mięso mielone - 23354 przepisów (strona:986/1557)

Łopatka w sosie z kaszą gryczaną 227

duża cebula 2 szklanki wody 2 łyżki mąki gryczanej sól i pieprz świeżo mielony 2 torebki kaszy gryczanej Wykonanie: Łopatkę myjemy osuszamy w ręczniku kuchennym.  Kroimy w grubsze kawałki przyprawiamy przyprawami odstawiamy na 15 minut.  Rozgrzewamy tłuszcz w rondlu wkładamy mięso smażymy na złoty kolor. Cebulę obieramy kroimy w kostkę dokładamy do mięsa, wkładamy listek laurowy, dusić

kgwjanczewo
Burger z suszoną szynką i serem owczym 185

tymczasem zapraszamy na burgera. bułki z kurkumą do hamburgerów (z  TEGO  przepisu) mielony antrykot (150 g na osobę) suszona szynka ser owczy Ossau-Iraty (plasterek na osobę) pomidor malinowy sałata lodowa pieprz kajeński majonez (z  TEGO  przepisu) sól Mięso w misce mieszamy ze szczyptą soli i pieprzem kajeńskim (1/4 łyżeczki na osobę). Formujemy burgery nieco

Marder&Marder Manufacture
Sałata z pomidorami i ogórkiem 178

ogórkiem doskonała jako uniwersalny dodatek do wielu różnych dań, zwłaszcza z pieczonego, duszonego i grillowanego mięsa. Zapisz przepis Drukuj Składniki 200g mieszanki porwanych kolorowych sałat 1 średni ogórek mizeryjny (200g) 1 średni pomidor (200g) 5-6 gałązek koperku sól czarny pieprz świeżo mielony 2 łyżki oliwy Instrukcje Ogórka dokładnie obieramy i kroimy na cienkie (ok. 2mm) plasterki. Pomidora kroimy

Kulinarna Pokusa
Kanapki z kurczakiem w tortilli 335

rzodkiewki 3 łyżki oliwy 1/2 płaskiej łyżeczki soli 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu świeżo mielonego Instrukcje Z fileta z kurczaka usuwamy ewentualny nadmiar tłuszczu, błonki oraz pozostałości chrząstek i kości. Oddzielamy polędwiczkę, a pozostałą część rozcinamy na dwa plastry (patrz zdjęcia). Mięso lekko rozbijamy tłuczkiem, posypujemy solą i częścią pieprzu. Odstawiamy na kilka(naście) minut. Z pomidora odcinamy kilka dość

Kulinarna Pokusa
Gulasz z zielonym groszkiem i pieczarkami 186

cebula 15 dag pieczarek   2-3 łyżki oleju 1,2 puszki groszku konserwowego mielona papryka ziele angielskie liść laurowy 2 ząbki czosnku sól i pieprz 2 szklanki  bulionu przepis Wołowinę opłukujemy osuszamy  , kroimy w grubą kostkę . Rozgrzewamy tłuszcz i obsmażamy mięso ze wszystkich stron . Gdy sok odparuje dodajemy pokrojoną cebulę i pieczarki , mięso lekko oprószamy mąką

Smakowite Dania
Kurczak w pomidorach 209

Kawałek Imbiru 1 papryczka chili cała 1/2 pęczka natki kolendry lub Bazyli 1 łyżeczka kminu mielonego Ćwierć łyżeczki pieprzu Cayenne 2 łyżeczki garam masala 800g przecieru pomidorowego lub pomidorów z puszki ½ szklanki wody Sól, pieprz, olej do smażenia Śmietana 30 % Sposób przygotowania Mięso wytrybować z kości , przyprawić solą i pieprzem podsmażyć na oleju na zloty kolor z dwóch stron

W kuchennej krainie
Tajine z polędwicy wieprzowej w warzywach 147

łyżeczki przyprawy Ras El Hanout 1 szczypta słodkiej czerwonej, mielonej papryki 1 szczypta mielonego imbiru 1 łyżka oleju (ja akurat miałam sojowy i takiego użyłam) Polędwicę oczyścić z ewentualnych błonek, opłukać i odłożyć troszkę tłuszczu (troszkę, naprawdę ma być mało). Mięso pokroić w cienkie plastry, a następnie w paseczki Przyprawić Ras El Hanout, papryką i imbirem, skropić olejem

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Szaszłyki 119

dodatkiem tymianku i oliwy) Piersi z kurczaka ok 300-400 g ( w marynacie z mielonej ostrej papryki, majeranku i oliwy z oliwek) Krewetki gotowane bądź surowe ( ewentualnie namaczamy w cytrynie) Papryka ok 3 sztuk ( ćwiartki) Cebula ok 3-4 sztuki ( ćwiartki) Mięso kroimy na kawałki w kształcie kwadratów. Kolejność nabijana i mieszania składników jest dowolna

ClauditteMissCooking
INDYK W KWIATACH 203

Składniki: 0,5 kg mielonego indyka 2-3 łyżki bułki tartej 1 jajko pęczek pietruszki estragon 1  cebula 3 ząbki czosnku sól,pieprz 30-40 dag fasolki maslowej olej, WYKONANIE Oczyszczone mieso ,myjemy i mielimy.Cebulę siekamy w kostkę i wraz z posiekanym, utartym z odrobiną soli czosnkiem podsmażamy na łyżce oleju.Dodajemy do zmielonego mięsa. Wbijamy jajko dodajemy

w mojej kuchni
Bigos z młodej kapustki 184

obrane ze skórki i zmiksowane pomidory * sól, pieprz naturalny, pieprz ziołowy * pieprz cayenne * kminek mielony * cząber * tymianek * rozmaryn * ziele angielskie * owoce jałowca * vegeta Sposób wykonania Kapustę poszatkować, obgotować, odcedzić.  Wlać 1,5- 2 szklanki wody, dodać pokrojoną na plasterki marchewkę, pokrojone mięso, żeberka, ziele angielskie, owoce jałowca, po trochu pieprzu naturalnego i ziołowego, pieprzu cayenne i kminku, vegety

Mix smaku
szybkowar-pyszna golonka z kapustą kiszoną z podgrzybkami suszonymi... 237

Składniki: golonka wieprzowa 1,5 kg, kucharek 2 łyżki, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, przyprawa w płynie 2 łyżki, olej rzepakowy 6 łyżek, kapusta kiszona

W Mojej Kuchni Lubię
Boczek pieczony w rękawie 220

Składniki : boczek, mój miał niewiele  bo 90 dag i był dość cienki sól, pieprz prawdziwy mielony tymianek suszony olej 4 spore ząbki czosnku rękaw

Proste Potrawy
Grillowana ośmiornica 221

Niektórzy ludzie twierdzą, że nie lubią owoców morza. Niektórzy twierdzą, że mięso ośmiornicy jest twarde i gumowate. Moja odpowiedź jest następująca: zmieńcie restaurację na lepszą. Albo jeszcze lepiej spróbujcie przygotować ośmiornicę według tego przepisu - nie jest ani twarda, ani gumowata, lecz po prostu wyborna, z doskonale podkreślonym smakiem. Przygotowania dania jest zaś  banalnie proste. Słowem rewelacja. Do przygotowania dania(...)czarnego świeżo mielonego pieprzu. Może ktoś nie uwierzy, ale naprawdę przygotowanie pysznej ośmiornicy to zadanie proste i niezbyt pracochłonne. Po pierwsze należy mieć ośmiornicę, co w naszych warunkach może okazać się największym wyzwaniem, ale jak już się uda, to dalej idzie z górki. Ośmiornica spokojnie może być mrożona, gdyż świeże ośmiornice i tak mrozi się, aby mięso miało pożądaną

Wyprawy kulinarne
Kotlet z piersi kurczaka z serem i ananasem 432

wierzchu usmażonego już mięsa. Naprawdę świetna sprawa, o ile nie przesadzi się z wielkością użytego filetu... Ja prawie padłam po jednej porcji, ale warto było. ;) 2 porcje 1 mała pierś kurczaka 4 grubsze plastry żółtego sera 2 łyżki stołowe miękkiego masła 1 spory ząbek czosnku kilka gałązek świeżej natki pietruszki sól morska świeżo mielona świeżo mielony czarny pieprz(...)dwie części. Każdą z nich przekrawamy wzdłuż, jednak nie do końca, by dwa podzielone płaty wciąż były ze sobą połączone. Każdy z płatów ubijamy lekko tłuczkiem do mięsa, najlepiej przez foliowy woreczek, by się nie porwały. Kotlety powinny być dość cienkie. Mięso oprószamy równomiernie z każdej strony solą, pieprzem oraz słodką papryką i pozostawiamy w temperaturze pokojowej na około

Kuchenna Kontrrewolucya
1465.Gulasz radomski 284

cytryny zioła prowansalskie 1 1/2 szklanki rosołu z kostki (grzybowy, warzywny, drobiowy)  sól pieprz lub mielona ostra papryka albo  pieprz cayenne  2 łyżki margaryny łub oliwy albo oleju  2-3 łyżki przesianej mąki Mięso skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi i odstawić na pół godziny. Następnie obtoczyć w mące. Boczek pokroić

Moje domowe kucharzenie