mięso mielone - 23354 przepisów (strona:823/1557)

Kotlety schabowe po meksykańsku 164

smażenia PANIERKA: 1/2 szklanki mąki 1 jajko 3/4 szklanki bułki tartej sól, pieprz 1/3 łyżeczki chilli w proszku 1/2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej 1/2 łyżeczki suszonego oregano 1 łyżka posiekanej pietruszki     *** Mięso rozbijamy tłuczkiem, przekładamy do miski, zalewamy mlekiem i odkładamy na minimum godzinę (można też zrobić dzień wcześniej i przechowywać w lodówce *** *** Po tym czasie kotlety

Blog z Apetytem
Smażony makaron z kurczakiem po chińsku 137

makaronu pełnoziarnistego spaghetti świeżo mielony pieprz ciemny sos sojowy opcjonalnie 1 łyżka sezamu WYKONANIE Kurczaka umyć, pokroić na niewielkie paski i przełożyć do głębokiej patelni lub woka. Dodać olej rzepakowy, polać trzema łyżkami sosu sojowego i doprawić świeżo mielonym pieprzem. Smażyć na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając. Gdy mięso nie będzie już surowe, dodać chińską mieszankę(...)wody. Makaron przełożyć do potrawy, polać dużą ilością sosu sojowego i doprawić świeżo mielonym pieprzem. Smażyć delikatnie mieszając na mocnym ogniu. Potrawa powinna być doprawiona sosem sojowym i pieprzem, tak aby była lekko słona i lekko ostra. Gotowy makaron nakładać na talerze wraz z mięsem i warzywami. Sezam podprażyć na suchej patelni i posypać nim makaron na talerzach

Passions hobbies life
STRIPSY Z KURCZAKA Z SIEMIENIEM LNIANYM 184

rzepakowy PRZYGOTOWANIE:  Filet z kurczaka myję a następnie kroję w paski ok 2 cm grubości. Do jednej miski wsypuję mąkę razową oraz mielone siemię lniane. Mieszam ze sobą. Do drugiej miski wbijam jajka. Mięso doprawiam dokładnie. Nastepnie na rozgrzaną patelnię wylewam olej rzepakowy. Stripsy maczam w jajku a następnie dokładnie obtaczam w mieszance z mąki i siemienia

Gotowanie Patki
Zupa warzywna z kurczakiem, szparagami i fasolką 146

kostka warzywna Vegeta Natur świeżo mielony pieprz, sól WYKONANIE Pierś z kurczaka umyć, oczyścić, pokroić na mniejsze części i przełożyć do garnka. Dodać liście laurowe, ziele angielskie, pokrojone na mniejsze kawałki łodygi selera i zieloną część z pora. Wszystko zalać wodą i od momentu zagotowania się wody, gotować przez 20 minut. Ugotowane mięso wyłowić z zupy i zostawić(...)górnych części) i por. Gdy warzywa będą już lekko miękkie, dodać górne części szparagów i nadal gotować.  Gdy warzywa będą miękkie, dodać ugotowane mięso i odcedzoną z zalewy fasolkę. Całość przyprawić świeżo mielonym pieprzem i solą (jeżeli korzystacie z kostki rosołowej, to zupa powinna być wystarczająco słona

Passions hobbies life
Rolada lazdijajska 721

Surowiec -golonka wieprzowa z ładną skórą 1,4-1,6 kg Przyprawy i materiały pomocnicze -peklosól 17-18 g/kg licząc tylko mięso bez skóry -sól 18 g/kg skóry -pieprz czarny mielony 2,5 g/kg -kolendra 1 g/kg -ziele angielskie 1 g/kg -czosnek świeży zgnieciony przez praskę według uznania ja lubię dałem 10 g/kg -folia celulozowa -siatka Wykonanie Kupioną golonkę(...)myjemy pod bieżącą wodą. Z golonki zdejmujemy skórę tak aby jej nie uszkodzić. Wycinamy kość pozyskując jak najwięcej mięsa. Mięso kroimy w kostkę od 2 cm do 3 cm. Skórę nacieramy dokładnie solą, a mięso peklujemy zgodnie z gramaturą z przepisu. Czas peklowania 24 godz. Po tym czasie dodajemy przyprawy stopniowo i bardzo dokładnie mieszamy. Wyrabiamy do kleistości. I napełniamy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Leśny pasztet wegański – z czerwonej soczewicy, kaszy jaglanej i suszonych grzybów 233

cebulę z czosnkiem w dużym naczyniu. Wlewamy whiskey, połowę oleju i masę dokładnie blendujemy lub przepuszczamy kilka razy przez maszynkę do mięsa. Grube przyprawy – jałowiec, ziele, liście laurowe, kolendrę, rozmaryn – mielimy razem bardzo drobno w moździerzu. Już mielone przyprawy dodajemy do masy, dokładnie mieszamy. Dodajemy resztę oleju, sos sojowy. Mocno masę pieprzymy i mocno solimy. Pasztet – i mięsny(...)godzinę. Po godzinie włączamy termoobieg i pasztet dopiekamy jeszcze 20 minut, aż wierzch będzie lekko przypieczony. Studzimy pasztety w formie, wyjmujemy i odklejamy papier. Jedzący mięso – nie poznali, że to pasztet bez ani grama produktów odzwierzęcych. Niech o jego smaku świadczy fakt, że nawet koty dały się nabrać ;) SKŁADNIKI 460g czerwonej ciecierzycy + 4 niepełne szklanki wrzątku + 1 łyżeczka cząbru

Karo in the Kitchen
Wegańskie kotlety z fasoli 266

Jeśli lubicie zjeść na obiad konkretnego, pożywnego kotleta to ten przepis jest dla was. I to w wersji warzywnej. Moja córka woli takie kotlety od klasycznych

Dieta bez mleka
Gulasz z karkówki i łopatki wieprzowej 104

ziela angielskie 4 liście laurowe 1 opakowanie Knorr Fix do gulaszu 1 łyżka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki sól i mielony pieprz DODATKOWO kromki świeżego białego pieczywa lub pszenna bułka masło (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Mięso wieprzowe pokrój w niewielką kostkę. Na dnie garnka z nieprzywierającym dnem (najlepiej gotuj w garnku niskociśnieniowym, np. marki Zwieger , który przyspieszy(...)mięsa. Po chwili dodaj przyprawy: ostrą i słodką paprykę, ziele angielskie i liście laurowe. Obie papryki, marchew i pieczarki umyj i pokrój na plasterki. Przełóż do garnka z mięsem, wlej gorący bulion i gotuj do miękkości warzyw i mięsa przez 40 – 60 minut. Pod koniec dodaj przecier pomidorowy, fix do gulaszu oraz dopraw do smaku solą i mielonym

ProstePesto.pl
Steak z antrykotu z karmelowo cebulowym sosem 112

lodówki ,układamy na kuchennym blacie w temperaturze pokojowej na przynajmniej dwie godziny . Mięso musi osiągnąć temperaturę otoczenia . Po tym czasie wylewamy na rękę odrobinę oleju rzepakowego i masujemy nim steaki z obu stron . Dosłownie jak masażysta piękną klientkę z uczuciem i wyczuciem . To królewskie mięso zasługuje na królewskie traktowanie ..wtedy , uczta też będzie króla warta… Czas przygotować(...)grubości mięsa smażę na tak zwany policzek . Czyli do momentu aż struktura mięsa pod naciskiem palca będzie taka jak policzka bliżej ucha Wiem dziwne ale podpatrzyłam w jednym z programów Gordona Ramsaya i się sprawdza , naprawdę , zawsze wychodzą w punkt . Po usmażeniu układamy na desce na minutę ,żeby mięso odpoczęło w tym czasie doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem

Ogrodnik w podróży
Filet z papryką i porem 166

osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na mniejsze porcje. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Paprykę kroimy na mniejsze części. Pory kroimy na półplasterki. Na dużej, głębokiej patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju. Obsmażamy mięso. Dodajemy paprykę oraz pory i dusimy na średnim ogniu, aż warzywa lekko zmiękną. Następnie wlewamy bulion i dusimy dalej. Dodajemy serek topiony, oprószamy całość mieloną papryką słodką

Smaki Na Talerzu
Gulasz z pieczarkami (z piersi kurczaka) 225

chwilę, lekko mieszając. Następnie dodajemy pokrojone piersi kurczaka, doprawiamy solą ziołową. Mięso podsmażamy około 15 minut, co jakiś czas mieszając. Następnie doprawiamy całość ziołowym pieprzem i przyprawą do kurczaka, dolewamy około 1/3 szklankę wody, dodajemy zmielone liście laurowe i ziele angielskie. Mieszamy i dusimy całość do miękkości mięsa(...)jakiś czas warto sprawdzić gulasz, lekko przemieszać lub dodać w razie potrzeby niewielką ilość wody. W 3/4 szklanki wody rozpuszczamy (mieszamy dokładnie) mąkę ziemniaczaną. Gdy mięso nabierze odpowiedniej miękkości dolewamy nasz „zagęszczacz”, doprawiamy czarnym mielonym pieprzem i niewielką ilością soli himalajskiej, mieszamy (próbujemy smak). Gotujemy (dusimy) pod przykryciem na mniejszym ogniu jeszcze około 15 minut. Próbujemy i opcjonalnie doprawiamy

Słodkie okruszki
Zapiekane tortille z kurczakiem 789

tortille , ewentualnie można użyć też naleśników. Zapiekane tortille można podawać nie tylko na obiad ale też jako przekąskę. SKŁADNIKI 500 g rozdrobnionego gotowanego mięsa 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka mielonego kminku pieprz cayenne (ilość wedle upodobań) sól, pieprz 150 g utartego sera cheddar 2 łyżki oliwy z oliwek 16 tortilli Cebulę obrać, umyć i posiekać(...)drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. W rondelku rozgrzać oliwę i wrzucić cebulę oraz czosnek. Smażyć aż cebula będzie szklista. Dodać rozdrobnione mięso, kminek, pieprz cayenne oraz sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać i chwilę podsmażać (nie za długo aby mięso nie stało się zbyt suche). Zdjąć z ognia i przestudzić. Na placek tortilli nakładać porcję farszu, na wierzchu posypać

Złote przepisy
Królik duszony w sosie musztardowym 174

250ml bulionu drobiowego 4-5 łyżek musztardy gruboziarnistej 250g śmietany 30% 2-3 łyżki oleju 20g masła 6 gałązek rozmarynu sól i pieprz świeżo mielony   Przygotowanie: Królika podzielić na części (patrz opis poniżej). Mięso doprawić solą i pieprzem z każdej strony. Szalotkę posiekać pod skosem w talarki. W dużym garnku rozgrzać olej, dodać masło. Gdy masło się rozpuści

Moja Delicja
Makaron z homarem w sosie cytrynowym 213

Makaron z homarem w sosie cytrynowym to moja propozycja wykwintnego obiadu. Mięso z homara doskonale współgra z cytrynowym sokiem oraz czarnym, świeżo mielonym pieprzem. Zobacz też: Gotowany homar – jak zrobić? Przepis na makaron z homarem Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 20 minut Składniki pokrojone w kawałki mięso z jednego homara 50 g masła otarta skórka z jednej

Kuchnia Bazylii
Grillowany cąber jagnięcy 217

danie jest bardzo proste, aby bez problemu można było przygotować je nawet w spartańskich, działkowych warunkach. Przygotowanie go rozpocząłem od zamarynowania mięsa. Sok z połowy cytryny wymieszałem z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, odrobiną czarnego świeżo mielonego pieprzu, otartą skórką z połowy cytryny, trzema łyżeczkami suszonego oregano i łyżką oliwy. W tak przygotowanej marynacie zanurzyłem mięso i pozostawiłem(...)niego soku. Dodałem do niego 150 gram homogenizowanego serka naturalnego, dwa przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, skórkę i sok z połowy cytryny, a następnie przyprawiłem całość solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Dokładnie wymieszałem i odstawiłem do lodówki na co najmniej 10 minut.  Pomidory koktajlowe pokroiłem na połówki i umieściłem w miseczce. Dodałem do nich sok z całej

Wyprawy kulinarne