mięso mielone - 22854 przepisów (strona:838/1524)

Kiełbasa kminkowa 326

podgardla i pachwiny -czosnek świeży 2 g/kg -cukier 1-2 g/kg -gałka muszkatołowa 0,5 g/kg -ziele angielskie 0,5 g/kg -majeranek 0,5-1 g/kg -pieprz czarny mielone 1 g/kg -pieprz kolorowy miażdżony w moździerzu 1 g/kg -woda 400 mil -jelita wieprzowe WYKONANIE Kupiony surowiec myjemy pod bieżącą wodą. Z łopatki i karkówki wycinamy najbrzydsze kawałki jakieś(...)godzin ROZDRABNIANIE -szynka na szarpaku -łopatka i karkówka na 13 mm -podgardle i pachwina na 8 mm -a to co wykroiliśmy z łopatki i karkówki mielimy na 6 mm Teraz przystępujemy do przyprawiania wszystkie mięso oprócz podgardla i pachwiny wkładamy do większej miski i dajemy wszystkie przyprawy. W wodzie rozpuszczamy cukier i wciskamy czosnek mieszamy i dodajemy do mięsa. Dokładnie

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Zupa gulaszowa z fasolą 136

laurowe 3 ziarenka ziela angielskiego 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki szczypta chili 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka ziaren kolendry świeżo mielony pieprz sól 1 łyżka mąki 3 łyżki oliwy Mięso pokroić w kostkę ok 2cm, obsmażyć z każdej strony na oliwie, przełożyć do garnka. Na tej samej patelni zrumienić pokrojoną w kostkę cebulę i posiekany

Obiad gotowy
Rolada z polędwicy z suszonymi śliwkami 154

marynata: 150 ml oleju rzepakowego 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki suszonego rozmarynu 1/4 łyżeczki ziaren kolendry świeżo mielony pieprz kolorowy sól Polędwicę  umyć, osuszyć oczyścić. Naciąć mięso wzdłuż nie dokrawając do końca, tak żeby powstał szeroki płat mięsa. Do miseczki wlać olej,dodać rozgnieciony czosnek,rozmaryn,kolendrę,sól i pieprz. Wymieszać i marynatą polać mięso z jednej

Kolorowa kuchnia Elki
Falafele - chrupiące kotleciki z ciecierzycy 224

najbardziej znanych dań z ciecierzycy. Przepis na hummus tutaj , a przepis na chrupki z ciecierzycy tutaj :) A teraz przepis na falafele, przepyszny obiad bez mięsa. Poza tym jest to świetna alternatywa na zdrowe "mielone" :) A po co ta soda w przepisie? Dzięki niej szybciej gotuje się i smaży ciecierzyca (w zależności od przepisu i dania). Składniki

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Falafele - chrupiące kotleciki z ciecierzycy 224

najbardziej znanych dań z ciecierzycy. Przepis na hummus tutaj , a przepis na chrupki z ciecierzycy tutaj :) A teraz przepis na falafele, przepyszny obiad bez mięsa. Poza tym jest to świetna alternatywa na zdrowe "mielone" :) A po co ta soda w przepisie? Dzięki niej szybciej gotuje się i smaży ciecierzyca (w zależności od przepisu i dania). Składniki

Szczęśliwa kuchnia
KLOPSIKI ZIOŁOWE 124

Dziś przepis na "Ziołowe klopsiki"przywieziony z Castello de Matese.Nic trudnego,jak to u Włochów.Trochę przypraw,dobre jakościowo mięso,dużo serca i miłości i gotowe.   60dag.mięsa mielonego np.drobiowego 1 czerstwa bułka lub bułka tarta mleko 1 jajko sól pieprz tymianek bułka tarta do panierowania oliwa z oliwek 1 łyżka masła 2 ząbki czosnku ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Bułkę zalać mlekiem

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Sałatka z awokado i kalmarów 159

Awokado nazywane jest „owocem maślanym”, ze względu na znaczną zawartość tłuszczów. Duża wartość energetyczna tego owocu sprawiła, że traktowano go kiedyś jako namiastkę mięsa podczas długich i dalekich podróży. Pierwszymi Europejczykami, którzy mieli okazję raczyć się uwodzicielskim smakiem awokado, byli hiszpańscy konkwistadorzy Meksyku. Do Polski owoc ten trafił znacznie później, ale zadomowił się na dobre i coraz częściej pojawia się

mojewypiekiinietylko
Zupa fasolowa 142

łyżeczki masła łyżka mąki ewentualnie kostka rosołowa ząbek czosnku  świeża pietruszka  przyprawy: liście laurowe, ziele angielskie, ziarenka pieprzu, kminek, sól, pieprz mielony, majeranek, maggi.  ok 2 l wody  Wykonanie:  Uwaga, mięso i fasolę gotujemy w dwóch osobnych garnkach. Fasolę wypłukać i namoczyć przez całą noc. Na drugi dzień wypłukać ponownie i przełożyć do garnka

Aromatyczne Podróże
Pulpeciki z dorsza w sosie paprykowo-pomidorowym - dzieci to lubią! 123

jest na to jakaś metoda, oprócz wybierania ości pęsetą przed przyrządzeniem ryby? Oczywiście! Proste i smaczne danie w postaci małych, smakowitych kuleczek z mięsa ryby, ugotowanych na parze. To jest lepsze niż mielony! 😉   Nie rozumiem do końca, dlaczego tak jest, […] Artykuł Pulpeciki z dorsza w sosie paprykowo-pomidorowym -> dzieci to lubią! pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Kiełbasa grillowa z serem ( pieczona w niskiej temperaturze) 174

jodowana 89 g -sól wędzarnicza (wędzona) 30 g -czosnek świeży dobrej jakości wyciśnięty przez praskę 60 g -ziele angielskie mielone 7 g -gałka muszkatołowa 7 g -pieprz czarny mielony 14 g -woda 150-200 mil. Wykonanie Kupione mięso myjemy pod bieżącą wodą osuszamy i mielimy.Następnie łączymy ze sobą karkówkę i chudy boczek.Do karkówki i chudego boczku

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
cielęcina w sosie grzybowym... 131

szklanki, mąka pszenna 2 łyżki, woda 1 szklanka, natka pietruszki 1/2 pęczka cielęcinę bez kości umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, z oleju, kucharka, cząber, pieprzem mielonym, papryki ostrej, przyprawy w płynie przygotować marynatę i mięso dobrze natrzeć, schować do woreczka do lodówki na całą noc grzyby prawdziwki suszone opłukać, moczyć w 1 szklance letniej wody z ciut solą przez

W Mojej Kuchni Lubię
Kiełbasa grillowa surowa z serem 129

jodowana 89 g -sól wędzarnicza (wędzona) 30 g -czosnek świeży dobrej jakości wyciśnięty przez praskę 60 g -ziele angielskie mielone 7 g -gałka muszkatołowa 7 g -pieprz czarny mielony 14 g -woda 150-200 mil. Wykonanie Kupione mięso myjemy pod bieżącą wodą osuszamy i mielimy.Następnie łączymy ze sobą karkówkę i chudy boczek.Do karkówki i chudego boczku

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kiełbasa surowa z żółtym serem. 159

jodowana 89 g -sól wędzarnicza (wędzona) 30 g -czosnek świeży dobrej jakości wyciśnięty przez praskę 60 g -ziele angielskie mielone 7 g -gałka muszkatołowa 7 g -pieprz czarny mielony 14 g -woda 150-200 mil. Wykonanie Kupione mięso myjemy pod bieżącą wodą osuszamy i mielimy.Następnie łączymy ze sobą karkówkę i chudy boczek.Do karkówki i chudego boczku

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Pierogi z mięsem 131

seler, liście laurowe, ziele angielskie, cebulę i czosnek. Doprowadzamy do wrzenia, odszumiamy, dodajemy sól do smaku i gotujemy na wolnym ogniu ok. 60 minut. Odławiamy mięso, marchew, cebulę i czosnek. Rosół przecedzamy. Odłowione składniki mielimy w maszynce. Dodajemy jajko, pieprz ziołowy i naturalny, czosnek niedźwiedzi i sól do smaku. Dodajemy też nieco rosołu, aby farsz nie był zbyt suchy. Mieszamy

Maminek kulinarny
Pasztet z szynkowara 112

gotujemy aż mięso i warzywa będą miękkie. Dodajemy wątróbkę i gotujemy jeszcze ok. 15 - 20 minut. Cebulę kroimy i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Przestudzone mięso obieramy od kości i wraz z innymi składnikami mielimy w maszynce. Dodajemy jajka i przyprawy (gałki nie żałujcie, powinno ją być dobrze czuć w pasztecie), wyrabiamy masę pasztetową, a następnie przekładamy ją do foliowego woreczka

Czary - gary w kuchni