mięso mielone - 22854 przepisów (strona:985/1524)

Rolada ziemniaczana z mięsem, serem i szpinakiem / Cheesy potato roll with meat and spinach 270

Zapraszam! Scroll down for recipe in English Rolada ziemniaczana z mięsem, serem i szpinakiem (8 porcji) Składniki: 6 ziemniaków, obranych i pokrojonych w cienkie (3 mm) plasterki 2 szklanki startego parmezanu 3 łyżeczki soli 4 łyżki oleju roślinnego 1 cebula, pokrojona w kostkę 450 g mielonej wołowiny 1 puszka x 400 g krojonych pomidorów 4 łyżki posiekanej świeżej natki(...)pietruszki 1 łyżeczka mielonej papryki 400 g szpinaku baby 2 ząbki czosnku, drobno posiekane 1 szklanka sera ricotta 1 szklanka startej mozzarelli Przygotowanie: Wyłóż na blaszce papier do pieczenia i posyp go równomiernie połową parmezanu. Następnie ułóż na niej plasterki ziemniaków tak by nachodziły na siebie w 1/3 wysokości i szerokości, i w taki sposób pokryły całą blaszkę. Posyp

karmelowy
JAK ZROBIĆ SZYBKI KEBAB NA WYJEŻDZIE + FILMIK 101

Kebab przygotowany w domu smakuje również świetnie ja kupny, bynajmniej wiemy co jemy. Dzisiaj przygotowany na szybko z mięsa kurczaka, smakował każdemu, jest syty i smaczny, polecam.  SKŁADNIKI :  500 g piersi z kurczaka przyprawy ( sól, czosnek granulowany, słodka i ostra papryka  przyprawa do kebaba, sól ziołowa ) 4 bułki ciabatty lub zwykłe odrobina oleju do smażenia(...)twarożku mielonego naturalnego 150 g jogurtu greckiego sól do smaku  1 łyżeczka cukru  1 łyżka majonezu 4 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 łyżeczka siekanego koperku

Kulinarne Fantazje Marioli
biała grillowa z grilla czyli Pudliszki – pomidorowe inspiracje – mięso 166

Składniki: MARYNATA: koncentrat pomidorowy Pudliszki 2 łyżki, olej rzepakowy 6 łyżek, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, DODATKI: kiełbasa biała 4 sztuki

W Mojej Kuchni Lubię
Domowy Durum Doner Kebab- oryginalny moczony w mleku 359

upiec w piekarniku na grillu.No to do dzieła bo na marynowanie i mrożenie potrzebujemy dużo czasu więc najlepiej zacząć dzień wcześniej przed podaniem. SKŁADNIKI na 4 porcje: 800 g mięsa (jagnięciny,cielęciny lub z kurczaka) kilka gałązek mięty kilka plasterków pomidora odsączonych marynata 1-sza płynna: 1 litr mleka 2 łyżki octu 1 duża cebula pokrojona w pół-krążki(...)starta cebula 1 łyżeczka mielonego ziela angielskiego (piment) 2 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki 1 łyżeczka pieprzu cayenne lub innej ostrej sól i pieprz do smaku na sos czosnkowy: 3 łyżki majonezu 3 łyżki gęstego jogurtu typu greckiego 1 ząbek czosnku sól i pieprz do smaku 1 łyżka pasty Tahini (opcjonalnie)-pasta sezamowa Wykonanie: Mięso natrzeć/przełożyć cebulą,listkami

Sztuka gotowania w/g Samiry
Tortilla z kurczakiem i warzywami. 179

łyżki oleju około 120 ml ciepłej wody Mięso: 50 dag fileta z kurczaka 2 łyżki oleju przyprawa kebab-gyros według uznania Warzywa i ser: pół puszki kukurydzy 1 średnia cebula 1 duży pomidor zielona sałata według uznania 20 dag sera żółtego Sos: 5 łyżek majonezu 5 łyżek pikantnego ketchupu słodka mielona papryka do smaku Dodatkowo: olej do smażenia mąka(...)czasie ciasto dzielimy na 6 równych części. Każdy kawałek ciasta wałkujemy na cienki placek, następnie placki smażymy na suchej gorącej patelni, po kilka chwil z każdej strony. 2. Mięso: Fileta dokładnie oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Kroimy w paski, obtaczamy w oleju i przyprawie i odstawiamy na pół godziny w chłodne miejsce. Po tym czasie smażymy na rozgrzanym oleju do miękkości

Izabelawkuchni
Duszona golonka 157

się oryginalna zawartość młynka soli Azjatico) świeżo mielony pieprz 2 łyżeczki musztardy sarepskiej 1 łyżka papryki wędzonej 1 marchewka 1 korzeń pietruszki 1/4 pora 1 duża cebula czerwona PRZYGOTOWANIE: Golonkę obmyć i jeśli trzeba to oczyścić z włosków. Ponacinać dość głęboko aby przebić się przez skórę. Natrzeć i zalać dokładnie mięso marynatą (olej, woda i przyprawy oraz musztarda). Odstawić

ClauditteMissCooking
Roladki z indyka z mozzarellą i suszonymi pomidorami 100

Jeśli masz kawałek mięsa z indyka to musisz je zrobić roladki zrobisz zarówno z cienkich plastrów dużej indyczej piersi jak i z gotowych pokrojonych sznycli z indyka dostępnych w sklepie. Polecam Wam garść moich ulubionych przepisów: – kotlety z cukinii – kotlety mielone – chrupiący pieczony kurczak – kurczak pieczony – surówka z czerwonej kapusty – przepis(...)uzyskać kształt kwadratu lub prostokąta. Jeśli wyjdzie Ci prostokąt zawijaj wzdłuż dłuższego z boków. Przygotuj składniki nadzienia, pokrój drobniej pomidory, mozzarellę i przygotuj listki świeżej bazylii. Rozbite mięso dopraw solą i pieprzem, nadziewaj mozzarellą, pomidorami i listkami bazylii. Zawijaj roladki aby nie wystawało nadzienie. Smaż roladki na rozgrzanej patelni z olejem lub masłem klarowanym. Wystarczy kilka minut i obrót

nietylkopasta.pl
Kurczak z mango 85

czosnek, starty imbir oraz drobniutko posiekaną papryczkę chili. Dodać ostrą paprykę, liście curry, mieloną kolendrę, kurkumę i czarnuszkę, wszystko dobrze wymieszać i smażyć aż cebula lekko zbrązowieje. W razie potrzeby podlać odrobiną wody. Dodać pokrojonego w niewielką kostkę kurczaka i smażyć przez kilka minut aż mięso będzie białe. Wlać pomidory, dodać pokrojone w kostkę mango i paprykę - dusić

Codzienne Gotowanie
Flaki – przepis Babci 135

ostra do smaku papryka słodka: 1 łyżeczka majeranek otarty: 2 łyżki sól czarny pieprz mielony Flaki – przepis Babci Wykonanie: 1. Do dużego garnka wkładamy włoszczyznę, poporcjowanego kurczaka, liść laurowy, ziele angielskie oraz kulki pieprzu. Zalewamy zimną wodą i gotujemy wolno do miękkości mięsa. 2. Flaki przepłukujemy ciepłą wodą. Warto je przejrzeć i odrzucić te, które są niedokładnie oczyszczone

Kuchnia Na Wypasie
Udka pieczone w piwie 82

fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Polecamy szczególnie tym, którzy kochają mięso drobiowe. W tej wersji wyszło bardzo soczyste, przede wszystkim aromatyczne.   Składniki: 2 udka kurczaka 250 ml jasnego piwa 1 łyżka miodu 50 ml sosu ponzu 1 łyżka mielonej czerwonej papryki 2 gałązki świeżego rozmarynu Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 st1\:*{behavior

R'n'G Kitchen
Curry z dynią, soczewicą i groszkiem cukrowym 89

Cudownie aromatyczne wegetariańskie curry z dynią. Idealne danie na sezon dyniowy. Wyraziste i mocno rozgrzewające jednogarnkowe danie zadowoli nie jednego domownika. Danie można zrobić również w wersji z mięsem.  SKŁADNIKI( 4 porcje)  ·         ok. 400 ml bulionu ·         200 ml mleka kokosowego(...)łyżka masła ·         2 łyżeczki czerwonej pasty curry ( w zależności od stopnia ostrości pasty) ·         1 łyżeczka mielonego imbiru lub 2 łyżeczki świeżego startego ·         2 ząbki czosnku ·         1 średnia cebula

Calzonella.com
Leczo z zielonych pomidorów , pyszne odkrycie 85

tradycyjnego ale nieco bardziej wyrazisty i lekko superancko kwaskowaty , niebiański Można dodać pokrojoną kiełbasę lub mięso , wtedy danie będzie pełne składniki ; 10 zielonych pomidorów ( niedojrzałych lub lekko zapalonych ) 4-5 zielonych niedojrzałych papryk 5 ząbków czosnku 3 cebule 2 łyżki cukru 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki sól do smaku Cebulę obieramy i kroimy w piórka , paprykę oczyszczamy z gniazd

Ogrodnik w podróży
Czosnek niedźwiedzi – moje wiosenne przetwory :) 176

górę nalewamy oliwy i zakręcamy słoiczek. Taką miksturę możemy używać do sałatek, dań z makaronu, mięsa, masła, serków, do jajek faszerowanych itp. Pesto z liści czosnku niedźwiedziego 1 szklanka posiekanych liści czosnku niedźwiedziego 40 g świeżo startego parmezanu 40 g orzeszków piniowych świeżo mielony pieprz 50 ml dobrej oliwy z oliwek 15 ml oleju lnianego Wszystkie składniki miksujemy

Mój pomysł na
Tuszonka z łopatki 160

MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 13 g/kg -łopatka -pieprz czarny mielony 2 g/kg -liść laurowy mielony 1 g/kg -cebula suszona 4 g/kg lub świeżej cebuli plasterek grubości 0,5 cm na słoik/puszkę 300 g -szybkowar -słoiki/puszki -zamykarka do puszek WYKONANIE Mięso tniemy w kostkę około 3,4 cm i peklujemy 48 godz. Po tym czasie dodajemy cebulkę

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Krążki cebulowe(onion rings) 144

popularna przekąska w Ameryce. Podawane mogą być z rożnymi sosami, mogą być dodatkiem do różnych mięs ale doskonale smakują same. Proste i łatwe w przygotowaniu. Składniki 3 cebule 250 ml gazowanej wody tarta bułka lub pokruszone płatki kukurydziane 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka … Czytaj dalej Krążki cebulowe(onion rings

gotuj ze mną
GRILLOWANY KURCZAK Z KUSKUSEM 127

dwóch osób 200g fileta z kurczaka marynata: 2 łyżki oliwy sól szczypta kurkumy ząbek czosnku mielony imbir tak z pół łyżeczki mała cukinia 2 łodygi selera naciowego szklanka kaszki kuskus bulion drobiowy sól łyżeczka oliwy natka pietruszki WYKONANIE Na początek przygotowujemy marynatę do mięsa czyli oliwę wlewamy do garnuszka dodajemy czosnek,sól,kurkumę i imbir.Mieszamy.Taką marynatą nacieramy pokrojone

Mała w garnku miesza
Gulasz wieprzowy z kurkami 157

Składniki: 600 g karkówki wieprzowej 200 g świeżych kurek 3-4 ząbki czosnku sól, świeżo mielony czarny pieprz, przyprawa warzywna bez glutaminianu sodu, zioła prowansalskie 3 gałązki natki pietruszki olej do smażenia 2/3 szklanki słodkiej śmietanki 18% 2 łyżka mąki sok z cytryny Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Przyprawić solą i pieprzem, obsmażyć na 3 łyżkach oleju. Przełożyć

Czerwień i błękit
Kotleciki mielone z żurawiną 125

bułka kajzerka 1,5 szklanki mleka 1 jajko 2 łyżeczki majeranku 120g  żurawiny do mięs i serów Stovit sól pieprz olej rzepakowy bułka tarta do obtoczenia kotlecików Wykonanie: 1. Filet, szynkę, cebulę, czosnek i bułkę wcześniej namoczoną w mleku zmielić maszynką do mielenia. Dodać jajko, majeranek i całość dokładnie wyrobić na jednolitą masę, doprawić do smaku solą i pieprzem

Szalona Kuchnia Eweliny
Pałki z kurczaka pieczone z warzywami 177

obiad proponuję pyszne podudzia z kurczaka pieczone z warzywami. Potrawa nie wymaga dużego nakładu pracy. Mięso i warzywa po zamarynowaniu wystarczy włożyć do piekarnika i upiec. SKŁADNIKI: 8 podudzi z kurczaka, 500g ziemniaków, 2 marchewki, 1 cebula, 200g pieczarek, 2 łyżeczki wędzonej papryki mielonej, 1 łyżeczka tymianku, 1,5 łyżeczki pieprzu, ½ łyżeczki soli, 5 łyżek oleju, PRZYGOTOWANIE: 1. Ziemniaki

Tradycyjna kuchnia Kasi
GOFRY PIZZOWE Z KURCZAKIEM, SEREM I KUKUKURYDZĄ 235

oraz przyprawami. Dodajemy mleko roztrzepane z jajkiem. Wrzcamu odsączoną z zalewy kukurydzę, pokroje w kostk mięso oraz starty ser. Dodajemy posiekany szczypiorek i wszystko razem dokładnie mieszamy. Pieczemy w maksymalnie nagrzanej gofrownicyna rumiano. Podajemy na gorąco z przygotowanym wczesiej jakiem po benedyktyński, świeżo mielonym pieprzem i ziolami. Smacznego

Ostra na Słodko
Przepyszny obiad ze schabu, inaczej 174

oliwy. Na gorącą patelnię wrzucić plastry schaby i obsmażyć. Schab musi zmienić kolor, zamknąć pory mięsa. W ten sposób nie będzie suche. Nie musi być brązowe, tylko lekko przyrumienione. Zdjąć z patelni i położyć do żaroodpornego naczynia. Doprawić dopiero teraz solą i świeżo mielonym pieprzem. Cebulę obrać i pokroić w piórka. Na patelni roztopić pozostałe masło i obsmażyć cebulkę

Kuchnia Pokoleń
szybkowar-galaretka wieprzowa... 177

zasyczeniu pary gotować na srednim ogniu 100 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści ciśnienie wystudzone mięso wyjąć na talerz, dokładnie obrać z kości, chrząstek, ostrym nożem posiekać na desce, wkładać do garnka dodać pokrojone drobno marchewki, kawałek selera, pietruszkę, wlać wywar, doprawić pieprzem mielonym, przyprawą w płynie, octem winnym i krótko zagotować galaretkę nalewać do miseczek czy innych pojemniczków

W Mojej Kuchni Lubię
Polędwiczka pod zieloną kruszonką 293

natki pietruszki duża garść świeżego szpinaku baby 1 czubata łyżeczka miękkiego masła sól morska, świeżo mielony pieprz Polędwiczkę oczyszczamy z ewentualnych błon. Nacieramy ją wyciśniętym ząbkiem czosnku (gdy używamy dwóch polędwiczek, potrzebujemy dwóch ząbków). Jeśli mamy czas, to na ok. 4 godziny zalewamy mięso czerwonym, wytrawnym winem. Możemy jednak pominąć ten etap. Po namoczeniu mięso wycieramy papierowym ręcznikiem. Przygotowujemy

Poezja smaku
Gulasz z polędwiczki z batatami 137

polędwiczki wieprzowej duża cebula 3 łyżki koncentratu pomidorowego duży batat papryka czerwona sól, pierz, mielona papryka słodka i chilli kilka ziaren ziela angielskiego, 2 liście laurowe natka pietruszki 2 łyżki oleju Polędwiczkę, batata i paprykę pokroić w grubą kostkę, a cebulę posiekać.  Mięso oprószyć przyprawami i podsmażyć na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Przełożyć je z patelni

wyzwania kuchenne
Gulasz z polędwiczki z batatami 146

polędwiczki wieprzowej duża cebula 3 łyżki koncentratu pomidorowego duży batat papryka czerwona sól, pierz, mielona papryka słodka i chilli kilka ziaren ziela angielskiego, 2 liście laurowe natka pietruszki 2 łyżki oleju Polędwiczkę, batata i paprykę pokroić w grubą kostkę, a cebulę posiekać.  Mięso oprószyć przyprawami i podsmażyć na rozgrzanym oleju na rumiany kolor. Przełożyć je z patelni

wyzwania kuchenne
Zupa klopsikowa 183

Propozycja na szybki i smaczny obiad dla każdego.  Skład: 0,5 kg mielonej łopatki, 0,75 kg warzyw, 3-4 litry wody, jajko, sól, pieprz, ziele, liść, koperek. Warzywa gotujemy i doprawiamy solą i pieprzem, dorzucamy 4 ziela, 2 liście.  Mięso doprawiamy, dodajemy jajko i lepimy klopsiki. Do gotującej się zupy wkładamy polepione mięso, gotujemy parę minut

chleba naszego
Polędwiczka wieprzowa po grecku i recenzja "Filozofii smaku" Teo Vafidisa 169

tarta mozzarella z braku laku dała radę :) ale kolejnym razem będzie halloumi ) sól morska, świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Polędwiczkę oczyszczamy z błon i kroimy w paski i oprószamy solą i pieprzem. Pieczarki kroimy w plasterki, paprykę w paski, dymkę siekamy. Na oliwie podsmażamy mięso, dodajemy dymkę i paprykę, a następnie pieczarki. Doprawiamy do smaku. Dusimy razem przez 5 minut

Moje Kuchenne Rewelacje
Bezglutenowe kotlety rybne w sosie pomidorowym 159

płatów rybnych 1 duże jajko 2 łyżki mąki kukurydzianej czy bułki bezglutenowej lub lnu mielonego 2-3 łyżki płatków owsianych sól, pieprz, sok z cytryny cebula i 4 ząbki czosnku tłuszcz do smażenia, mąka gryczana Przygotowanie: Rozmrożone płaty rybne zmielić, jeśli trzeba mięso odcisnąć Dodać do masy jajko, mąkę, płatki Cebulę i czosnek pokroić drobno i przesmażyć, dodać

Proste Potrawy
Schab gotowany - pięciominutowy 888

litry wody 2 łyżki soli morskiej 1 łyżka cukru 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/2 łyżeczki mielonego pieprzu czarnego 1 łyżeczka ziaren pieprzu kolorowego 2 duże ząbki czosnku 2 łyżki majonezu 4 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżeczka nasion kolendry Sposób przygotowania : Mięso myjemy,oczyszczamy i odkładamy do lodówki. Wszystkie składniki zalewy umieszczamy  w garnku. Całość zagotowujemy

Kolorowa kuchnia Elki
Medaliony wieprzowe z borowikami na białym winie 180

wytrawnego 100 ml śmietany 18 % 2 ząbki czosnku 1-2 łyżki posiekanego koperku sól świeżo mielony pieprz 2 łyżki masła PRZYGOTOWANIE Polędwiczkę ( w temperaturze pokojowej) kroimy na 2,5 cm plastry, które obtaczamy w mące. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę masła i smażymy mięso na złoto z obu stron. Przekładamy do garnka - najlepiej o grubym dnie. Na patelni rozpuszczamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Kaszanka domowa (parzona) 223

wody Przyprawy -sól nie jodowana 18 g/kg farszu -majeranek 1,5 g/kg farszu -pieprz czarny mielony 2 g/kg farszu -ziele angielski 0,5 g/kg farszu -gałka muszkatałowa 0,5 g/kg farszu -czosnek granulowany 1 g /kg farszu -7 liści laurowych dodanych przy gotowaniu mięsa Wykonanie Całe kupione mięso myjemy pod bieżącą wodą i następnie gotujemy do miękkości oprócz wątroby

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Karminadle z szynką, camembertem i pomidorami 175

Klasyczne karminadle to potrawa kuchni śląskiej, czyli kotlety z mielonej wieprzowiny. Urozmaiciłam je dodając małe kawałki aromatycznej szynki gotowanej, delikatnego klasycznego sera camembert wraz ze świeżo skrojonym czerwonym pomidorem w towarzystwie bazylii i chili. Składniki: 500 g mięsa zmielonego wieprzowego 1 jajko 1 średni pomidor 4 plastry szynki gotowanej (lub innej Waszej ulubionej) 1/3 sera camembert

Zasmakuj Kuchni
Pałki w keczupowej marynacie 196

podudzi z kurczaka, 3 łyżki oleju, 1/2 szklanki ketchupu pikantnego PARCZEW , 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1 łyżeczka rozmarynu, 2 łyżeczki pieprzu, 1/2 łyżeczki soli, 1,5 łyżki masła. PRZYGOTOWANIE: 1. Olej mieszam z keczupem i przyprawami. Do marynaty wkładam podudzia z kurczaka. Mięso nacieram marynatą i odstawiam na godzinę w chłodne miejsce. 2. Mięso razem z keczupową marynatą

Tradycyjna kuchnia Kasi
Ciastka jeżyki 148

również owsiankami) to podkarpacki wypiek z czasów kryzysu. Kiedy w sklepach nie było masła, mięsa ani słodyczy. nasze mamy na różne sposoby radziły sobie z tym deficytem. Masło zastępowały sztuczną margaryną, czekoladę kakao z mlekiem w proszku, cytrynę kwaskiem cytrynowym, a kotlety mielone kotletami z kapusty. Bakalie w PRLu również nie były ogólnie dostępne, ale przed świętami znacznie

Trzeci talerz
KROKIETY Z MIĘSEM I KAPUSTĄ KISZONĄ 218

kapusty kiszonej 1 duża cebula 2 jajka sól,pieprz oliwa dobrej jakości lub rosół Mięso,które wykorzystuję najczęściej pochodzi z rosołu więc starannie muszę go oddzielić od kości.Podsmażam na patelni by nabrało nowego,lepszego smaku i dopiero w takiej postaci go mielę.Cebulkę kroję w drobną kostkę i również rumienie na patelni.Kiszoną kapustę należy podgotować

Niespełnione zdolności kulinarne
Tażin z wołowiny i dyni w sosie z granatu 175

marchewką, czerwoną papryką lub innym warzywem) ½ łyżeczki mielonego czarnego pieprzu 2 łyżeczki soli pestki granatu + świeża kolendra do przybrania'; document.write(" "); W szerokim garnku o grubym dnie lub w naczyniu tażin rozgrzewamy smalec (ewentualnie klarowane masło) i podsmażamy cebule pokrojone w kostkę. Dodajemy wszystkie przyprawy oprócz soli, zwiększamy ogień, mieszamy i dodajemy mięso. Obracamy, aby równomiernie się obsmażyło. Wlewamy wodę(...)dodajemy pokrojoną w kostkę dynię i gotujemy jeszcze ok. 40 minut. Tażin najlepiej przygotować dzień wcześniej i odgrzewać. Danie podajemy z kuskusem. Ja 400 g kuskusu przyprawiam solą, łyżeczką mielonej, słodkiej papryki, łyżeczką mielonego kminu rzymskiego, skórką otartą z wyparzonej cytryny i pęczkiem świeżej kolendry. Zalewam wrzątkiem ok. 0,5 cm nad poziom kaszy, mieszam, przykrywam

Poezja smaku
Wegetariańska grochówka 147

dobre serce. Wegetariańska grochówka. Zupa inna niż zwykle. Kremowa, lekko słodka, pełna warzyw i bez mięsa. Polecam! Zmiany są pyszne! Składniki na 5 porcji: 400g grochu łuskanego 2 średnie marchewki 1 mały seler 1 duża cebula 1 średni por suszony majeranek sól świeżo mielony czarny pieprz oliwa z oliwek Sposób wykonania: Groch gotujemy w średnim garnku. Następnie odlewamy nadmiar

Kuchnia Pani Wiosny
Leczo z pieczoną papryką 136

którą nie wszyscy lubią. Poza tym nadaje smaku potrawie. Składniki: 6 papryk ( mieszanych ) 250 gram mięsa z kurczaka pozbawionego kości 250 gram kiełbasy typu śląska 2 cebule 250 gram pieczarek Kilka ząbków czosnku 1 puszka pomidorów z puszki Sól Pieprz Czosnek Papryka słodka mielona Papryka ostra mielona zielona czubruca Wykonanie: Paprykę oczyszczamy, myjemy, kroimy na mniejsze kawałki

Smaki Ewy
Zupa warzywna z pulpecikami nadziewanymi mozzarellą 119

mnie zacierka babuni) 2 pomidory 1/2 pęczka koperku sól ,pieprz Pulpety: filet indyka (ok. 500 g) 2 łyżki musztardy dijon mozzarella (małe kulki) bułka tarta sól ,pieprz ,mąka ,mielona czerwona papryka Przygotowanie Marchew ,pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kostkę. Razem z pokrojonym w piórka porem ,podsmażamy na maśle i oliwie z oliwek. Zalewamy wodą (tak by wszystkie(...)koniec dodajemy makaron i sparzone ,obrane i pokrojone (bez pestek) ,pomidory.  Filet z indyka mielimy ,mieszamy z musztardą ,solą ,pieprzem i bułką tartą.  Formujemy pulpeciki ,po czym je spłaszczamy i na każdy z nich wykładamy jedną ,osączoną z zalewy kuleczkę mozzarelli. Owijamy mięsem ser i obtaczamy w mące wymieszanej z odrobiną słodkiej papryki  Smażymy na rozgrzanym tłuszczu

R'n'G Kitchen
Pierś kurczaka z curry, zapiekana z porem 500

średniej cytryny 4 łyżki oleju rzepakowego sól morska i czarny pieprz świeżo mielone szczypta kardamonu mielonego 1 łyżka słodkiej papryki w proszku szczypta pieprzu cayenne Piersi przepłukujemy pod bieżącą wodą i osuszamy. Kroimy je w niezbyt drobną kostkę i odkładamy do miski. Oprószamy mięso dobrze solą oraz pieprzem  każdej strony i mieszamy, by każdy kawałek został

Kuchenna Kontrrewolucya
Kaszotto z kurczakiem, pieczarkami i brokułem 561

przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Wymieszać, przełożyć na patelnię i smażyć do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Wszystkie składniki, kaszę, pieczarki, brokuł i kurczaka, przełożyć do garnka lub głębokiej patelni i wymieszać. Kilka uwag: Osobiście użyłam białego pieprzu i szczyptę świeżo mielonego kolorowego. Jeżeli chodzi o doprawienie kurczaka ziołami prowansalskimi, to nie żałujcie tej przyprawy, bo pogłębi

Passions hobbies life
Kacze udka z orientalną nutą 160

łyżki soku z limonki 1 łyżka posiekanego imbiru 2 łyżeczki ziaren kolendry 1 czubata łyżeczka mielonej trawy cytrynowej 2 łyżki oleju Kujawski z papryką ostrą pomidorami, i bazylią Kacze udka natrzeć solą. Na patelni o wysokim brzegu lub w woku rozgrzać olej, obsmażyć mięso na rumiano z każdej strony. Zdjąć z patelni. Wszystkie składniki pasty rozetrzeć razem w moździerzu

Pełny talerz
Kurczak z ananasem + film 166

ząbki czosnku 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki oliwy z oliwek kopiasta łyżka mąki pszennej mielona czerwona ostra papryka szczypta cukru sól przepis Umyte piersi odsączamy i kroimy na kawałki lub w większą kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę i łączymy dłonią z pokrojonym mięsem . Następnie filety oprószamy papryką i mąką ziemniaczaną i mieszamy. Na rozgrzaną oliwę wrzucam kawałki piersi

Smakowite Dania
Pieczona rolada z brzuszka 132

pieczoną roladę z brzuszka wieprzowego. Składniki: 1 kg brzuszka wieprzowego 3 ząbki czosnku słodka papryka mielona sól, pieprz 3 listki laurowe 1 łyżka masła klarowanego Przygotowanie : Brzuszek natrzeć z obu stron solą pieprzem i słodką papryką, odstawić do lodówki na pół godziny, aby mięso przeszło smakiem przypraw. Mięso naszpikować pokrojonymi ząbkami czosnku, zwinąć w roladę, a następnie obwiązać sznurkiem

W kuchennej krainie
Kapusta pekińska zasmażana z cebulką. Pekinka na ciepło. 180

wody i zasmażam aż do miękkości kapusty. Kiedy kapusta juz jest miękka dodaję przyprawy: kminek mielony, roztarty majeranek, czosnek, szczyptę lubczyku, kilka kropel sosu sojowego. Na koniec dodaje sporo koperku. Podaję na ciepło.Taka kapustka pasuje świetnie do każdego obiadu typu ziemniaki i mięso. U mnie dziś podana z ziemniakami purre i pieczonym udźcem z indyka Smacznego

Kuchnia z widokiem na ogród
Smażony kurczak w stylu azjatyckim Tao Tao 162

fasolki szparagowej 1 szalotka 1 łyżeczka masła 1 łyżeczka kurkumy 4 ząbki czosnku świeżo mielony pieprz sól himalajska  2 garści czarnych oliwek bez pestek 3/4 szklanki wody 8 łyżek Sosu Słodkiego tao Tao 2 łyżki sosu sojowego z grzybami Tao Tao Przygotowanie: Mięso nacieramy posiekana drobno szalotką i czosnkiem. Posypujemy pieprzem i solą. Odstawiamy na godzinę do lodówki

ClauditteMissCooking
WĘDLINA Z SZYNKOWARA-----la salsiccia CASA 165

soli peklowej 3 łyżeczki żelatyny w proszku 1 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżki przyprawy do mięsa 6 ziaren ziela angielskiego  3 liście laurowe  około 80-100ml wody   pół łyżeczki kolendry Wykonanie : Szynkę umytą i osuszona pokroić w drobną kostkę. Boczek i golonkę mielimy ,Wszystkie skladniki łączymy ze sobą ,doprawiając do smaku. Dodajemy przeciśnięty czasnek. Starannie mieszamy

w mojej kuchni
duszony kurczak na pikantnie "chimichurri"... 151

podsmażać następnie wlać wodę, do smaku można dać maggi i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa można podać z ryżem, ziemniakami..............SMACZNEGO!!! argentyńska przyprawa "chimichurri" Royal Brand - nie zawiera glutaminianu sodu, zawiera liofilizaty, produkt naturalny - skład: papryczka jalapeno, natka pietruszki, czosnek granulowany, pieprz mielony, sól naturalna - opakowanie: 50 gram

W Mojej Kuchni Lubię