mięso mielone - 23354 przepisów (strona:825/1557)

Puree z selera i ziemniaków 134

dodatkiem chrzanu. Serwuję je do mięs takich jak pieczona kaczka, kurczak w śmietanie lub pomidorach z oliwkami albo wszelakich kotletów, najczęściej mielonych czy sznycli. Jestem fanką ziemniaków i selera, koniec kropka! Dla mnie idealny dodatek do mięs, puree nie tylko z ziemniaków, w tym słodkich batatów, także z selera lub pietruszki, najczęściej miksy. Uwielbiam serwować obiady z puree! Kolorowe

Zasmakuj Kuchni
KRÓLIK W SOSIE ŚMIETANOWYM 168

Królik nie należy do produktów, które spożywa się na codzień.  Niestety to drogie mięso, więc potrawy z niego sporządzane należą do tych bardziej wykwintnych ... odświętnych.  Jednak jeśli będziecie mieli okazję kupić go i przyrządzić (np. na święta lub niedzielny obiad) to gorąco polecam,  bo mięso jest bardzo smaczne, delikatne, zdrowe i niskokaloryczne. Co więcej - u bogie

Walijskie Pichcenie
Gulasz drobiowy z pieczarkami 158

gulasz można zrobić i z mięsa wieprzowego. 70 dkg piersi z kurczaka 2 cebule 50 dkg pieczarek 1/2 szkl.śmietany pomidory mielone Skworcu zioła Małgorzaty Skworcu szusz warzywny Skworcu sol, pieprz liście laurowe ziele angielskie koperek Mięso i cebulę pokroić w kostkę.Cebulę podsmażyć , dodać mięso i razem lekko podsmażyć.Dodać pokrojone pieczarki ,przyprawy.Wlać wodę i gotować

Moje domowe kucharzenie
Pierś z kaczki pieczona w winie 184

bardzo soczyste i aromatyczne. Najlepiej smakują podane z konfiturą żurawinową firmy  Fanex , która doskonale łączy się z mięsem, uwielbiam mięso z taka konfiturą. Składniki: 1-2 piersi z kaczki 2 ząbki czosnku 0,5 łyżeczki mielonej skórki pomarańczowej 1/4 łyżeczki cynamonu majeranek Sól 2 łyżki oleju 300 ml. wytrawnego wina czerwonego Dodatkowo: konfitura żurawinowa Fanex Sposób przygotowania: Piersi(...)wodzie z dodatkiem niewielkiej ilości soli. Osuszamy ręcznikiem papierowym, skórę nacinamy nożem, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Piersi nacieramy solą, mieloną skórką pomarańczy, cynamonem, majerankiem. przeciśniętym czosnkiem oraz olejem. Na noc wstawiamy do lodówki żeby mięso naszło przyprawami. Następnego dnia piersi układamy na zimnej patelni, skórą do dna, smażymy do uzyskania złotego koloru. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, skórą

Bajeczna Kuchnia
Kotlety schabowe marynowane w musztardzie 190

Musztardowe kotlety schabowe dla urozmaicenia klasycznych kotletów wieprzowych smażonych w panierce. Kotlety schabowe marynowane w musztardzie są soczyste, za sprawą musztardy mięso jest rozmiękczone, po usmażeniu można wręcz kroić je samym widelcem (co w przypadku kotletów schabowych jest rzadkością). Nutka musztardy delikatnie wyczuwalna, nadaje im odmiennego od znanego nam dobrze smaku. Do marynowania plastrów schabu możesz użyć praktycznie każdej musztardy(...)pieprz 1 jajko + 1 łyżka mleka mąka pszenna bułka tarta smalec lub olej rzepakowy do smażenia (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sposób przygotowania: Plastry mięsa schabowego rozbij cienko młotkiem do kotletów. Oprósz z każdej ze stron solą i mielonym czarnym pieprzem, po czym po obu stronach posmaruj musztardą. W takiej marynacie pozostaw na co najmniej 30 minut. Na patelni rozgrzej mocno

ProstePesto.pl
szynkowar-mięso z indyka do chleba... 169

Składniki: mięso indycze 1,20 kg, majeranek 1 łyżka, tymianek 2 łyżeczki, sól peklowa 1,5 łyżeczki, sól ziołowa 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, cukier 1/2 łyżeczki, żelatyna 3 łyżeczki, woda 1/2 szklanki mięso indycze opłukać, osuszyć i pokroić na drobne kawałeczki do mięsa dodać przyprawy, cukier, żelatynę, obie sole, wlać wodę i wyrabiać ręką aż masa

W Mojej Kuchni Lubię
POTRAWKA Z MIĘSA Z ROSOŁU (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) 317

papryki zielonej 1 ząbek czosnku szczypta mielonej papryki słodkiej szczypta mielonej papryki ostrej sól himalajska lub kłodawska pieprz czarny świeżo mielony 1 listek laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego majeranek Mięso z rosołu wystudzić a następnie oddzielić dokładnie od kości o pokroić drobno.     Rosół podgrzać z dodatkiem ziela angielskiego i liścia laurowego. Cebulę obrać i pokroić

Ola la LCHF
Schabowe roladki nadziewane pikantną kaszą, podane z sosem 215

mięso jemy niezwykle rzadko. Schabowe roladki nadziałam kaszą jaglaną przyprawioną na ostro. Po upieczeniu, poddusiłam je w Ciemnym Sosie Uniwersalnym Łowicz z dodatkiem koperku i ogórków kiszonych. Całość komponowała się ze sobą naprawdę fantastycznie i myślę, że takie danie mogłoby być serwowane w niejednej restauracji :) 600 g schabu bez kości 70 g kaszy jaglanej (waga suchej) łyżeczka mielonej papryki(...)kaszę zalewamy podwójną ilością wody i zagotowujemy. Zmniejszamy ogień, przykrywamy i czekamy 12 minut aż woda się wchłonie. Do ugotowanej kaszy dodajemy przecier pomidorowy, mieloną paprykę oraz pieprz. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Mięso kroimy na 6 kawałków, cienko rozbijamy i smarujemy ugotowaną kaszą jaglaną doprawioną na ostro. Zwijamy i przekładamy do woreczka do pieczenia. Woreczek zamykamy i układamy

Mienta blog
Schab w sosie z czerwonej papryki 167

czerwonej, słodkiej papryki pół cebuli 1-2 łyżki masła odrobinę oliwy, maggi, śmietany (30%) łyżeczka mąki pszennej pieprz mielony, papryka słodka mielona ok. 150-200 ml rosołu Zaczynamy od przygotowania mięsa. Rozbijamy plastry, ale nie za mocno, skrapiamy oliwą, maggi i posypujemy pieprzem – odstawiamy na 30 min do lodówki. Po tym czasie smażymy schab na masełku (!), uważając

Ugotuj to sam ...
Kiełbasa słoikowa 694

będzie dodawany jeszcze boczek lub podgardle wtedy bardziej tłuste kawałki zmielić na sitku o drobnych oczkach(nr.1). Mam taką zasadę, że najbardziej tłuste kawałki mielę na najmniejszym sitku, chudsze na średnim a zupełnie chude mięso na dużych oczkach sitka lub tak zwanym szarpaku. Wtedy w przekroju kiełbasy widoczne są większe kawałki mięska. Czosnek można zmielić razem z mięsem na najmniejszym

W garach u Gosi
Sajgonki 253

sobie równych. Polecam! Sajgonki     Składniki na około 15 sztuk: 1/3 cebuli czerwonej 1/2 marchewka 1/2 łyżeczki świeżego imbiru 1 ząbek czosnku 200 g drobno zmielonego mięsa (pół na pół mielonej wołowiny np. udźca i szynki wieprzowej ) 2 łyżki sosu sojowego jasnego 1 łyżka sosu sojowego ciemnego ½ łyżeczki przyprawy 5 smaków 5 cm kawałek cebulki dymki(...)malutką kosteczkę (około 4 mm). Liście kapusty pekińskiej oraz cebulkę dymkę drobno siekamy. Czosnek i imbir siekamy drobno. Cebulkę, czosnek i imbir podsmażamy na patelni, dodajemy do niej mięso i smażymy przez około 5 minut. Przyprawiamy sosami sojowymi, przyprawą 5 smaków. Dodajemy marchewkę, smażymy przez około 4 minuty. Następnie dodajemy grzyby mun, kapustę i pędy bambusa. Smażymy jeszcze

Mania Gotowania
Klops z dziczyzny i wieprzowiny ze szczypiorkiem 157

wieprzowiny 2 duże jajka ok. 5 łyżek kaszy manny lub bułki tartej pęczek szczypiorku i mały pęczek koperku ugotowana marchew sól, pieprz mielony, czarny 25 dag pieczarek, cebula płaska łyżeczka wędzonej papryki Przygotowanie: Mięsa i marchew zmielić Dodać jajka, przesmażone pieczarki z cebulą, wymieszać Szczypiorek i koperek pokroić, wsypać do masy mięsnej Dodać przyprawy, kaszę lub bułkę dokładnie wyrobić

Proste Potrawy
Frittata z mięsem i rukolą 270

każdego domu znajdziemy resztki, pojedyncze produkty, z którymi sami nie wiemy co zrobić, jak je wykorzystać. Dzisiaj pomysł na jajeczną Frittatę z dodatkiem mięsa, odrobiny warzyw i rukoli. Składniki (resztki znalezione w lodówce): kawałek mielonego kotleta ugotowana marchew (np. z rosołu / bulionu na zupę) papryczka chilli pomidory w puszce jajka zielenina - u mnie koperek i zioła prowansalskie przyprawy: sól(...)pieprz Wykonanie: Mięso i chilli rozdrabniamy, podsmażamy na małej ilości oleju. Następnie dodajemy pomidory z puszki oraz pokrojoną w cząstki marchew. Całość trzymamy na ogniu tak długo, aż odparujemy wodę z pomidorów. W międzyczasie na talerz wbijamy jajka, dodajemy do nich koperek, pieprz, sól, zioła i mieszamy widelcem na jednolitą masę. Masę jajeczną wylewamy na patelnię. Na wierzch kładziemy rukolę

Taste Of My Day
Pasztet drobiowy 121

wystudzenia. Zostawiamy wywar w garnku. Wyrzucamy z miski liście laurowe i ziele angielskie, ćwiartki pozbawiamy kości i chrząstek i razem z wątróbką i warzywami mielimy przez maszynkę na drobnych oczkach. Nie dodajemy pozostałego po mięsie i warzywach płynu z miski, do której wyłożyliśmy mięso do wystudzenia, bo masa będzie za rzadka i za słona!!! Dodajemy jajka, startą gałkę muszkatołową, majeranek

Bułka z Chlebem
Rolady wieprzowe z boczkiem i ogórkiem kiszonym. Zrazy z karkówki. 301

plastrów karkówki wieprzowej - 8 plastrów boczku wędzonego - 2-3 ogórki kiszone - 1 duża cebula - musztarda - czosnek mielony, papryka mielona, sól, pieprz, kminek mielony, majeranek, - olej do smażenia - śmietana, mąka ( opcjonalnie ) Wykonanie Płaty mięsa rozbijam przy pomocy tłuczka na cienkie plastry ( delikatnie aby ich nie porwać ), cebule kroje w grube wiórki, ogórki w ćwiartki. Na każdym płacie mięsa

Kuchnia z widokiem na ogród