomidorami, i bazylią Kacze udka natrzeć solą. Na patelni o wysokim brzegu lub w woku rozgrzać olej, obsmażyć mięso na rumiano z każdej strony. Zdjąć z patelni. Wszystkie składniki pasty rozetrzeć razem w moździerzu

Pełny talerz
Kurczak z ananasem + film 166

ząbki czosnku 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oliwy z oliwek kopiasta łyżka mąki pszennej mielona czerwona ostra papryka szczypta cukru sól przepis Umyte piersi odsączamy i kroimy na kawałki lub w większą kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy dłonią z pokrojonym mięsem . Następnie filety oprószamy papryką i mąką ziemniaczaną i mieszamy. Na rozgrzaną oliwę wrzucam kawałki piersi

Smakowite Dania
Pieczona rolada z brzuszka 132

pieczoną roladę z brzuszka wieprzowego. Składniki: 1 kg brzuszka wieprzowego 3 ząbki czosnku słodka papryka mielona sól, pieprz 3 listki laurowe 1 łyżka masła klarowanego Przygotowanie : Brzuszek natrzeć z obu stron solą pieprzem i słodką papryką, odstawić do lodówki na pół godziny, aby mięso przeszło smakiem przypraw. Mięso naszpikować pokrojonymi ząbkami czosnku, zwinąć w roladę, a następnie obwiązać sznurkiem

W kuchennej krainie
Kapusta pekińska zasmażana z cebulką. Pekinka na ciepło. 180

wody i zasmażam aż do miękkości kapusty. Kiedy kapusta juz jest miękka dodaję przyprawy: kminek mielony, roztarty majeranek, czosnek, szczyptę lubczyku, kilka kropel sosu sojowego. Na koniec dodaje sporo koperku. Podaję na ciepło.Taka kapustka pasuje świetnie do każdego obiadu typu ziemniaki i mięso. U mnie dziś podana z ziemniakami purre i pieczonym udźcem z indyka Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Smażony kurczak w stylu azjatyckim Tao Tao 162

fasolki szparagowej 1 szalotka 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka kurkumy 4 ząbki czosnku świeżo mielony pieprz sól himalajska  2 garści czarnych oliwek bez pestek 3/4 szklanki wody 8 łyżek Sosu Słodkiego tao Tao 2 łyżki sosu sojowego z grzybami Tao Tao Przygotowanie: Mięso nacieramy posiekana drobno szalotką i czosnkiem. Posypujemy pieprzem i solą. Odstawiamy na godzinę do lodówki

ClauditteMissCooking
WĘDLINA Z SZYNKOWARA-----la salsiccia CASA 165

soli peklowej 3 łyżeczki żelatyny w proszku 1 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżki przyprawy do mięsa 6 ziaren ziela angielskiego  3 liście laurowe  około 80-100ml wody   pół łyżeczki kolendry Wykonanie : Szynkę umytą i osuszona pokroić w drobną kostkę. Boczek i golonkę mielimy ,Wszystkie skladniki łączymy ze sobą ,doprawiając do smaku. Dodajemy przeciśnięty czasnek. Starannie mieszamy

w mojej kuchni
duszony kurczak na pikantnie "chimichurri"... 151

podsmażać następnie wlać wodę, do smaku można dać maggi i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa można podać z ryżem, ziemniakami..............SMACZNEGO!!! argentyńska przyprawa "chimichurri" Royal Brand - nie zawiera glutaminianu sodu, zawiera liofilizaty, produkt naturalny - skład: papryczka jalapeno, natka pietruszki, czosnek granulowany, pieprz mielony, sól naturalna - opakowanie: 50 gram

W Mojej Kuchni Lubię
Szynka z plastrów mięsa 114

rozbić jak na kotlety schabowe.Wszystkie przyprawy,łącznie z przetartym czosnkiem wsypać do 1/2 szklanki wody wymieszać i wylać na plastry mięsa.Mięso bardzo dobrze wyrobić ręką,aż się będzie kleiło do rąk.Wyrabiać tak jak mielone lub w mikserze na najwolniejszych obrotach.Do szynkowara włożyć woreczek [ ja nie wkładam woreczków] i układać równomiernie plastry,plasterki mocno dociskając jeden

Moje domowe kucharzenie
Najlepsze amerykańskie hamburgery 172

jest rzadkością w tych serwowanych w knajpach, gdzie dominują sałatki i rozmaite sosy odwracające naszą uwagę od smaku „mięsa”. Zdecydowanie polecam !!!   Najlepsze amerykańskie hamburgery Składniki na 4 burgery: ·         400 g dobrej jakości mielonej wołowiny (używam   polędwicy) ·         ½ cebuli drobno posiekanej

Mania Gotowania
Filet z mango w ostro – słodkiej glazurze 191

Lubicie nietypowe połączenia?Np. mięsa z owocami.Ja bardzo!Z wielką przyjemnością „kombinuję” wymyślając coraz to nowe dania , które goszczą potem w mojej kuchni i które wzbudzają zachwyt wśród domowników!Tak było i tym razem!Połączyłam delikatny filet z indyka ze słodkim , a jednocześnie lekko kwaskowatym  , świeżym owocem mango.Niesamowitego smaku i aromatu dodała marynata z curry , chili i pasty(...)łyżeczka* sól – 1 łyżeczka* pieprz mielony – 1 szczypta* papryka chili ( świeża ) – 1 szt* olej rzepakowy – 150 ml SAŁATKA :* ziemniaki – 150 g* pomidory koktajlowe – 100 g* sałata rukola – 2 garści* olej rzepakowy – 100 ml* sól – do smaku* ocet balsamiczny – do smakuSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :MIĘSO :Filet z indyka oczyszczamy , układamy na desce

Ostra na Słodko
Kotlety mielone 134

jajko; - ząbek czosnku; - czerstwa bułka; - pół szklanki mleka’ - bułka tarta; – olej; - sól, czarny pieprz Wykonanie: Mięso zmielić za pomocą maszynki. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Cebule pokroić w drobną kostkę, czosnek zmiażdżyć i przesmażyć na złoty kolor. Do mięsa dodać wystudzoną cebulę, odciśniętą bułkę, jajko, przyprawić solą i pieprzem, formować kotlety, obtoczyć w bułce tartej i smażyć(...)/embed/ajax.php?action=check&recipe=http://dom-agi.pl/kotlety-mielone/&blog=http://dom-agi.pl'; url=url.replace(/#038;/g,''); load(url, function(xhr) { if (xhr.responseText!='Unknown blog') { insertCookd(xhr.responseText); } else { document.getElementById('af50a7f7685a3fb7f51141b748d0710d').innerHTML ='Cook\'d: Skonfiguruj wtyczkę'; } }); Incoming search terms: kotlety domowe kotlety mielone kotlety mielone w szynce you tube The post Kotlety mielone appeared first

dom-agi.pl
Warsztaty "Wieprzowina regionalna" - relacja 172

Złotnickiej Pstrej i Rasie Puławskiej. Omawiane były charakterystyki poszczególnego rodzaju mięsa, sposoby przyrządzania, temperatury pieczenia i stopnie wysmażenia mięsa. Jeśli ktoś wcześniej o tym nie wiedział - a przyznam, że gdy z wieloma osobami rozmawiałam jeszcze kilka tygodni po warsztatach, to nie mieli pojęcia o niektórych rzeczach - to mógł się dowiedzieć, a przede wszystkim przekazać to dalej.  Po warsztatach przyszła

Pasja Smaku
Grillowany kurczak z piekarnika 131

smakuje wyjątkowo. Podczas długiego pieczenia w wysokiej temperaturze mięso robi się kruche, później zamacerowane w sosie barbecue nabiera soczystości. Przepis pochodzi z bloga Thekitchn.com Składniki: 8 pałek z kurczaka (podudzia) Marynata 1 2 płaskie łyżeczki soli 1 łyżeczka suszonej cebuli 1 łyżeczka suszonego czosnku Marynata 2 2 łyżeczki drobno mielonej kawy 2 łyżeczki brązowego cukru 2 łyżeczki wędzonej papryki(...)stopni. Wstaw pałki na środową półkę. Piecz przez 30 minut, następnie przewróć nóżki na drugą stronę. Piecz jeszcze przez 20-25 minut. Krok 3 W czasie, gdy mięso się piecze zrób sos barbecue. Z tego przepisu uzyskasz 11/2 szklanki sosu. Odlej pół szklanki, wlej do rondelka, dodaj łyżkę konfitury i dwa starte ząbki czosnku i podgrzewaj na wolnym ogniu przez

Niedzielny kucharz
Grillowany kurczak z piekarnika 120

smakuje wyjątkowo. Podczas długiego pieczenia w wysokiej temperaturze mięso robi się kruche, później zamacerowane w sosie barbecue nabiera soczystości. Przepis pochodzi z bloga Thekitchn.com Składniki: 8 pałek z kurczaka (podudzia) Marynata 1 2 płaskie łyżeczki soli 1 łyżeczka suszonej cebuli 1 łyżeczka suszonego czosnku Marynata 2 2 łyżeczki drobno mielonej kawy 2 łyżeczki brązowego cukru 2 łyżeczki wędzonej papryki(...)stopni. Wstaw pałki na środową półkę. Piecz przez 30 minut, następnie przewróć nóżki na drugą stronę. Piecz jeszcze przez 20-25 minut. Krok 3 W czasie, gdy mięso się piecze zrób sos barbecue. Z tego przepisu uzyskasz 11/2 szklanki sosu. Odlej pół szklanki, wlej do rondelka, dodaj łyżkę konfitury i dwa starte ząbki czosnku i podgrzewaj na wolnym ogniu przez

Niedzielny kucharz
Konfitura z czerwonej cebuli 168

wzbogaca smak pieczonych mięs, wędlin, serów, a także burgerów. Mam nadzieję, że zrobicie pożytek z tego przepisu przy okazji zbliżającej się Wielkanocy, bo uwierzcie, nie ma lepszego dodatku do świątecznego pasztetu! Składniki: 1 kg czerwonej cebuli 2 ząbki czosnku tymianek (świeży lub suszony) olej do smażenia 6 łyżek octu balsamicznego 3 łyżki miodu sól świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Cebulę(...)będzie miękka dodajemy miód i ocet balsamiczny, mieszamy i gotujemy do momentu, aż ocet się zredukuje. Wystudzoną konfiturę przekładamy do słoika i przechowujemy w lodówce. Podajemy jako dodatek do mięs, wędlin, pasztetów

Smakowity Blog Kulinarny
Makaron kolanka w sosie mięsnym z ziołami i czosnkiem 382

gotujemy około 9 minut - makaron ma być ugotowany al dente.  Łopatkę wieprzową mielimy, podsmażamy na oleju, dodajemy sól, zioła oraz paprykę słodką i podsmażamy 10 minut.  Czosnek obieramy i siekamy przekładamy do malaksera, dodajemy pomidory oraz pieprz i miksujemy na gęsty sos, przelewamy do mięsa, całość mieszamy i podgotowujemy 5 minut. Do sosu dodajemy ugotowany makaron, mieszamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Lniane kotlety z orzechami, morwą, ostrym sosem gryczanym i prażonymi pestkami moreli 171

Lubicie wyzwania? no to proszę... obiad bez mięsa, ryby, laktozy, glutenu, jajek a jednak da Wam dużego kopa energetycznego. Len to nie jest smakołyk lecz dzięki swoim właściwością klejącym świetnie zamyka w formie wegańskiego kotlecika przeróżne smakołyki takie jak orzechy nerkowca czy morwę białą. Możemy go dostać w wygodnej zmielonej postaci. Muszę wspomnieć że len to mistrz we wspomaganiu metabolizmu(...)pokrojoną w kostkę morelę, 100ml wody, miód zagotowujemy chwilę w rondelku. Dodajemy sambal, błonnik jabłkowy, tymianek oraz cytrynę - blendujemy i przeciskamy przez sito do metalowego dzbanuszka z dziubkiem Kotlet: Mielony len mieszamy z wodą aż stworzy się kleista konsystencja, dokładamy nerkowca i morwę, czosnek niedżwiedzi. Doprawiamy sosem sojowym i mieszamy, formując następnie 2 zwarte kotleciki. Smażymy na małym ogniu

Kuchnia PROzdrowotna