SUROWIEC I ROZDRABNIANIE Rozdrabniane było na maszynce nr.8 -szynka 1 kg / kostka 1-1,5 cm -karkówka 0,5 kg /szarpak -boczek 0,5 kg /10 mm -łopatka 2 kl. 1 kg / 8 mm -ser żółty twardy w moim wypadku był to bursztyn i szafir po 150 g każdy /kostka 1 cm PRZYPRAWY MATERIAŁY POMOCNICZE -peklosól 16 g /kg -pieprz czarny grubo mielony 4g -papryka chili jalapeno grys czerwona ostra 2 g/kg -papryka ostra mielona 2 g/kg -majeranek 1g/kg -papryka płatek kolorowa słodka 8 g/kg -gorczyca ziarno czar... czytaj dalej...
Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.