mięso mielone - 22854 przepisów (strona:829/1524)

Hamburgery z orkiszu, indyka oraz cukinii 96

frytkami z piekarnika i bułkami własnej roboty z mąki chlebowej. Czas : 15 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji: 4 burgery Dodawanie kaszy do mielonego to nasz stały patent na kotlety, pulpety, burgery i „dewolaje ”. Mięso z dodatkiem orkiszu, pęczaku, kaszy gryczanej zyskuje zupełnie nowy smak, danie jest zdrowsze, bogatsze w składniki odżywcze i w sprytny sposób pozwala przemycić(...)które później, po wymieszaniu z mięsem i usmażeniu, nadają burgerom ciekawej, ziarnistej struktury. Polecamy ten przepis burgery, bo są naprawdę pyszne! Podaj je z domowymi bułeczkami , które zrobisz w mniej niż pół godziny – w przepisie mąkę pszenną zamień na chlebową. Jak burger to oczywiście frytki – najlepiej zdrowe frytki z piekarnika . Składniki: 250 g mielonego indyka ½ szklanki ugotowanej kaszy

Niedzielny kucharz
Szynka w sosie paprykowym 106

kluseczek. Polecam :) Składniki - 1 kg szynki wieprzowej - 1 papryka czerwona - 1 cebula - 1-2 ząbki czosnku - łyżka mielonej czerwonej papryki - pół łyżeczki majeranku - pół łyżeczki kminku mielonego - sól - olej - 1 łyżeczka mąki pszennej  Wykonanie Opłukane i osuszone mięso kroję w plastry, przesypuję z dwóch stron przyprawami i odstawiam do lodówki na minimum pół godziny ( im dłużej

Kuchnia z widokiem na ogród
Gulasz z dzika 167

oliwie Mięso pokroiłam w  kostkę i usmażyłam je na smalcu w garnku o grubym dnie, wlałam do niego po zarumienieniu - wino i gotowałam pod przykryciem około 40 min. Dodałam do gotującego mięsa zioła, pieprz ziarnisty, liście oraz pokruszoną papryczkę Po 40 min. dodałam pomidorki oraz przesmażone wcześniej na patelni warzywa( marchew, czosnek, seler, cebulę) Gotowałam do miękkości mięsa(...)warzyw( u mnie trwało to jeszcze 30 min.), doprawiłam solą, pieprzem mielonym. Przepis wypróbuję jeszcze z innym czerwonym mięsem, może też będzie pyszne. A 2 kieliszki śliwowicy do tej potrawy były jak najbardziej wskazane, dla równowagi ducha i ciała

Proste Potrawy
Kurczak w marynacie miodowo - cynamonowej 186

cynamonu 3 pełne łyżki miodu 1/4 szklanki oleju / oliwy 1/4 szklanki białego octu winnego 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka suszonego tymianku 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 1/2 łyżeczki ostrej musztardy Sposób przygotowania: 1. Mięso opłukać, osuszyć. 2. Składniki marynaty dobrze wymieszać, natrzeć mięso marynatą, odstawić do lodówki na kilka godzin lub na całą non. 3. Mięso przełożyć do naczynia

Kuchnia domowa Ani
Karkówka duszona w cebuli 139

karkówki wieprzowej 4 cebule (użyłam dwie białe i dwie czerwone) Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, zioła prowansalskie, papryka słodka i ostra mielona olej do smażenia 1/2 szklanki bulionu lub wody     *** Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w dwu centymetrowe plastry i nacieramy przyprawami *** *** Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i partiami smażymy karkówkę z dwóch stron na rumiany kolor *** *** Usmażone

Blog z Apetytem
Wędzone rolady boczkowe 119

pieprzu czarnego mielonego 5 % wody II rolada boczkowa czosnkowa: 2 g pieprzu czarnego mielonego 3 g czosnku świeżego 5 g czosnku niedźwiedziego suszonego 5 % wody III rolada boczkowa paprykowa: 2 g pieprzu czarnego mielonego 3 g czosnku świeżego 3 g kolendry liściastej, suszonej 10 g papryki czerwonej, suszonej, w płatkach 2 g papryki mielonej słodkiej(...)uszkodzić. Skórę zasolić solą warzoną z zewnętrznej i wewnętrznej strony. Boczek pokroić w kostkę i zasypać solą peklową, peklować 48h w temperaturze 4-6 0 C. Po tym czasie mięso zmielić na sitku 8 mm. Mięso przełożyć do misy, dodać przyprawy, wodę i wyrobić aby mięso się rozkleiło. Mięsem napełnić skóry, zawinąć w rolady, całość owinąć w folię celulozową

Kocham..lubię..gotuję..
Kiełbasa białowieska 228

ponieważ mięso będziemy peklować. Następnie mięso 1 i 2 peklujemy i dobrze mieszamy i odstawiamy do lodówki na 24 h. Po tym czasie do mięsa 1 dolewamy 100 g wody i wyrabiamy.Mięso 2 mielimy na sitku fi 8 dodajemy 200 g wody i wyrabiamy.I wstawiamy 1 i 2 do lodówki na kolejne 24 h. Po tym czasie

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kiełbaska BIAŁOWIESKA podsuszana 180

duże ponieważ mięso będziemy peklować. Następnie mięso 1 i 2 peklujemy i dobrze mieszamy i odstawiamy do lodówki na 24 h.Po tym czasie do mięsa 1 dolewamy 100 g wody i wyrabiamy.Mięso 2 mielimy na sitku fi 8 dodajemy 200 g wody i wyrabiamy.I wstawiamy 1 i 2 do lodówki na kolejne 24 h. Po tym czasie

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Piersi z kurczaka w prostym sosie – rodzinny obiad 167

kurczaka kroimy na mniejsze kotlety (najpierw wzdłuż, żeby były cieńsze, a potem na pół lub mniejsze kawałki – w zależności od wielkości mięsa). Przekładamy je do miski, dodajemy 2 łyżki mąki pszennej, pół łyżeczki czarnego mielonego pieprzy i 1/3 łyżeczki soli. Wszystko dokładnie mieszamy. Rozpuszczamy masło i układamy obok siebie kawałki kurczaka. Doprawiamy je po wierzchu przyprawą gyros. Mięso

Słodkie okruszki
Gulasz mięsny z pak choi 170

choi 150 g groszku cukrowego 200 g pieczarek ½ łyżeczki suszonego tymianku 2 łyżki natki pietruszki 1 łyżka mąki ½ łyżeczki czarnego pieprzu, grubo mielonego 2 łyżki masła 500 ml wrzątku lub bulionu mięsnego Podziel mięso na małe kawałki, oprósz mąką i pieprzem. Rozgrzej masło i wrzuć mięso. Smaż aż mięso lekko się zrumieni i przestanie być krwawić. Dodaj pokrojoną

codojedzenia
Pomidorowy gulasz z drobiowymi klopsikami 125

250ml bulionu warzywnego 2 łyżki siekanego, świeżego oregano lub płaska łyżeczka suszonego sól i pieprz do smaku łyżka miodu lub cukru 4 łyżki oleju   Mięso z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z błonek i mielimy. Dodajemy od niego sól i pieprz do smaku, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekane oregano. Mieszamy i wstawiamy od lodówki do stężenia.   Młode ziemniaki(...)mieszając. Do cebuli dodajemy następnie ziemniaki, które zalewamy szklanką zimnego bulionu. Doprowadzamy do wrzenia, po czym zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem około 15 minut.   W międzyczasie z mięsa formujemy klopsiki wielkości orzecha włoskiego. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i wkładamy na niego klopsiki – obsmażamy je na złoto, z każdej strony. Upieczone klopsiki wrzucamy do garnka

Smaczna Strona
Karkówka pieczona z warzywami 204

jest to niezła alternatywa dla wizyty w pobliskim fast foodzie. Z pewnością przy tym smaczniejsza i zdrowsza, gdyż potrawa nie zawiera np. żadnego dodatkowego tłuszczu poza tym pochodzącym z mięsa. Ja przyrządzam to danie zwykle w rękawie do pieczenia, co wydaje się rozwiązaniem optymalnym zarówno pod względem wygody jak i czasu przygotowania. Nie mniej jednak można użyć również naczynia żaroodpornego(...)małe marchewki (200g) 2 średnie cebule (250g) kilka średnich ziemniaków (400g) 2 ząbki czosnku 1 i 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu świeżo mielonego Instrukcje Czosnek obieramy i miażdżymy w wyciskarce. Plastry mięsa nacieramy częścią soli i pieprzu oraz zmiażdżonym czosnkiem. Odkładamy na chwilę, by przeszły smakiem przypraw. Marchewkę starannie obieramy i kroimy w plasterki o grubości

Kulinarna Pokusa
Udziec wołowy z sosem pieczarkowym. 107

Składniki na mięso: 500 g udźca wołowego bez kości kolendra rozdrobniona, papryka ostra mielona oliwa 1 łyżeczka sosu sojowego ciemnego 1/2 szklanki wody Składniki na sos: 250 g pieczarek 1 łyżeczka oliwy czosnek granulowany, pieprz, szczypta soli 1 łyżeczka mąki gryczanej 1 szklanka (250 ml) mleka 1,5 % Mięso kroimy na kawałki, polewamy oliwą i z każdej strony posypujemy

Moje-pitraszenie
Kiełbasa słoikowa 166

g/kg peklo soli -7 g/kg soli morskiej -3 g/kg gorczyca mielona -1 g/kg majeranek -2 g/kg pieprz czarny -0,5 g/kg kolendra mielona -5-8 g/kg czosnku -szybkowar -słoiczki WYKONANIE Kupione mięso rozdrabniamy i dodajemy wszystkie przyprawy, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na 24 godz. Po tym czasie dodajemy 200 ml wody, mieszamy i upychamy ściśle

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Szaszłyki z piekarnika z kurczakiem i boczkiem 177

filetem z kurczaka, wędzonym boczkiem, serem halloumi, papryką, cebulą i świeżym ananasem. Kurczaka przyprawiłam na ostro, dodając do marynaty sporą ilość mielonej papryki chili.  Szaszłyki wyszły kolorowe oraz aromatyczne, z kruchym, soczystym i pikantnym mięsem z kurczaka, które świetnie komponuje się ze słodkim ananasem, słonym boczkiem wędzonym oraz słodko-słonawym serem halloumi.  Podałam je z pieczonymi ziemniaczkami(...)przyprawa do kurczaka papryka chili mielona sól, pieprz szczypiorek świeży patyczki do szaszłyków Wykonanie: W misce mieszamy olej z przyprawami: przyprawą do kurczaka, papryką chili, czosnkiem niedźwiedzim oraz pieprzem i solą. Filety z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z niepotrzebnych części i kroimy w grubą kostkę. Wrzucamy do miski z marynatą i dokładnie obtaczamy mięso w przyprawach. Miskę szczelnie zakrywamy

Kuchnia MagdaLeny
Szaszłyki z piekarnika z kurczakiem i boczkiem 177

filetem z kurczaka, wędzonym boczkiem, serem halloumi, papryką, cebulą i świeżym ananasem. Kurczaka przyprawiłam na ostro, dodając do marynaty sporą ilość mielonej papryki chili.  Szaszłyki wyszły kolorowe oraz aromatyczne, z kruchym, soczystym i pikantnym mięsem z kurczaka, które świetnie komponuje się ze słodkim ananasem, słonym boczkiem wędzonym oraz słodko-słonawym serem halloumi.  Podałam je z pieczonymi ziemniaczkami(...)przyprawa do kurczaka papryka chili mielona sól, pieprz szczypiorek świeży patyczki do szaszłyków Wykonanie: W misce mieszamy olej z przyprawami: przyprawą do kurczaka, papryką chili, czosnkiem niedźwiedzim oraz pieprzem i solą. Filety z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z niepotrzebnych części i kroimy w grubą kostkę. Wrzucamy do miski z marynatą i dokładnie obtaczamy mięso w przyprawach. Miskę szczelnie zakrywamy

Kuchnia MagdaLeny