mięso mielone - 22854 przepisów (strona:984/1524)

Kotlet z piersi kurczaka z serem i ananasem 404

wierzchu usmażonego już mięsa. Naprawdę świetna sprawa, o ile nie przesadzi się z wielkością użytego filetu... Ja prawie padłam po jednej porcji, ale warto było. ;) 2 porcje 1 mała pierś kurczaka 4 grubsze plastry żółtego sera 2 łyżki stołowe miękkiego masła 1 spory ząbek czosnku kilka gałązek świeżej natki pietruszki sól morska świeżo mielona świeżo mielony czarny pieprz(...)dwie części. Każdą z nich przekrawamy wzdłuż, jednak nie do końca, by dwa podzielone płaty wciąż były ze sobą połączone. Każdy z płatów ubijamy lekko tłuczkiem do mięsa, najlepiej przez foliowy woreczek, by się nie porwały. Kotlety powinny być dość cienkie. Mięso oprószamy równomiernie z każdej strony solą, pieprzem oraz słodką papryką i pozostawiamy w temperaturze pokojowej na około

Kuchenna Kontrrewolucya
1465.Gulasz radomski 262

cytryny zioła prowansalskie 1 1/2 szklanki rosołu z kostki (grzybowy, warzywny, drobiowy)  sól pieprz lub mielona ostra papryka albo  pieprz cayenne  2 łyżki margaryny łub oliwy albo oleju  2-3 łyżki przesianej mąki Mięso skropić sokiem z cytryny, natrzeć solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi i odstawić na pół godziny. Następnie obtoczyć w mące. Boczek pokroić

Moje domowe kucharzenie
EMPANADAS CZYLI PIECZONE PIEROŻKI Z NADZIENIEM Z KURCZAKA 190

Empanadas to nic innego jak pieczone w piekarniku pierożki nadziewane najczęściej mięsem, serem lub jakimiś warzywami.  Potrawa przywędrowała do nas z Ameryki Południowej, gdzie jest bardzo popularna. Do zrobienia pierożków wykorzystuje się ciasto francuskie, kruche, pierogowe lub chlebowe ... dowolność jest tutaj spora.  U mnie dziś empanadas z kruchego ciasta z nadzieniem mięsno-warzywnym.  Zachęcam do wypróbowania przepisu(...)czosnku olej Pierś kroimy drobniutko. Posypujemy przyprawami. U mnie była to przyprawa gyros, mielony pieprz, ostra papryka. Cebulę siekamy. Podsmażamy na złoty kolor na oleju, po czym dodajemy pokrojoną pierś, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz startą na małych oczkach marchewkę. Smażymy całość do momentu, aż mięso będzie miękkie. Farsz studzimy, po czym dodajemy do niego starty ser. Mieszamy, ewentualnie

Walijskie Pichcenie
Burgery drobiowo-jaglane 138

woli z mięsa drobiowego z dodatkiem kaszy jaglanej. Z powodzeniem można ich użyć do domowych hamburgerów lub podać z ziemniakami i ulubiona surówką. 300 g filetu z piersi kurczaka 1/2 szkl.  kaszy jaglanej 1 marchewka 1 jajko 1 cebula 1 łyżka masła 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanego koperku  sól świeżo mielony pieprz ponadto: 3 łyżki bułki(...)kaszę,startą marchewkę na drobnych oczkach tarki,posiekaną i zeszkloną na maśle cebulę,starty czosnek i koperek. Wbić jajko,doprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wyrobić. Z mięsa formować kotlety,każdy obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanym oleju po kilka minut z obu stron na rumiano. Podawać na ciepło np. z ziemniakami i surówką

Kolorowa kuchnia Elki
Gulasz wieprzowy z mix warzywami 130

Kiedy gulasz przygotowujemy, to często długo go gotujemy, czekamy, czekamy i na dodatek mąką zagęszczamy. Ja mąki nie użyłam, dużą ilość warzyw podsmażyłam, mięso na cienkie plasterki pokroiłam,   jedno z drugim połączyłam, delikatnie doprawiłam i tylko 30 min dusiłam. Na końcu mix warzywny z chili dodałam, dzięki któremu ciekawy smak uzyskałam, bo w puszce  zostały  schowane: cebulka(...)świeżo mielony do smaku, 2 płaskie łyżeczki curry, ½ łyżeczki mielonej papryki wędzonej, 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki czerwonej, 3-4 łyżki sosu sojowego, 2 liście laurowe, 4 ziela angielskie, 2 łyżki kaszy kuskus, pęczek świeżego koperku. Przygotowanie: Rada: czas duszenia (jednak) zależy od tego jak pokroiliśmy mięso, dlatego ważne jest, aby wszystkie kawałki były podobnej grubości i cienkie

Moniki Smakołyki
Szaszłyki z marynowanej polędwicy wieprzowej z dodatkiem świeżego ogórka, pieczarek, papryki i cebuli 107

moją marynatę tworzy głównie sok z limonki. To dzięki niemu mięso jest wyjątkowo kruche. Sami sprawdźcie 😊 Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa (około 400 g) garść średniej wielkości pieczarek świeża czerwona papryka nieduża cebula świeży ogórek marynata: 1 limonka 1 łyżka miodu ok. 1/2 łyżeczki soli ok. 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 1 łyżka oleju Jak zrobić szaszłyki? Polędwiczkę dokładnie oczyścić(...)kilka-kilkanaście minut. Nie będą się przypalały podczas grillowania. Z pieczarek odłamać nóżki. Paprykę przekroić, usunąć nasionka i ogonek, a następnie pokroić ją na kawałki zbliżone wielkością do kawałków mięsa. Ogórek umyć, osuszyć, pokroić na grube plastry. Cebulę obrać i pokroić w średniej grubości plastry.  Na patyki nadziewać po kolei wszystkie składniki: mięso, paprykę, cebulę, ogórek i paprykę. Grillować

Codzienna kuchnia niecodzienna
Grillowane żeberka 198

żeberek wieprzowych, 100 ml oleju, ½ łyżki papryki słodkiej mielonej, 1/2 łyżeczki czosnku granulowanego, 2 łyżeczki przyprawy Smoky Grill Bar ze sklepu SKWORCU , 1,5 łyżeczki pieprzu mielonego, sól. PRZYGOTOWANIE: Żeberka kroję na porcje. Wkładam do garnka, zalewam wodą, solę i gotuję około 45 minut. Olej mieszam z przyprawami. Ugotowane żeberka przekładam do marynaty i dokładnie je nacieram. Odstawiam(...)grillu układam porcje żeberek. Grilluję po około 10 minut z każdej strony. Do przygotowania żeberek użyłam przyprawy Smoky Grill Bar, którą otrzymałam do testowania od sklepu SKWORCU . Przyprawa nadała mięsu wspaniałego smaku i aromatu. Doskonale nadaje się do potraw z grilla. Zapraszam do sklepu SKWORCU , gdzie znajdziecie cały wachlarz wspaniałych produktów, niezbędnych w każdej kuchni

Tradycyjna kuchnia Kasi
Rolada z boczku czosnkowo-cebulowa 187

smaku 1 łyżka przyprawy do wieprzowiny Świeżo mielony pieprz do smaku 1 łyżka majeranku Sposób wykonania: Boczek opłukać pod zimną wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym, rozłożyć na desce, natrzeć solą , pieprzem oraz przyprawą do wieprzowiny. Cebulę i czosnek obrać , cebulę pokroić w cienkie piórka, czosnek przecisnąć przez praskę. Czosnek rozetrzeć na mięsie, posypać cebulą, zawinąć formując ciasno roladę, Owinąć sznurkiem

Wanilia i Kardamon
Pieczona karkówka 165

wiemy nasza sklepowa wędlina na faszerowana jest jakimiś dodatkami chemicznymi że trudno je wymówić a co dopiero zapamiętać . Dlatego od lat piekę mięsa na kanapki . Taka pieczeń ma jeszcze taką zaletę że zaraz po wyjęciu z piekarnika ,można ją podać jako danie obiadowe z dodatkiem ziemniaków i surówki . Może być coś innego jako dodatek . Natomiast po wystygnięciu jest znakomitą wędlinką(...)cała główka czosnku 1 łyżkę pieprzu czarnego mielonego Wykonanie Krok 1 . Przygotować zaprawę . W tym celu należy : rozgnieść czosnek,cebulę pokroić w talarki. Przełożyć to do miseczki, dodać -majeranek ,sól, pieprz i dokładnie wymieszać. Krok 2 . Umytą i wysuszoną karkówkę wkładamy do suchej zaprawy i wcieramy ją w mięso , dokładnie w każdą szczelinkę . Na koniec należy mocno wklepywać zaprawę

Eli Gotowanie
Kotlet z indyka po zbójnicku 146

nawet najzwyklejsze mięso nabiera innego smaku , polecam na pyszny codzienny,  pożywny obiad. W ten sam sposób można zrobić kotlety schabowe czy fileta z kurczaka. Składniki: 1 kg fileta z indyka 3 jajka 4 ząbki czosnku 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki ketchupu pikantnego 1 łyżka musztardy 1 łyżka majonezu Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku(...)kotlety. Przygotować marynatę: Jajka roztrzepać w misce w solą i pieprzem, dodać posiekane drobno ząbki czosnku, dodać majonez, ketchup, musztardę i mąkę ziemniaczaną, dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Rozbite mięso włożyć do miski z marynatą, dokładnie przemieszać, przykryć folią i włożyć na 2 godziny do lodówki. Po tym czasie panierować każdego kotleta w bułce wymieszanej z pokruszonymi płatkami, smażyć

Wanilia i Kardamon
BURGER Z MIĘSEM I PIECZARKAMI 166

zaprosić do wypróbowania przepisu na Burgery z mięsem z indyka i duszonymi pieczarkami.  SKŁADNIKI: 6 kotletów do burgerów PRZEPIS  6 plastrów ser żółtego 6 bułek np. Kajzerek 12 plastrów ogórków konserwowych 6 kawałków jarmużu Pieczarki lub PRZEPIS 20 dag pieczarek 1 natka pietruszki 2 łyżki masła 1 łyżeczka czosnku mielonego 1 łyżka papryki czerwonej sól i pieprz(...)pietruszki. Bułki rozkrajam na pół. Następnie kładę plaster sera. Wkladam do piekarnika na 10 min w 180 stopniach by ser się rozstopil. Następnie polewam sosem, kładę plastry ogórka, ciepłe mięso i ciepłe pieczarki. Smacznego

Gotowanie Patki
Szwedzkie klopsiki - kottbullar 336

Przepis prosty, prawie nie różniący się od przepisu na tradycyjne mielone. I równie tradycyjnie do farszu dodaję kaszę mannę, dzięki której klopsiki są bardzo pulchne i soczyste. Można poddusić je w sosie, ja dorzuciłam garść pieczarek. Pyszne!   Szwedzkie klopsiki - kottbullar  Składniki (na 24szt.): 300g mięsa wieprzowego (szynka, karkówka, łopatka) 200g mięsa wołowego (karkówka) 1 duża

Obiad gotowy
Pieczona pierś z indyka 672

namawiać. Dzisiaj mam propozycję na pieczoną pierś z indyka. Mięso jest mięciutkie, delikatne, wilgotne i bardzo aromatyczne. Idealne do kanapek, na imprezkę lub na  zbliżające się święta. Zobaczcie, jak łatwy jest przepis, a może się skusicie :) Składniki marynaty: 4 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę 1 czubata łyżeczka mielonych suszonych pomidorów (u mnie Skworcu ) 1 czubata łyżeczka papryki(...)kilka godzin (można na całą noc). Pierś dokładnie zawijamy w folię aluminiową, pamiętając, że do pieczenia, matowa strona powinna być na zewnątrz. Piekarnik nagrzewamy do 220 stopni, wkładamy mięso i od razu zmniejszamy temperaturę do 175 stopni. Ja piekę 70 minut, na grzałce dolnej + grzałka z termoobiegiem. Mięso wyciągamy z piekarnika i studzimy, bez odwijania z folii. Schładzamy w lodówce

Smak mojego domu
Duszona młoda kapusta z warzywami 112

czym kto lubi, z ziemniakami, z makaronem czy do mięsa. Zróbcie, a ja smacznych inspiracji Wam życzę :) Potrzebujemy: 1 średnia główka młodej białej kapusty 2 cebule 2 duże marchewki 1 duża pietruszka 16 dag koncentratu pomidorowego masło lub margaryna do  smażenia sól do smaku pieprz czarny mielony do smaku koperek świeży, suszony lub mrożony lubczyk suszone według uznania(...)margarynę, koncentrat pomidorowy i przyprawy do smaku, dusimy przez kilka minut często mieszając, aż kapusta będzie gesta i aromatyczna. 3. Podajemy na gorąco z dowolnymi dodatkami, z ziemniakami, makaronem, mięsem, z czym kto lubi. Smacznego. Moje rady: Masła lub margaryny dodajemy według uznania, zależy jak bardzo chcemy mieć maślaną kapustę. Porcja dla 4 osób

Izabelawkuchni