mięso mielone - 23354 przepisów (strona:988/1557)

Jak dobrze upiec kaczkę na święta – nasz sprawdzony przepis 306

dobrze upiec kaczkę – żeby mięso było kruche, aromatyczne, mocno wypieczone i z chrupiącą skórką, ale jednocześnie soczyste (za to bez zbędnego tłuszczu) i przesycone aromatem pieczonych jabłek? Mamy patent na pieczenie kaczki, dzięki któremu będziecie mieli święto w domu niezależnie od pory roku. Czas: 3 godziny w tym 2,5 godziny pieczenia Poziom trudności : Łatwe Jak dobrze upiec kaczkę(...)dzieła. Pójdzie gładko – zobaczycie! JAK DOBRZE UPIEC KACZKĘ – WSKAZÓWKI OD NIEDZIELNEGO KUCHARZA Nadziewamy kaczkę jabłkami, żeby podczas pieczenia soki, wilgoć z owoców i cały ich aromat nasycały mięso Przyprawioną i nafaszerowaną kaczkę odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę Na 40 minut przed włożeniem do piekarnika, wyciągamy kaczkę z lodówki, żeby ogrzała się do pokojowej temperatury Rozgrzewamy piekarnik

Niedzielny kucharz
Aromatyczne żeberka wieprzowe 136

żeberek wieprzowych, 1 średnią cebulę, 2-3 ząbki czosnku, sól, pieprz czarny mielony, słodką paprykę w proszku, ostrą paprykę w proszku, cukier trzcinowy, gorczycę, kminek, majeranek, ewentualnie trochę wody. Żeberka oczyść z nadmiaru tłuszczu i ewentualnych pozostałości krwi. Następnie mięso umyj pod bieżącą wodą, osusz i podziel na porcje. Cebulę i czosnek obierz z łupinek. Cebulę pokrój w piórka

blog.moje-pasje.info
KOTLETY SIEKANE Z PIERSI KURCZAKA Z PAPRYKĄ, PIECZARKAMI I CZOSNKIEM KONSERWOWYM 1561

jajka * 5-6 łyżek mąki pszennej * 1/2 łyżeczki soli * pieprz czarny mielony - na czubku łyżeczki * 2-3 łyżeczki  pietruszki suszonej * 6-7 ząbków czosnku konserwowego * 1/2 łyżeczki  przyprawy do kurczaka Wykonanie: Pierś z kurczaka pokroić w drobną kostkę.  W misce umieścić mięso, pokrojoną w kostkę paprykę, pieczarki. Dodać przyprawy, suszona pietruszkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, jajka

Zrób to smacznie
Pieczony pstrąg w całości w ziołach 221

spożyjemy bardzo pożywny a zarazem mało kaloryczny obiad. Dla 2 osób Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 2 świeże pstrągi po 250g Przyprawy: Pieprz, mięta, mielone ziele angielskie, majeranek, rozmaryn, mielona kolendra, mielony jałowiec, sól himalajska Sok z cytryny Masło Przygotowanie: 1/ Pstrąga na początku bardzo dokładnie myjemy, następnie odcinamy głowę dobrze naostrzonym nożem. Układamy rybę(...)desce do krojenia nacinamy wzdłuż rybę tak aby otworzyła się w pełni. Nie wyjmujemy kręgosłupa z ośćmi , zrobimy to dopiero po upieczeniu. 2/ Skrapiamy mięso pstrąga cytryną, dodajemy przyprawy i zamykamy (odstawiamy do przegryzienia się lub przygotowujemy od razu). Z dodaną odrobiną masełka w środku wkładamy ryby do piekarnika nagrzanego do ok 170 stopni i pieczemy na folii aluminiowej

Kuchnia PROzdrowotna
Cebulowy bigos 122

Gotowe w : 1,5 h   Jak wiadomo bigos to kapusta kiszona oraz duża ilość mięsa. Dziś postanowiłam zrobić rewolucyjne danie, które z jakiegoś powodu nazwałam bigosem cebulowym. Za chwilę wyjaśni się moja tajemnica, otóż zamiast kapusty użyłam ogromną ilość cebuli, a tradycyjne mięso krojone w kostkę zamieniłam na mini klopsiki. Cebula i klopsiki to zbyt mało, aby można było(...)nazwać bigosem, dlatego dodałam do tego pieczarki. Wszystko razem zagrało kiedy użyłam pachnących sezonowych pomidorów. Składniki 1.5 kg cebuli 70 dkg mielonej karkówki 1 duża czerstwa bułka Szklanka mleka 1 duże jajko 0.5 pęczku kopru (można pominąć) 0.5kg pieczarek 0.5 kg pomidorów lima (można zastąpić pomidorami pelati) 1 duża czerwona papryka Olej Sól, pieprz, czerwona papryka, wędzona papryka

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
DROBIOWA WĘDLINA ZE SZPINAKIEM I NATKĄ 186

garści szpinaku sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 łyżeczka czosnku mielonego 1 łyżeczka papryki chilli 1 łyżka papryki czerwonej słodkiej 1 łyżeczka majeranku PRZYGOTOWANIE: Filety z kurczaka myję, a następnie kroję w kostkę. Doprawiam. Natkę pietruszki drobno siekam, dodaję do mięsa.  Szpinak myję a następnie dodaję do mięsa. Mieszam dokładnie. Przekładam do siatki

Gotowanie Patki
Schab pieczony w musztardzie 170

temu zapobiec, jest wiele, ale ja mam najprostszy i chyba najmniej pracochłonny.  Moją metodą jest wykorzystanie rękawa do pieczenia. Rękaw oprócz tego, że zapobiega wysuszeniu mięsa w czasie pieczenia, to dodatkowo oszczędza mój czas, gdyż nie muszę zmywać, a po prostu wyrzucam zużytą folię. Folia zabezpiecza również piekarnik, gdyż nic nie pryska i nie zapieka się(...)soku z cytryny lub limonki 2 łyżki oliwy pieprz świeżo mielony 3 - 4 łyżeczki soli Dodatkowo: rękaw do pieczenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak przygotować schab pieczony w musztardzie? Schab umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, białą skórkę delikatnie ponacinać w kratkę ostrym nożem. Nacięcie zapobiega pękaniu i zwijaniu się mięsa podczas pieczenia. Mięso natrzeć solą i pieprzem z każdej strony

Kuchcik gotuje
Szynka w marynacie cebulowej 203

szynki wieprzowej bez kości, 2 cebule, ½ łyżki papryki słodkiej mielonej, ½ łyżki majeranku, ½ łyżki pieprzu, 1 łyżeczka soli szczypta czosnku granulowanego,  100 ml oleju.     PRZYGOTOWANIE: Cebulę obieram i ścieram na tarce o drobnych oczkach. Do cebuli dodaję olej oraz wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszam marynatę. Mięso myję i osuszam. Nacieram mięso marynatą. Odstawiam na 2 godziny w chłodne

Tradycyjna kuchnia Kasi
Fit burger wołowy 178

przepis Porcji: 1 Czas gotowania: 20 minut Składniki 100-150 g mielonej wołowiny plaster pomidora kilka plasterków cebuli roszponka lub dowolna sałata/szpinak bułka owsiana sól i pieprz Przepis 1 Doprawiamy wołowinę i formujemy kotlet. 2 Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni bez tłuszczu z obu stron, aż mięso się zrumieni - po kilka minut z każdej strony. 3 Bułeczkę podgrzewamy

Kuchnia Bazylii
Fit burger wołowy 178

przepis Porcji: 1 Czas gotowania: 20 minut Składniki 100-150 g mielonej wołowiny plaster pomidora kilka plasterków cebuli roszponka lub dowolna sałata/szpinak bułka owsiana sól i pieprz Przepis 1 Doprawiamy wołowinę i formujemy kotlet. 2 Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni bez tłuszczu z obu stron, aż mięso się zrumieni - po kilka minut z każdej strony. 3 Bułeczkę podgrzewamy

Kuchnia Bazylii
Cannelloni z kaszą gryczaną, serem korycińskim i grzybami 189

Kochani , w ten deszczowy dzień, podaję Wam bardzo smaczny i dietetyczny przepis na cannelloni. Jest to wersja wegetariańska, gdyż w rurkach nie ma mięsa, jak w klasycznym przepisie na włoskie cannelloni. Ale do rzeczy. Do zrobienia wyjątkowego farszu o nieziemskim smaku leśnych grzybów, użyłam sera korycińskiego swojskiego Czesławy Zarzeckiej . Ten ser posiada Świadectwo Jakości wydane przez Wojewódzki Inspektorat Jakości Handlowej(...)masło sól śmietana mielone siemię lniane brokuły gotowane na parze-opcjonalnie Dzień wcześniej wypłukaj grzyby w ciepłej wodzie. Następnie zalej wodą zimną. Niech się wymoczą przez całą noc. Na drugi dzień ugotuj grzyby w tej samej wodzie, w której się moczyły. Do miękkości.Nie zapomnij posolić. Odstaw do wychłodzenia. Zmiel w maszynce do mięsa na średnich oczkach.Wywar

Z Kuchni Do Kuchni
Żeberka duszone w pomidorach 127

Mięso rozpływa się w ustach, jest soczyste i pełne aromatów. Smaki wspaniale się uzupełniają, żadne się nie "gryzą". Sos pomidorowy na żeberkach również wyszedł przepyszny.    Składniki 1 kg żeberek ( w miarę chudych ) 3 ząbki czosnku 5 łyżek mąki 5 łyżek oleju rzepakowego 2 liście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego 1 duża cebula 1 l bulionu(...)wołowego 250 ml passaty pomidorowej 1 łyżeczka mielonej kozieradki sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Żeberka myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na porcje ( wzdłuż kości ). Czosnek rozcieramy z solą i pieprzem. Nacieramy żeberka i odstawiamy do lodówki na godzinę. Po wyjęciu z lodówki, mięso obtaczamy w mące i podsmażamy z każdej strony

R'n'G Kitchen
Marynowane zrazy z pysznym farszem 116

wody i surówką. Dzięki marynacie mięso wspaniale kruszeje i nabiera wyrazistości. Prawdziwe bogactwo smaków i aromatów!       Składniki: ok 1kg wołowiny zrazowej Marynata: 3 łyżki oleju rzepakowego 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżeczka miodu 2 przeciśnięte ząbki czosnku 2 łyżeczki ziół prowansalskich pół łyżeczki pieprzu mielonego Farsz: 15dkg boczku wędzonego 1 cebula (użyłam(...)łyżek musztardy sól, pieprz kilka suszonych grzybków liść laurowy 2 kulki ziela angielskiego olej do smażenia 1 łyżka mąki + 1 łyżka śmietanki – do zaciągnięcia sosu       *** Mięso kroimy na 1 centymetrowe plastry *** *** Plastry mięsa cienko rozbijamy przez folię spożywczą *** *** W miseczce mieszamy wszystkie składniki marynaty *** *** Rozbite mięso nacieramy marynatą, przekładamy do miseczki, przykrywamy folią spożywczą i wkładamy

Blog z Apetytem
Sałatka shoarma z polędwiczki 131

łyżka masła klarowanego 4 ogórki konserwowe 1 cebula czerwona 1 czerwona papryka 1/2 kapusty pekińskiej czerwonej Sos: 1 mały jogurt naturalny ( 180g ) 1 łyżka majonezu sól czarny pieprz mielony czosnek granulowany   PRZYGOTOWANIE: Polędwiczkę wieprzową oczyścić z błonek, opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w małe paseczki. Do miseczki przesypać przyprawę do shoarmy, dodać oliwę z oliwek i dokładnie(...)patelni rozgrzać masło klarowane i na gorący tłuszcz włożyć zamarynowane mięso, usmażyć - krótko na dużej mocy palnika. Usmażone mięso przełożyć do miski i wystudzić. Ogórki konserwowe opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę, dodać do mięsa. Cebule czerwoną obrać, opłukać, osuszyć i posiekać na drobno, przełożyć do miski z mięsem i ogórkami. Czerwona paprykę oczyścić, opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę

WSZYSTKO SMACZNE
Sałatka shoarma z polędwiczki 132

łyżka masła klarowanego 4 ogórki konserwowe 1 cebula czerwona 1 czerwona papryka 1/2 kapusty pekińskiej czerwonej Sos: 1 mały jogurt naturalny ( 180g ) 1 łyżka majonezu sól czarny pieprz mielony czosnek granulowany   PRZYGOTOWANIE: Polędwiczkę wieprzową oczyścić z błonek, opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w małe paseczki. Do miseczki przesypać przyprawę do shoarmy, dodać oliwę z oliwek i dokładnie(...)patelni rozgrzać masło klarowane i na gorący tłuszcz włożyć zamarynowane mięso, usmażyć - krótko na dużej mocy palnika. Usmażone mięso przełożyć do miski i wystudzić. Ogórki konserwowe opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę, dodać do mięsa. Cebule czerwoną obrać, opłukać, osuszyć i posiekać na drobno, przełożyć do miski z mięsem i ogórkami. Czerwona paprykę oczyścić, opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę

WSZYSTKO SMACZNE