mięso mielone - 22854 przepisów (strona:820/1524)

Leśny pasztet wegański – z czerwonej soczewicy, kaszy jaglanej i suszonych grzybów 203

cebulę z czosnkiem w dużym naczyniu. Wlewamy whiskey, połowę oleju i masę dokładnie blendujemy lub przepuszczamy kilka razy przez maszynkę do mięsa. Grube przyprawy – jałowiec, ziele, liście laurowe, kolendrę, rozmaryn – mielimy razem bardzo drobno w moździerzu. Już mielone przyprawy dodajemy do masy, dokładnie mieszamy. Dodajemy resztę oleju, sos sojowy. Mocno masę pieprzymy i mocno solimy. Pasztet – i mięsny(...)godzinę. Po godzinie włączamy termoobieg i pasztet dopiekamy jeszcze 20 minut, aż wierzch będzie lekko przypieczony. Studzimy pasztety w formie, wyjmujemy i odklejamy papier. Jedzący mięso – nie poznali, że to pasztet bez ani grama produktów odzwierzęcych. Niech o jego smaku świadczy fakt, że nawet koty dały się nabrać ;) SKŁADNIKI 460g czerwonej ciecierzycy + 4 niepełne szklanki wrzątku + 1 łyżeczka cząbru

Karo in the Kitchen
Wegańskie kotlety z fasoli 229

Jeśli lubicie zjeść na obiad konkretnego, pożywnego kotleta to ten przepis jest dla was. I to w wersji warzywnej. Moja córka woli takie kotlety od klasycznych

Dieta bez mleka
Gulasz z karkówki i łopatki wieprzowej 81

ziela angielskie 4 liście laurowe 1 opakowanie Knorr Fix do gulaszu 1 łyżka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki sól i mielony pieprz DODATKOWO kromki świeżego białego pieczywa lub pszenna bułka masło (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Mięso wieprzowe pokrój w niewielką kostkę. Na dnie garnka z nieprzywierającym dnem (najlepiej gotuj w garnku niskociśnieniowym, np. marki Zwieger , który przyspieszy(...)mięsa. Po chwili dodaj przyprawy: ostrą i słodką paprykę, ziele angielskie i liście laurowe. Obie papryki, marchew i pieczarki umyj i pokrój na plasterki. Przełóż do garnka z mięsem, wlej gorący bulion i gotuj do miękkości warzyw i mięsa przez 40 – 60 minut. Pod koniec dodaj przecier pomidorowy, fix do gulaszu oraz dopraw do smaku solą i mielonym

ProstePesto.pl
Steak z antrykotu z karmelowo cebulowym sosem 88

lodówki ,układamy na kuchennym blacie w temperaturze pokojowej na przynajmniej dwie godziny . Mięso musi osiągnąć temperaturę otoczenia . Po tym czasie wylewamy na rękę odrobinę oleju rzepakowego i masujemy nim steaki z obu stron . Dosłownie jak masażysta piękną klientkę z uczuciem i wyczuciem . To królewskie mięso zasługuje na królewskie traktowanie ..wtedy , uczta też będzie króla warta… Czas przygotować(...)grubości mięsa smażę na tak zwany policzek . Czyli do momentu aż struktura mięsa pod naciskiem palca będzie taka jak policzka bliżej ucha Wiem dziwne ale podpatrzyłam w jednym z programów Gordona Ramsaya i się sprawdza , naprawdę , zawsze wychodzą w punkt . Po usmażeniu układamy na desce na minutę ,żeby mięso odpoczęło w tym czasie doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem

Ogrodnik w podróży
Filet z papryką i porem 141

osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na mniejsze porcje. Doprawiamy solą oraz pieprzem. Paprykę kroimy na mniejsze części. Pory kroimy na półplasterki. Na dużej, głębokiej patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju. Obsmażamy mięso. Dodajemy paprykę oraz pory i dusimy na średnim ogniu, aż warzywa lekko zmiękną. Następnie wlewamy bulion i dusimy dalej. Dodajemy serek topiony, oprószamy całość mieloną papryką słodką

Smaki Na Talerzu
Gulasz z pieczarkami (z piersi kurczaka) 194

chwilę, lekko mieszając. Następnie dodajemy pokrojone piersi kurczaka, doprawiamy solą ziołową. Mięso podsmażamy około 15 minut, co jakiś czas mieszając. Następnie doprawiamy całość ziołowym pieprzem i przyprawą do kurczaka, dolewamy około 1/3 szklankę wody, dodajemy zmielone liście laurowe i ziele angielskie. Mieszamy i dusimy całość do miękkości mięsa(...)jakiś czas warto sprawdzić gulasz, lekko przemieszać lub dodać w razie potrzeby niewielką ilość wody. W 3/4 szklanki wody rozpuszczamy (mieszamy dokładnie) mąkę ziemniaczaną. Gdy mięso nabierze odpowiedniej miękkości dolewamy nasz „zagęszczacz”, doprawiamy czarnym mielonym pieprzem i niewielką ilością soli himalajskiej, mieszamy (próbujemy smak). Gotujemy (dusimy) pod przykryciem na mniejszym ogniu jeszcze około 15 minut. Próbujemy i opcjonalnie doprawiamy

Słodkie okruszki
Zapiekane tortille z kurczakiem 768

tortille , ewentualnie można użyć też naleśników. Zapiekane tortille można podawać nie tylko na obiad ale też jako przekąskę. SKŁADNIKI 500 g rozdrobnionego gotowanego mięsa 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka mielonego kminku pieprz cayenne (ilość wedle upodobań) sól, pieprz 150 g utartego sera cheddar 2 łyżki oliwy z oliwek 16 tortilli Cebulę obrać, umyć i posiekać(...)drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. W rondelku rozgrzać oliwę i wrzucić cebulę oraz czosnek. Smażyć aż cebula będzie szklista. Dodać rozdrobnione mięso, kminek, pieprz cayenne oraz sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszać i chwilę podsmażać (nie za długo aby mięso nie stało się zbyt suche). Zdjąć z ognia i przestudzić. Na placek tortilli nakładać porcję farszu, na wierzchu posypać

Złote przepisy
Królik duszony w sosie musztardowym 156

250ml bulionu drobiowego 4-5 łyżek musztardy gruboziarnistej 250g śmietany 30% 2-3 łyżki oleju 20g masła 6 gałązek rozmarynu sól i pieprz świeżo mielony   Przygotowanie: Królika podzielić na części (patrz opis poniżej). Mięso doprawić solą i pieprzem z każdej strony. Szalotkę posiekać pod skosem w talarki. W dużym garnku rozgrzać olej, dodać masło. Gdy masło się rozpuści

Moja Delicja
Makaron z homarem w sosie cytrynowym 186

Makaron z homarem w sosie cytrynowym to moja propozycja wykwintnego obiadu. Mięso z homara doskonale współgra z cytrynowym sokiem oraz czarnym, świeżo mielonym pieprzem. Zobacz też: Gotowany homar – jak zrobić? Przepis na makaron z homarem Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 20 minut Składniki pokrojone w kawałki mięso z jednego homara 50 g masła otarta skórka z jednej

Kuchnia Bazylii
Grillowany cąber jagnięcy 195

danie jest bardzo proste, aby bez problemu można było przygotować je nawet w spartańskich, działkowych warunkach. Przygotowanie go rozpocząłem od zamarynowania mięsa. Sok z połowy cytryny wymieszałem z przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku, odrobiną czarnego świeżo mielonego pieprzu, otartą skórką z połowy cytryny, trzema łyżeczkami suszonego oregano i łyżką oliwy. W tak przygotowanej marynacie zanurzyłem mięso i pozostawiłem(...)niego soku. Dodałem do niego 150 gram homogenizowanego serka naturalnego, dwa przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, skórkę i sok z połowy cytryny, a następnie przyprawiłem całość solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Dokładnie wymieszałem i odstawiłem do lodówki na co najmniej 10 minut.  Pomidory koktajlowe pokroiłem na połówki i umieściłem w miseczce. Dodałem do nich sok z całej

Wyprawy kulinarne
Domowy pasztet 153

działo biorąc pod uwagę fakt, że dysponowaliśmy tylko i wyłącznie trzema godzinami, a i zmęczenie również dawało o sobie znać. Wywar, który nie chce stygnąć? Mięso, które nadal ma nieodpowiednią temperaturę? Maszynka do mielenia, która postanawia nagle się zbuntować? To wszystko jak na złość było u nas. Ale mieliśmy i niebywałe szczęście, nadciągnęły posiłki! Kaziu- dzięki za rady, Twoje doświadczenie(...)boczek pokroiłam w średniej wielkości kostkę. W tym czasie Gosia obierała włoszczyznę, która została przez nią podobnie pokrojona, zaś Sebastian ze łzami w oczach dzielnie walczył z cebulą. Pokrojone mięso (karkówkę, boczek)  i cebulę Slawek obsmażał na rozgrzanym smalcu, wszystko następnie trafiło do dużego rondla. Pomiędzy kawałki mięsa wrzuciliśmy warzywa oraz przyprawy. Całość zalaliśmy wodą tak, by przykrywała wszystkie

Sprawni w smaku
Zupa "Pepperoni" czyli sposób na gotowanego kurczaka 319

rosołu * 1.5-2 l rosołu * 3 marchewki * 2 pietruszki * 1/2 selera * 1 torebka majeranku * pieprz cayenne * mielona ostra papryka * mielona słodka papryke * sól * mąka prażona * 1 liście laurowe * 3-4 kulki ziela angielskiego Sposób przygotowania   Mięso z kurczaka oddzielić od kości i pokroić. Marchewkę, pietruszkę i selera obrać, umyć i zetrzeć na średniej tarce do jarzyn(...)garnka wlać rosół , wrzucić starte warzywa, doprowadzić do wrzenia, dodać liście laurowe, ziele angielskie, 2 łyżeczki mielonej papryki słodkiej, 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne i na czubku łyżeczki ostrej papryki, przykryć i na delikatnym ogniu gotować ok.20 min. Następnie dodać pokrojone mięso, jeżeli całość będzie zbyt gęsta  dodać nieco wody. Doprowadzić do wrzenia dodać majeranek, doprawić do smaku solą

Mix smaku
Uszka z barszczem 180

połączenia się składników, a następnie zagniatamy gładkie ciasto. Odkładamy na ok 30 minut pod szklane naczynie podsypując blat mąką. 2. W tym czasie ugotowane mięso, cebulę oraz pieczarki przepuszczamy przez maszynkę do mielenia, dodajemy bułkę tartą i smażymy na oleju ciągle mieszając, by się nie przypaliło. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. 3. Ciasto dzielimy na 2 części, jedną pozostawiamy(...)jeśli potrzeba- dokwaszamy sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym. Ponownie podgrzewamy, pamiętając, że zagotowanie barszczu sprawi utratę przez niego intensywnej barwy. Podajemy z ugotowanymi uszkami. * Do przygotowania farszu użyłam mięsa drobiowego, które obieram z rosołu i mrożę porcjami

Kuchnia w czekoladzie
Żeberka w coli 113

Żeberka w coli. Przepis z internetu troszeczkę zmodyfikowany. Składniki: 1 kg żeberek 2 szklanki coca - coli 4 ząbki czosnku sól pieprz mielona czerwona papryka oliwa ja dodałam jeszcze przyprawę do czerwonego mięsa Sposób wykonania: Żeberka natrzeć czosnkiem i przyprawami, zostawi ć na całą noc w lodówce. Następnego dnia każdą porcję obtoczyć w mące i podsmażyć na dobrze rozgrzanym oleju

Darcia w kuchni
GULASZ WIEPRZOWY Z ZIEMNIAKAMI 170

cukinia puszka pomidorów 2 cebule czerwone 1,5 szkl bulionu warzywnego 1 papryka 1 łyżeczka słodkiej papryki Kamis sól morska Kamis młynek pieprz mielony Kamis ognista mieszanka przypraw Kamis olej do smażenia Wykonanie: Mięso kroimy, podsmażamy. Dodajemy pokrojone w piórka cebule. Podsmażamy. Dodajemy bulion. Dokładamy pokrojone  w kostkę ziemniaki, doprawiamy sol, pieprzem papryką. Po ok 15 minutach dodajemy

Z Majeczką w kuchni