mięso mielone - 23354 przepisów (strona:827/1557)

Kotleciki z kurczaka ,serka kremowego, cieciorki podane z pieczonymi ziemniakami i kapustą czerwoną 146

obtoczyłam i na oleju rzepakowym wysmażyłam.  Kotleciki wyszły delikatne 😇, wyraziste 😈, wyjątkowe, smaczne i zdrowe , a wszystko za sprawą serka i cieciorki, które smakowo siły  💪 💪  połączyły i mięso super skleiły. W tym czasie, w piekarniku ziemniaki i kapusta czerwona się wypiekały i z kotlecikami na wspólnym talerzu jako główne danie „wylądowały” 🍴.  Polecam to danie dla całej rodziny(...)Ziemniaki przed podaniem solimy i posypujemy mieloną papryką wędzoną. W tym czasie przygotowujemy kotleciki: Oczyszczonego, osuszonego kurczaka, miksujemy lub mielimy. Cieciorkę odcedzamy i 2/3 miksujemy blenderem na gładką masę, a pozostałą 1/3 zgniatamy widelcem.  Cebulę kroimy w drobną kostkę. Nać pietruszki siekamy. Do mięsa dodajemy cebulę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawę suszone pomidory z chilli i oregano, mieloną

Moniki Smakołyki
Pasta do chleba z suszonymi pomidorami 113

Składniki : średniej wielkości filet z piersi kurczaka- u mnie taki gotowany w rosole ok. 10 sztuk pomidorów suszonych w oleju pieprz i papryka ostra mielone olej w którym były pomidory Przygotowanie: Ugotowane mięso, oraz pomidory zblendować, dodać pieprz i paprykę oraz olej ( u mnie kilka łyżek) Oleju dodać tyle, by masa dała się swobodne rozsmarować na chlebie. Znalazłam

Proste Potrawy
Potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem 123

porcje)   Ćwiartki obieramy z mięsa. Masło rozpuszczamy w garnku, dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy. Do zasmażki dodajemy zimny rosół, znowu dokładnie mieszamy (najlepiej trzepaczką, żeby nie zrobiły nam się grudki), zagotowujemy. Dodajemy marchewkę z groszkiem, gotujemy do miękkości warzyw (około 5 minut). Pod koniec dodajemy mięso, sok z cytryny, śmietanę, sól i świeżo mielony pieprz. Przed podaniem posypujemy poszatkowanym

Kardamonovy
Gulasz z kurczaka po meksykańsku 990

kolorowo i apetycznie. Przyznam, że robię go bardzo często, ponieważ moja rodzina go uwielbia. Delikatne mięso oraz pyszny i aromatyczny sos świetnie komponuje się z kaszami, ryżem, makaronem, a nawet też z ziemniakami. Koniecznie spróbujcie takiego połączenia! Gulasz z kurczaka po meksykańsku - składniki: 500g mięsa gulaszowego z kurczaka (u mnie najczęściej z udek) 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 czerwona(...)żółta/zielona papryka (*)  1/3 papryczki chili 200g fasolki szparagowej (pomieszałam żółtą i zieloną) 300-500 ml bulionu (**) 150g koncentratu pomidorowego  papryka słodka mielona (u mnie wędzona ) s ól , pieprz Dodatkowo: mąka obtaczanie mięsa olej Gulasz z kurczaka po meksykańsku - przygotowanie: Mięso pokroić w kostkę i oprószyć solą oraz słodką papryką. Następnie każdy kawałek obtoczyć w mące. Całość

Di gotuje
Borówka leśna (brusznica) – powidła 112

Znacie? Lubicie? Jeśli nie to serdecznie zapraszam Was do zrobienia takiej borówki. Jest idealna do mięs pieczonych, świątecznego indyka czy nawet zwykłych kotletów mielonych, a do tego ma mnóstwo witamin. Ja ją uwielbiam. Jeśli macie możliwość zebrania lub kupienia to polecam. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Borówka leśna (brusznica) – powidła Składniki 2,5 kg borówek 1 kg cukru Instrukcje

To co lubię - gotuję i polecam
Skrzydełka kurczaka pieczone w musztardzie 107

się jak zwykle. Z górki. Składniki: 500 g skrzydełek z kurczaka 2 łyżki musztardy ze smażoną cebulą 1 łyżka oleju 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej 1/4 mielonego ziela angielskiego 1 ząbek czosnku sól Przygotowanie: Mięso myjemy osuszamy papierowym ręcznikiem. Lekko oprószamy solą. Musztardę, olej, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, przyprawy mieszamy. Dodajemy do skrzydełek, dokładnie łączymy. Odstawiamy

R'n'G Kitchen
Czym zastąpić sól 166

soli. Czym zastąpić sól,  żeby jedzenie nie było mdłe i nadal Ci smakowało? Pewnie tak jak ja, dodajesz sól niemal do wszystkiego co gotujesz - od sałatek, zup i mięsa po ciasta i desery. Z biegiem czasu Twoje kubki smakowe przyzwyczajają się do niej, więc dosypujesz coraz więcej soli. Ale jest na to sposób. Dodaj zioła albo mieszanki ziołowo - przyprawowe(...)podczas gotowania MIESZANKI ZIÓŁ ZAMIAST SOLI Samodzielnie przygotowane mieszanki możesz przechowywać w szczelnie zamkniętych szklanych słoiczkach nawet przez rok. Mieszanka ziół zamiast soli do sałatek, mięsa i zup 5 łyżeczek suszonej (nie prażonej) mielonej cebuli.  po 2 łyżeczki - mielonego suszonego czosnku, mielonej gorczycy i mielonej papryki 1 łyżeczka mielonego chili pół łyżeczki nasion selera

Cztery Fajery
Sos koperkowy (dip) 137

przeznaczyć go na zrobienie zimnego sosu jogurtowego. Wspaniale urozmaici Twój codzienny posiłek. Może być podawany do dań smażonych, pieczonych lub grillowanych. Doskonale pasuje ryb, mięs oraz warzyw   Sosik polecam do… ** Domowych nuggetsów ** Mielonych pieczonych w boczku ** Szaszłyków drobiowych z ananasem ** Ziemniaków pieczonych w przyprawach   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 200 ml jogurtu naturalnego lub gęstej śmietany

Kulinarne S.O.S.
Sos koperkowy (dip) 137

przeznaczyć go na zrobienie zimnego sosu jogurtowego. Wspaniale urozmaici Twój codzienny posiłek. Może być podawany do dań smażonych, pieczonych lub grillowanych. Doskonale pasuje ryb, mięs oraz warzyw   Sosik polecam do… ** Domowych nuggetsów ** Mielonych pieczonych w boczku ** Szaszłyków drobiowych z ananasem ** Ziemniaków pieczonych w przyprawach   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 200 ml jogurtu naturalnego lub gęstej śmietany

Kulinarny S.O.S.
Potrawka z kurczaka z marchewką i groszkiem 217

dokładnie mieszamy (najlepiej trzepaczką, żeby nie zrobiły nam się grudki), zagotowujemy. Dodajemy marchewkę z groszkiem, gotujemy do miękkości warzyw (około 5 minut). Pod koniec dodajemy mięso, sok z cytryny, śmietanę, sól i świeżo mielony pieprz. Przed podaniem posypujemy poszatkowanym koperkiem

Kardamonovy
Zupa z soczewicy na schabie 154

soczewicy (ok. 1/2 szklanki) 20 dag ziemniaków litr wrzącej wody liść laurowy 3-4 ziela angielskie 1/2 łyżeczki kurkumy 1/3 łyżeczki słodkiej papryki 1/3 łyżeczki mielonego kminku 1/2 łyżeczki majeranku sól pieprz WYKONANIE: Mięso opłukać, osuszyć, pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzany olej, smażyć kilka minut. Dodać utartą na dużych oczkach włoszczyznę i mieszając smażyć na wolnym ogniu

Kuchenne zapiski Edyty
Makowa tarta na ciemnym spodzie 268

dwie techniki. Pierwsza: Mak można zalać wrzątkiem do przykrycia i gotować około 20 minut, odcisnąć z nadmiaru wody i wystudzić. Dwukrotnie zemleć w maszynce do mięsa z drobnym sitkiem. Druga: Jeśli posiadacie mak mielony wystarczy, że zalejecie go wrzątkiem i odstawicie do przestudzenia. A następnie odciśniecie z nadmiaru wody. Jeśli zaś macie mak w całości, wówczas postępuj tak samo

Słodkie okruszki
Złociste placki ziemniaczane 252

Złociste placki ziemniaczane możemy podać w wersji „na słodko” ale również bardziej klasycznej, chociażby z gulaszem. Danie przygotujemy bardzo szybko i dodatkowo będzie to

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kapuśniak rybny z warzywami 127

kawałek selera korzeniowego 1 pietruszka 200 g brukselki 1/4 kalafiora 4 ziarna ziela angielskiego 3 liście laurowe 2 łyżki smalcu wieprzowego 1 płaska łyżka mąki mielony kminek do smaku sól, pieprz Przygotowanie Plastry mięsa smażymy. Do oleju dodajemy cukier palmowy. Później grzyby z posiekaną cebulą i rozgniecionym czosnkiem. Następnie zalewamy gorącym bulionem i dusimy godzinę na wolnym ogniu

R'n'G Kitchen