Kiełbasa surowa z żółtym serem.

Kiełbasa surowa z żółtym serem.

Kiełbasa surowa z żółtym serem.

Surowa Na gorąco.  Na zimno. Surowiec -karkówka 3 kg (mielimy na szarpaku) -boczek chudy 1,5 kg (mielimy sitko fi 10- 8 mm) -boczek tłusty 1 kg (mielimy sitko fi 4 mm) -podgardle 1,5 kg (mielimy sitki fi 2 mm) -ser żółty wędzony 1 kg (ścieramy na grubych oczkach tarki) -jelita wieprzowe 10 m. Przyprawy Podane są w gramach  do całości surowca -sól nie jodowana 89 g -sól wędzarnicza (wędzona) 30 g -czosnek świeży dobrej jakości wyciśnięty przez praskę 60 g -ziele angielskie mielone 7 g -gałka muszkatoł... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Autor

Jacek WiertelJacek Wiertel

Domowy wyrób.Coś do chleba i talerza.
Strona poświęcona przede wszystkim wyrobom wędlin domowych i jej sposobach produkcji.Można tu będzie znaleźć przepisy i zdjęcia wędlin wędzonych,pieczonych, szynkowarowych i dojrzewających.Oraz innych potraw które cenimy za ich smak i wygląd.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, chleb, boczek, karkówka, kiełbaski, mięso, kanapki, grill, kiełbasa, mięso mielone, kiełbasa z grilla, chleb mieszany

Inne przepisy z Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.