MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 13 g/kg -łopatka -pieprz czarny mielony 2 g/kg -liść laurowy mielony 1 g/kg -cebula suszona 4 g/kg lub świeżej cebuli plasterek grubości 0,5 cm na słoik/puszkę 300 g -szybkowar -słoiki/puszki -zamykarka do puszek WYKONANIE Mięso tniemy w kostkę około 3,4 cm i peklujemy 48 godz. Po tym czasie dodajemy cebulkę
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.popularna przekąska w Ameryce. Podawane mogą być z rożnymi sosami, mogą być dodatkiem do różnych mięs ale doskonale smakują same. Proste i łatwe w przygotowaniu. Składniki 3 cebule 250 ml gazowanej wody tarta bułka lub pokruszone płatki kukurydziane 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka … Czytaj dalej Krążki cebulowe(onion rings
gotuj ze mnądwóch osób 200g fileta z kurczaka marynata: 2 łyżki oliwy sól szczypta kurkumy ząbek czosnku mielony imbir tak z pół łyżeczki mała cukinia 2 łodygi selera naciowego szklanka kaszki kuskus bulion drobiowy sól łyżeczka oliwy natka pietruszki WYKONANIE Na początek przygotowujemy marynatę do mięsa czyli oliwę wlewamy do garnuszka dodajemy czosnek,sól,kurkumę i imbir.Mieszamy.Taką marynatą nacieramy pokrojone
Mała w garnku mieszaSkładniki: 600 g karkówki wieprzowej 200 g świeżych kurek 3-4 ząbki czosnku sól, świeżo mielony czarny pieprz, przyprawa warzywna bez glutaminianu sodu, zioła prowansalskie 3 gałązki natki pietruszki olej do smażenia 2/3 szklanki słodkiej śmietanki 18% 2 łyżka mąki sok z cytryny Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Przyprawić solą i pieprzem, obsmażyć na 3 łyżkach oleju. Przełożyć
Czerwień i błękitbułka kajzerka 1,5 szklanki mleka 1 jajko 2 łyżeczki majeranku 120g żurawiny do mięs i serów Stovit sól pieprz olej rzepakowy bułka tarta do obtoczenia kotlecików Wykonanie: 1. Filet, szynkę, cebulę, czosnek i bułkę wcześniej namoczoną w mleku zmielić maszynką do mielenia. Dodać jajko, majeranek i całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę, doprawić do smaku solą i pieprzem
Szalona Kuchnia Ewelinyobiad proponuję pyszne podudzia z kurczaka pieczone z warzywami. Potrawa nie wymaga dużego nakładu pracy. Mięso i warzywa po zamarynowaniu wystarczy włożyć do piekarnika i upiec. SKŁADNIKI: 8 podudzi z kurczaka, 500g ziemniaków, 2 marchewki, 1 cebula, 200g pieczarek, 2 łyżeczki wędzonej papryki mielonej, 1 łyżeczka tymianku, 1,5 łyżeczki pieprzu, ½ łyżeczki soli, 5 łyżek oleju, PRZYGOTOWANIE: 1. Ziemniaki
Tradycyjna kuchnia Kasioraz przyprawami. Dodajemy mleko roztrzepane z jajkiem. Wrzcamu odsączoną z zalewy kukurydzę, pokroje w kostk mięso oraz starty ser. Dodajemy posiekany szczypiorek i wszystko razem dokładnie mieszamy. Pieczemy w maksymalnie nagrzanej gofrownicyna rumiano. Podajemy na gorąco z przygotowanym wczesiej jakiem po benedyktyński, świeżo mielonym pieprzem i ziolami. Smacznego
Ostra na Słodkooliwy. Na gorącą patelnię wrzucić plastry schaby i obsmażyć. Schab musi zmienić kolor, zamknąć pory mięsa. W ten sposób nie będzie suche. Nie musi być brązowe, tylko lekko przyrumienione. Zdjąć z patelni i położyć do żaroodpornego naczynia. Doprawić dopiero teraz solą i świeżo mielonym pieprzem. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na patelni roztopić pozostałe masło i obsmażyć cebulkę
Kuchnia Pokoleńzasyczeniu pary gotować na srednim ogniu 100 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie wystudzone mięso wyjąć na talerz, dokładnie obrać z kości, chrząstek, ostrym nożem posiekać na desce, wkładać do garnka dodać pokrojone drobno marchewki, kawałek selera, pietruszkę, wlać wywar, doprawić pieprzem mielonym, przyprawą w płynie, octem winnym i krótko zagotować galaretkę nalewać do miseczek czy innych pojemniczków
W Mojej Kuchni Lubięnatki pietruszki duża garść świeżego szpinaku baby 1 czubata łyżeczka miękkiego masła sól morska, świeżo mielony pieprz Polędwiczkę oczyszczamy z ewentualnych błon. Nacieramy ją wyciśniętym ząbkiem czosnku (gdy używamy dwóch polędwiczek, potrzebujemy dwóch ząbków). Jeśli mamy czas, to na ok. 4 godziny zalewamy mięso czerwonym, wytrawnym winem. Możemy jednak pominąć ten etap. Po namoczeniu mięso wycieramy papierowym ręcznikiem. Przygotowujemy
Poezja smakupolędwiczki wieprzowej duża cebula 3 łyżki koncentratu pomidorowego duży batat papryka czerwona sól, pierz, mielona papryka słodka i chilli kilka ziaren ziela angielskiego, 2 liście laurowe natka pietruszki 2 łyżki oleju Polędwiczkę, batata i paprykę pokroić w grubą kostkę, a cebulę posiekać. Mięso oprószyć przyprawami i podsmażyć na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Przełożyć je z patelni
wyzwania kuchennepolędwiczki wieprzowej duża cebula 3 łyżki koncentratu pomidorowego duży batat papryka czerwona sól, pierz, mielona papryka słodka i chilli kilka ziaren ziela angielskiego, 2 liście laurowe natka pietruszki 2 łyżki oleju Polędwiczkę, batata i paprykę pokroić w grubą kostkę, a cebulę posiekać. Mięso oprószyć przyprawami i podsmażyć na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Przełożyć je z patelni
wyzwania kuchennePropozycja na szybki i smaczny obiad dla każdego. Skład: 0,5 kg mielonej łopatki, 0,75 kg warzyw, 3-4 litry wody, jajko, sól, pieprz, ziele, liść, koperek. Warzywa gotujemy i doprawiamy solą i pieprzem, dorzucamy 4 ziela, 2 liście. Mięso doprawiamy, dodajemy jajko i lepimy klopsiki. Do gotującej się zupy wkładamy polepione mięso, gotujemy parę minut
chleba naszegotarta mozzarella z braku laku dała radę :) ale kolejnym razem będzie halloumi ) sól morska, świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Polędwiczkę oczyszczamy z błon i kroimy w paski i oprószamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w paski, dymkę siekamy. Na oliwie podsmażamy mięso, dodajemy dymkę i paprykę, a następnie pieczarki. Doprawiamy do smaku. Dusimy razem przez 5 minut
Moje Kuchenne Rewelacjepłatów rybnych 1 duże jajko 2 łyżki mąki kukurydzianej czy bułki bezglutenowej lub lnu mielonego 2-3 łyżki płatków owsianych sól, pieprz, sok z cytryny cebula i 4 ząbki czosnku tłuszcz do smażenia, mąka gryczana Przygotowanie: Rozmrożone płaty rybne zmielić, jeśli trzeba mięso odcisnąć Dodać do masy jajko, mąkę, płatki Cebulę i czosnek pokroić drobno i przesmażyć, dodać
Proste Potrawy